Liberec – Pardubice 2:4 (kon.) | Hradec Králové – Vítkovice 6:2 (kon.) | Slavia – Kladno 2:4 (kon.)
Mladá Boleslav – HC Plzeň 0:3 (kon.) | Třinec – HC Litvínov 8:0 (kon.) | Č. Budějovice – Kometa Brno 2:4 (kon.)
Olomouc – Zlín 4:3 (kon.)
koniec
Mountfield HK
6:2 (2:1, 0:0, 4:1)
HC Vítkovice Ridera
cz Štvrtok 01.03.2018, 17:00 • ČPP Aréna • DHL Extraliga juniorů (CZ)
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Včera se tato města mezi sebou utkala v Tipsport extralize, dnes spolu změří týmy juniorské celky. Jen místo v Ostravě se souboj odehraje v Hradci Králové. Tamnímu Mountfieldu HK se potřetí v sezóně postaví HC Vítkovice Ridera.
     
    Hradečtí mladíci sice v posledním zápase nestačili 1:4 na Kladno, na jejich pohodu by ale tato porážka vliv mít neměla. Před ní totiž Východočeši zapsali hned osm vítězství v řadě! Oproti tomu Vítkovice se takovou bilancí pyšnit nemohou. Pokud se podíváme jenom na nadstavbovou část, ve čtyřech duelech nezískali Ostravané ani bod. Také letošní vzájemná utkání vyznívají lépe pro Mountfield, který dokázal Rideru porazit hned dvakrát ze dvou klání – 3:2 a 7:1.
     
    Úvodní sestavy:

    Mountfield HK: D. Dvořák (Bartozel) – Hroudný (C), Muška, Gaspar, Pohl, Havránek (A), T. Kynčl (A), Jonáš – Jirásek, D. Matouš, Matějček, Pažourek, J. Dvořák, Hašek, F. Moník, Mašín, Řepík, Havelec, Hidveghy, Chalupa, Štohanzl. Trenér: Aleš Krátoška.

    HC Vítkovice Ridera: Daňa (Juránek) – Šendera, Klus, Ficek, Kaláb, Zdeněk, Štěpánek (A), Kučera – Gřesík, Blaško (A), Bernovský, Vilček, Peterka, Konečný, Klíma, Spratek, Raška (C), Beránek, Dang, Fridrich. Trenér: Mojmír Trličík.

    Rozhodčí: Pilný – Maštalíř, Roischel.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:09
    Vítkovičtí sice vyhodili kotouč z vlastní třetiny až na opačný konec hřiště, icing se ale nepíská. Puku se totiž na jeho dráze dotkla hradecká hokejka.
     
    00:27
    Také další útočná akce hostů se neujala, píská se ofsajd.
     
    00:40
    A to samé na druhé modré čáře, ofsajdového postavení se dopustili také domácí hráči.
     
    00:54
    Neuplynula ani minuta ze hry a rozhodčí již potřetí zvedají píšťalku k ústům. A opět z toho samého důvodu. Postavení mimo hru.
     
    01:10
    Hráči si zřejmě řekli, že dnes prostě nebudou respektovat technická pravidla. Je tu co? Další ofsajd.
     
    01:27
    A konečně také něco jiného než ofsajd. Nejprve se do pěkné střelecké pozice dostal Ján Blaško, jenž prověřil Daniela Dvořáka. Při střele byl zároveň hákován domácím Dominikem Řepíkem a Vítkovice si tak zahrají přesilovku.
     
    01:50
    Ostravané se stále drží v útoku a vymýšlejí kombinace, zatím vyslali na Dvořáka několik pokusů zblízka.
     
    02:35
    Teď se ale chytili také Hradečtí a podruhé v krátkém sledu vyhazují kotouč.
     
    03:01
    Petr Šendera vyslal přízemní křižnou střelu od modré čáry, jeho pokusu ale chyběla větší razance. Daniel Dvořák bez problémů sevřel puk v lapačce.
     
    03:21
    Domácí mužstvo už na ledě krouží v pěti, první přesilovka zápasu tak zůstala bez využití.
     
    03:52
    Hradecká střela se od několika hokejek odrazila vysoko nad branku a poté doplachtila do ochranné sítě. Vhazování po pravici hostujícího gólmana.
     
    04:02
    Krátce po buly se ke střele od modré čáry dostal Filip Jirásek. Ten sice nemířil špatně, touš se ale zastavil o bránícího hráče.
     
    04:44
    Krkolomnou rozehrávku nakonec získal Martin Štohanzl, který se prezentoval svižnou střelou z mezikruží. Místo k tyči ale puk zamířil jen do Daňovy vyrážečky.
     
    05:22
    Početní výhodu se teď zahrají pro změnu Východočeši, neboť Viktor Konečný se provinil hákováním.
     
    05:49
    Ostravanům se velmi rychle povedlo dostat puk z pásma, domácím pomáhal s rozehrávkou brankář Dvořák.
     
    06:22
    A opět se kotouč nachází za hradeckou klecí, domácí zatím nic nebezpečného nepředvedli.
     
    06:46
    Teď už se jim ale na delší čas povedlo usadit v pásmu a výsledkem byla Kynčlova střela od modré, která se odrazila od rychle reagujícího brankáře.
     
    07:40
    Hosté už jsou v plném počtu, museli ale čelit nepříjemné střele. Ta zamířila z vrcholu kruhů od brankáře mimo tyče.
     
    08:12
    Hradečtí teď vyhodili puk ze svého pásma jen za cenu zakázaného uvolnění.
     
    08:31
    Tohle byla doposud největší šance, kterou nám hokejisté pod Bílou věží nabídli! Kamil Klíma obdržel rychlou nahrávku zpoza brány a nikým nehlídán svižně vystřelil bez přípravy z mezikruží, gólman Dvořák se ale ještě svižněji přesunul a zakročil!
     
    09:22
    Jako oplátku teď zavařili led v útočném pásmu pro změnu Východočeši. Ti zkoušeli střely, teče i dorážky, domácí pětka ale Matyáše Daňu nepřekonala.
     
    09:40
    Daňa už si připravoval lapačku na zákrok proti pokusu z mezikruží, nakonec si ale na puk nesáhl. Černou pryž totiž srazili mimo hráči stojící před bránou.
     
    10:17
    Mikuláš Pohl nahrával přes celou šíři hřiště před branku, kam si najížděl jeho spoluhráč. Ten měl ale víc starostí s dotěrným obráncem než s Pohlovou nahrávkou a nedokázal tak puk usměrnit mezi tři tyče.
     
    11:03
    Rána v podání Davida Gřesíka pouze zaduněla o zadní mantinel.
     
    11:56
    Filipu Moníkovi chyběly centimetry k tomu, aby se před prázdnou bránou zmocnil kotouče a vystřelil!
     
    12:18
    Hradec právě vstřelil branku!
    Moníkovi se sice ještě vystřelit a skórovat nepovedlo, následný protiútok ale využil PATRIK HIDVEGHY! Hradecká třiadvacítka se dostala až za hostující obranu, obdržela nahrávku a i ve vysoké rychlosti dokázala zblízka zacílit přesně k levé tyči vítkovické svatyně – 1:0. Asistence: Štěpán Havránek, Štěpán Matějček.
     
    13:42
    Východočeši jsou po gólu nabití energií a i nadále se pokouší trápit hostující obranu.
     
    14:27
    Štěpán Havránek vypálil od modré a jeho střela byla několikrát tečovaná, skončila ale mimo bránu.
     
    15:31
    Dnešní klání je vskutku bohaté na technické prohřešky. Další zakázané uvolnění přidali na svůj účet tentokrát Vítkovičtí.
     
    16:03
    Rána Filipa Moníka zajímavě zaplachtila vzduchem a svou drahou trochu překvapila Daňu. Ten musel kotouč prapodivně vyrážet jak vyrážečkou, tak lapačkou.
     
    17:09
    Mikuláš Pohl zřejmě nahazoval na teč, jeho spoluhráči ale byli příliš zaměstnáni na to, aby si všimli letícího puku. Ten tak skončil jen mimo bránu.
     
    17:45
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Právě teď jsme v hradecké ČPP Aréně na vlastní oči viděli definici milimetrově přesné střely v praxi! PETR FRIDRICH se na pravém kruhu rozhodl, že vezme střelu na sebe, napřáhl a dělovku umístil ke vzdálenější tyči tak přesně, jak jen to je technicky možné – 1:1. Asistence: David Zdeněk.
     
    18:17
    Hradec právě vstřelil branku!
    Vítkovičtí se z vyrovnání příliš dlouho neradovali, Hradečtí totiž velmi rychle odpovídají vstřelenou brankou! Do vedení 2:1 dostal domácí celek jeho kapitán KRYŠTOF HROUDNÝ, pro nějž jde o třetí trefu v sezóně. Asistence: Dominik Řepík.
     
    19:40
    Hokejisté z Ostravy mají teď jedinečnou příležitost znovu srovnat z přesilové hry. Hradecký Kryštof Pažourek si totiž odpyká dvě minuty za podražení.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Většina z jeho trestu se ale přenese až do druhé části, neboť ve zbývajících 20 vteřinách Vítkovičtí cestu za hradeckou brankovou čáru nenašli. Pokud se podíváme na celou první periodu, musíme zmínit množství technických přestupků. I přes časté ofsajdy a zakázaná uvolnění se ale ve druhé polovině třetiny otevřelo zápasové skóre, když Patrik Hidveghy proměnil situaci tváří v tvář brankáři. Petr Fridrich pak dokázal perfektně mířenou ranou srovnat na 1:1, tento stav ale vydržel pouhých 32 vteřin. V 19. minutě se totiž prosadil také Kryštof Hroudný a po dvaceti minutách hry je stav 2:1 pro Mountfield.
     
    Další třetina začne přibližně v 17:49.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:13
    Hradec začal druhou třetinu v oslabení a začal dobře. Zásluhou Dominika Řepíka letěl kotouč až k Daňovi.
     
    20:45
    Až teď se dostali hosté do útočné třetiny. Co z jejich akce bude?
     
    21:07
    Nic vážnějšího. Po sražené střele zamířil kotouč až na druhý konec hřiště.
     
    21:23
    A znovu se touš proletěl k vítkovickému brankáři.
     
    21:40
    Domácí Pažourek naskočil na led a Hradec už je kompletní.
     
    22:04
    Hradečtí sice dobře přečetli nahrávku a založili rychlý protiútok, jejich nepřesnost ale vedla jenom k zakázanému uvolnění.
     
    22:25
    Zakázané uvolnění. Hlasatel hlásí toto slovní spojení v dnešním mači velmi často.
     
    22:35
    A když ne zakázané uvolnění, tak ofsajd. Jako teď, když se ho dopustili hosté.
     
    22:43
    Zkuste si tipnout, co se v Hradci pískalo tentokrát. Ano, správně. Zakázané uvolnění. Buly proběhne před Dvořákem.
     
    23:08
    Kryštof Pažourek zkoušel zblízka překulit puk přes Daňův beton, kotouč ale obloučkem zamířil jen za bránu.
     
    23:35
    A mohl tu být další icing. Do hradeckého vyhození ale na chvilku vložil hůl jeden z Vítkovických, takže píšťalka rozhodčích může zůstat nyní v klidu.
     
    23:39
    Štěpán Havránek ukázal, že umí vystřelit tvrdě a zároveň také dobře zacílit. Jeho jedovatou ránu na delší tyč vyrazil na poslední chvíli s menšími obtížemi Matyáš Daňa.
     
    24:47
    Jeden z hostujících hráčů, jehož dres je bohužel zastrčen v kalhotách a nelze tak přečíst číslo, teď výborně vystřelil z mezikruží. Rychlou střelou mířil k levé tyči, Daniel Dvořák se ale stihl výborně přesunout.
     
    25:07
    Další vítkovická příležitost k vyrovnání. Dominik Matouš totiž zasáhl protihráče vysokou holí a odpyká si dvě minuty u trestoměřičů.
     
    25:47
    Vítkovičtí kombinovali a hledali cestu do východočeské sítě, jejich hledání ale přerušila hradecká obrana. Ta poslala puk až na druhý konec hřiště.
     
    26:10
    Daniel Dvořák vyjel zpoza brány, aby pomohl s rozehrávkou, kotouč ale letěl příliš rychle. Domácí brankář tak jen objel svatyni a vrátil se na své místo mezi tři tyče.
     
    26:51
    Boj o touš nakonec ovládli domácí, kteří ho také vyvezli z obranné třetiny.
     
    27:13
    Mountfield soupeřovu přesilovku ubránil, Dominik Matouš může znovu zasáhnout do hry.
     
    27:37
    David Chalupa dokázal svým specifickým stylem bruslení na pár metrech skvěle zrychlit a upaloval do samostatného úniku, v rychlosti mu ale scházela větší přesnost. Střelu na vzdálenější tyč pokryl vyrážečkou Daňa, následná dorážka z úhlu mířila mimo.
     
    28:47
    Štěpán Havránek byl při svém průniku před bránu atakován Tomášem Vilčkem, jenž je vyloučen za hákování. Přesilovka pro Mountfield.
     
    29:24
    Zatím se Vítkovickým daří bránit, Hradečtí se ještě neusadili v pásmu.
     
    29:48
    Teď už ale před Daňou operují, dvě střely vyslal Mikuláš Pohl. První mířila do boční sítě, druhá do vyrážečky.
     
    30:26
    I nadále musel zůstat Matyáš Daňa v pozoru. po další Pohlově ráně se totiž strhla mela a lítala jedna dorážka za druhou, všechny ale hostující gólman pokryl.
     
    30:47
    Vítkovice se ubránily a jsou v pěti.
     
    31:40
    Hradec ale i nadále pokračuje v aktivitě směrem dopředu. Podporováni proslulým důrazným hlasem svého trenéra Aleše Krátošky kombinují v útočném pásmu. Znova a znova.
     
    32:38
    Miroslav Havelec chtěl zpoza brány nahrát na střelu z první, trefil se ale přesně mezi dvě hokejky svých spoluhráčů. Místo střely tak kotouč vyletěl do neutrálního pásma.
     
    33:02
    Až podezřele dlouho se nepískalo zakázané uvolnění, teď ale dlouhou pauzu přerušili domácí. Po jejich icingu se bude vhazovat před Dvořákem.
     
    33:38
    Patrik Mašín sklepl střílenou nahrávku těsně před brankářem, jeho teč ale zamířila jenom do betonu.
     
    34:56
    Na jedné straně byla ztečovaná vítkovická střela, na druhé zase zablokovaná rána Martina Štohanzla.
     
    36:48
    Ján Blaško při svém pokusu efektně klekl na jedno koleno, i tak ale svou prudkou ranou nepřelstil Dvořáka.
     
    37:50
    Kryštof Pažourek přiklepával zblízka nahrávku od spoluhráče, nezamířil ale přesně.
     
    37:58
    Dvě minuty před koncem třetiny jdou Hradečtí do oslabení. Adam Jonáš bude pykat za nedovolené bránění.
     
    38:56
    Nebezpečnou střelu z levé strany dokázal Daniel Dvořák vytěsnit.
     
    39:06
    Poměr sil na na ledě se nyní vyrovná. Lukáš Peterka totiž soupeře podrazil a vyfasoval za to dvě minuty.
     
    39:47
    Viktor Konečný prokličkoval téměř celé hřiště, do zakončení ho ale domácí obránci nepustili.
     
    39:57
    Se třetinou se Hradečtí rozlučují v duchu celého zápasu. Zakázaným uvolněním.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Východočeský trest už vypršel, z vítkovického zbývá ještě 65 vteřin. To znamená, že do posledního dějství půjdou Hradečtí v přesilové hře. A navíc s náskokem 2:1, který si vypracovali už v první třetině. Obraz hry se oproti úvodní dvacetiminutovce příliš nezměnil, také v prostřední části jsme zaznamenali množství ofsajdů a icingů.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:37.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:20
    Štěpán Havránek byl možná trochu překvapen nahrávkou a kotouč mu pod hokejkou podjel do středního pásma.
     
    41:06
    Ve chvíli, kdy Mikuláš Pohl nepřesně vystřelil, naskočil v prostřední části vyloučený Peterka do hry. Vítkovice jsou v pěti.
     
    41:23
    Jeden z hradeckých hokejistů zůstal ležet na ledě a rozhodčí přerušují hru.
     
    41:23
    Za vysokou hůl na Tomáše Kynčla jde pykat Adam Beránek, dvě minuty přesilovky pro Hradec.
     
    41:48
    Střelu z pravé strany se pohlídal Matyáš Daňa.
     
    41:54
    Kotouč teď zamířil až do východočeského obranného pásma.
     
    42:30
    Sraženou střelu Tomáše Kynčla se pokoušel do brány dorazit jiný hokejista v bílém dresu, úspěch ale neslavil.
     
    42:35
    Střelecky hodně aktivní Mikuláš Pohl vyslal na bránu další ze svých ran od modré. Daňa si na jí smlsnul lapačkou.
     
    42:45
    Tvrdá rána Štěpána Havránka se zastavila o brusle jednoho z hráčů, jenž pocítil štípnutí rychle letícího kotouče.
     
    43:25
    Vítkovičtí jsou na ledě kompletní, oslabení zvládli.
     
    44:35
    Kryštof Hroudný dokázal ze vzduchu zachytit vyhození Vítkovických a udržel ještě hradecké pásmo.
     
    44:57
    Michael Gaspar nemířil přízemní ranou špatně, Daňa ale vykopl levý beton včas.
     
    46:07
    Východočeši teď chvíli hráli nevynuceně v oslabení, protože špatně vystřídali. Všimli si svého počtu ale záhy a už jsou zase v pěti.
     
    47:00
    Štěpán Matějček měl prostor na pravém kruhu a využil ho ke střele, Matyáš Daňa si s ní poradil vyražením.
     
    47:57
    Patrik Hidveghy jel v akci jeden na jednoho, jeho stahovačka ale bránícího hráče neoklamala. Střela pak zamířila do Daňovy vyrážečky.
     
    48:35
    Jakub Muška viděl kousek prostoru, a tak od modré čáry vypálil. Před pukem se ale uzavřela cesta, protože Daňa vytasil pravý beton.
     
    48:51
    Michal Dang fauloval protihráče kolenem a jde na dvě minuty na trestnou. Přesilová hra pro Hradecké.
     
    50:23
    Vítkovičtí zatím dobře brání a Východočeši se nemohou delší dobu udržet v pásmu.
     
    50:40
    Hradec právě vstřelil branku!
    První využitá přesilovka zápasu, Mountfield odskakuje na rozdíl dvou branek! Štěpán Matějček narýsoval cílenou střílenou nahrávku na MARTINA ŠTOHANZLA, jenž jemnou tečí zvedl kotouč do horního růžku – 3:1. Asistence: Štěpán Matějček, Patrik Mašín.
     
    51:28
    A další možnost v podobě přesilové hry pro Hradecké, Viktor Konečný se provinil hákováním.
     
    51:49
    Hradec právě vstřelil branku!
    Také tahle početní výhoda končí hradeckým gólem, už je to 4:1! Po střele se strhla mela před vítkovickou brankou, během níž se o dorážku pokoušelo hned několik hokejek. Úspěch slavila ta, jejíž majitelem je MICHAEL GASPAR. Asistence: Kryštof Hroudný, Štěpán Matějček.
     
    52:44
    Hradec právě vstřelil branku!
    východočeši se rozjeli, dávají třetí gól během chvilky! JAKUB HAŠEK dokázal i v rychlém tempu provést stahovačku, oklamat tak brankáře a forhendem pohodlně zasunout do poloprázdné brány. asistence: Patrik Mašín, Kryštof Pažourek.
     
    52:44
    Pět branek už je na vítkovického brankáře moc, Matyáš Daňa přepouští své místo kolegovi Jakubu Juránkovi.
     
    53:53
    Východočeši budou hrát další přesilovou hru, Adam Juránek totiž podrazil protihráče. Uvidíme šestou branku Hradce?
     
    54:42
    Michael Gaspar krásně prokličkoval, před brankářem mu ale sjel puk z hokejky a šestá branka tak zatím není na světě!
     
    54:47
    Hradec právě vstřelil branku!
    Ale to je už minulostí. Další využitá přesilovka znamená hradecké vedení 6:1! Troufám si tvrdit, že o osudu zápasu je definitivně rozhodnuto. ŠTĚPÁN MATĚJČEK z pravého kruhu svižně vypálil a trefou k bližší tyči překvapil nejen gólmana, ale tak trochu i sebe. Asistence: Michael Gaspar, Kryštof Hroudný.
     
    56:20
    Mountfield hraje, logicky, ve velké pohodě. Stále zkouší útočit a dotírá na hostujícího brankáře.
     
    56:52
    A teď navíc Ostravané nemohou ani vystřídat, v rychlosti totiž vyhodili jenom na icing.
     
    57:00
    Východočeši ale museli po buly pro puk až do obranné třetiny a hosté tak stihli na led poslat čerstvé síly.
     
    58:03
    Martin Štohanzl nejprve dostal puk z obranného do středního pásma, kde si jej převzal Dominik Řepík. Ten s kotoučem na pravém kruhu zamíchal a z úhlu vystřelil, ovšem jen do Juránkovy výstroje.
     
    58:45
    Zápas už se zřejmě bude víceméně jen dohrávat. Východočeši mají kotouč na holi a kontrolují hru.
     
    59:05
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Ale pozor, Vítkovičtí využili hradecké nepozornosti a je sníženo na 6:2! Viktor Konečný se natlačil před bránu a vystřelil, přičemž jeho střelu vyrazil Dvořák jen vedle sebe. Z druhé vlny přijíždějící JAN BERNOVSKÝ jen doklepl puk do prázdné brány. Asistence: Viktor Konečný.
     
    59:51
    Posledních 9 vteřin hry, vhazování ve vítkovickém obranném pásmu.
     
    Konec zápasu.
     
    Po buly už se kromě menší potyčky nestalo nic výjimečného a zápas je definitivně u konce. Dlouho svítilo na tabuli skóre z první třetiny, jež bylo poměrně otevřené – 2:1 pro Hradec. Pak ale přišla 50. minuta, postupně tři přesilovky a čtyři východočeské góly a bylo jasno. Vítkovickým se sice ještě povedlo snížit, po výsledku 6:2 ale zůstávají tři body pod Bílou věží. Ostravané ani dnes nezapsali první nadstavbové vítězství, Hradečtí se naopak po jedné porážce vrátili zpět na famózní vítěznou vlnu.
     
    Ode mě je to v tuto chvíli již vše. Přeji příjemný zbytek dne a u dalších onlajnů z juniorského hokeje se těším na shledanou. (19:15:37)

    Klára Petrásková

    Góly a asistencie: 13. Hidveghy (Havránek, Matějček), 19. Hroudný (Řepík), 51. Štohanzl (Matějček, Mašín), 52. Gaspar (Hroudný, Matějček), 53. Hašek (Mašín, Pažourek), 55. Matějček (Gaspar, Hroudný) – 18. Fridrich (Zdeněk), 60. Bernovský (Konečný)


    Mountfield HK: D. Dvořák (Bartozel) – Hroudný (C), Muška, Gaspar, Pohl, Havránek (A), T. Kynčl (A), Jonáš – Jirásek, D. Matouš, Matějček, Pažourek, J. Dvořák, Hašek, F. Moník, Mašín, Řepík, Havelec, Hidveghy, Chalupa, Štohanzl. Trenér: Aleš Krátoška.
    HC Vítkovice Ridera: Daňa (53. Juránek) – Šendera, Klus, Ficek, Kaláb, Zdeněk, Štěpánek (A), Kučera – Gřesík, Blaško (A), Bernovský, Vilček, Peterka, Konečný, Klíma, Spratek, Raška (C), Beránek, Dang, Fridrich. Trenér: Mojmír Trličík.

    Rozhodca: Pilný – Maštalíř, Roischel