Sparta Praha – Pardubice 6:4 (kon.) | Liberec – HC Plzeň 4:3 (po pr.) | Olomouc – Jihlava 4:3 (po pr.)
Slavia – Kometa Brno 4:2 (kon.) | K. Vary – HC Litvínov 4:6 (kon.) | Třinec – Zlín 4:6 (kon.)
Č. Budějovice – Vítkovice 10:4 (kon.)
koniec
HC Slavia Praha
4:2 (1:1, 0:0, 3:1)
HC Kometa Brno
cz Štvrtok 15.03.2018, 18:00DHL Extraliga juniorů (CZ) • 9. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    58:16
    Slavia právě vstřelila branku!
    Tohle už je asi pro Kometu definitivní konec. Ve středním pásmu se k puku dostal DAVID KOHÚT a s přehledem poslal kotouč do prázdné klece. Asistence: Jan Šergl, Viktor Martínek.
     
    58:05
    A je tady zakázané uvolnění Slavie, Dostál jde z branky!
     
    52:11
    Slavia právě vstřelila branku!
    Domácí si teď vybrali pořádnou porci štěstí ale zaslouženě jdou do vedení! Tlak Slavie pokračoval, DAVID VOBOŘIL napřáhl mezi kruhy, načež se puk odrazil od jednoho z těl na brusli Jeřábka, který nechtěně tečoval kotouč do prázdné branky a dal si vlastní gól. Bez asistence.
     
    52:05
    Aleš Furch znovu, a tentokrát už se radoval! V přečíslení dostal puk od Matějky a dokázal v rychlosti tečovat do branky, rozhodčí ale gól neuznali. Puk nejspíš nepřešel za brankovou čáru.
     
    51:43
    Aleš Furch přebruslil beky a jel sám na Dostála, nepříjemně tísněn ale netrefil branku. Zlobí se, že mohlo jít o faul.
     
    46:31
    Kometa právě vstřelila branku!
    Hosté ale za 48 sekund srovnali na 2:2! Kometa předvedla bleskovou akci a pár rychlých přihrávek. Na konci řetězce stál LUBOŠ HORKÝ a ten pak opět pěkně svižnou střelou z mezikruží rozvlnil síť. Asistence: Jan Süss, Tomáš Havránek.
     
    45:43
    Slavia právě vstřelila branku!
    Domácí se po několikaminutovém tlaku dostali do vedení. U modré čáry zachránil puk Hejda, vystřelil na branku, kde Dostál neudržel kotouč ve své moci. Dostal se k němu MATOUŠ PATOČKA, která si potáhl puk na pravou stranu, odkud zakončil do poloodkryté branky. Asistence: Tadeáš Hejda.
     
    40:36
    Další velká šance Havránka, který si povodil Vecku a chtěl po stahovačce zakončit do prázdné branky. Dostal se do moc velkého úhlu a puk už za branku nedoklepal.
     
    38:07
    Horký udělal domácí obraně opět pořádné horko. Rychle přebruslil beky a zkoušel střelu do protipohybu, Vecka skvěle vyrazil ramenem.
     
    35:02
    Netolický převzal zodpovědnost, rychle nabruslil do pásma, odkud skvěle vypálil. Dostál s obtížemi vyrazil před poloprázdnou branku, kde dorážejícího Netolického na poslední chvíli zlikvidovali beci Komety.
     
    33:19
    Obrovská šance Slavie. Nejdřív sám před Dostálem dorážel Kohút, gólman odolal. Puk se ale odrazil jen ke Steinocherovi, který mezi osmi těly našel mezeru a vypálil na branku. Dostál zase vyrazil před sebe, kde opět nedokázal puk do sítě doklepat Kohút.
     
    29:58
    Šergl vystihl chybu hostující obrany, ujel po pravém křídle, načež rychlou ranou mířil těsně mimo!
     
    29:07
    Na druhé straně hned ujel Kratochvíl, který chtěl zasunout Veckovi puk mezi nohy, jak se sluší a patří. Domácí brankář ale scénář ze slavné Zárubovy hlášky nedodržel a kotouč chytil.
     
    24:27
    Stoprocentní gólovka. Horký ujel do přečíslení, skvěle našel Mlynáře, který ale rychlou přihrávku před prázdnou bránou nezachytil dobře. Hokejkou lovil všechno možné kolem sebe, puk však jen lehce lízl, takže skončil mimo.
     
    19:46
    Slavia právě vstřelila branku!
    To byla hokejová paráda v podání MATOUŠE PATOČKY! Slávistický útočník vlétl do útočného pásma, vybruslil si mezi kruhy, odkud v tísni poslal nádhernou ránu, která se od horní tyčky odrazila pár decimetrů za brankovou čáru. Těsně před koncem třetiny je tak srovnáno na 1:1. Asistence: Vojtěch Šmíd.
     
    16:05
    Kometa právě vstřelila branku!
    Hosté se zaslouženě dostávají do vedení. Nejdřív si na levém kruhu vybruslil Mlynář a vyslal dobrou ránu, kterou Vecka jen vyrazil před sebe. Tam čekal nikým nehlídaný LUBOŠ HORKÝ. Útočník Komety pohodlně poslal puk do odkryté klece. Asistence: Tomáš Mlynář, Lukáš Frydrych.
     
    06:42
    Možná i to pomohlo k tomu, že se teď hosté dostali do první šance, a hned do gólové. Čejka dostal rychlou přihrávku na pravý kruh a pálil z první. Vecka se nestačil přemístit, ale skvěle chytil kotouč do lapačky.

    Jakub Slunečko

    Góly a asistencie: 20. Patočka (Šmíd), 46. Patočka (Hejda), 53. Vobořil, 59. Kohút (Šergl, Martínek) – 17. Horký (Mlynář, Frydrych), 47. Horký (Süss, Havránek)


    HC Slavia Praha: Vecka – Hejda, Duda, Šmíd, Vobořil, Stark, Steinocher – Furch, Kohút, Matějka, Patočka, Netolický, Šilhan, Šergl, Marek, Jaša, Nedorost, Martínek
    HC Kometa Brno: Dostál – Trnka, Slabý, M. Furch, Kučera, Jeřábek, P. Krejčí (obránce), Mikyska – M. Novák, Süss, Havlát, Kratochvíl, Hasoň, Matula, Čejka, Horký, Mlynář, Ferda, Frydrych, P. Krejčí (útočník), Havránek

    Rozhodca: Souček – Štěpánek, Štofa