Girona – Levante 1:1 (kon.) | Bilbao – Vigo 1:1 (kon.) | Las Palmas – Real Madrid 0:3 (kon.)
Sevilla – Barcelona 2:2 (kon.)
koniec
Girona FC
1:1 (0:0)
Levante UD
Sobota 31.03.2018, 13:00 • Estadi Municipal de Montilivi (Girona) • Španielska LaLiga • 30. kolo
Predzápasové kurzy
     
    V druhom polčase sme napokon videli dva presné zásahy, po jednom na oboch stranách. Najprv išli do vedenia domáci, ale napokon sa hosťom podarilo vyrovnať a tak toto vyrovnané stretnutie končí zaslúženou remízou 1:1!

    S týmto konštatovaním sa už teda lúčim a prajem pekný zvyšok sviatočného dňa. Zápasom vás sprevádzal Miroslav Revaj. (14:53:58)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Zápas sa už teda dohráva a zrejme sa už nič zaujímavé nestane. Oba tímy si tak už teda body podelia.
     
    90+1
    Žltú kartu dostáva Pablo Maffeo (Girona FC).
     
    90
    Napokon sa ešte nadstavujú 3 minúty!
     
    89
    Riadny hrací čas sa už pomaly naplní a uvidíme teda, koľko ešte hlavný rozhodca tohto zápasu R. De Burgos nadstaví k 45 minútam druhého dejstva.
     
    88
    Hra sa však presunula do stredu poľa, oba tímy už nechcú nič riskovať a prísť o ten jeden bod.
     
    87
    Levante sa však stále drží na útočnej polovici a vyzerá to na záverečný tlak zo strany hostí. Stať sa však ešte môže čokoľvek, do konca ostávajú záverečné minúty.
     
    86
    Na útočnú polovicu sa teraz dostáva hosťujúci celok, ale aj obrana domácich je veľmi pozorná. Stále to teda vyzerá na deľbu bodov v tomto zápase.
     
    85
    Do konca riadneho hracieho času ostáva približne 5 minút, pri lopte je momentálne domáci celok. Veľa zaujímavých situácii teda nevidíme a tak je skóre zápasu aj naďalej 1:1!
     
    84
    Teraz sa však Levante prechod do útoku nevydaril, hostia sa previnili ofsajdom. K lopte sa tak dostávajú domáci futbalisti a pokúšajú sa už preniknúť smerom dopredu.
     
    83
    Striedanie v tíme Levante UD: z ihriska odchádza Erick Cabaco, prichádza Sergio Postigo.
     
    82
    Striedanie v tíme Girona FC: z ihriska odchádza Borja García, prichádza David Timor.
     
    81
    Hostia sa však vracajú späť na útočnú polovicu a tak sa domáci budú musieť aj naďalej brániť. Uvidíme teda, čo nám prinesie záver tohto stretnutia, zatiaľ sa schyľuje k deľbe bodov.
     
    80
    Levante získalo rohový kop, ale domáci sa ubránili bez problémov. Síce ešte pokračoval menší tlak hosťujúceho celku, ale ani to nič zaujímavého neponúklo.
     
    79
    K lopte sa teraz dostávajú domáci futbalisti, ale nikam sa momentálne neponáhľajú. Pomaly sa však blíži záver tohto stretnutia a stav zápasu je vyrovnaný 1:1!
     
    78
    Žltú kartu dostáva Jefferson Lerma (Levante UD).
     
    77
    Striedanie v tíme Girona FC: z ihriska odchádza Cristian Portugués, prichádza Anthony Lozano.
     
    76
    Striedanie v tíme Levante UD: z ihriska odchádza Jason, prichádza Iván López.
     
    75
    Rýchly protiútok teraz založili hostia, k zakončeniu sa následne dostal Campaña, ale jeho pokus len preveril pozornosť brankár domácich. Dopredu tak už vyráža domáci celok.
     
    73
    Útočné výpady sa postupne striedajú na oboch stranách, ale zaujímavé situácie zatiaľ nepribúdajú. Obaja tréneri však majú k dispozícii ešte striedania, ktoré by mohli oživiť dianie na ihrisku.
     
    72
    Girona po nedovolenom zákroku získala zaujímavý priamy kop, ale center sa dostal iba do rukavíc brankára Olazábala. Levante tak môže už skúsiť preniknúť smerom dopredu.
     
    70
    Začína sa tak v tomto zápase odznova, všetko je však ešte otvorené a môže sa stať čokoľvek. Uvidíme, či teda ešte prídu nejaké zaujímavé situácie na jednej či druhej strane.
    68. José Luis Morales (LVN) - 1:1
     
    68
    Levante dalo gól!
    Je vyrovnané! Domácemu celku sa nevydarila útočná akcia a tak sa po zisku lopty vydali smerom dopredu hostia. Do pokutového územia domácich sa dostal po skvelom centri k lopte JOSÉ LUIS MORALES, krásne oklamal brankára Bona a loptu poslal do odkrytej časti brány – 1:1!
     
    66
    Ani tento útočný výpad sa Levante nevydaril, lopta sa tak dostáva na kopačky domácich futbalistov, ktorí sa nemajú kam ponáhľať a momentálne tak kombinujú na svojej polovici.
     
    65
    Po góle domácich futbalistov sme už žiadnu zaujímavú situáciu nevideli, hostia sa však snažia ísť za vyrovnaním, ale v útočnej fáze sa im zatiaľ veľmi nedarí.
     
    64
    Striedanie v tíme Levante UD: z ihriska odchádza Emmanuel Boateng, prichádza Armando Sadiku.
     
    62
    Po dlhšej dobe sme videli aj útočnú akciu domáceho tímu, napokon sa k zakončeniu dostal García, ale jeho pokus bol veľmi nepresný. Znova tak môže smerom dopredu preniknúť Levante.
     
    61
    Hostia postupne pridávajú na svojej aktivite, ale nedarí sa im v zakončení. Domáci sa však bránia úspešne a držia si tak svoje tesné vedenie o jeden gól.
     
    60
    Pred bránu domáceho tímu smeroval presný center na hlavu Boatenga, ale jeho pokus išiel iba mimo troch žrdí. Bono sa tak už pripravuje k svojmu výkopu.
     
    59
    Domáci sa teraz musia brániť veľkému tlaku svojho súpera, ale Levante sa teraz do zakončenia na bránu domácich nedostáva. Uvidíme, čo nám ešte zvyšok zápasu prinesie.
     
    58
    Levante preniká na útočnú polovicu, nič iné ani hosťujúcemu celku neostáva. Do konca zápasu je však ešte dostatok času a stať sa môže naozaj čokoľvek.
    57.
     
    57
    Veľa nechýbalo a domáci už mohli vyhrávať rozdielom dvoch gólov! Po veľkom zaváhaní domácej obrany sa pred bránou domácich dostal do zakončenia Stuani, ale v nádejnej pozícii vyslal iba veľmi nepresnú strelu.
     
    55
    Hostia tak teraz musia čo najrýchlejšie odpovedať, aby sa vrátili späť do boja o body z tohto stretnutia. Domáci však teraz dobre bránia svoje územie.
    54. Álex Granell (GIR) - 1:0
     
    54
    Tím Girona práve strelil gól!
    Je tu prvý gól tohto zápasu! Domáci sa teraz držali na útočnej polovici, po autovom vhadzovaní sa k lopte dostal ÁLEX GRANELL a jeho parádna strela skončila v ľavom hornom rohu domácej brány, Olazábal bol teraz absolútne bez šance a domáci vyhrávajú 1:0!
     
    53
    Na útočnú polovicu sa teraz dostávajú domáci futbalisti a hostia odvracajú loptu za postrannú čiaru. Levante sa tak bude musieť aj naďalej brániť.
     
    52
    Ani domácim sa však nevydaril prechod na útočnú polovicu a tak je pri lopte už Levante. Úvod druhého polčasu naznačoval veľa zaujímavého, ale momentálne tempo hry trochu upadá.
     
    51
    Tento útočný výpad však hosťujúcemu celku nevyšiel, pretože sa Boateng ocitol v postavení mimo hru. K lopte sa tak opäť dostáva domáci celok Girona.
     
    50
    Levante sa dokázalo ubrániť úspešne a loptu si následne hostia prevzali na svoje kopačky. Domáci sa tak musia vrátiť späť na svoju polovicu.
     
    49
    Následne sa Girona dostala do rýchleho protiútoku a domáci futbalisti získavajú rohový kop. Hostia sa teda teraz budú musieť brániť.
    48.
     
    48
    Takmer sme boli svedkami prvého gólu v tomto zápase! Boateng si prebral v pokutovom území vynikajúcu prihrávku, následne sa ocitol sám pred brankárom Bonom, ale jeho pokus len tesne minul bránkovú čiaru.
     
    47
    Levante založili rýchly protiútok, po ktorom sa následne dostal do zakončenia Lerma, ale jeho pokus z vnútra pokutového územia išiel tesne vedľa domácej brány.
     
    46
    Druhý polčas tohto zápasu sa už naplno rozbehol, výkop patril domácim futbalistom. Ani jeden z trénerov nespravil zmenu v základnej zostave.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Oba celky sú už spoločne s rozhodcami zápasu späť na hracej ploche, druhý polčas sa tak už čoskoro začne!
     
    Skončil a prvý polčas tohto zápasu, gól sme v ňom napokon nevideli. Hostia začínali veľmi aktívne, ale postupne sa hra začala vyrovnávať a na oboch stranách sme videli aj zaujímavé situácie. Presný zásah však vďaka obrane či brankárom neprišiel a tak si naň musíme počkať do druhého dejstva.

    Druhý polčas sa začne približne o 14:02!
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45
    Hosťujúci celok ešte získal rohový kop, ale ten nič zaujímavého nepriniesol a tak sa už zrejme prvý polčas skončí.
     
    44
    Levante však útočí znova a domáci sa musia v závere prvého polčasu brániť. Uvidíme teda, či príde ešte nejaká zaujímavá situácia, hostia sa ešte snažia niečo vymyslieť.
    43.
     
    43
    Veľká šanca na strane hostí! Boateng sa dostal do nájazdu na bránu domácich, úspešne dokázal prekonať aj brankára Bona, ale lopta si to nemierila iba do tyčky a následne ju domáci upratali do bezpečia.
    42.
     
    42
    V pokutovom území hostí vznikla veľmi neprehľadná situácia, Granell sa dostal k odrazenej lopte a ihneď skúšal zakončiť, ale jeho pokus tesne míňa bránu Levante.
     
    41
    Dopredu sa teraz dostávajú domáci futbalisti, zvolili však znova postupnú rozohrávku a tak sa hostia musia mať na pozore.
     
    40
    Levante sa postupnou kombináciou dostalo až do pokutového územia, kde sa k streleckému zakončeniu dostal Coke, ale jeho pokus putoval len do rukavíc brankára Bona.
     
    39
    Domáci založili rýchly protiútok, ale lopta napokon doputovala iba do rukavíc brankár Olazábala. Uvidíme, čo nám ponúkne ešte približne zvyšných 5 minút prvého polčasu.
     
    38
    Videli sme však len pár nepresných pokusov zo strany domácich a k lopte sa tak už dostávajú hostia. Postupne sa blížime do záveru prvého dejstva, gól sme stále nevideli.
     
    37
    K lopte sa tak dostáva domáci celok, ktorí sa však snaží preniknúť smerom dopredu postupnou kombináciou. Hostia sa teda vrátili späť na svoje územie a čakajú, čo na nich domáci vymyslia.
     
    36
    Do pokutového územia sa podarilo preniknúť hosťujúcemu Jasonovi, ale jeho následný prízemný pokus z uhla nebol nijak nebezpečný a brankár Bono ho pohodlne pokryl pri pravej tyčke.
     
    35
    Dlhšiu dobu však teraz držia loptu na svojich kopačkách hosťujúci futbalisti, ktorí postupne prenikajú na útočnú polovicu. Podobne tomu bolo aj v úvode tohto zápasu.
     
    33
    Hra sa však stále prelieva zo strany na stranu, zrejme ešte príde do konca prvého polčasu nejaká zaujímavá situácia. Sledujeme tak vyrovnané stretnutie.
     
    32
    Na oboch stranách však pribúdajú aj nepresnosti a tak tempo hry začína mierne opadať. Zrejme o všetkom dnes bude v tomto zápase rozhodovať druhý polčas, ale ešte nepredbiehajme.
     
    31
    Opäť sledujeme útočné výpady na oboch stranách, ale aj naďalej sú obe defenzívy pozorné a tak zaujímavých situácii moc nepribúda. V prvom polčase však majú celky k dispozícii ešte nejaký ten čas.
    30.
     
    30
    Aj domáci v zápätí získali rohový kop, ale aj hostia sa úspešne ubránili a bude to len odkop od brány a postará sa oň brankár Olazábal, ktorý už dnes musel jednu veľkú šancu zlikvidovať.
     
    29
    Rohový kop následne nič zaujímavého neponúkol a k lopte sa tak už dostáva domáci celok. Levante sa tak vracia späť na svoju polovicu.
     
    28
    Žltú kartu dostáva Roger Martí (Levante UD).
     
    27
    Martí zabojoval v pokutovom území domácich a loptu a následne sa už dostával do zaujímavej príležitosti, ale obrana Goriny odvrátila loptu na rohový kop.
     
    26
    Obe defenzívy však pracujú veľmi úspešne a svojho súpera tak do žiadnej šance nepúšťajú. Tempo hry je však aj naďalej veľmi dobré, chýba tomu len viacej zaujímavých príležitostí na jednej či druhej strane.
     
    25
    Postupne pribúda čoraz viac útočných výpadov na oboch stranách, ale na prvý presný zásah v tomto zápase stále čakáme. V prvom polčase je však k dispozícii ešte dostatok času.
    24.
     
    24
    Veľa nechýbalo a skóre zápasu sa už mohlo meniť! Espinosa si dobre vyskočil na centrovanú loptu, ale jeho pokus išiel len tesne vedľa ľavej tyčky hosťujúcej brány.
     
    23
    Hostia zastavili útok domácich iba za cenu faulu a tak Gorina získava zaujímavý priamy kop z nebezpečnej vzdialenosti. Levante sa tak teraz bude musieť mať na veľkom pozore.
     
    22
    Útočné výpady sa už postupne začínajú striedať na oboch stranách a na pozore sa tak musia mať aj hostia, pretože domáci postupne ožívajú. Uvidíme, čo všetko nás ešte v prvom polčase čaká.
     
    21
    Ani tento rohový kop však žiadnu zaujímavú situáciu neponúkol, domáci sa ubránili bez problémov. Uvidíme, čo teraz v útoku vymyslia futbalisti Girony.
     
    20
    No a hostia po ďalšom zblokovanom pokuse získavajú rohový kop. Girona sa tak bude musieť opäť brániť, brankár Bono si už pred bránou organizuje svojich spoluhráčov.
    19.
     
    19
    Lopta však opäť putuje na kopačky hosťujúceho celku. Domácim sa teraz vôbec nedarí v kombinácii a tak často strácajú loptu zo svojich kopačiek. Dopredu tak už ide Levante.
     
    18
    Teraz sa už brankár Bono musel mať na pozore. Boateng prenikol až pred bránu domácich, ale jeho prízemný pokus len preveril pozornosť domáceho brankára. Girona sa už snaží o rýchly odpoveď.
     
    17
    Domáci sa teda zatiaľ snažia hrať na rýchly protiútoky, ale tie nemajú dlhého trvania. Futbalisti Girony navyše často faulujú a tak opäť prichádzajú o loptu zo svojich kopačiek.
     
    16
    Aj naďalej sa domáci musia mať na pozore, pretože hostia podnikajú jednej útočný výpad za druhým. Zatiaľ však brankár Bono nemusel riešiť žiadnu vážnejšiu situáciu.
     
    15
    Za malú chvíľu sa však k lopte opäť dostávajú futbalisti Levante a znova sa tak snažia o prechod na útočnú polovicu. V prvom polčase teda zatiaľ pôsobia aktívnejším dojmom hostia.
     
    14
    Boateng si prebral úspešnú prihrávku a následne postupoval s loptou do pokutového územia. Juanpe však dobre čítal hru a včas hosťujúceho útočníka od lopty čisto odstavil. Keby sa mu to nepodarilo, hosťujúci futbalista by sa ocitol v čistej šanci.
     
    13
    Pri lopte je momentálne hosťujúci celok, ktorí sa však nikam neponáhľa a postupnou kombináciou sa snaží prenikať smerom dopredu. Od úvodu však vidieť na oboch celkov vysoké nasadenie.
     
    12
    Po tomto rohovom kope sa do zakončenia dostal Maffeo, ale jeho pokus bol veľmi nepresný a išiel len nad hosťujúcu bránu. Olazábal sa tak už pripravuje k výkopu.
     
    11
    Teraz však už prišla prvá zaujímavá situácia v tomto zápase! Aday si prebral presnú prihrávku a spoza 16-tky sa odhodlal k strele, jeho pokus pod brvno bol veľmi nebezpečný a brankár Olazábal mal čo robiť, aby loptu vyrazil na rohový kop.
     
    11
    Ani tento pokus od rohovej zástavy však nič zaujímavého neponúkol, k lopte sa tak už znova dostáva hosťujúci celok, ktorý však zatiaľ kombinuje len pred svojou bránou.
     
    10
    Girona po rýchlom prechode na útočnú polovicu získava rohový kop. Útok domácich prenikol až do pokutového územia, kde jeden z obrancov zblokoval center hlavou za postrannú čiaru.
     
    9
    Hosťujúci útok sa však teraz nevydaril podľa predstáv, dlhý center doputoval len pred bránu domácich a tam si teda loptu prevzal brankár Bono. Zatiaľ sme teda žiadnu zaujímavosť na jednej či druhej strane nevideli.
     
    8
    Prvý rohový kop v tomto zápase majú už za sebou aj domáci futbalisti. Ale ani ten nám nič zaujímavého neponúkol a lopta doputovala iba k brankárovi Olazábalovi, ktorý ju už rozohral na svojich spoluhráčov.
     
    7
    Aj sa tak stalo, ale center do pokutového územia si obrana hostí postrážila. Následne sa Levante snažilo vyraziť do rýchleho brejku, ale lopta je už opäť na kopačkách futbalistov Girony.
     
    6
    Rohový kop však žiadnu zaujímavú situáciu neponúkol, bude to len odkop od brány a postará sa oň brankár Bono. Šancu preniknúť smerom dopredu tak teraz získanú aj domáci futbalisti.
     
    5
    Svoju aktivitu môže teraz Levante ešte navýšiť, pretože po zblokovanom pokuse získavajú hostia rohový kop. Girona sa tak bude musieť aj naďalej brániť.
     
    4
    Tlak hostí postupne narastá, domáca obrana teraz mala plné ruky práce. Najprv museli stopéri odvrátiť prízemný center a následne zblokovať pokusy spoza 16-tky. Hostia tak v úvode hýria veľkou aktivitou.
     
    3
    Aj naďalej je lopta na kopačkách hosťujúceho celku, ktorému sa však teraz nedarí preniknúť na útočnú polovicu. Domáci futbalisti dobre bránia stred poľa a svojho dnešného súpera k ničomu nepúšťajú.
     
    2
    Hostia sa okamžite pokúsili o útočný výpad, ale center pred bránu prebral do svojich rukavíc brankár Bono. Následne sa o útok snažili aj domáci, ale loptu má vo svojej moci opäť Levante.
     
    1
    Prvý polčas tohto zápasu sa už naplno rozbehol, výkop patril Levante.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Oba celky sú už spoločne s rozhodcami zápasu prítomné na hracej ploche, prvý polčas sa tak čoskoro začne!
     
    Príjemné sviatočné popoludnie prajem všetkým, ktorí klikli na tento online textový prenos a nasledujúce chvíle strávia aj jeho sledovaním. Do začiatku zápasu v rámci 30. kola španielskej Primera Division medzi mužstvami Girona FC a Levante UD už veľa času neostáva, zatiaľ si môžte prezrieť zostavy oboch celkov. Podľa postavenia v tabuľke je favoritom tohto zápasu domáci celok, rozhodovať sa však bude na ihrisku. Toto stretnutie z pozície rozhodcov povedú páni R. De Burgos – D. Barbero, J. Núñez. Estadi Municipal de Montilivi v Girone je už na všetko pripravené, čaká sa len na príchod aktérov a arbitrov tohto stretnutia. Tesne pred výkopom sa vám opäť prihlásime.

    Pri sledovaní nášho online textového prenosu vám praje príjemný športový zážitok komentátor Miroslav Revaj.
     
    Úvodné zostavy:

    Girona FC: Bono – Ramalho, Juanpe, Espinosa – Maffeo, Pons, Granell (C), Aday – Portugués, B. García – Stuani

    Náhradníci: Iraizoz – Alcalá, Muniesa, Douglas Luiz, Timor, Aleix Garcia, Lozano

    Levante UD: Olazábal – Pedro López (C), Cabaco, Suárez Pier, Coke – Morales, Lerma, Campaña, Jason – Martí, E. Boateng

    Náhradníci: Villar – Chema, Postigo, Moore, E. Bardi, Sadiku, López

    Rozhodca: R. De Burgos – D. Barbero, J. Núñez
     
    Vítam všetkých priaznivcov futbalu pri sledovaní tohto online textového prenosu. V ňom sa spoločne zameriame na stretnutie, v ktorom proti sebe nastúpia mužstvá Girona FC a Levante UD. Zápas a tak aj tento prenos sa začína o 13:00.

    Cez víkend po reprezentačnej prestávke pokračuje aj španielska Primera Division. Na programe je už 30. kolo a na Estadio Municipal de Montilivi v Girone sa proti sebe stretnú celky z opačných častí tabuľky.

    Girona FC:
    Domáci futbalisti majú momentálne na svojom konte 43 bodov a tak sa nachádzajú na 7. mieste, pričom na 5. miesto strácajú len 4 body a tak ešte stále bojujú o účasť v pohárovej Európe. Aj posledná forma Girony je veľmi úspešná, ale v minulom kole podľahli v divokom zápase Realu Madrid 6:3.

    Levante UD:
    Hosťujúci futbalisti majú momentálne na svojom konte 27 bodov a tak sa nachádzajú na 17. mieste, pričom od osemnásteho Las Palmas má náskok 6 bodov a tak ešte stále nemá záchranu v tejto súťaži istú. V posledných zápasoch však prišlo zlepšenie, v minulom kole dokázalo Levante zvíťaziť doma nad Eibarom 2:1.

    Favorit:
    Táto úloha podľa tabuľkového postavenia pripadá domácim futbalistom. Uvidíme, ako to napokon celé dopadne.

    Zápas vám z pozície komentátora tohto prenosu sprostredkuje Miroslav Revaj.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 13:00.

    Miroslav Revaj

    Góly: 54. Granell – 68. Morales

    Karty:   90+1. Maffeo (GIR) – 28. Martí (LVN), 78. Lerma (LVN)


    Girona FC: Bono – Ramalho, Juanpe, Espinosa – Maffeo, Pons, Granell (C), Aday – Portugués (77. Lozano), B. García (82. Timor) – Stuani.
    Náhradníci: Iraizoz – Alcalá, Muniesa, Douglas Luiz, Timor, Aleix Garcia, Lozano.

    Levante UD: Olazábal – Pedro López (C), Cabaco (83. Postigo), Suárez Pier, Coke – Morales, Lerma, Campaña, Jason (76. López) – Martí, E. Boateng (64. Sadiku).
    Náhradníci: Villar – Chema, Postigo, Moore, E. Bardi, Sadiku, López.

    Rozhodca: R. De Burgos – D. Barbero, J. Núñez