Everton – Liverpool 0:0 (kon.) | Bournemouth – Crystal Palace 2:2 (kon.) | Brighton – Huddersfield Town 1:1 (kon.)
Leicester – Newcastle 1:2 (kon.) | Stoke City – Tottenham 1:2 (kon.) | Watford – Burnley 1:2 (kon.)
West Bromwich – Swansea 1:1 (kon.) | Manchester City – Manchester United 2:3 (kon.)
koniec
Leicester City
1:2 (0:1)
Newcastle United
Sobota 07.04.2018, 16:00 • King Power Stadium (Leicester) • Anglická Premier League • 33. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.
     
    Vitajte pri sledovaní anglickej Premier League! Čaká nás atraktívny súboj, v ktorom domáci Leicester City privíta na svojom trávniku Newcastle United. V akcii by sa mohol ocitnúť aj slovenský brankár Martin Dúbravka. Sledujte zápas s nami!
     
    Leicester City sa nachádza na ôsmom mieste a na svojom konte má 43 bodov. Pred svojím prenasledovateľom z Liverpoolu, teda modrej časti tohoto mesta má náskok troch bodov. Rovnaká je aj strata na siedmu priečku, kde sa nachádza Burnley FC. Na priečku zaručujúcu pohárovú Európu je strata až osem bodov, ale nič nie je nemožné. Leicester posledné dve stretnutia zvládol a po výhre nad W.B.A. si poradil aj s tímom Brighton. Manažér Claude Puel by tak rád so svojimi zverencami natiahol víťaznú sériu aj proti Newcastlu United. Spoliehať sa bude najmä na dvojicu James Vardy a Riyad Mahrez, ktorá spolu nastrieľala už 25 gólov. Naopak, v tomto stretnutí mu budú chýbať zranený James a Amartey, pre kartový trest bude absentovať Ndidi.
     
    Newcastle United sa nachádza na dvanástom mieste a na svojom konte má 35 bodov. Na zónu zostupu má náskok sedem bodov a vyzerá to tak, že Rafael Benitez sa so svojim tímom vyhne zostupu. Netreba však dopredu predpovedať a určite pôjdu jeho zverenci do súboja s ambíciami na bodový zisk. Posledné dve stretnutia dopadli na výbornú, keď si poradili so Southamptonom a taktiež aj s Huddersfieldom. V oboch prípadoch nastúpil v bráne slovenský brankár Martin Dúbravka a neinkasoval ani jeden gól. Newcastle nemá vyloženého strelca, ale najviac presných zásahov má na svojom konte Gayle, konkrétne päť. Absentovať pre zranenie budú Slimani, Gamez a Elliot. Otázny je Joselu a podobne aj Diame.
     
    Posledný vzájomný duel zvládli lepšie „Líšky“, keď porazili „Straky“ na ich trávniku v pomere 2:3. Podarí sa vrátiť im prehru a získať potrebné body na definitívnu záchranu a pokoj v samom závere sezóny?
     
    Úvodné zostavy:

    Leicester City: Schmeichel – Simpson, Morgan (C), Maguire, Chilwell – Mahrez, Adrien Silva, Iborra, Albrighton – Diabaté, Vardy.
    Náhradníci: Jakupović – Gray, Iheanacho, Dragović, Okazaki, Fuchs, Choudhury.

    Newcastle United: Dúbravka – Yedlin, Lascelles (C), Lejeune, P. Dummett – Ritchie, Diamé, Shelvey, Kenedy – Ayoze Pérez – Gayle.
    Náhradníci: Darlow – Merino, Atsu, Joselu, Manquillo, Hayden, Clark.

    Rozhodca: Stuart Attwell – Stuart Burt, Adrian Holmes.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    2
    Aktívnejšie vstúpili do stretnutia hostia a po zrazenom centri budú zahrávať rohový kop. Loptu posielal do ohňa Matt Ritchie.
     
    3
    Otvoriť skóre mohol Ayoze Pérez, ale výborne proti jeho pokusu zasiahol Kasper Schmeichel! Newcastle s prvou vážnejšou príležitosťou.
     
    4
    Domáci tím sa pomalou rozohrávkou snaží upokojiť rozpačitý vstup do úvodu a postupne sa dostať na súperovu polovicu ihriska.
     
    5
    Hostia sa napokon dostali k lopte a nasledovať bude autové vhadzovanie. Už sú na súperovej polovici, ale Ayoze Pérez padá po súboji s Wesom Morganom.
     
    6
    Zahral si aj slovenský brankár Martin Dúbravka, keď hostia museli zahrať až dozadu a postupnou rozohrávkou sa prepracovali na polovicu domácich.
     
    7
    Ayoze Pérez skúsil šťastie spoza šestnástky, ale tento pokus smeroval len medzi divákov na tribúne za bránou Kaspera Schmeichela.
     
    8
    Riskantná rozohrávka domácich a výbornú prácu odviedol Matt Ritchie, ktorý odzbrojil súpera a loptu majú na kopačkách futbalisti Newcastlu.
     
    9
    Domáci len odovzdali loptu hosťom, pretože Riyad Mahrez nemal šancu dostihnúť túto dlhú prihrávku za obrannú líniu.
     
    10
    Marc Albrighton bojuje pri rohovej zástavke ako lev, ale okamžite bol zdvojený a do rýchleho protiútoku už mieri Mohamed Diamé. Po pár metroch však loptu stráca.
     
    11
    Držanie lopty 31% – 69%!
     
    12
    Na trávniku zostal jeden z hráčov Newcastlu, ale hlavný rozhodca nereaguje. Ayoze Pérez už je na vlastných nohách za čo si vyslúžil piskot z domácich tribún.
     
    13
    Dobrý nákop predviedol Jonjo Shelvey a práca pre Kaspera Schmeichela. Domáci brankár nemal s týmto pokusom problém a schoval loptu vo svojom náručí.
     
    14
    Futbalisti Newcastu sú pod loptou a čakajú na vlastnej polovici. Perfektný obranný zákrok predviedol Matt Ritchie, ktorého je zatiaľ najviac vidieť.
     
    15
    Po tejto situácii si už však domáci zahrajú rohový kop. Loptu do šestnástky pošle Marc Albrighton.
     
    16
    Prvý center dokázala odvrátiť obrana hostí, ale následný center zužitkoval Wes Morgan. Jeho hlavička však nemierila do priestoru brány a Martin Dúbravka nemusel zasahovať.
     
    17
    Ayoze Pérez hľadal Dwighta Gayla, ktorý sa pohyboval na úrovni obrannej línie, ale sám tušil, že je v postavený mimo hry a tak sa do akcie nezapojil.
     
    18
    Hrá sa svižný futbal, ale na vážnejšiu gólovú príležitosť stále čakáme. Bližšie ku gólu mali v úvode stretnutia hostia, ale odvtedy strelci mlčia.
     
    19
    Newcastle United dal gól! Gól strelil JONJO SHELVEY.
    Akoby som to privolal! Prvá zmena skóre a radujú sa futbalisti Newcastlu! Fantastickú robotu odviedol Ayoze Pérez a našiel voľného spoluhráča na hranici šestnástky. Jonjo Shelvey sa pozrel a krásnou strelou poslal loptu do siete!
    19. Jonjo Shelvey (NEW) - 0:1
     
    20
    Trošku prekvapivé vedenie hostí. Domáci sú nervózny a na trávniku vznikajú menšie šarvátky. Vypenil hlavne domáci stopér Harry Maguire.
     
    21
    Hlavný rozhodca sa ešte poradil so svojim asistentom a nakoniec udelil prvú žltú kartu. Dostal ju nervózny Harry Maguire.
     
    22
    Nakoniec dostáva žltú kartu aj Jamaal Lascelles, ktorý ešte hájil pred rozhodcom svojho spoluhráča.
     
    23
    Domácich futbalistov inkasovaný gól poriadne rozhodil a nedovolený zákrok si pripísal aj Danny Simpson. Slovenský brankár Martin Dúbravka je prakticky stále bez práce.
     
    24
    Strely na bránu 0 – 3!
     
    25
    Dobrý center do šestnástky, ale obrana hostí pracuje dôsledne a zažehnala nebezpečenstvo, ktoré vznikalo pred Martino Dúbravkom.
     
    26
    Zverenci Rafaela Beniteza sa výborne pohybujú a nenechávajú svojmu súperovi prakticky žiadny priestor na kombináciu, čo im robí značné problémy.
     
    27
    Danny Simpson sa nepretlačil pri rohovej zástavke a nakoniec sa dostala lopta za postrannú čiaru. Arbiter signalizuje, že sa bude iba odkopávať od brány slovenského brankára.
     
    28
    Iba pod tlakom odkopol loptu na tribúnu Wes Morgan. Hostia napádajú rozohrávku domácich a zatiaľ hrajú takticky veľmi vyspelo.
     
    29
    Zaznel hvizd hlavného rozhodcu a Dwight Gayle sa nachádzal v momente prihrávky za defenzívnou líniou Leicesteru City.
     
    30
    DeAndre Yedlin nedovolil odcentrovať protihráčovi a domáci budú zahrávať rohový kop. Hráči už sa formujú v šestnástke Newcastlu.
     
    31
    Zmätky v obrane a všetko rieši Martin Dúbravka, ktorý stiahol vysokú loptu a schoval ju vo svojom náručí.
     
    32
    Na trávniku zostal ležať Jamie Vardy, ktorý inkasoval tvrdý úder od Diameho. Už však vstáva a nebude potrebné ošetrenie.
     
    33
    Rohové kopy 2 – 3!
     
    34
    Obrovské súboje pri rohovej zástavke a nakoniec sa píska nedovolený zákrok. DeAndre Yedlin hral až príliš tvrdo a odniesol si to Ben Chilwell.
     
    35
    Do zakončenia sa dostal Fousseni Diabaté, ale nezvládol to podľa svojich predstáv. Jeho pokus bol zrazený a v pozore musí byť aj Martin Dúbravka.
     
    36
    Futbalistom v modrom sa ani na tretí raz nepodarilo ohroziť bránu Newcastlu od rohovej zástavky. Slovenský brankár sa už pripravuje na dlhý odkop.
     
    37
    Dwight Gayle nešetrí krokmi, ale teraz sa zbytočne zapojil do hry a hlavný rozhodca hru prerušuje. V momente prihrávky sa nachádzal za obrannou líniou domácich.
     
    38
    Rozohrávku hostí zachytil Adrien Silva a vymyslel krásnu prihrávku na svojho spoluhráča. Nabiehajúci Riyad Mahrez sa dostal do šestnástky a po kontakte padá! Penalta sa nepíska, ale toto nie je správne rozhodnutie...
     
    39
    Na King Power Stadium je počuť veľkú dávku nevôle na adresu hlavného arbitra a ten určite nemá jednoduchú úlohu.
     
    40
    Prechod z obrany do útoku je najväčším problémom domáceho mužstvo. Dnes im viazne najmä táto fáza, stred poľa je pod veľkým tlakom.
     
    41
    Prebieha ošetrovanie jedného z domácich futbalistov a zdá sa, e Leicester City bude musieť tesne pred prestávkou nútene striedať.
     
    42
    Striedanie v tíme Leicester City: z ihriska odchádza Vicente Iborra, prichádza Hamza Choudhury.
     
    43
    Výborná prihrávka do priestoru a Jamie Vardy má otvorený priestor. Zbytočne si pustil loptu ďaleko a nakoniec iba s ťažkosťami posiela loptu do vápna, kde je pozorná obrana Newcastlu.
     
    44
    Prvý polčas sa nám pomaly končí, ale domáci futbalisti stále tlačia a snažia sa ešte do prestávky vyrovnať stav stretnutia.
     
    45
    Hrať sa bude ešte dve minúty!
     
    45+1
    Jamie Vardy sa nepresadil a neoklamal ani hlavného rozhodcu. Faul sa nepíska a zdá sa, že do kabín sa pôjde za priaznivého stavu pre hostí.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Máme tu polčasovú prestávku a hrdinom prvého dejstva sa stal Jonjo Shelvey, ktorý strelil jediný gól a poslal hostí do vedenia. Domácich inkasovaný gól zaskočil a do vyloženej šance sa nedostali. Uvidíme, či sa zmení obraz hry po zmene strán.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    47
    Domáci sa ihneď po zmene strán nasťahovali na polovicu súpera, ale hostia sa veľmi dobre bránia.
     
    48
    Striedajúci hráč Hamza Choudhury to prehnal s dôrazom a Newcastle bude zahrávať štandardnú situáciu z dobrej pozície.
    48. Dwight Gayle (NEW)
     
    49
    Loptu si na miesto priestupku postavil Dwight Gayle. Skúša to technickou strelou, ale tá len pohladila vrchnú sieť brány Kaspera Schmeichela.
     
    50
    Výborná lopta za obranu, na ktorý si nabiehal Riyad Mahrez, ale včas proti nemu vyštartoval Martin Dúbravka a zažehnal nebezpečenstvo.
     
    51
    Jamie Vardy nemal veľa priestoru, ale dokázal poslať loptu do vápna. Tam bol pripravený Paul Dummett a poslal loptu až na tribúnu.
     
    52
    Opäť v akcii Jamie Vardy! Dostal sa až do vnútra šestnástky a snažil sa pätičkou nájsť spoluhráča, ale táto technická paráda mu nevyšla.
     
    53
    S aktivitou to prehnal Dwight Gayle a hlavný rozhodca mu za tento tvrdý zákrok musí ukázať kartu.
     
    54
    Krásna akcia hostí, na ktorej má najväčší podiel Kenedy. Ukázal nám svoju skvelú techniku a nasledovať bude rohový kop.
     
    55
    Center a vo výskoku sa ocitol Ayoze Pérez. Bol však tiesnený a v súboji len pohladil loptu hlavou.
     
    56
    Ostrý sklz zozadu a Matt Ritchie je právom potrestaný.
     
    57
    Hrá sa zo strany na stranu a futbal má naozaj svižné tempo. Chýba iba gólové korenie, prípadne nejaká vážnejšia príležitosť.
     
    58
    Striedanie v tíme Leicester City: z ihriska odchádza Danny Simpson, prichádza Šindži Okazaki.
     
    59
    Tak teraz Wes Morgan zasiahol v poslednej chvíli! Inak by sa dvojica hráčov Newcastlu rútila na brankára Kaspera Schmeichela.
     
    60
    Hodina hry je za nami a Leicester City má obrovský tlak na polovici súpera! Hostia začali hrať pasívne a zaváňa to gólom!
     
    61
    Martin Dúbravka sa v posledných momentoch musí mať naozaj na pozore, ale obrana pred ním pracuje naozaj výborne. Stále nemusel zasahovať.
     
    62
    Zákrok v hodine dvanástej predviedol v malom vápne Florian Lejeune, keď akrobaticky odkopol loptu do bezpečia. Tlak domácich je čoraz väčší!
     
    63
    Až teraz všetko upokojuje Martin Dúbravka, keď dobre zareagoval na center od Marca Albrightona a dáva svojim spoluhráčom čas na vydýchnutie.
     
    64
    Striedanie v tíme Newcastle United: z ihriska odchádza Kenedy, prichádza Christian Atsu.
     
    65
    Hráči si na ihrisku naozaj nič nedarujú a po tvrdom zákroku zostáva na trávniku ležať Riyad Mahrez.
     
    66
    Fauly 4 – 10!
     
    67
    Na ihrisku to vyzerá stále rovnako. Domáci sa snažia dostať do šance, ale viazne im finálna fáza. Stále nedokážu využiť tlak na bránu Newcastlu a čas sa im kráti.
     
    68
    Výhoda rohového kopu pre Leicester City. Marc Albrighton poslal loptu na prednú žrď a Dwight Gayle oslobodil Newcastle.
     
    70
    Striedanie v tíme Newcastle United: z ihriska odchádza Dwight Gayle, prichádza Joselu.
     
    71
    Leicester City aj napriek hernej prevahe stále nedokázali trafiť priestor brány Martina Dúbravku. Ten rieši iba nakopávané lopty a prípadné centre.
     
    72
    Šindži Okazaki si nabiehal na center z pravej strany, ale podľa názoru rozhodcu sa nachádzal v ofsajde. Správne rozhodnutie hlavného arbitra.
     
    73
    Prebieha ošetrovanie a zdá sa, že Newcastle bude musieť nútene striedať. DeAndre Yedlin je už na nohách, ale nevyzerá to s ním najlepšie.
     
    74
    DeAndre Yedlin sa nakoniec vrátil na ihrisko a bude v stretnutí pokračovať. Striedanie sa však chystá na strane domácich.
     
    75
    Newcastle United dal gól! Gól strelil AYOZE PÉREZ.
    Hostia pridávajú druhý gól! Wes Morgan podcenil túto vysokú loptu a Ayoze Pérez ho perfektne predskočil. Všimol si, že Kasper Schmeichel je vonku z brány a oblúčikom zvyšuje vedenie Newcastlu!
    75. Ayoze Pérez (NEW) - 0:2
     
    76
    Striedanie v tíme Leicester City: z ihriska odchádza Fousseni Diabaté, prichádza Demarai Gray.
     
    77
    Domáci mali tlak na bránu Martina Dúbravku, ale skórovali hostia. Tak ako v prvom polčase aj teraz ich inkasovaný gól nesmierne zaskočil.
     
    78
    A je tu tretí gól Newcastlu, ale píska sa ofsajd! Takže tento presný zásah platiť nebude a platí pôvodné skóre.
     
    79
    Fanúšikovia hostí už oslavujú svojich miláčikov, ale do konca stretnutia zostáva ešte dosť času, kedže všetci dobre vieme, aká je anglická súťaž nevyspytateľná.
     
    80
    Marc Albrighton sa pokúsil odcentrovať z pravej strany, ale lopta opustila hraciu plochu a pripravené je striedanie na strane hostí.
     
    81
    Striedanie v tíme Newcastle United: z ihriska odchádza Mohamed Diamé, prichádza Isaac Hayden.
     
    82
    Hostia kráčajú k víťazstvu a ich súper už pôsobí odovzdane. Pri zisku troch bodov by sa Newcastle posunul na desiatu pozíciu v tabuľke.
     
    83
    Leicester City dáva gól!
    Demarai Gray poslal loptu do vápna a na bránu hlavičkuje Šindži Okazaki! Prirútil sa tam však Jamie Vardy a pred padajúcim Martinom Dúbravkom posiela loptu do siete! Máme tu zníženie a zápas sa nám opäť zamotáva.
    83. Jamie Vardy (LEC) - 1:2
     
    84
    Tak presne toto je anglická Premier League! Záver bude naozaj dramatický a domáci ešte majú šancu na body.
     
    85
    Do prieniku sa dostal Joselu, ale výborne prečítal jeho úmysel domáci Hamza Choudhury. Nasledovať bude rohový kop Newcastlu.
     
    86
    Loptu zo vzduchu stiahol Kasper Schmeichel a okamžite posiela loptu na svojich spoluhráčov. Zapája sa Riyad Mahrez, ale píska sa ofsajd.
     
    87
    Domáci manažér ešte burcuje svojich zverencov a snaží sa ich nabudiť do posledných minút!
     
    88
    Mohlo byť rozhodnuté! Do lopty sa oprel strelec prvého gólu, ale delovka, ktorú vyslal Jonjo Shelvey tesne minula bránu Kaspera Schmeichela!
     
    89
    Domáci už všetky sily vrhli do ofenzívy a Newcastle čakajú ťažké posledné minúty tohoto zápasu. Čakáme na údaj o nadstavenom čase.
     
    90
    Hrať sa bude ešte štyri minúty!
     
    90+1
    Center do šestnástky poslal Ben Chilwell a Martin Dúbravka istým zákrokom upokojuje svoje mužstvo.
     
    90+2
    Hostia zbierajú cenné sekundy kde sa dá a po rozohrávke na súperovej polovici sa snažia najmä podržať loptu na kopačkách.
     
    90+3
    Ďalší istý zákrok predviedol Martin Dúbravka a zdá sa, že Newcastle si aj jeho zásluhou pripíše do tabuľky ďalšie tri body proti silnému súperovi!
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    Držanie lopty: 66 % : 34 %.
    Strely na bránu: 1:4.
    Strely mimo: 5:3.
    Rohy: 7:5.
    Ofsajdy: 3:3.
    Fauly: 6:14.
     
    Newcastle víťazí a Martin Dúbravka si pripisuje do štatistík ďalšie vychytané víťazstvo! V samom závere ho síce prekonal Jamie Vardy, ale Leicestru City sa vyrovnať nakoniec nepodarilo. Ďakujem vám za pozornosť a prajem krásny zvyšok víkendu! Stretnutie komentoval Filip Sabo. (17:55:27)

    Filip Sabo

    Góly: 83. Vardy – 19. Shelvey, 75. Ayoze Pérez

    Karty:   21. Maguire (LEC) – 22. Lascelles (NEW), 53. Gayle (NEW), 56. Ritchie (NEW)


    Držení míče: 66 % : 34 %.
    Střely na branku: 1:4. Střely mimo: 5:3. Rohy: 7:5. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 6:14.
    Leicester City: Schmeichel – Simpson (58. Okazaki), Morgan (C), Maguire, Chilwell – Mahrez, Adrien Silva, Iborra (42. Choudhury), Albrighton – Diabaté (76. Gray), Vardy.
    Náhradníci: Jakupović – Gray, Iheanacho, Dragović, Okazaki, Fuchs, Choudhury.

    Newcastle United: Dúbravka – Yedlin, Lascelles (C), Lejeune, P. Dummett – Ritchie, Diamé (81. Hayden), Shelvey, Kenedy (64. Atsu) – Ayoze Pérez – Gayle (70. Joselu).
    Náhradníci: Darlow – Merino, Atsu, Joselu, Manquillo, Hayden, Clark.

    Rozhodca: Stuart Attwell – Stuart Burt, Adrian Holmes