Besiktas – Monaco 1:1 (kon.) | Tottenham – Real Madrid 3:1 (kon.) | Dortmund – APOEL 1:1 (kon.)
Porto – Lipsko 3:1 (kon.) | Doneck – Feyenoord 3:1 (kon.) | Neapol – Manchester City 2:4 (kon.)
Liverpool – Maribor 3:0 (kon.) | Sevilla – S. Moskva 2:1 (kon.)
koniec
Borussia Dortmund
1:1 (1:0)
APOEL Nikósia
Streda 01.11.2017, 20:45 • Signal Iduna Park, Dortmund • Liga majstrov • Skupina H
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:45.
     
    Vážení fanúšikovia!

    Liga majstrov pokračuje aj v stredu. Spoločne sa pozrieme do nemeckého Dortmundu, kde domáca Borussia na svojom štadióne privíta cyperský APOEL Nikózia. Stretnutie sa začína v tradično čase o 20:45.

    BORUSSIA DORTMUND

    Borussia Dortmund je už tradičným účastníkom európskych pohárových súťaží a v skupinovej fáze Ligy majstrov chýbala v posledných šiestich sezónach len raz. Vlani ju vo veľmi zaujímavom štvrťfinálovom dvojzápase zastavilo AS Monaco. V aktuálnej pohárovej sezóne však bude mať s postupom do vyraďovacej časti ešte celkom veľké problémy. Po troch zápasoch má totiž na svojom konte len chudobný jeden bod. Zverenci Petra Bosza mali pomerne veľkú smolu na žreb. V úvodných dvoch stretnutiach totiž nastúpili proti spolufavoritom skupiny Tottenhamu Hostpur a Realu Madrid. Obom napokon podľahli zhodne 1:3. Následne prišiel u Dortmundčanov pokles formy aj v domácej súťaži, ktorý sa odzrkadlil aj v remíze z ihriska APOEL-u, odkiaľ BVB odchádzalo s výsledkom 1:1. Borussia mala v tomto stretnutí pomerne veľkú prevahu, no inkasovala ako prvá a následne sa už na viac ako na vyrovnávajúci gól kapitána Sokratisa Papastathopoulosa nezmohla. Dortmund naozaj nie je momentálne v hernej pohode a ak si odmyslíme povinný postup v Nemeckom pohári cez Magdeburg, tak na tojbodový zápis čaká vo všetkých súťažiach už mesiac. Petrovi Boszovi navyše na pohode nepridáva ani zdravotný stav jeho zverencov, keď problémy majú Łukasz Piszczek, Erik Durm, Marco Reus aj Sebastian Rode.

    APOEL NIKÓZIA

    Cyperský APOEL sa v posledných rokoch snaží dostať do širšej európskej špičky. V skupinovej fáze Ligy majstrov sa predstavuje druhýkrát za štyri roky, vlani si zahral Európsku ligu UEFA, kde ho v osemfinále zastavil Anderlecht Brusel. V tohtoročnej edícii najprestížnejšej európskej pohárovej súťaže to má mimoriadne náročné, keďže sa dostal do spoločnosti troch veľkoklubov, no zatiaľ si počína pomerne so cťou. Na ihrisku Realu Madrid a následne aj v domácom prostredí Tottenhamu Hotspur síce podľahol rozdielom triedy 0:3, no po bojovnom výkone dokázal pred dvoma týždňami na vlastnom štadióne uhrať remízu s Borussiou. Zverenci gréckeho trénera Giorgosa Donisa síce v tomto dueli neboli lepším tímom, no po strelení prvého gólu striedajúceho Mickaela Poteho sa im podarilo uhrať aspoň cenný bod. O APOEL-i je známe, že jeho káder je „prešpikovaný“ futbalistami takmer z celého sveta – Španielska, Nórska, Maďarska, ale aj Austrálie či Brazílie. Napriek tomu v posledných rokoch domácej súťaži absolútne dominuje, keď získal päť ligových titulov v rade. V tomto ročníku je však aj vinou troch odložených zápasov momentálne až na siedmej priečke so stratou až 11 bodov na vedúci AEK Larnaka. Trénerovi Giorgosovi Donisovi dnes nebude k dispozícii zranená dvojica Facundo Bertoglio a Carlao. Navyše, o štarte holandského dua Lorenzo Ebecilio, Boy Waterman sa rozhodne pravdepodobne až tesne pred stretnutím.
     
    Úvodné zostavy:

    Borussia Dortmund: Bürki – Bartra, Papastathopoulos (C), Toprak, Guerreiro – M. Götze, Weigl, Kagawa – Pulisic, Aubameyang, Philipp.
    Náhradníci: Weidenfeller – Şahin, Jarmolenko, Isak, Schürrle, G. Castro, Schmelzer.

    APOEL FC: N. Pérez – Vouros, Rueda, Merkis, Carlão, Alexandrou (C) – Morais, Zahid, Vinicius – Poté, Aloneftis.
    Náhradníci: Gudiño – Efrem, De Camargo, Sallai, Antoniou, Farías, Makris.

    Rozhodca: Matej Jug – Matej Žunič, Manuel Vidali – Tomislav Pospeh ((všetci Slovinsko).
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Zápas sa začal rozohrávkou hosťujúceho tímu, ktorý svoju úvodnú ofenzívnu akciu založil až v obrane od Praxatelisa Vourosa. Následne sa lopta dostala až na ľavé krídlo, no center Nektariosa Alexandroua bez problémov vyriešil odkopom Sokratis. Na opačnej strane už musel zasahovať gólman Nauzet Pérez, ktorý riešil nakopávanú loptu od Juliana Weigla.
     
    2
    V závere druhej minúty bol znova v akcii Sokratis Papastathopoulos, ktorý tentokrát zabránil odcentrovať Nektariosovi Alexandrouovi, APOEL však bude môcť zahrávať aspoň prvý rohový kop zápasu.
     
    3
    Hosťom však táto štandardná situácia vôbec nevyšla a Dortmund vyrazil okamžite do protiútoku. Ten sa však skončil potom, čo Christian Pulisic našiel svojou prihrávkou za obranu Maximiliana Philippa len v tesnom postavení mimo hry.
     
    4
    Cyperský celok útočí od úvodných sekúnd najmä po svojej ľavej strane, kapitán APOEL-u Nektariosa Alexandrou však zatiaľ nenašiel svojimi loptami ten správny recept, ako prekvapiť defenzívu Borussie.
     
    5
    Loptu potiahol po pravom krídle Christian Pulisic, odovzdal ju viac na os ihriska Mariovi Götzemu, ktorému však jeho strela príliš nesadla a Nauzet Pérez si tak tento zákrok mohol vychutnať.
     
    6
    Futbalisti Dortmundu teraz zvolili vysoké napádanie kombinácie súpera, čo sa im napokon aj vyplatilo, keď Šindži Kagawa vybojoval loptu na polovici ihriska od Viniciusa a domáci tak môžu útočiť.
     
    7
    Napokon z toho bol strelecký pokus z úctyhodnej vzdialenosti od Juliana Weigla, ktorý síce nevyzeral úplne márne, no napokon minul bránu hosťujúceho tímu.
     
    8
    Na opačnej strane stroskotala individuálna snaha Mickaëla Potého, ktorý neprešiel cez pozorne brániaceho Raphaëla Guerreira a loptu napokon stratil skôr, ako sa dostal do blízkosti brány Romana Bürkiho.
     
    9
    Do pokutového územia APOEL-u mieril ďalší center z ľavej strany, Pierre-Emmerick Aubameyang sa tentokrát k lopte nepretlačil. Jeho spoluhráči však zostávajú aktívni na polovici súpera.
    9. Pierre-Emerick Aubameyang (DOR)
     
    10
    Mario Götze vyzval na center Raphaëla Guerreira, ktorý ho "posadil" priamo na hlavu Šindžiho Kagawu, no Japonec loptu namieril len nad bránu Nauzeta Péreza.
    10. Šindži Kagawa (DOR)
     
    11
    Obrovská príležitosť Dortmundu! Mario Götze odcentroval, lopta preletela takmer celým pokutovým územím, z voleja sa do nej oprel Christian Pulisic a Nauzet Pérez vytiahol fantastický reflexívny zákrok!
     
    12
    Tlak Borussie je v týchto momentoch doslova drvivý a pokutovým územím hostí lieta jedna lopta za druhou. Defenzíva APOEL-u má v posledných sekundách plné ruky aj nohy práce.
     
    13
    Praxatelis Vouros teraz v blízkosti rohovej zástavky nedovolene zastavil Maximiliana Philippa, a tak z toho bude pre Dortmund zaujímavá štandardná situácia.
     
    14
    Skvelý Pérez! Gólman hostí znova predviedol skvelý zákrok, keď tentokrát po centri z ľavej strany zakončoval takmer z bránkovej čiary hlavou Pierre-Emerick Aubameyang!
     
    15
    Máme za sebou úvodnú štvrťhodinu prvého polčasu a treba konštatovať, že zápas sa zatiaľ nesie v znamení jasnej dominancie favorizovanej Borussie. Hostí z Cypru drží do týchto chvíľ nad vodou skvelý brankár Nauzet Pérez.
     
    16
    Pohoda domácich je taká veľká, že sa teraz na ofenzívny výlet vydal aj Marc Bartra, ktorý ale napokon neodcentroval na žiadneho zo svojich spoluhráčov.
     
    17
    Tlak Dortmundu sa zvyšuje každou sekundou a hostia z Nikózie sa v týchto momentoch v plnej zostave stiahli pred vlastné pokutové územie. Zdá sa však, že gól v ich sieti visí doslova na vlásku.
     
    18
    Marc Bartra odovzdal loptu Christianovi Pulisicovi, ktorý to skúsil individuálnym prienikom, no jeho úmysel najskôr prečítal a potom aj zastavil Giorgos Merkis. Napriek tomu zostávajú pri lopte hráči BVB.
     
    19
    Tak Romanovi Bürkimu môže byť v bráne Dortmundu teraz poriadna zima. Jeho spoluhráči totiž doslova dusia svojho súpera na jeho polovici už možno aj päť minút.
     
    20
    Akoby som to privolal. Domáci gólman sa teraz musel zapojiť do hry, keď k nemu zamierila lopta, ktorú pred dobiedzajúcim Mickaëlom Potém odvracal Sokratis.
     
    21
    Tempo hry sa nám v posledných okamihoch trochu rozbehlo a okrem zblokovaného centru Šindžiho Kagawu sme videli aj ďalší nákop za defenzívu Borussie, tentokrát sa však k lopte nedostal Ghayas Zahid.
     
    22
    Domáci síce spravili chybu v kombinácii asi 30 metrov od brány APOEL-u, no následne sa nedohodli ani hostia, a tak pokračuje aktivita futbalistov Borussie.
     
    23
    BVB si teraz pýtalo od hlavného rozhodcu pokutový kop, keď sa za defenzívou súpera ocitol Šindži Kagawa a na hranici bránkovej čiary po kontakte s Giorgosom Merkisom pocítil tvrdosť trávnika v Signal Iduna Parku. Pokračujeme bez prerušenia.
     
    24
    Vinicius sa pokúšal prekvapiť defenzívu Dortmundu vysokou loptou na Stathisa Aloneftisa, avšak úmysel bol z jeho strany lepší ako následné prevedenie, a tak si s touto loptou bez problémov poradil Roman Bürki.
     
    25
    Dotrmund má loptu vo svojej moci, no prehusteným priestorom v okolí pokutového územia hostí sa mu prechádza veľmi ťažko. Marc Bartra to skúsil centrom na Pierrea-Emericka Aubameyanga, ktorý nevyzeral vôbec márne, no loptu napokon aspoň do autu odkopol stopér Carlão.
     
    26
    Dobýjanie defenzívy cyperského tímu pokračuje. Zatiaľ však treba otusidera tohto zápasu pochváliť, že územie, okolo vlastnej brány bráni pomerne svedomito.
     
    27
    Marc Bartra sa teraz pokúšal prehodiť loptu vzduchom na Christiana Pulisica, no tá napokon skoničla mimo ihriska, a tak si ,môže kapitán hostí Nektorios Alexandrou vydýchnuť a následne vhodiť aut.
     
    28
    Tak v posledných minútach sa na ihrisku Signal Iduna Parku nedeje vôbec nič zaujímavé, APOEL bráni v jedenástich ľuďoch, ktorí sú stiahnutí vo vzdialenosti asi 30 metrov od vlastnej brány.
     
    29
    Dortmund dal gól! Tak sa to domácim napokon podarilo. A ešte ako! Šindži Kagawa dostal prihrávku zo stredu poľa, vtipne prestrčil loptu do pokutového územia, kde sa úplne sám ocitol RAPHAËL GUERREIRO, a ten ju poslal za chrbát bezmocného brankára hostí!
    29. Raphaël Guerreiro (DOR) - 1:0
     
    30
    Dortmundu ale evidentne jeden gól nestačí a tak pokračuje v aktivite. Pierre-Emerick Aubameyang sa však cez Giorgosa Merkisa neprebil, bude z toho aspoň rohový kop v prospech domácich.
     
    31
    Po tejto štandardnej situácii si síce defenzéíva hostí mohla aspoň na chvíľu vydýchnuť, no nie nadlho, keďže tlak Borussie na polovici APOEL-u naberá na obrátkach.
     
    32
    Center Guerreira do pokutového územia sklepol Christian Pulisic ideálne pre Šindžiho Kagawu. Ten ale loptu svojim volejom netrafil tak, ako by si predstavoval a nasmeroval ju veľmi nepresne.
     
    33
    Carlão sa teraz ospravednuje svojmu kolegovi Mickaël Potému, ktorého sa pokúsil nájsť vysokou loptou na ľavú stranu, no tá napokon skončila len v aute bez toho, aby ju mal Poté možnosť zachytiť na ihrisku.
     
    34
    Raphaël Guerreiro bojoval v strede poľa s Nunom Moraisom o loptu tak srdnato, až sa napokon dopustil nedovoleného zákroku, čo neušlo pozornosti hlavného rozhodcu.
     
    35
    No a znova je tu hvizd slovinského arbitra v prospech hostí, aj keď sa to Christianovi Pulisicovi po jeho súboji s Carlãom príliš nepáči. APOEL bude môcť dostať loptu do pokutového územia.
     
    36
    Dnes zatiaľ všadebol Šindži Kagawa teraz pomohol aj defenzíve, keď zastavil aspoň za cenu autového vhadzovania dravý prienik Mickaëla Potého.
     
    37
    Spomínaný útočník cyperského mužstva si následne pýtal pokutový kop potom, čo sa mu nezdalo počínanie si Sokratisa v ich osobnom súboji na hranici pokutového územia.
     
    38
    Tak teraz mali hráči APOEL-u dvakrát v priebehu pár sekúnd obrovské šťastie. Najskôr riešil nadvakrát center Maximiliana Philippa gólman Nauzet Pérez a následne zabránil v zakončení do prázdnej brány Christianovi Pulisicovi vracajúci sa Jesús Rueda.
     
    39
    Zatiaľ najväžnejší "zákrok" Romana Bürkiho prišiel asi 30 metrov od jeho vlastnej brány, keď domáci brankár vyštartoval proti rozbehnutému Stathisovi Aloneftisovi. O pár sekúnd neskôr na opačnej strane takmer skóroval do prázdnej brány Christian Pulisic, no ten si po prihrávke od Pierrea-Emericka Aubameyanga proti Jesúsovi Ruedovi podľa názoru hlavného rozhodcu počínal nedovolene.
     
    40
    Ťažká situácia pre hlavných rozhodcov. Maximilian Philipp sa rozbehol do pokutového územia, dostal sa do kontaktu s Carlãom, po ktorom sa obaja ocitli na zemi, hlavný rozhodca tentokrát nepíska.
     
    41
    Nebezpečný Nektoriosa Alexandroua na posldnú chvíľu dokázal skvelým defenzívnym zákrokom pred Ghayasom Zahidom odvrátiť vracajúci sa Ömer Toprak.
     
    42
    Tak v závere prvého polčasu sa hostia z Cypru nadýchli k menšiemu náporu, no ten netrval dlho, keď v tomto momente sa nedovoleným zákrokom proti Sokratisovi previnil Ghayas Zahid.
     
    43
    Uvidíme, či sa v prvom polčase dočkáme ešte nejakej vyloženej gólovej príležitosti. Futbalisti Borussie totiž v týchto momentoch manévrujú s loptou v úctyhodnej vzdialenosti od súperovej brány.
     
    44
    Tak predsa sme videli náznak gólovej šance, keď Marc Barta skúšal centrovať do pokutového územia, no s loptou z pravej strany si Nauzet Pérez poradil.
     
    45
    V závere prvého polčasu bola hra ešte na chvíľu prerušená, keď sa po tvrdom osobnom súboji ocitli na zemi Mickaël Poté s Julianom Weiglom, keďže to však bolo v úplnom závere 45. minúty, hlavný rozhodca nenadstavil ani sekundu.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    V prvom polčase stretnutia medzi Borussiou Dortmund a APOEL FC sme videli poväčšinou futbal na jednu bránu. Favorizovaní domáci však z množstva gólových príležitostí, ktoré mali, napokon využili len jedinú, keď sa po peknej kombinácii presadil Raphaël Guerreiro. APOEL môže za tento pomerne priaznivý výsledok ďakovať najmä svojmu skvelému gólmanovi Nauzetovi Pérezovi. Treba však podotknúť, že v závere prvého polčasu mali aj hostia nejaké náznaky príležitostí na skórovanie. Tak uvidíme, aký priebeh nám prinesie druhý polčas.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    K zaujímavej zmene sa do druhého polčasu odhodlal tréner APOEL-u Giorgis Donis, ktorý z ihriska stiahol svojho kapitána Nektariosa Alexandroua a na jeho miesto poslal Rolanda Sallaia.
     
    47
    V úvode druhého polčasu sa toho v porovnaní s tým prvým veľa nezmenilo, sledujeme veľkú aktivitu futbalistov Borussie Dortmund, ktorí sa snažia byť trpezliví a nájsť tak medzeru v poriadne prehustenej defenzíve APOEL-u.
     
    49
    Tentokrát to domáci skúsili vysokou loptou do pokutového územia, Julian Weigl však namiesto Pierrea-Emerica Aubameyanga našiel len gólmana súpera Nauzeta Péreza, ktorý zakladá útočnú akciu svojho tímu.
     
    50
    Cyperský celok sa však o svoju možnosť pripravil sám, keď ľahučký center z ľavej strany od striedajúceho Rolanda Sallaia skončil len u brankára Romana Bürkiho.
     
    51
    Apoel dal gól!
    Tak toto je obrovský šok v Signal Iduna Parku! Domáci stratili loptu na pravej strane ofenzívy, potiahol ju Vinicius, ktorý ju odovzdal Carlãovi, ten presnou prihrávkou našiel MICKAËLA POTÉHO. Ten sa presadil proti dvojici súperov a z otočky prekonáva Romana Bürkiho.
    51. Mickaël Poté (APO) - 1:1
     
    52
    Pre nezaujatého diváka je to ten najlepší úvod druhého polčasu. Hosťom sa podarilo takpovediac z ničoho vyrovnať, a tak teraz bdue musieť Dortmund vo svojej už aj tak veľkej aktivite v ofenzíve ešte pridať, ak chce dnes získať tri body.
     
    53
    Šindži Kagawa je dnes jedným z najaktívnejších hráčov na ihrisku, teraz vybojoval okamžite po rozohratí rohový kop pre svoj tím, Dortmund tak bude mať príležitosť na okamžitú odpoveď.
     
    54
    Borussia napokon zahrávala po jednom rohovom kope z oboch strán, ani jednu štandardnú situáciu však nedokázala využiť na ohrozenie Nauzeta Péreza.
     
    55
    Šindži Kagawa neprestáva hýriť aktivitou. Teraz si šikovný Japonec potiahol loptu na os ihriska a zo vzdialenosti približne 20 metrov napriahol. Jeho prízemný pokus však tesne minul pravú žrď Pérezovej brány.
     
    56
    APOEL sa po strelenom góle podľa očakávania stiahol späť pred vlastné pokutové územie, kde bude trpezlivo čakať na ďalšiu príležitosť na nejaký rýchly protiútok.
     
    58
    Maximilian Philipp chcel teraz roztiahnuť hru doľava na Raphaëla Guerreira, no jeho prihrávka bola mimoriadne nepresná a lopta končí len v aute.
     
    59
    Šindži Kagawa až príliš dlho váhal na hranici pokutového územia so streleckým pokusom, až mu loptu napokon vypichol Jesús Rueda, ktorý tak založil protiútok hosťujúceho tímu.
     
    60
    APOEL si napokon pripisuje do štatistík ďalší strelecký pokus, o ktorý sa postaral striedajúci Roland Sallai. Ten však bránu Romana Bürkiho veľmi výrazne minul.
     
    61
    Dortmund znova získava loptu do svojej moci a defenzíva APOEL-u sa tak môže opäť pripraviť na poriadne rušné chvíle. Koniec koncov, hostia sú "zaparkovaní" pred vlastným pokutovým územím v takmer kompletnom zložení.
     
    62
    Po pokuse o individuálny prienik od Christiana Pulisica, ktorý napokon zastavil Giorgos Merkis budú mať domáci futbalisti k dispozícii ďalší rohový kop.
     
    63
    Mario Götze svojim centrom od pravej rohoveh zástavky našiel hlavu Ömera Topraka, jeho zakončenie dokázal do bezpečia odpratať v defenzíve dobre pracujúci Ghayas Zahid.
     
    64
    Dortmund zahrával o pár desiatok sekúnd ďalší rohový kop, po ktorom však zostal v pokutovom území ležať mierne otrasený Jesús Rueda. So stopérom APOEL-u to nevyzerá najlepšie, keďže má problém postaviť sa na svoju pravú nohu.
     
    65
    Medzitým Dortmund po prvýkrát v zápase strieda. Na ihrisku už neuvidíme Maximiliana Philippa, ktorého nahrádza na posledných približne 25 minút Andrij Jarmolenko.
     
    66
    Momentálne sa nehrá, keďže Jesús Rueda sa síce pokúsil pokračovať v zápase, no následne sa opäť zvalil na zem. V prípade obrancu hostí to vyzerá na vážne svalové problémy.
     
    67
    Jesús Rueda už opustil hraciu plochu a zápas pokračuje. Momentálne to nevyzerá, že by mal Rueda byť jeho súčasťou v posledných 25 minútach.
     
    68
    Tak teraz sa Praxatelis Vouros veľmi vyčítavo pozerá smerom k hlavnému rozhodcovi, ktorý odpískal jeho nedovolený zákrok na Raphaëla Guerreira. Vouros s tým nič nenarobí, uvidíme zaujímavú štandardnú situáciu v podaní BVB.
     
    69
    Po centri do pokutového územia si fanúšikovia Dortmundu pýtali pokutový kop, keďže sa zdalo, že Giorgos Merkis zahral v súboji o loptu so Šindžim Kagawom rukou. Hlavný arbiter však aj v tomto prípade rozpažil.
     
    70
    APOEL sa pokúsil potiahnuť svoj útok po ľavej strane ofenzívy, kde však dobre zapracoval Marc Bartra a okamžite vyslal do protiútoku Andrija Jarmolenka.
    70. Giorgos Merkis (APO)
     
    71
    Jarmolenko sa ale proti defenzíve APOEL-u nepresadil a následne dokonca prišlo k jeho zrážke s Carlãom. Uvidíme, ako to rozhodcovia napokon posúdia. Všetko sa však deje na hranici polovice ihriska.
     
    72
    Tak napokon je z toho žltá karta pre Carlãa, ktorého počínanie posúdil hlavný rozhodca zo Slovinska ako nedovolené, napriek tomu, že ten súboj viac bolel práve obrancu hostí.
     
    72
    V tej istej minúte sme videli aj striedanie v tíme Borussie, keď strelca otváracieho gólu zápasu Raphaëla Guerreira nahradil na záverečnú niečo viac ako štvrťhodinu hracieho času Marcel Schmelzer.
     
    74
    Striedajú aj hostia a na ihrisku v tomto momente už nemáme ani jedného strelca dnešných dvoch gólov. Mickaël Poté si dnes svoju úlohu splnil stopercentne, teraz už prichádza príležitosť pre Igora De Camarga.
     
    75
    Záverečných pätnásť minút zápasu. V posledných okamihoch je tempo stretnutia pomerne rozbité. Či už kvôli ošetrovaniam alebo striedaniam. Ani jeden z tímov sa tak nevie poriadne dostať do tempa. Takýto priebeh rozhodne viac vyhovuje APOEL-u.
     
    76
    Šindži Kagawa dnes veľmi túži byť rozdielovým hráčom. Tentoraz jeho strelu dobrým defenzívnym zákrokom vytečoval na rohový kop obranca Carlão.
     
    77
    Mario Götze napokon centroval z pravej strany nadvakrát, keď sa k nemu jeho rohový kop vrátil, no následný center nemeckého reprezentanta bol mimoriadne nepresný a končí len autom v prospech hostí.
    77. Pierre-Emerick Aubameyang (DOR)
     
    78
    No Borussia mohla vyhrávať! Centroval Christian Pulisic, ktorého vysokú loptu si našiel vo vzduchu Pierre-Emerick Aubameyang, no jeho prudká hlavička skončila len na brvne Pérezovej brány!
     
    79
    Dortmund môže táto nevyužitá príležitosť poriadne mrzieť, keďže ich tlak z prvých asi 60 minút zápasu je zrazu preč a hosťom sa snáď s výnimkou predchádzajúceho momentu darí vytláčať hru do bezpečnej vzdialenosti od vlastnej brány.
     
    80
    Začína sa posledných desať minút zápasu a dá sa očakávať, že najmä nervozita domácich futbalistov bude s pribúdajúcim časom prudko stúpať.
     
    81
    Do lopty sa na pravej strane ofenzívy oprel Andrij Jarmolenko, no Ukrajincov projektil bol veľmi nepresný a končí len vedľa brány, v ktorej stojí Nauzet Pérez.
     
    82
    Dnešný zápas nedohrá ani Stathis Aloneftis, na ktorého miesto prichádza na posledných niekoľko minút Agustin Farías.
     
    83
    Čas hrá naďalej v prospech APOEL-u, ktorý teraz šetrí čas na polovici súpera. Dá sa však očakávať, že Borussia hosťom príliš veľa priestoru nedá a ešte sa pokúsi strhnúť tri body na svoju stranu.
     
    84
    Christian Pulisic tentokrát na ľavom krídle, pokúšal sa poslať pred Péreza prudký center, no tam bol len Jesús Rueda, ktorý odpratal loptu do bezpečia.
     
    85
    Tak ako sa dalo očakávať. Do pokutového územia APOEL-u teraz mieri jeden center za druhým. Loptu tam posielal napríklad Šindži Kagawa, no v jednom momente tam našiel až sedmičku hráčov súpera, proti ktorej sa hrá len veľmi ťažko.
     
    86
    Andrij Jarmolenko vyslal do pokutového územia kolmicou Maria Götzeho, ten sa však zrazil tak s brankárom Pérezom, ako aj obrancom Carlãom a bude sa ťažko zviechať z trávnika.
     
    87
    Peter Bosz chce z dnešného zápasu za každú cenu tri body. Z ihriska tak sťahuje obrancu Ömera Topraka a ofenzíve prichádza pomôcť André Schürrle.
     
    88
    No a André Schürrle mohol byť žolíkom svojho tímu. Pri svojom prvom kontakte s loptou však namieril strelu len nad bránu Nauzeta Péreza.
     
    89
    O malú chvíľu sa začne posledná minúta riadnej hracej doby a my čakáme na údaj o nadstavenom čase. Ten bude zaujímať najmä už poriadne unavenú defenzívu APOEL-u, ktorá dnes podáva veľmi obetavý výkon.
     
    90
    Tak napokon sa budú nadstavovať až štyri minúty. To sa dalo aj vzhľadom na viacero striedaní a ošetrovaní očakávať.
     
    90+1
    Christian Pulisic teraz ukázal svoju šikovnosť, keď nasadil okolo Praxitelisa Vourosa, ktorý už nemohol inak, ako zastaviť ho nedovolene, za čo vidí žltú kartu.
     
    90+2
    Štandardnú situáciu zahrával Mario Götze, ktorý skúsil ohroziť priamo brankára Nauzeta Péreza, no jeho pokus bol zblokovaný len na rohový kop. Aj o ten sa postará Götze.
     
    90+3
    Na center Maria Götzeho si skvelým spôsobom naskočil Pierre-Emerick Aubameyang, ktorý svojou hlavičkou tesne minul bránu hostí! Gabončan mohol byť hrdinom, no dnes mu asi nie je súdené skórovať.
    90+3. Pierre-Emerick Aubameyang (DOR)
     
    90+3
    Brankár APOEL-u Nauzet Pérez príliš dlho váhal s rozohrávkou odkopu, za čo vidí od hlavného rozhodcu žltú kartu.
     
    90+4
    Mario Götze sa pokúsil vypáliť, no jeho strela bola zblokovaná len na rohový kop. Ten však domáci na ohrozenie brány súpera využiť nedokázali a zápas by sa mal každú chvíľu skončiť.
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    Tak toto je pre Borussiu Dortmund veľká komplikácia. Zverenci Petra Bosza totiž v domácom prostredí len remizovali s cyperským APOEL-om FC. Potom, čo ich v prvom polčase dostal do vedenia Raphaël Guerreiro, v úvode toho druhého dokázal vyrovnať Mickaël Poté. No a keďže Tottenham Hotspur v druhom zápase skupiny prekvapujúco zdolal Real Madrid 3:1, BVB momentálne stráca na postup do vyraďovacích bojov Ligy majstrov až päť bodov. APOEL dnes podal mimoriadne obetavý výkon najmä v defenzíve a vyškolil svojho favorizovaného súpera z efektivity, za čo si bod aj zaslúžil. S týmto konštatovaním sa s vami lúčim a prajem vám dobrú noc! (22:47:22)

    Jakub Kocourek

    Góly: 29. Guerreiro – 51. Poté

    Karty:   72. Carlão (APO), 90+1. Vouros (APO), 90+3. N. Pérez (APO)


    Držení míče: 71 % : 29 %.
    Střely na branku: 9:2. Střely mimo: 10:2. Rohy: 9:1. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 8:14.
    Borussia Dortmund: Bürki – Bartra, Papastathopoulos (C), Toprak (87. Schürrle), Guerreiro (72. Schmelzer) – M. Götze, Weigl, Kagawa – Pulisic, Aubameyang, Philipp (65. Jarmolenko).
    Náhradníci: Weidenfeller – Şahin, Jarmolenko, Isak, Schürrle, G. Castro, Schmelzer.

    APOEL Nikósia: N. Pérez – Vouros, Rueda, Merkis, Carlão, Alexandrou (C) (46. Sallai) – Morais, Zahid, Vinicius – Poté (74. De Camargo), Aloneftis (82. Farías).
    Náhradníci: Gudiño – Efrem, De Camargo, Sallai, Antoniou, Farías, Makris.

    Rozhodca: Matej Jug – Matej Žunič, Manuel Vidali – Tomislav Pospeh ((všetci Slovinsko)