Liverpool – Porto 0:0 (kon.) | Paríž – Real Madrid 1:2 (kon.)
koniec
Paríž Saint-Germain
1:2 (0:0)
Real Madrid
Utorok 06.03.2018, 20:45 • Parc des Princes, Paríž • Liga majstrov • Osemfinále
Predzápasové kurzy
     
    Real Madrid spravil ďalší dôležitý krok za úspešnou obhajobou víťazstva v Lige majstrov, keď v osemfinálovom dvojzápase vyradil mimoriadne náročného súpera Paríž Saint-Germain. Po domácom víťazstve 3:1 zvíťazil Biely balet v Parku Princov 2:1. Všetky góly padali v druhom polčase. Najskôr sa presadil Cristiano Ronaldo. Následne prišlo nepochopiteľné zlyhanie a vylúčenie Marca Verrattiho. Napriek tomu sa domácim podarilo vyrovnať, keď sa po skrumáži v pokutovom území presadil Edinson Cavani. O víťazstve Realu a napokon aj pohodlnom postupe však rozhodol posledným presným zásahom v tomto dvojzápase Casemiro. S týmto konštatovaním sa s vami lúčim a prajem vám pekný zvyšok večera! (22:46:39)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Javier Pastore sa znova prebil k možnosti odcentrovať z ľavej strany, keď sa pokúšal nájsť Edinsona Cavaniho, toho ale veľmi dobre postrážil Dani Carvajal.
     
    90+3
    Gareth Bale si taktiež môže do štatistík tohto zápasu pripísať jeden strelecký pokus. Alphonseho Areolu však nemal šancu vystrašiť.
     
    90+2
    Už tradične sa v závere zápasu na hrot útoku aj napriek mimoriadne priaznivému výsledku ocitol na ofenzívnom výlete Sergio Ramos, ktorého strelecký pokus z náročnej pozície však zblokoval Dani Alves.
     
    90+1
    Edinson Cavani si prebral dlhý pas z hĺbky poľa až pokutovom území, avšak tak dlho váhal, čo s loptou spraví, až mu ju zobral Casemiro.
     
    90
    Nadstavovať sa napokon budú až štyri minúty.
     
    90
    Do streleckej príležitosti sa prebojoval na opačnej strane po prihrávke od Cristiana Ronalda aj striedajúci Isco, ktorého pokus spoza pokutového územia vyrazil na rohový kop Alphonse Areola.
     
    89
    Javier Pastore sa dostával k centru na ľavej strane, kde ho ale napokon k ničomu nebezpečnému nepustil Dani Carvajal. Lopta končí len mimo brány Keylora Navasa, čo sú len ďalšie sekundy vhod pre Real Madrid.
     
    88
    Blížime sa do záveru druhého polčasu, zaujímavé bude zistenie, koľko sa rozhodne Felix Brych v dnešnom stretnutí ešte nadstaviť.
     
    87
    Záver zápasu sa už evidentne len dohráva. Madridčania jeho priebeh absolútne kontrolujú. Lucas Vázquez sa však predsa len dostal do zakončenia, jeho delovka z pravej strany však nebola vôbec presná.
     
    85
    Posledné striedanie na domácej strane. Dnešný zápas príliš nevyšiel Kylianovi Mbappému, ktorý sa však môže ísť už v tejto chvíli zohriať na striedačku. Jeho miesto na trávniku zaujme defenzívnejšie ladený Lassana Diarra.
     
    84
    Frustrácia hráčov parížskeho Saint-Germain je stále viac viditeľná. V tomto momente to dokázal aj Edinson Cavani, ktorý si podobne ako jeho spoluhráč Marco Verratti pri svojom vylúčení vyslúžil žltú kartu za nedovolený zákrok na následné vehementné protesty proti Felixovi Brychovi.
     
    84
    Ďalšia príležitosť pre madridský veľkoklub. Do lopty sa tentokrát oprel Cristiano Ronaldo, jeho strela však rozvlnila sieť Areolovej brány len z vonkajšej strany.
     
    83
    No a Isco okamžite po svojom príchode na trávnik narobil poriadny vietor v defenzíve PSG, kď vyzval na zakončenie Lucasa Vázqueza, ktorý ale svojim projektilom opečiatkoval tyč brány domácich!
     
    82
    Zinedine Zidane si teraz pripravil striedanie, ktorého aktérmi sú dve vychádzajúce hviezdy španielskeho futbalu, keď Marca Asensia nahrádza na hracej ploche Isco.
     
    81
    Real Madrid tak aj s dávkou šťastia strhol vedenie v tomto stretnutí opäť na svoju stranu a dá sa predpokladať, že Pusinky budú tento zápas dohrávať už vo veľkej pohode.
     
    80
    Real Madrid dal gól! No a v tejto chvíli to už domáci budú mať mimoriadne náročné, keďže Biely Balet strháva vedenie opäť na svoju stranu. Madridčania vyrazili do rýchleho protiútoku, kde sa lopta cez Cristiana Ronalda dostala ku CASEMIROVI, a ten aj s veľkou dávkou šťastia prekonáva Alphonseho Areolu.
    Casemiro (REA) - 1:2

    Jakub Kocourek

    Góly: 71. Cavani – 51. Ronaldo, 80. Casemiro

    Karty:   20. Verratti (PSG), 84. Cavani (PSG) – 32. Kovačić (REA), 78. Ramos (REA)   66. Verratti (PSG)


    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 2:6. Střely mimo: 3:9. Rohy: 7:8. Ofsajdy: 5:5. Fauly: 10:12.
    Paríž Saint-Germain: Aréola – Dani Alves, Silva (C), Marquinhos, Berchiche – Verratti, Motta (59. Pastore), Rabiot – Di María (76. Draxler), Cavani, Mbappé (85. Diarra).
    Náhradníci: Trapp – Kimpembe, Meunier, Lo Celso, Diarra, Draxler, Pastore.

    Real Madrid: Navas – Carvajal, Varane, Ramos (C), Marcelo – L. Vázquez, Kovačić (72. Kroos), Casemiro, Asensio (82. Isco) – Benzema (76. Bale), Ronaldo.
    Náhradníci: Casilla – Nacho Fernández, Kroos, Modrić, Bale, Hernández, Isco.

    Rozhodca: Felix Brych – Mark Borsch, Stefan Lupp – Markus Häcker, Bastian Dankert, Marko Fritz (všetci Nemecko)
    14.02.2018
    Real Madrid - Paríž 3:1

    Góly: 45. Ronaldo (pen.), 83. Ronaldo, 86. Marcelo – 33. Rabiot

    Karty:   33. Isco (REA), 78. Nacho Fernández (REA) – 15. Neymar (PSG), 25. Lo Celso (PSG), 64. Rabiot (PSG), 90. Meunier (PSG)