Žrebovanie štvrťfinále LM (kon.) | Žrebovanie štvrťfinále EL (kon.)
koniec udalosti
Žrebovanie štvrťfinále Európskej ligy

Piatok 16.03.2018, 13:00Žrebovanie súťaží
     
    Po Lige majstrov sme teda spoznali aj štvrťfinálové dvojice pre Európsku ligu. Tu sa teda budeme môcť tešiť na veľmi zaujímavé zápolenie medzi Arsenalom a CSKA Moskva, inak sú poskladané celkom vyrovnané dvojice a určite sa tak budeme mať na čo tešiť.

    To je už teda z dejiska UEFA v Nyone všetko, oba žreby úspešne prebehli a diváci sa tak môžu tešiť na ďalšie zaujímavé stretnutia.

    Ďakujem vám za pozornosť a prajem ešte pekný zvyšok dňa. Lúči sa s vami Miroslav Revaj. (13:17:33)
     
    Štvrťfinálové dvojice:
    Atlético Madrid (ESP) – Sporting Lisabon (POR)
    RB Lipsko (GER) – Olympique Marseille (FRA)
    Arsenal (ENG) – CSKA Moskva (RUS)
    Lazio Rím (ITA) – Salzburg (AUS)
     
    13:16
    Žrebovanie štvrťfinále Európskej ligy je ukončené!
     
    13:15
    Posledné dve dvojice sú už teda jasné, bude to súboj Lazia a Salzburgu. Rakúsky celok dokázal vyradiť favorizovaný Dortumnd a tak na taliansky tím čaká náročná úloha.
     
    13:14
    Za súpera mu je pridelený portugalský celok Sporting Lisabon. Ten musel svoj postup včera zachraňovať v predĺžení s českou Viktoriou Plzeň.
     
    13:13
    Ďalším vylosovaným tímom je španielske Atlético Madrid. Aj tento celok patrí medzi favoritov celej edície Európskej ligy.
     
    13:12
    A za súpera dostáva veľmi nepríjemný ruský celok CSKA Moskva!
     
    13:12
    Ďalším vylosovaným celkom je Arsenal, ktorý patrí medzi veľkých favoritov.
     
    13:11
    Za súpera mu bol priradený Olympique Marseille. Toto môže byť veľmi vyrovnané stretnutie.
     
    13:10
    Ako prvý celok je vylosovaný Lipsko, ktoré je v Nemecku zatiaľ veľkým prekvapením.
     
    13:09
    Už sa dostávame k samotnému žrebu! Uvidíme teda, ako Abidal vyberie ako prvého.
     
    13:08
    Giorgio Marchetti ešte pripomína všetkých účastníkov štvrťfinále Európskej ligy:

    Atlético Madrid (ESP)
    RB Lipsko (GER)
    Lazio Rím (ITA)
    Sporting Lisabon (POR)
    Olympique Marseille (FRA)
    Arsenal (ENG)
    Salzburg (AUS)
    CSKA Moskva (RUS)
     
    13:07
    K Marchettimu sa už na pódiu pripája aj Éric Abidal, ktorý je ambasádorom tohto ročníka Európskej ligy. Uričte tohto francúzske futbalistu netreba nijak zvlášť predstavovať. Aj on na úvod povedal pár slov spojené s futbalom a s finálovým zápasom v Lyone.
     
    13:05
    Na pódiu je už prítomný Giorgio Marchetti, ktorý je riaditeľom súťaží UEFA. Aj on teda predniesol úvodné slovo a po jeho privítaní nasleduje na obrazovke ďalšie video, ktoré súvisí s dejiskom futbalu.
     
    13:04
    Pre francúzsky celok Lyon sa včera skončil sen v podobe zúčastniť sa domáceho finálne. Vypadol totižto s CSKA Moskva, ktorá lepšie zvládla odvetný zápas.
     
    13:03
    Aj v tomto prípade máme možnosť na obrazovke sledovať vizitky všetkých zúčastnených celkov tejto časti turnaja. Medzi najväčších favoritov bude určite patriť Arsenal Londýn či Atlético Madrid, ale môžme byť aj svedkami nejakého prekvapenia.
     
    13:02
    Moderátor teda opäť privítal všetkých zúčastnených a v rámci svojho príhovoru spomenul, že sa finále tohto ročníka Európskej ligy uskutoční vo francúzskom Lyone.
     
    13:01
    Na pódium je už prítomný Pedro Pinto, ktorý nás bude sprevádzať žrebom štvrťfinále Európskej ligy podobne, ako tomu boli aj dnes pri žrebe Ligy majstrov.
     
    Ešte raz teda prajem príjemné piatkové popoludnie všetkým, ktorí klikli na tento online textový prenos a nasledujúce chvíle strávia aj jeho sledovaním. Do začiatku žrebovania štvrťfinále Európskej ligy vo švajčiarskom Nyoene už veľa času neostáva, v sídle UEFA je teda už všetko pripravené, čaká sa len na aktérov tohto žrebovania.

    Pred samotným začiatok si ešte môžme povedať niečo málo o pravidlách losovania: v osemfinále proti sebe nemohli nastúpiť mužstvá z rovnakej základnej skupiny a ani z rovnakej krajiny. Teraz to však už možné je! Tím, ktorý bude vylosovaný ako prvý, tak bude mať v prvom zápase výhodu domáceho prostredia.

    Toľko teda na úvod, čo chvíľa už očakávame priebeh samotného žrebu. Sprevádzať vás ním prostredníctvo nášho prenosu bude Miroslav Revaj.

    Miroslav Revaj

    Štvrťfinálové dvojice:
    Atlético Madrid (ESP) - Sporting Lisabon (POR)
    RB Lipsko (GER) - Olympique Marseille (FRA)
    Arsenal (ENG) - CSKA Moskva (RUS)
    Lazio Rím (ITA) - Salzburg (AUS)