Vigo – Eibar 2:0 (kon.) | Real Madrid – Alavés 4:0 (kon.) | Leganés – Las Palmas 0:0 (kon.)
Barcelona – Girona 6:1 (kon.)
koniec
Real Madrid
4:0 (1:0)
Deportivo Alavés
Sobota 24.02.2018, 16:15 • Estadio Santiago Bernabéu (Madrid) • Španielska LaLiga • 25. kolo
Predzápasové kurzy
     
    90+1
    Cristiano Ronaldo mohol navýšiť vedenie, Pacheco to zamietol. Domáci ofenzívni hráči na neudržanie.
    89. Karim Benzema (REA) - 4:0
     
    89
    Real Madrid dal gól! KARIM BENZEMA nedal Pachecovi nárok, centimetrové umiestnenie k pravej tyči. A hoci sa brankár Deportiva za loptou naťahoval ako mohol, aj tak to bolo málo.
    89.
     
    89
    Neskorý zákrok Víctora Laguardiu na Balea, bude to pokutový kop!
     
    85
    Blížime sa do samého záveru, v ktorom mohol svojou časťou prispieť aj Lucas Vázquez. Tomu dnes naozaj asi nie je dopriate, keď center Balea z pravej strany nedokázal skrotiť a pretaviť na gól. Pochváliť musíme aj prihrávku Ronalda z hĺbky ihriska.
     
    83
    Keylor Navas dnes fenomenálny! Rana spoza veľkého vápna po odrazenej lopte, Navas zareagoval na teč dokonale a chytá loptu do rúk. Neskutočné.
     
    82
    Marcos Llorente si nedal pozor pri rozohrávke a vidí za faul na vlastnej polovici žltú kartu.
     
    80
    Z hracej plochy schádza defenzívny záložník Casemiro, do hry prichádza iný záložník – Marcos Llorente.
     
    75
    Vázquezovi nie je dopriate skórovať. Výborný prechod do útoku, Ronaldo z centrovanej lopty nedokázal zakončiť, ponúkol ale šancu práve spomínanému Španielovi. Ten donútil Pacheca vyraziť jeho koncovku na roh.
     
    74
    Posledné striedanie Deportiva, z ihriska schádza smutný John Guidetti, na záverečných ani nie dvadsať minút prichádza Burgui.
     
    73
    Nebude to Isco, ale Dani Ceballos, kto bude prvým žolíkom Zidana z lavičky. V stretnutí dohral Mateo Kovačić.
     
    70
    Cristiano Ronaldo mal na dosah hattrick! Nádherný center za obranu od Balea, k hlavičke chýbali Ronaldovi iba centimetre!
     
    66
    Theo Hernández prešiel až pred Pacheca, kde trafil najprv brankára a potom aj ruku Elyho. Najprv to vyzeralo na čistú jedenástku, opakovaný záznam ale ukázal, že Rodrigo Ely zahral najskôr ramenom.
     
    63
    Striedanie v tíme Deportivo Alavés: z ihriska odchádza Manuel García, prichádza Álvaro Medrán.
     
    62
    Striedanie v tíme Deportivo Alavés: z ihriska odchádza Alfonso Pedraza, prichádza Ibai Gómez.
    61. Cristiano Ronaldo (REA) - 3:0
     
    61
    Real Madrid dal gól! Je rozhodnuté. Opäť to bol Benzema, ktorý naštaroval akciu. Lopta postupne prešla od Balea k Vázquezovi, ktorý ju dával pod seba na CRISTIANA RONALDA. Najväčšia hviezda tohto klubu len potvrdila, že našla svoju stratenú formu. Pachecho sa márne naťahoval, prízemné zakončenie bolo rýchlejšie ako jeho reakcia.
     
    50
    Za toto si hostia nezaslúžia brať body. Rubén Sobrino sa nejako dostal k zblokovanému centru, z otočky ale vyslal slabučkú strelu, ktorá Navasovi akurát vyčarila úsmev na tvári. Zakončenie z hranice malého vápna má mať inú razanciu.
    46. Gareth Bale (REA) - 2:0
     
    46
    Real Madrid dal gól! Vysnívaný štart po prestávke. Alexis zachyboval v priestore, v ktorom sa každá chyba trestá. Benzema získal loptu, potiahol ju na pár metroch a prihral naľavo. Tam už bol pripravený GARETH BALE, ktorého strela končí až v sieti!
     
    45+1
    A Keylor Navas vyčaroval zákrok dňa! Alexis po centri spoza šestnástky a následnej hlavičke zostal v hre, dostal sa síce do uhla, napriek tomu ale razantne vypálil. Škoda len, že iba do pripraveného Navasa. Roh.
    44. Cristiano Ronaldo (REA) - 1:0
     
    44
    Real Madrid dal gól! CRISTIANO RONALDO je na konci akcie, ktorú sám zachránil. Udržal loptu v poli, aby sa o niekoľko sekúnd dostal k lopte Vázquez. Ten síce hľadal Benzemu, Francúz ale efektnou pätičkou priťukol loptu do lepšej príležitosti Ronaldovi. Strela po zemi ľavačkou, Pacheco bez šance.
     
    38
    S ohňom sa teraz zahral aj Pacheco. Ten váhal s rozohrávkou až príliš dlho. Medzičasom sa k nemu dostal Bale, ktorý ho o loptu takmer obral.
     
    37
    Center hľadal Varana, ten ale chýbal vzadu pri presnom pokuse Péreza! Navas jeho tvrdú strelu po zemi iba vyrazil a musel za ňou hneď šprintovať, inak by ju Guidetti dorazil do polodkytej svätyne.
     
    35
    Fernando Pacheco v správnom čase na správnom mieste. Theo Hernández oklamal náznakom centra obrancu Alavésu, čím vytvoril miesto pre Vázqueza. Rana z otočky na bližšiu tyč, Pacheco loptu schováva v náručí.
     
    32
    John Guidetti so zakončením po chybe Hernándeza. Ľavý obranca chcel prihrať na Nacha, to sa nestalo. Guidetti čítal hru, no cez Varana a Nacha pálil iba do náručia Navasa.
     
    25
    Benzema nebezpečný viac na krídle, ako v šestnástke. Aj teraz vyčaroval presný center na spoluhráča. Bale vytiahol zo svojho repertoára kop cez hlavu, "nožničky", žiaľ, smerovali mimo tri žrde.
     
    24
    Lucas Vázquez so zábleskom génia! Prienik pomedzi štyroch borcov Alavésu na hranici pokutového územia, Vázquez prihrával na Ronalda. Ešte jedna spätná prihrávka pred bránu, Benzema mieril do žrde. Gól by aj tak neplatil, pas Vázqueza smeroval do ofsajdu.
     
    20
    Babazorros pripravení vyštartovať do brejku, všetko to ale ukončuje hvizdom rozhodca. Neskoré došliapnutie v súboji od Sobrina na Carvalaja, priamy kop pre Real. Zároveň aj karta pre previnilca.
     
    18
    To je trestuhodné zahodenie šance! Protiútok štyroch na jedného po ubránenom rohu, skvelá robota Vázqueza, ktorý to celé načal. Na konci možno osemsekundovej akcie stál Benzema, ten však na okamih zaváhal a pri zakončení sa dokonca aj trochu pošmykol. Rezultovala z toho strela k bližšej tyči, minula však bránu...
     
    10
    Štyria futbalisti hostí nechali prízemný center z pravej strany prejsť až na Ronalda, ten si loptu zarovnal na nohu, no triafa iba brániaceho hráča – rohový kop.
     
    5
    Rýchla karta na konci piatej minúty. Hernán Pérez zobral cez nohy Thea Hernándeza.

    Viktor Kalinács

    Góly: 44. Ronaldo, 46. Bale, 61. Ronaldo, 89. Benzema (pen.)

    Karty:   82. M. Llorente (REA) – 5. H. Pérez (DAL), 20. Sobrino (DAL)


    Držení míče: 64 % : 36 %.
    Střely na branku: 8:4. Střely mimo: 11:5. Rohy: 9:5. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 8:14.
    Real Madrid: Navas – Carvajal, Varane, Nacho Fernández, Hernández – L. Vázquez, Casemiro (80. M. Llorente), Kovačić (73. D. Ceballos), Bale – Benzema, Ronaldo (C).
    Náhradníci: Casilla – Hakimi, Tejero, M. Llorente, Isco, D. Ceballos, Mayoral.

    Deportivo Alavés: Pacheco – Alexis, Laguardia, Ely, R. Duarte – H. Pérez, García (C) (63. Medrán), D. Torres, Pedraza (62. I. Gómez) – Guidetti (74. Burgui), Sobrino.
    Náhradníci: Sivera – Maripán, Martín, Pina, Medrán, I. Gómez, Burgui.

    Rozhodca: J. Estrada – M. Martínez, F. Martín

    Diváci: 75 181