NJ Devils – NY Rangers 5:2 (kon.) | Columbus – Detroit 5:4 (po pr.) | NY Islanders – Philadelphia 5:4 (kon.)
Tampa Bay – Boston 4:0 (kon.) | Florida – Nashville 2:1 (kon.) | Montreal – Winnipeg 4:5 (po pr.)
Calgary – Arizona 1:4 (kon.) | Vancouver – Vegas 4:5 (0:1 po s.n.) | San Jose – Dallas 2:4 (kon.)
po s.n. (0:1)
Vancouver Canucks
4:5 (1:1, 0:2, 3:1 - 0:0)
Vegas Golden Knights
cz Streda 04.04.2018, 04:00 • Rogers Arena, Vancouver • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
    Shea THEODORE - 4:5
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Vegas Golden Knights.
    Autorem vítězné branky je SHEA THEODORE.
     
    64:51
    Colin Miller mohl rozhodnout, když z levého kruhu mířil do vzdálenějšího pravého horního rohu brány, Jacob Markström ale předvedl spektakulární semafor!
     
    64:05
    Jeden z hráčů Vegas se ocitl před bránou v obrovské šanci, ale z blízkosti ani nadvakrát Jacoba Markströma nepřekonal, když brankář Canucks skvěle zasáhl pravým betonem!
     
    63:44
    Nikolaj Goldobin v levém kruhu krásně zamíchal s pukem a poté prudkou střelou zápěstím mířil pod horní tyč, Malcolm Subban ji ale na přední tyči vyrazil maskou a poté puk rychle zmrazil pod lapačkou!
     
    62:44
    Alex Tuch měl velkou šanci, když si z pravé strany sjel před bránu a z blízkosti orazítkoval levou tyč!
    62:04 Neuznaný gól Tomáš Tatara kvůli nedovolenému bránění
     
    62:04
    Tomáš Tatar střelou z mezikruží poslal puk přes ležícího Jacoba Markströma k levé tyči a Vegas si vzalo Coach Challenge, protože gól na ledě nebyl uznán kvůli nedovolenému bránění brankáři v podání Brandona Pirriho, který se mu v brankovišti skvěle snažil clonit!
     
    60:39
    Brandon Sutter mohl rozhodnout v oslabení, když na levém křídle dobruslil puk a z úhlu vystřelil bekhendem, Malcolm Subban ale puk vyrážečkou vyrazil!
     
    60:15
    Jake Virtanen dostal dvě minuty za hákování a Vegas si před přesilovou hru vzalo oddechový čas.
    58:14 Jake Virtanen se mohl postarat o velký obrat!
     
    58:14
    Jacob Markström skvěle vyrazil střelu Williama Karlssona, která z pravého kruhu mířila do vzdálenějšího levého horního rohu, vyrážečkou a Jake Virtanen se na opačné straně řítil sám na bránu z levého kruhu, jenže po rychlém zamíchání puk nedokázal zasunout mezi betony Malcolma Subbana!
     
    53:47
    Vancouver už mohl vést, jenže nádherná kombinace domácího týmu ani tentokrát neskončila gólem, když u pravé tyče ani jeden z dvojice hráčů Canucks neskóroval! Vegas je pod obrovským tlakem.
     
    51:48
    Vancouver ve třetí třetiny vystřelil šestkrát na bránu a polovina jeho střel skončila gólem! Velký comeback.
    50:53 Nikolaj GOLDOBIN - 4:4
     
    50:53
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Alex Biega na pravém křídle od modré čáry nahodil puk na přední tyč, kde ho skvěle tečoval NIKOLAJ GOLDOBIN a pod lapačkou Malcolma Subbana, který se ho marně snažil zmrazit, prošel do brány! Vancouver skóroval třikrát v řadě a vyrovnal na 4:4! Rogers Arena je na nohou. Asistence: Alex Biega a Ashton Sautner.
    48:21 Brandon SUTTER - 3:4
     
    48:21
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Brendan Gaunce na pravém křídle rychle zavezl puk do útočného pásma a v kruhu pro vhazování předvedl rychlou brzdu, po které přihrál před bránu a BRANDON SUTTER na vzdálenější levé tyči skóroval bekhendem! Domácí prohrávají o gól. Chystá se comeback? Asistence: Brendan Gaunce a Jussi Jokinen.
     
    45:36
    Colin Miller dostal dvě minuty za držení a Vancouver si zahraje v Rogers Areně druhou přesilovou hru v řadě.
    44:06 Bo HORVAT - 2:4
     
    44:06
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Alexander Edler napřáhl na levém křídle ke střele od modré čáry, kterou Malcolm Subban vyrazil pouze před sebe, a dokonale toho využil BO HORVAT, který u levé tyče zametl puk do prázdné brány! Vancouver také využil přesilovou hru a je to o dva góly. Domácí odpověděli. Asistence: Alexander Edler a Daniel Sedin.
     
    43:01
    Tomáš Tatar dostal dvě minuty za nedovolené bránění brankáři a Vancouver si zahraje první přesilovou hru.
    42:17 William KARLSSON - 1:4
     
    42:17
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    Alex Tuch za bránou zvedl hlavu po přihrávce Colina Millera z pravého křídla a krásnou přihrávkou zpoza ní ho předložil WILLIAMOVI KARLSSONOVI, který střelou bez přípravy z levého kruhu pro vhazování zamířil mezi betony Jacoba Markströma do sítě! Vegas využilo přesilovou hru 5 na 3 a vede 4:1. Asistence: Alex Tuch a Colin Miller.
     
    41:52
    Colin Miller krásně vypálil z levého kruhu a jeho rána orazítkovala vzdálenější pravou tyč brány Vancouveru!
     
    40:59
    Troy Stecher byl vyloučen na dvě minuty za zdržování hry poté, co vyhodil puk z pravé strany obranného pásma přes ochranné sklo. Vegas bude mít přesilovou hru 5 na 3, která potrvá téměř celé dvě minuty!
     
    40:54
    Shea Theodore na pravém křídle pronikl do útočného pásma a Alexander Edler dostal dvě minuty za hákování.
    37:17 Derrick Pouliot si málem vstřelil vlastní branku!
     
    37:17
    Derrick Pouliot si málem vstřelil bekhendem vlastní gól, Jacob Markström ale na čáře dokázal puk zastavit!
     
    33:38
    Jacob Markström v rychlém sledu čelil obrovskému závaru, který Vegas před jeho bránou vytvořilo dvakrát zhruba v rozmezí půl minuty, jenže domácí brankář ani jednou neinkasoval, když předvedl parádní žonglérské představení a puk lapil do lapačky! Komerční přestávka.
    32:48 Ashton Sauntner si musí na první gól v NHL počkat
     
    32:48
    Na střídačce už byl olepován puk páskou, aby na něj bylo napsáno jméno Ashtona Sautnera, který se prosadil krásnou střelou z mezikruží, když vymetl levý horní roh brány nad vyrážečkou Malcolma Subbana, jeho první gól v NHL ale nebyl uznán kvůli ofsajdu a páska šla z kotouče!
     
    32:11
    Michael Del Zotto se na levém křídle neprotáhl do útočného pásma přes Brada Hunta, který odvedl dobrou práci v defenzivě a poté mohl skórovat, jeho střelu od modré čáry ale Jacob Markström vyrazil levým betonem!
    27:19 Tomáš TATAR - 1:3
     
    27:19
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    Shea Theodore po zpětné přihrávce Williama Karlssona z levého rohu útočného pásma od modré čáry nahodil puk zápěstím na vzdálenější tyč, kde do něj vložil hůl TOMÁŠ TATAR a kotouč skončil v pravém horním rohu brány! Asistence: Shea Theodore a William Karlsson.
    23:27 Brandon PIRRI - 1:2
     
    23:27
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    Henrik Sedin si zpoza brány vybruslil k pravé tyči, kde legenda ztroskotala na levém betonu fantastického Malcolma Subbana, a Vegas vyrazilo do přečíslení tři na jednoho! Alex Tuch na vrcholu levého kruhu krásně zamíchal s pukem a poté ho rozdal doleva, kde BRANDON PIRRI napřáhl bez přípravy v kruhu pro vhazování k prudké střele s příklepem, a propálil na přední tyči Jacoba Markströma! Vegas opět vede. Asistence: Alex Tuch a William Karlsson.
     
    19:58
    Cody Eakin mezi kruhy pro vhazování vystihl fantasticky rozehrávku Canucks a Vegas se ocitlo v přečíslení tři na jednoho, které vyřešil sám, jeho střela z pravého kruhu ale minula vzdálenější tyč!
     
    19:39
    Vancouver právě vstřelil branku!
    NIKOLAJ GOLDOBIN si po zadovce Brandona Suttera z pravého kruhu nádherně prohodil puk na vrcholu mezikruží mezi nohama jednoho z hráčů Vegas do prostoru a poté napřáhl k nádherné střele zápěstím, kterou nad lapačkou Malcolma Subbana vymetl levý horní roh brány! Je vyrovnáno 1:1! Asistence: Brandon Sutter.
    17:38 Brankář Jacob Markström vytáhl spektakulární semafor!
     
    17:38
    Ryan Carpenter se po chybě Canucks ocitl na vnitřním oblouku levého kruhu pro vhazování ve slibné šanci, jenže trefil pouze lapačku připraveného Jacoba Markströma, který puk po fantastickém semaforu vyrazil!
    15:15 Brendan Leipsic se velice šikovně protáhl až před bránu
     
    15:15
    Brendan Leipsic se na pravém křídle u hrazení krásnou stahovačkou zbavil Williama Karlssona a na přední tyči se snažil zápěstím zamířit do sítě, Malcolm Subban mu ale neumožnil skórovat, když skvěle zasáhl levým betonem!
     
    13:57
    Brandon Pirri mohl přidat druhý gól, když z levého kruhu mířil pod horní tyč, Jacob Markström ale jeho střelu vyrazil vyrážečkou do rohu ledové plochy!
     
    12:58
    Colin Miller obkroužil celé útočné pásmo a na vrcholu mezikruží napřáhl ke střele zápěstím, která po ledě mířila k pravé tyči, Jacob Markström ji ale skvěle vykopl levým betonem!
     
    08:25
    „ Děláš si srandu?,“ otázal se Michael Del Zotto a zamířil na trestnou lavici na dvě minuty za nedovolené bránění poté, co mu bleskově rozhodčí odpověděl: „ Ne, nedělám.“
    04:28 Brandon PIRRI - 0:1
     
    04:28
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    Colin Miller od modré čáry nahodil puk po ledě před bránu, kde si ho rychle zpracoval v dresu debutující BRANDON PIRRI a zamířil z blízkosti do pravého horního rohu brány! Vegas udeřilo jako první a vede 1:0! Asistence: Colin Miller.
     
    03:35
    Henrik Sedin mohl zakončovat u levé tyče, ale po rychlém objetí brány se pokoušel puk zasunout do sítě až na vzdálenější pravé tyči, Malcolm Subban ho ale skvěle vychytal!
    01:35 Útočník Cody Eakin a jeho parádní individuální akce
     
    01:35
    Cody Eakin se na pravém křídle krásně zbavil dvou protihráčů a v mezikruží napřáhl ke střele zápěstím, která mířila těsně nad ledem k pravé tyči, Jacob Markström ji ale vyrazil levým betonem a dorážka Tomáše Noska skončila na boční síti!

    Tomáš Reiner

    Góly a asistencie: 20. Goldobin (B. Sutter), 45. Horvat (Edler, D. Sedin), 49. B. Sutter (B. Gaunce, J. Jokinen), 51. Goldobin (Biega, Sautner) – 5. Pirri (C. Miller), 24. Pirri (Tuch, W. Karlsson), 28. Tatar (Theodore, W. Karlsson), 43. W. Karlsson (Tuch, C. Miller), rozh. náj. Theodore

    Samostatné nájazdy:

    1. séria:
    0:0   Nikolaj Goldobin (VAN)
    0:0   Brandon Pirri (VEG)
    2. séria:
    0:0   Sam Gagner (VAN)
    0:0   William Karlsson (VEG)
    3. séria:
    0:0   Daniel Sedin (VAN)
    0:0   Alex Tuch (VEG)
    4. séria:
    0:0   Henrik Sedin (VAN)
    0:1   Shea Theodore (VEG)


    Vancouver Canucks: Markström (A. Nilsson) – Edler, Stecher, Del Zotto, D. Pouliot, Sautner, Biega – D. Sedin (A), H. Sedin (C), Gagner – Goldobin, Horvat, J. Jokinen – B. Gaunce, B. Sutter (A), Dowd – Leipsic, Gaudette, Virtanen.
    Vegas Golden Knights: M. Subban (M.-A. Fleury) – McNabb, Schmidt, Theodore, Engelland (A), Hunt, C. Miller – Pirri, W. Karlsson, Tuch – Tatar, Eakin, Neal (A) – Carrier, O. Lindberg, Reaves – Nosek, Bellemare (A), Carpenter.

    Rozhodca: Tom Chmielewski, Justin StPierre. Čároví: David Brisebois, Mark Shewchyk

    Diváci: 18865