Vigo – Eibar 2:0 (kon.) | Real Madrid – Alavés 4:0 (kon.) | Leganés – Las Palmas 0:0 (kon.)
Barcelona – Girona 6:1 (kon.)
koniec
Real Madrid
4:0 (1:0)
Deportivo Alavés
Sobota 24.02.2018, 16:15 • Estadio Santiago Bernabéu (Madrid) • Španielska LaLiga • 25. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:15.
     
    Sobota už tradične patrí futbalu! Španielska La Liga pokračuje ďalším kolom a čaká nás predstavenie hviezdneho Realu Madrid, ktorý privíta na svojom štadióne Deportivo Alavés! Potvrdia domáci svoju úlohu favorita?
     
    Real Madrid CF figuruje na treťom mieste so ziskom 48 bodov. Na svojho mestského rivala stráca až sedem bodov a pri súčasnej forme Barcelony je o titule rozhodnuté. V zápasoch Realu Madrid padá veľa gólov a môže za to najmä ich slabšia defenzíva. Real ťahá v lige aktuálne sériu šiestich zápasov bez prehry a naposledy si poradil cez týždeň s Leganes. Hviezdny Cristiano Ronaldo má na svojom konte už dvanásť gólov a je najlepším strelcom tímu. Od Madridu sa očakáva jednoznačné víťazstvo. Podarí sa im naplniť cieľ a potešiť svojich fanúšikov?
     
    Deportivo Alavés by malo zotrvať v súťaži aj budúcu sezónu, ale ešte to nie je definitívne. Na svojom konte má 28 bodov a figuruje na 15. mieste. Od zóny zostupu ho delí desať bodov a každý ďalší získaný by určite pomohol. V poslednom období má Deportivo výbornú formu, keď z piatich zápasov prehralo len jeden a to tesne s Barcelonou. Séria troch víťazstiev v rade vyšvihla tím v tabuľke na vyššie priečky. Španiel El Haddadi je so šiestimi gólmi najlepším strelcom tímu. Na slávnom štadióne Santiago Bernabéu bude však pre kartový trest svojmu mužstvu chýbať, čo je určite citeľná strata.
     
    Absencie:
    Real Madrid CF – Marcelo, Modrič, Ramos, Vallejo, Kroos
    Deportivo Alavés – El Haddadi, Burgui, Vigaray
     
    Real Madrid CF ťahá s Deportivom Alavés fantastickú sériu víťazstiev vo vzájomných zápasoch. Naposledy si odniesol tri body z ihriska Deportiva po víťazstve 2:1, keď sa dvomi gólmi presadil Ceballos. Dočkáme sa dnes ďalšieho víťazstva Realu Madrid?
     
    Úvodné zostavy:

    Real Madrid CF: Navas – Carvajal, Varane, Nacho Fernández, Hernández – L. Vázquez, Casemiro, Kovačić, Bale – Benzema, Ronaldo (C).
    Náhradníci: Casilla – Hakimi, Tejero, M. Llorente, Isco, D. Ceballos, Mayoral.

    Deportivo Alavés: Pacheco – Alexis, Laguardia, Ely, R. Duarte – H. Pérez, García (C), D. Torres, Pedraza – Guidetti, Sobrino.
    Náhradníci: Sivera – Maripán, Martín, Pina, Medrán, I. Gómez, Burgui.

    Rozhodca: J. Estrada – M. Martínez, F. Martín.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Biely balet obstaral úvodný výkon a ihneď sa snaží niečo vymyslieť postupným útokom.
     
    2
    Pekné prenesenie hry zľava od Ronalda na Carvajala. Pravý obranca poslal loptu späť dozadu, odkiaľ už prichádzal Casemiro. Rana brazílskeho defenzívneho záložníka letela vysoko nad určený cieľ.
     
    3
    Bez Marcela, Ramosa, Kroosa, Modriča a okrem iného aj Asensia. Realu dnes chýba viacero hráčov zo základu. Prvý atak vidíme aj od Deportiva.
     
    4
    To je nepríjemné. Alfonso Pedraza sa po súboji s Carvajalom zastavil až pri banneri za bránou. Hlavný arbiter skontroloval záložníka Alavésu, ktorý tam zostáva ležať. Hrať sa však môže.
     
    5
    Minimálne kontroverzné rozhodnutie od rozhodcu, ktorý tak na chvíľu poslal hostí do oslabenia.
     
    5
    Rýchla karta na konci piatej minúty. Hernán Pérez zobral cez nohy Thea Hernándeza.
     
    6
    Ďalšia snaha o faul od ľavého obrancu Realu zostáva nepovšimnutá, Deportivo stráca loptu veľmi rýchlo.
     
    7
    Ronaldovi sa nepáčilo stráženie protihráčov na jeho spoluhráča. Casemiro nedokázal vrátiť loptu Portugalcovi, Alavés stále bez Pedrazu.
     
    8
    Kamera si opäť vybrala spomínaného hosťujúceho hráča, ktorý nehral dobré štyri minúty. Po obviazaní ruky sú už sily na trávniku vyrovnané, hoci najprv bolo avizované aj striedanie. To sa nakoniec neudialo.
     
    9
    Mimo hracej plochy aj Carvajal. Ktovie, či to bolo práve kvôli stretu s Pedrazom. Začiatok zápasu sa nám vyvíja nad mieru zaujímavo.
     
    10
    Štyria futbalisti hostí nechali prízemný center z pravej strany prejsť až na Ronalda, ten si loptu zarovnal na nohu, no triafa iba brániaceho hráča – rohový kop.
     
    10
    Zidanovi zverenci gól nedali, naopak sa museli brániť. Rubén Sobrino získal vhadzovanie.
     
    11
    Čo sa to len dnes deje. Nemáme za sebou ani jedenásť minút a sledujeme tretie vážnejšie prerušenie hry. Hernán Pérez šiel do vzdušného súboja s Kovačićom, ten sa mu ale vyhol. Pérez škaredo dopadol na trávnik. Toto nevyzerá vôbec fajn.
     
    12
    Opakovaný záznam ukázal, že na zemi vstávajúci Pérez ešte obrdžal nechcené koleno do hlavy od Thea Hernándeza. Hostia opäť s jedným mužom menej.
     
    13
    Keylor Navas musel z brány von, keď hasil zlý spätný pas od Nacha. Rubén Sobrino sa hodil do sklzu, rovnako ako Navas. Gólman Realu si drží ruku, Sobrino mu ju nezavinene pristúpil.
     
    14
    Vidíme mnoho prerušení hry, pri niektorých z nich to vôbec nevyzeralo príjemne.
     
    15
    Benzema hľadal v šestnástke Cristiana Ronalda, ten očakával prihrávku do behu a nie späť, ako tak učinil Francúz.
     
    16
    Odobranie lopty v podaní Carvalaja, rýchly prechod do útoku a nevýrazná strela od Ronalda. Fernando Pacheco s pokojným zákrokom.
     
    17
    Na bolesti sa sťažuje z domácich okrem Carvala už i Nacho. Dvojica obrancov sa musí cez to preniesť, nasleduje roh Alavésu.
     
    18
    To je trestuhodné zahodenie šance! Protiútok štyroch na jedného po ubránenom rohu, skvelá robota Vázqueza, ktorý to celé načal. Na konci možno osemsekundovej akcie stál Benzema, ten však na okamih zaváhal a pri zakončení sa dokonca aj trochu pošmykol. Rezultovala z toho strela k bližšej tyči, minula však bránu...
     
    20
    Babazorros pripravení vyštartovať do brejku, všetko to ale ukončuje hvizdom rozhodca. Neskoré došliapnutie v súboji od Sobrina na Carvalaja, priamy kop pre Real. Zároveň aj karta pre previnilca.
     
    21
    Štandardku domáci nezvládli a v tomto prípade si pýtajú žltú hostia. Theo Hernández takticky podložil nohu súperovi v ceste, rozhodca ale mlčí.
     
    22
    V rukavičkách sa rozhodne nehrá, na fauly to je vyrovnané – 3:3.
     
    23
    Výborný pressing Benzemu a Balea sa skončil ziskom lopty. Reprezentant Walesu hľadal vo veľkom vápne Ronalda, no ani v záklone ho najlepší strelec Realu nedokázal zúžitkovať.
     
    24
    Lucas Vázquez so zábleskom génia! Prienik pomedzi štyroch borcov Alavésu na hranici pokutového územia, Vázquez prihrával na Ronalda. Ešte jedna spätná prihrávka pred bránu, Benzema mieril do žrde. Gól by aj tak neplatil, pas Vázqueza smeroval do ofsajdu.
     
    25
    Benzema nebezpečný viac na krídle, ako v šestnástke. Aj teraz vyčaroval presný center na spoluhráča. Bale vytiahol zo svojho repertoára kop cez hlavu, "nožničky", žiaľ, smerovali mimo tri žrde.
     
    27
    Deportivu prihára v uplynulých minútach a bude aj naďalej. Rubén Duarte zráža pokus o center na roh.
     
    28
    Lopta sa zniesla až na hlavu Ronalda, ten hlavičkoval iba do obrancu. Na druhej strane to bol rýchly protiútok, ktorý sa skončil čistým defenzívnym zákrokom Nacha.
     
    29
    Tretí roh Realu rozohraný nakrátko, Ronaldo prešiel s loptou na hranicu šestnástky, no technickým pokusom nedáva dôvod Pachecovi na zákrok.
     
    30
    Hernán Pérez oklamal štvoricu strážcov jednou narážačkou s Guidettim. Otvoril sa priestor na strelu, Pérez je sklamaný, bránu prestrelil. Dobre totiž vie, že viac takýchto šancí sa už nemusí naskytnúť.
     
    31
    Alavés sa snaží útočiť z protiútokov, jeden taký je teraz prerušený. Postaral sa o to svojím faulom Benzema, odniesol si to Daniel Torres.
     
    32
    John Guidetti so zakončením po chybe Hernándeza. Ľavý obranca chcel prihrať na Nacha, to sa nestalo. Guidetti čítal hru, no cez Varana a Nacha pálil iba do náručia Navasa.
     
    33
    Cristiano Ronaldo najprv v ofsajde a potom vo veľkých bolestiach. Súboj s Laguardiom sa pre hviezdu svetového futbalu neskončil najlepšie. Snáď to nebude nič vážne.
     
    34
    Portugalčan späť na nohách, jeho výraz tváre mnohých vystrašil. Kamera si ale vyberá jeho ľavý členok, predsa len to môže byť problém.
     
    35
    Fernando Pacheco v správnom čase na správnom mieste. Theo Hernández oklamal náznakom centra obrancu Alavésu, čím vytvoril miesto pre Vázqueza. Rana z otočky na bližšiu tyč, Pacheco loptu schováva v náručí.
     
    36
    Postranný rozhodca avizuje faul hosťujúcej sedemnástky v súboji s tou domácou. Alfonso Pedraza sa už ospravedlňuje Lucasovi Vázquezovi.
     
    37
    Center hľadal Varana, ten ale chýbal vzadu pri presnom pokuse Péreza! Navas jeho tvrdú strelu po zemi iba vyrazil a musel za ňou hneď šprintovať, inak by ju Guidetti dorazil do polodkytej svätyne.
     
    38
    S ohňom sa teraz zahral aj Pacheco. Ten váhal s rozohrávkou až príliš dlho. Medzičasom sa k nemu dostal Bale, ktorý ho o loptu takmer obral.
     
    39
    Rodrigo Ely so zákrokom v poslednom momente. Ronaldo už bol v pokutovom území, Ely včas zasiahol.
     
    40
    Hernán Pérez dlhý center nezastihne, Keylor Navas bude vykopávať od brány.
     
    41
    Deportivo sa čoraz viac osmeľuje. Zabudnutý krídelník na ľavej strane hľadal Guidettiho, Nacho Fernándeza pre istotu odvracia na roh.
     
    42
    Ani celkovo piaty roh duelu otvárací gól nepriniesol, Real má jednu z posledných šancí v prvom dejstve na gól.
     
    43
    Šťastenu vyskúšal z približne dvadsiatich piatich metrov krížnou strelou Casemiro. Fernando Pacheco všetko kontroloval, lopta mierila mimo brány.
     
    44
    Real Madrid dal gól! CRISTIANO RONALDO je na konci akcie, ktorú sám zachránil. Udržal loptu v poli, aby sa o niekoľko sekúnd dostal k lopte Vázquez. Ten síce hľadal Benzemu, Francúz ale efektnou pätičkou priťukol loptu do lepšej príležitosti Ronaldovi. Strela po zemi ľavačkou, Pacheco bez šance.
    44. Cristiano Ronaldo (REA) - 1:0
     
    45
    Okamžitá možnosť na odpoveď pred odchodom do šatní. Alexis získal rohový kop pre svoje mužstvo.
     
    45+1
    A Keylor Navas vyčaroval zákrok dňa! Alexis po centri spoza šestnástky a následnej hlavičke zostal v hre, dostal sa síce do uhla, napriek tomu ale razantne vypálil. Škoda len, že iba do pripraveného Navasa. Roh.
     
    45+1
    Nadstavujú sa dve minúty.
     
    45+2
    Real prečkal aj tento nákop do veľkého územia. Benzema s pravdepodobne posledným zakončením v tejto časi zápasu. Po nedôraze v obrane Deportiva získal loptu Theo Hernández, vrátil loptu Benzemovi a ten technickou strelou netriafa bránu hostí.
     
    45+3
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Solídny výkon favorita vyšperkoval gólom na konci prvého dejstva Ronaldo, odpoveď na seba nemusela nechať dlho čakať. Dnes nepresvedčivú obranu "bieleho baletu" drží nad vodou Navas, naposledy pri half-voleji obrancu Alexisa.

    Druhý polčas sa začne približne o 17:19.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Real Madrid dal gól! Vysnívaný štart po prestávke. Alexis zachyboval v priestore, v ktorom sa každá chyba trestá. Benzema získal loptu, potiahol ju na pár metroch a prihral naľavo. Tam už bol pripravený GARETH BALE, ktorého strela končí až v sieti!
    46. Gareth Bale (REA) - 2:0
     
    47
    Domáci sa musia mať na pozore, Deportivo zahráva roh.
     
    48
    Po štandardke hostí spoza rohového polkruhu prichádza rovnaká možnosť aj pre Real.
     
    49
    Tento typ kopov ale tímom nevychádza. Alavés si na seba druhým inkasovaným gólom uplietlo ešte väčší bič.
     
    50
    Za toto si hostia nezaslúžia brať body. Rubén Sobrino sa nejako dostal k zblokovanému centru, z otočky ale vyslal slabučkú strelu, ktorá Navasovi akurát vyčarila úsmev na tvári. Zakončenie z hranice malého vápna má mať inú razanciu.
     
    51
    Benzema zvyšoval na 3:0, postranný rozhodca ale máva zástavkou, avizuje ofsajd. Bolo to tesné, no správne rozhodnutie.
     
    52
    A opäť to bol Francúz, ktorý mohol mať prsty v góle. Prihrávka v pravý čas na Vázqueza, jeho strieľaný center zrazil do rukavíc brankára Víctor Laguardia.
     
    54
    Španielsky gigant chce tretím gólom definivítne rozhodnúť osud duelu, rana Balea spoza šestnástky letela nad.
     
    55
    Postavenie mimo hru aj na strane hostí, tým chýba aj trochu šťastia, najmä však pokoj v koncovke.
     
    56
    Rohový kop pre Real, exekútori sa už nikam zbytočne neponáhľajú.
     
    57
    Fernando Pacheco iba ponadvihol hlavičku nad brvno, Lucas Vázquez si zahranie rohu zopakuje.
     
    58
    Zopakoval si ho hneď zo dva razy. Pri tom druhom nákope sa k zakončeniu dostával Nacho Fernándeza, čistým spôsobom bol však odstavený od lopty.
     
    59
    Hlavný arbiter dohovára Sobrinovi, ktorý už má na konte žltú kartu. Neskorý príchod do súboja s Nachom sa mohol skončiť vylúčením.
     
    60
    Pád v šestnástke Deportiva penaltou ocenený nie je. Bale aj Alexis si pomáhali rukami, bolo by to prísne rozhodnutie.
     
    61
    Po konci hodiny hry napriahol svojou nohou John Guidetti. Bývalý hráč Manchestru City ale nachádza iba fanúšikov za bránou.
     
    61
    Real Madrid dal gól! Je rozhodnuté. Opäť to bol Benzema, ktorý naštaroval akciu. Lopta postupne prešla od Balea k Vázquezovi, ktorý ju dával pod seba na CRISTIANA RONALDA. Najväčšia hviezda tohto klubu len potvrdila, že našla svoju stratenú formu. Pachecho sa márne naťahoval, prízemné zakončenie bolo rýchlejšie ako jeho reakcia.
    61. Cristiano Ronaldo (REA) - 3:0
     
    62
    Striedanie v tíme Deportivo Alavés: z ihriska odchádza Alfonso Pedraza, prichádza Ibai Gómez.
     
    63
    Striedanie v tíme Deportivo Alavés: z ihriska odchádza Manuel García, prichádza Álvaro Medrán.
     
    64
    Ofasjd na strane Alavésu. Som zvedavý, čo spravia s výkonom hostí dve striedania.
     
    66
    Theo Hernández prešiel až pred Pacheca, kde trafil najprv brankára a potom aj ruku Elyho. Najprv to vyzeralo na čistú jedenástku, opakovaný záznam ale ukázal, že Rodrigo Ely zahral najskôr ramenom.
     
    67
    Ibai Gómez po svojom príchode získava priamy kop. Nevyberaným spôsobom ho poslal na zem Daniel Carvajal. Vzdialenosť od brány na rozmedzí dvadsiatich metrov.
     
    68
    John Guidetti to posielal priamo, Navas sa iba natiahol, na loptu nedočiahol. Tá letela tri metre nad brnvo.
     
    69
    Nie najlepšia strela od Kovačića. Domáci kouč ešte stále vyčkáva s prvým striedaním. Najväčším menom na lavičke je ofenzívny záložník Isco.
     
    70
    Keylor Navas čítal hru na jednotku a vybehol z brány včas, aby zaistil loptu pred Sobrinom.
     
    70
    Cristiano Ronaldo mal na dosah hattrick! Nádherný center za obranu od Balea, k hlavičke chýbali Ronaldovi iba centimetre!
     
    71
    Domáci očividne pri chuti. Lucas Vázquez prešiel až príliš ľahko cez trojicu súperov, Pacheco zasahovať nemusel.
     
    73
    Nebude to Isco, ale Dani Ceballos, kto bude prvým žolíkom Zidana z lavičky. V stretnutí dohral Mateo Kovačić.
     
    74
    Posledné striedanie Deportiva, z ihriska schádza smutný John Guidetti, na záverečných ani nie dvadsať minút prichádza Burgui.
     
    75
    Vázquezovi nie je dopriate skórovať. Výborný prechod do útoku, Ronaldo z centrovanej lopty nedokázal zakončiť, ponúkol ale šancu práve spomínanému Španielovi. Ten donútil Pacheca vyraziť jeho koncovku na roh.
     
    76
    Hostia sa ubránili aj zásluhou zle miereného nákopu, pred nami už iba záverečná štvrťhodina. O všetkom podstatnom je rozhodnuté už teraz.
     
    78
    Snaha Alavésu aspoň o čestný zásah. Hernán Pérez z ťažkej pozície míňa, niet sa čomu diviť.
     
    80
    Z hracej plochy schádza defenzívny záložník Casemiro, do hry prichádza iný záložník – Marcos Llorente.
     
    80
    Jeden z množstva rohových kopov tentokrát rozohraný na krátku vzdialenosť, Madrid sa už neponáhľa.
     
    81
    Gareth Bale si najprv držal nohu, aby na konci minúty poslal nadýchaný center smerom na Benzemu. Bolo to však príliš razantné, vhadzovať budú hostia.
     
    82
    Marcos Llorente si nedal pozor pri rozohrávke a vidí za faul na vlastnej polovici žltú kartu.
     
    83
    Keylor Navas dnes fenomenálny! Rana spoza veľkého vápna po odrazenej lopte, Navas zareagoval na teč dokonale a chytá loptu do rúk. Neskutočné.
     
    85
    Blížime sa do samého záveru, v ktorom mohol svojou časťou prispieť aj Lucas Vázquez. Tomu dnes naozaj asi nie je dopriate, keď center Balea z pravej strany nedokázal skrotiť a pretaviť na gól. Pochváliť musíme aj prihrávku Ronalda z hĺbky ihriska.
     
    86
    Hráčovi z Walesu to však nedá a snaží sa o druhý presný zásah aj on. Bale prešiel cez dvojicu hráčov Deportiva ako nôž maslom, pred šestnástkou bol ale obratý o loptu čistým spôsobom.
     
    87
    Álvaro Medrán s niekoľkým faulom v krátkom časovom slede, hlavný arbiter ale kartu neukazuje.
     
    88
    Dnešné stretnutie sleduje 75 181 divákov.
     
    89
    Neskorý zákrok Víctora Laguardiu na Balea, bude to pokutový kop!
    89.
     
    89
    Real Madrid dal gól! KARIM BENZEMA nedal Pachecovi nárok, centimetrové umiestnenie k pravej tyči. A hoci sa brankár Deportiva za loptou naťahoval ako mohol, aj tak to bolo málo.
    89. Karim Benzema (REA) - 4:0
     
    90
    Navas v poslednej minúte riadneho hracieho času ešte vyráža pred seba, dorážku znemožňuje odkopom Nacho s Varanom.
     
    90+1
    Cristiano Ronaldo mohol navýšiť vedenie, Pacheco to zamietol. Domáci ofenzívni hráči na neudržanie.
     
    90+1
    Nadstavujú sa dve minúty.
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    Držení míče: 64 % : 36 %.
    Střely na branku: 8:4. Střely mimo: 11:5. Rohy: 9:5. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 8:14.
     
    Pomerne jasné víťazstvo favorita, ktorý sa trápil iba do konca prvého dejstva. Na jeho konci otvoril skóre Cristiano Ronaldo po výbornej prihrávke Benzemu. Po zmene strán stačilo Baleovi iba niečo málo cez tridsať sekúnd, aby zlomil odpor Alavésu. Po hodine hry sa druhýkrát v dueli presadil Ronaldo, na konečných 4:0 z penalty upravil viac než solídne hrajúci Benzema. Hostia z Alavésu mali minimum príležitostí, no ak sa k nejakej dostali, totálne v nej pohoreli, respektíve ju zneškodnil Keylor Navas.
     
    Odo mňa je to všetko, ďakujem vám za pozornosť a prajem ešte príjemný zvyšok večera. Textovým prenosom vás sprevádzal Viktor Kalinács. (18:10:48)

    Viktor Kalinács

    Góly: 44. Ronaldo, 46. Bale, 61. Ronaldo, 89. Benzema (pen.)

    Karty:   82. M. Llorente (REA) – 5. H. Pérez (DAL), 20. Sobrino (DAL)


    Držení míče: 64 % : 36 %.
    Střely na branku: 8:4. Střely mimo: 11:5. Rohy: 9:5. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 8:14.
    Real Madrid: Navas – Carvajal, Varane, Nacho Fernández, Hernández – L. Vázquez, Casemiro (80. M. Llorente), Kovačić (73. D. Ceballos), Bale – Benzema, Ronaldo (C).
    Náhradníci: Casilla – Hakimi, Tejero, M. Llorente, Isco, D. Ceballos, Mayoral.

    Deportivo Alavés: Pacheco – Alexis, Laguardia, Ely, R. Duarte – H. Pérez, García (C) (63. Medrán), D. Torres, Pedraza (62. I. Gómez) – Guidetti (74. Burgui), Sobrino.
    Náhradníci: Sivera – Maripán, Martín, Pina, Medrán, I. Gómez, Burgui.

    Rozhodca: J. Estrada – M. Martínez, F. Martín

    Diváci: 75 181