Liverpool – Porto 0:0 (kon.) | Paríž – Real Madrid 1:2 (kon.)
koniec
Paríž Saint-Germain
1:2 (0:0)
Real Madrid
Utorok 06.03.2018, 20:45 • Parc des Princes, Paríž • Liga majstrov • Osemfinále
Predzápasové kurzy
     
    85
    Posledné striedanie na domácej strane. Dnešný zápas príliš nevyšiel Kylianovi Mbappému, ktorý sa však môže ísť už v tejto chvíli zohriať na striedačku. Jeho miesto na trávniku zaujme defenzívnejšie ladený Lassana Diarra.
     
    84
    Frustrácia hráčov parížskeho Saint-Germain je stále viac viditeľná. V tomto momente to dokázal aj Edinson Cavani, ktorý si podobne ako jeho spoluhráč Marco Verratti pri svojom vylúčení vyslúžil žltú kartu za nedovolený zákrok na následné vehementné protesty proti Felixovi Brychovi.
     
    83
    No a Isco okamžite po svojom príchode na trávnik narobil poriadny vietor v defenzíve PSG, kď vyzval na zakončenie Lucasa Vázqueza, ktorý ale svojim projektilom opečiatkoval tyč brány domácich!
     
    82
    Zinedine Zidane si teraz pripravil striedanie, ktorého aktérmi sú dve vychádzajúce hviezdy španielskeho futbalu, keď Marca Asensia nahrádza na hracej ploche Isco.
     
    80
    Real Madrid dal gól! No a v tejto chvíli to už domáci budú mať mimoriadne náročné, keďže Biely Balet strháva vedenie opäť na svoju stranu. Madridčania vyrazili do rýchleho protiútoku, kde sa lopta cez Cristiana Ronalda dostala ku CASEMIROVI, a ten aj s veľkou dávkou šťastia prekonáva Alphonseho Areolu.
    Casemiro (REA) - 1:2
     
    78
    Sergio Ramos zviedol ďalší zo série tvrdých súbojov v tomto zápase, keď tentokrát nedovolene atakoval Javiera Pastoreho, za čo ho Felix Brych "odmenil" žltou kartou.
     
    76
    Pri vstupe do záverečnej 15-minútovky riadneho hracieho času registrujeme striedanie na oboch stranách. Unai Emery sťahuje z ihriska už poriadne unaveného Ángela Di Maríu, ktorého nahrádza Julian Draxler. Karim Benzema má takisto pre dnešok už odpracované, na jeho miesto vybieha Gareth Bale.
    75. Karim Benzema (REA)
     
    75
    Udrieť však mohli Madridčania! Karim Benzema však potvrdil, že v posledných týždňoch a mesiacoch nie je v najlepšej hernej pohode, keď sa teraz úplne zbytočne v prečíslení 2 na 1 spoločne s Cristianom Ronaldom ulakomil na strelu, ktorá bola navyše veľmi nevydarená.
     
    72
    Zinedine Zidane reaguje na inkasovaný gól svojim úvodným striedaním v zápase, keď na lavičku posiela Matea Kovačića, namiesto ktorého na ihrisko vybieha pravdepodobne v nie stopercentnom zdravotnom stave nastupujúci Toni Kroos.
     
    71
    Paríž dal gól! Tak si to predstavte. Napriek tomu, že hrajú domáci futbalisti v oslabení o Marca Verrattiho, podarilo sa im vyrovnať stav odvetného duelu a predsa len tak trochu zdramatizovať boj o postup do štvrťfinále. Po rohovom kope z ľavej strany a menších zmätkoch v defenzíve Realu loptu za Keylora Navasa pretlačil EDINSON CAVANI.
    Edinson Cavani (PSG) - 1:1
     
    69
    Karim Benzema dobre zapracoval v pokutovom území, odovzdal loptu Marcovi Asensiovi, ktorý opečiatkoval žrď brány Alphonseho Areolu!
    66. Marco Verratti (PSG)
     
    66
    Tak a zdá sa, že je definitívne rozhodnuté. Školácke zlyhanie teraz predviedol Marco Verratti, ktorý poriadne vypenil na hlavného rozhodcu Felixa Brycha po súboji s Lucasom Vázquezom, za čo si vyslúžil žltú kartu. Keďže to pre domáceho stredopoliara bola už druhá v tomto zápase, Verratti musí odísť predčasne pod sprchy a poriadne nasrdený oslabuje svoje mužstvo.
     
    60
    Tak teraz mali hostia aj poriadnu dávku šťastia. K centru z ľavej strany sa totiž po odvrátenom rohovom kope dostal Yuri Berchiche, Keylor Navas však bol pri prízemnej prudkej prihrávke z ľavej strany o sekundu skôr ako dobiedzajúci Edinson Cavani.
     
    59
    Ešte pred tým však prichádza prvé striedanie v podaní Parížu Saint-Germain. Unai Emery už skutočne nemá na čo čakať a posilńuje ofenzívu, keď z ihriska sťahuje Thiaga Mottu a na jeho miesto posiela Javiera Pastoreho.
    51. Cristiano Ronaldo (REA) - 0:1
    51. Cristiano Ronaldo (REA) - 0:1
     
    51
    Real Madrid dal gól! To, čo sa hosťom nepodarilo pred chvíľou, dokázali o pár sekúnd neskôr. Dani Alves si neporadil v súboji jeden na jedného s Marcom Asensiom, ten vyzval na center Lucasa Vázqueza, ktorý našiel na vzdialenejšej žrdi CRISTIANA RONALDA, a ten ešte vylepšuje pozíciu Realu Madrid do zvyšku tohto stretnutia!
     
    50
    Na opačnej strane to už bolo omnoho zaujímavejšie. Do poriadne zadymeného pokutového územia Alphonseho Areolu centroval Marcelo, do lopty sa hlavičkou vložil Cristiano Ronaldo, lopta mieri tesne vedľa pravej žrde brány domácich!
    43. Kylian Mbappé (PSG)
     
    43
    Nešlo to kombinačne, tak to hráči PSG skúsili ešte jednoduchšie. Kolmicu za obranu si vypýtal Kylian Mbappé, ktorý následne neváhal a nepríjemným projektilom ohrozil Keylora Navasa. Gólman Realu loptu vyráža na rohový kop.
    38. Karim Benzema (REA)
     
    38
    Tlak Realu sa v závere prvého polčasu stále viac stupňuje a Alphonse Areola teraz musel predviesť ďalší fantastický zákrok. Karim Benzema sa po nedorozumení v obrane PSG rútil na brankára domáceho celku z ľavej strany, no Areola vytiahol reflexívny zákrok svojou ľavou nohou!
     
    32
    Po Marcovi Verrattim, ktorý bol potrestaný v závere prvej dvadsaťminútovky zápasu vidí v tomto momente žltú kartu aj stredopoliar Realu Madrid Matteo Kovačić, ktorý nešetrným zákrokom zastavil rozbehnutého Ángela Di Mariu.
     
    20
    Presne po dvadsiatich minútach hry vyťahuje Felix Brych zo svojho vrecka prvú žltú kartu zápasu a ukazuje ju domácemu Marcovi Verrattimu, ktorý po strate lopty pred pokutovým územím Realu veľmi nepríjemne zasiahol Casemira.
    18. Sergio Ramos (REA)
     
    18
    Obrovská šanca Realu Madrid! Po centri z pravej strany od Marca Asensia sa v tesnej blízkosti Alphonseho Areolu ocitol vo vynikajúcej pozícii Sergio Ramos, no domáci brankár drží svoj tím v hre o postup!

    Jakub Kocourek

    Góly: 71. Cavani – 51. Ronaldo, 80. Casemiro

    Karty:   20. Verratti (PSG), 84. Cavani (PSG) – 32. Kovačić (REA), 78. Ramos (REA)   66. Verratti (PSG)


    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 2:6. Střely mimo: 3:9. Rohy: 7:8. Ofsajdy: 5:5. Fauly: 10:12.
    Paríž Saint-Germain: Aréola – Dani Alves, Silva (C), Marquinhos, Berchiche – Verratti, Motta (59. Pastore), Rabiot – Di María (76. Draxler), Cavani, Mbappé (85. Diarra).
    Náhradníci: Trapp – Kimpembe, Meunier, Lo Celso, Diarra, Draxler, Pastore.

    Real Madrid: Navas – Carvajal, Varane, Ramos (C), Marcelo – L. Vázquez, Kovačić (72. Kroos), Casemiro, Asensio (82. Isco) – Benzema (76. Bale), Ronaldo.
    Náhradníci: Casilla – Nacho Fernández, Kroos, Modrić, Bale, Hernández, Isco.

    Rozhodca: Felix Brych – Mark Borsch, Stefan Lupp – Markus Häcker, Bastian Dankert, Marko Fritz (všetci Nemecko)
    14.02.2018
    Real Madrid - Paríž 3:1

    Góly: 45. Ronaldo (pen.), 83. Ronaldo, 86. Marcelo – 33. Rabiot

    Karty:   33. Isco (REA), 78. Nacho Fernández (REA) – 15. Neymar (PSG), 25. Lo Celso (PSG), 64. Rabiot (PSG), 90. Meunier (PSG)