Chabarovsk – Dinamo Minsk 3:2 (po pr.) | Vladivostok – Jaroslavľ 0:2 (kon.) | Novosibirsk – Barys 4:0 (kon.)
Čerepovec – Togliatti 5:4 (2:0 po s.n.) | Kazaň – Omsk 3:4 (0:1 po s.n.) | Novgorod – Metallurg Magnitogorsk 2:1 (po pr.)
po s.n. (0:1)
Ak Bars Kazaň
3:4 (0:1, 2:1, 1:1 - 0:0)
Avangard Omsk
cz Pondelok 20.11.2017, 17:00 • TatNeft Arena • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
    Kirill SEMJONOV - 3:4
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Avangard Omsk.
    KIRILL SEMJONOV zamíchal kotoučem těsně před brankou domácích a poté zmátl tělem Garipova, který se nestačil přesunout a blafákem tak kotouč uklidil v pohodě za jeho záda do odkryté klece – 3:4.
     
    64:16
    Hosté budou hrát v oslabení 3 na 4. Purcell dostává dvě minuty za zdržování hry a domácí mají poslední šanci strhnout vedení na svou stranu.
    59:18 Ilja MICHEJEV - 3:3
     
    59:18
    Avangard právě vstřelil branku!
    Hostům tento tah dokonale vyšel. V powerplay měli velký tlak a ten dokázali zužitkovat vyrovnávací brankou. ILJA MICHEJEV se dobře postavil těsně před levou tyčku domácí branky a poté po přihrávce uklidil puk za záda Garipova – 3:3. Hosté si tak zřejmě vynutili nastavenou hrací dobu. Asistence: Dmitrij Kugryšev a André Petersson.
     
    58:32
    Šilin je na střídačce a hosté to zkouší se šesti bruslaři v poli.
     
    51:50
    Everberg dostává dvě minuty a deset minut osobní trest za zásah do hlavy nebo krku a Kazaň tak bude hrát další přesilovou hru.
    51:39 Jaroslav KOSOV - 3:2
     
    51:39
    Kazaň vstřelila branku!
    Domácí hokejisté využívají svou přesilovou hru a poprvé v utkání jdou do vedení. JAROSLAV KOSOV dostal přihrávku od Markova na pravý kruh. Poté napálil kotouč a jeho prudká rána končí za zády Šilina – 3:2. Nyní jsou to hosté, kdo musí dohánět své manko. Asistence: Andrej Markov.
     
    50:01
    Hostující Kugryšev dostává dvě minuty za hákování a domácí tak mají přesilovou hru. Mohou tak strhnout vedení na svou stranu.
     
    44:49
    Svitov inkasuje dvě minuty za sevření kotouče rukou a následně pak ještě desetiminutový osobní trest za nesportovní chování a hosté tak mají k dispozici důležitou přesilovou hru.
     
    37:56
    Síly na ledě se ale srovnají. Teddy Purcell zastavil pronikajícího domácího hráče a dostává také dvě minuty za podražení. Hrát se tak bude ve čtyřech hráčích na obou stranách.
     
    37:46
    Jiří Sekáč podrazil soupeře a dostává dvě minuty za podražení. Přesilovku si tak v závěru druhé periody zahrají hosté z Omsku.
    31:06 Nikita JAZKOV - 2:2
     
    31:06
    Kazaň vstřelila branku!
    Domácí smazali dvoubrankové manko a srovnávají tak stav utkání. NIKITA JAZKOV sebral chybující hostující obraně kotouč a sjel si na levý kruh a místo přihrávky zvolil střelu švihem. Puk tak poslal nad levou ruku Šilina a ten tak zamířil do levého horního růžku – 2:2. Začíná se tedy znovu od začátku. Bez asistence.
     
    27:54
    Po brance domácích se strhla menší bitka mezi Gluchovovem a Meňšikovem a oba kohouti dostávají dvě minuty za hrubost. Uvidíme tak hru ve čtyřech hráčích na obou stranách.
    27:54 Albert JARULLIN - 1:2
     
    27:54
    Kazaň vstřelila branku!
    Domácí se konečně dočkali a dávají kontaktní branku. ALBERT JARULLIN se napřáhl na pravé straně a jeho dělovka pak končí v hostující síti – 1:2. Kazaň je tak svému soupeři na dostřel a nyní se dá očekávat tlak domácího celku. Bez asistence.
    24:54 Maxim ČUDINOV - 0:2
     
    24:54
    Avangard právě vstřelil branku!
    A hosté svoji početní výhodu využívají. MAXIM ČUDINOV dostal přihrávku na modrou čáru a odtud střelou švihem poslal dalekonosnou střelu, která doplachtila až za Garipovova záda – 0:2. Avangard se tak dostává do dvoubrankového náskoku. Asistence: André Petersson.
     
    23:42
    Nyní si přesilovku zahrají hosté z Omsku. Ljamkin inkasuje dvě minuty za podražení a už putuje na lavici hanby.
     
    19:48
    Moc dlouho jim to ale nevydrželo. Petersson dostává dvě minuty za podražení a nabízí tak domácímu celku další přesilovou hru. Kazaň tak má další možnost srovnat.
     
    17:06
    Hostující Fisenko dostává dvě minuty za vražení na hrazení a je tu další početní výhoda pro domácí Kazaň.
     
    06:24
    Domácí si zahrají přesilovou hru. Medvěděv inkasuje dvě minuty za držení a už sedí na trestné lavici.
    04:15 Alexandr PĚREŽOGIN - 0:1
     
    04:15
    Avangard právě vstřelil branku!
    Nádherná individuální akce hostujícího ALEXANDRA PĚREŽOGINA, který sebral domácím kotouč na modré čáře a sám uháněl podél pravého mantinelu až před domácí branku. Před ní si sjel z pravého kruhu a zblízka pak překonal bezmocného Emila Garipova. Hosté se tak po zásluze ujímají vedení – 0:1. Bez asistence.

    Vendula Zdražilová

    Góly a asistencie: 28. Jarullin, 32. Jazkov, 52. Kosov (Markov) – 5. Perežogin, 25. Čudinov (A. Petersson), 60. Michejev (Kugryšev, A. Petersson), rozh. náj. Semionov

    Samostatné nájazdy:

    1. séria:
    0:0   André Petersson (OMS)
    0:0   Stanislav Galijev (KZN)
    2. séria:
    0:0   Dmitrij Kugryšev (OMS)
    0:0   Vladimír Tkačov (KZN)
    3. séria:
    0:1   Kirill Semionov (OMS)
    0:1   Nikita Jazkov (KZN)
    4. séria:
    0:1   Arťom Lukojanov (KZN)
    0:1   Dennis Everberg (OMS)
    5. séria:
    0:1   Alexander Perežogin (OMS)
    0:1   Jaroslav Kosov (KZN)


    Ak Bars Kazaň: Garipov (Biljalov) – D. Musin, Batyršin, Markov (A), Jarullin, Ohtamaa, Sidorov, Ľamkin – Kosov, Tkačov, Klinkhammer – Sekáč, M. Gluchov (A), Galijev – Lukojanov, Svitov (C), Jazkov – Glinkin, A. Potapov, Obuchov – Kara.
    Avangard Omsk: Šilin (Furch) – Ahnelöv, Čudinov, Minejev, Martynov, Medvedev (C), Menšikov, Berezin, Lisov – Purcell, Semionov, A. Petersson – Kugryšev, Fisenko (A), Michejev – Perežogin, Stas (A), Everberg – Kovaljov, Chochriakov, Manukjan.

    Rozhodca: Bondar, Sidorenko – Viljugin, Badyl

    Diváci: 6 174