Besiktas – Monaco 1:1 (kon.) | Tottenham – Real Madrid 3:1 (kon.) | Dortmund – APOEL 1:1 (kon.)
Porto – Lipsko 3:1 (kon.) | Doneck – Feyenoord 3:1 (kon.) | Neapol – Manchester City 2:4 (kon.)
Liverpool – Maribor 3:0 (kon.) | Sevilla – S. Moskva 2:1 (kon.)
koniec
Borussia Dortmund
1:1 (1:0)
APOEL Nikósia
Streda 01.11.2017, 20:45 • Signal Iduna Park, Dortmund • Liga majstrov • Skupina H
Predzápasové kurzy
     
    90+3
    Brankár APOEL-u Nauzet Pérez príliš dlho váhal s rozohrávkou odkopu, za čo vidí od hlavného rozhodcu žltú kartu.
    90+3. Pierre-Emerick Aubameyang (DOR)
     
    90+3
    Na center Maria Götzeho si skvelým spôsobom naskočil Pierre-Emerick Aubameyang, ktorý svojou hlavičkou tesne minul bránu hostí! Gabončan mohol byť hrdinom, no dnes mu asi nie je súdené skórovať.
     
    90+1
    Christian Pulisic teraz ukázal svoju šikovnosť, keď nasadil okolo Praxitelisa Vourosa, ktorý už nemohol inak, ako zastaviť ho nedovolene, za čo vidí žltú kartu.
     
    87
    Peter Bosz chce z dnešného zápasu za každú cenu tri body. Z ihriska tak sťahuje obrancu Ömera Topraka a ofenzíve prichádza pomôcť André Schürrle.
     
    82
    Dnešný zápas nedohrá ani Stathis Aloneftis, na ktorého miesto prichádza na posledných niekoľko minút Agustin Farías.
     
    78
    No Borussia mohla vyhrávať! Centroval Christian Pulisic, ktorého vysokú loptu si našiel vo vzduchu Pierre-Emerick Aubameyang, no jeho prudká hlavička skončila len na brvne Pérezovej brány!
     
    74
    Striedajú aj hostia a na ihrisku v tomto momente už nemáme ani jedného strelca dnešných dvoch gólov. Mickaël Poté si dnes svoju úlohu splnil stopercentne, teraz už prichádza príležitosť pre Igora De Camarga.
     
    72
    V tej istej minúte sme videli aj striedanie v tíme Borussie, keď strelca otváracieho gólu zápasu Raphaëla Guerreira nahradil na záverečnú niečo viac ako štvrťhodinu hracieho času Marcel Schmelzer.
     
    72
    Tak napokon je z toho žltá karta pre Carlãa, ktorého počínanie posúdil hlavný rozhodca zo Slovinska ako nedovolené, napriek tomu, že ten súboj viac bolel práve obrancu hostí.
     
    65
    Medzitým Dortmund po prvýkrát v zápase strieda. Na ihrisku už neuvidíme Maximiliana Philippa, ktorého nahrádza na posledných približne 25 minút Andrij Jarmolenko.
     
    55
    Šindži Kagawa neprestáva hýriť aktivitou. Teraz si šikovný Japonec potiahol loptu na os ihriska a zo vzdialenosti približne 20 metrov napriahol. Jeho prízemný pokus však tesne minul pravú žrď Pérezovej brány.
    51. Mickaël Poté (APO) - 1:1
     
    51
    Apoel dal gól!
    Tak toto je obrovský šok v Signal Iduna Parku! Domáci stratili loptu na pravej strane ofenzívy, potiahol ju Vinicius, ktorý ju odovzdal Carlãovi, ten presnou prihrávkou našiel MICKAËLA POTÉHO. Ten sa presadil proti dvojici súperov a z otočky prekonáva Romana Bürkiho.
     
    46
    K zaujímavej zmene sa do druhého polčasu odhodlal tréner APOEL-u Giorgis Donis, ktorý z ihriska stiahol svojho kapitána Nektariosa Alexandroua a na jeho miesto poslal Rolanda Sallaia.
     
    41
    Nebezpečný Nektoriosa Alexandroua na posldnú chvíľu dokázal skvelým defenzívnym zákrokom pred Ghayasom Zahidom odvrátiť vracajúci sa Ömer Toprak.
     
    38
    Tak teraz mali hráči APOEL-u dvakrát v priebehu pár sekúnd obrovské šťastie. Najskôr riešil nadvakrát center Maximiliana Philippa gólman Nauzet Pérez a následne zabránil v zakončení do prázdnej brány Christianovi Pulisicovi vracajúci sa Jesús Rueda.
    29. Raphaël Guerreiro (DOR) - 1:0
     
    29
    Dortmund dal gól! Tak sa to domácim napokon podarilo. A ešte ako! Šindži Kagawa dostal prihrávku zo stredu poľa, vtipne prestrčil loptu do pokutového územia, kde sa úplne sám ocitol RAPHAËL GUERREIRO, a ten ju poslal za chrbát bezmocného brankára hostí!
     
    14
    Skvelý Pérez! Gólman hostí znova predviedol skvelý zákrok, keď tentokrát po centri z ľavej strany zakončoval takmer z bránkovej čiary hlavou Pierre-Emerick Aubameyang!
     
    11
    Obrovská príležitosť Dortmundu! Mario Götze odcentroval, lopta preletela takmer celým pokutovým územím, z voleja sa do nej oprel Christian Pulisic a Nauzet Pérez vytiahol fantastický reflexívny zákrok!

    Jakub Kocourek

    Góly: 29. Guerreiro – 51. Poté

    Karty:   72. Carlão (APO), 90+1. Vouros (APO), 90+3. N. Pérez (APO)


    Držení míče: 71 % : 29 %.
    Střely na branku: 9:2. Střely mimo: 10:2. Rohy: 9:1. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 8:14.
    Borussia Dortmund: Bürki – Bartra, Papastathopoulos (C), Toprak (87. Schürrle), Guerreiro (72. Schmelzer) – M. Götze, Weigl, Kagawa – Pulisic, Aubameyang, Philipp (65. Jarmolenko).
    Náhradníci: Weidenfeller – Şahin, Jarmolenko, Isak, Schürrle, G. Castro, Schmelzer.

    APOEL Nikósia: N. Pérez – Vouros, Rueda, Merkis, Carlão, Alexandrou (C) (46. Sallai) – Morais, Zahid, Vinicius – Poté (74. De Camargo), Aloneftis (82. Farías).
    Náhradníci: Gudiño – Efrem, De Camargo, Sallai, Antoniou, Farías, Makris.

    Rozhodca: Matej Jug – Matej Žunič, Manuel Vidali – Tomislav Pospeh ((všetci Slovinsko)