Besiktas – Monaco 1:1 (kon.) | Tottenham – Real Madrid 3:1 (kon.) | Dortmund – APOEL 1:1 (kon.)
Porto – Lipsko 3:1 (kon.) | Doneck – Feyenoord 3:1 (kon.) | Neapol – Manchester City 2:4 (kon.)
Liverpool – Maribor 3:0 (kon.) | Sevilla – S. Moskva 2:1 (kon.)
koniec
Borussia Dortmund
1:1 (1:0)
APOEL Nikósia
Streda 01.11.2017, 20:45 • Signal Iduna Park, Dortmund • Liga majstrov • Skupina H
Predzápasové kurzy
     
    Tak toto je pre Borussiu Dortmund veľká komplikácia. Zverenci Petra Bosza totiž v domácom prostredí len remizovali s cyperským APOEL-om FC. Potom, čo ich v prvom polčase dostal do vedenia Raphaël Guerreiro, v úvode toho druhého dokázal vyrovnať Mickaël Poté. No a keďže Tottenham Hotspur v druhom zápase skupiny prekvapujúco zdolal Real Madrid 3:1, BVB momentálne stráca na postup do vyraďovacích bojov Ligy majstrov až päť bodov. APOEL dnes podal mimoriadne obetavý výkon najmä v defenzíve a vyškolil svojho favorizovaného súpera z efektivity, za čo si bod aj zaslúžil. S týmto konštatovaním sa s vami lúčim a prajem vám dobrú noc! (22:47:22)
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Mario Götze sa pokúsil vypáliť, no jeho strela bola zblokovaná len na rohový kop. Ten však domáci na ohrozenie brány súpera využiť nedokázali a zápas by sa mal každú chvíľu skončiť.
     
    90+3
    Brankár APOEL-u Nauzet Pérez príliš dlho váhal s rozohrávkou odkopu, za čo vidí od hlavného rozhodcu žltú kartu.
    90+3. Pierre-Emerick Aubameyang (DOR)
     
    90+3
    Na center Maria Götzeho si skvelým spôsobom naskočil Pierre-Emerick Aubameyang, ktorý svojou hlavičkou tesne minul bránu hostí! Gabončan mohol byť hrdinom, no dnes mu asi nie je súdené skórovať.
     
    90+2
    Štandardnú situáciu zahrával Mario Götze, ktorý skúsil ohroziť priamo brankára Nauzeta Péreza, no jeho pokus bol zblokovaný len na rohový kop. Aj o ten sa postará Götze.
     
    90+1
    Christian Pulisic teraz ukázal svoju šikovnosť, keď nasadil okolo Praxitelisa Vourosa, ktorý už nemohol inak, ako zastaviť ho nedovolene, za čo vidí žltú kartu.
     
    90
    Tak napokon sa budú nadstavovať až štyri minúty. To sa dalo aj vzhľadom na viacero striedaní a ošetrovaní očakávať.
     
    89
    O malú chvíľu sa začne posledná minúta riadnej hracej doby a my čakáme na údaj o nadstavenom čase. Ten bude zaujímať najmä už poriadne unavenú defenzívu APOEL-u, ktorá dnes podáva veľmi obetavý výkon.
     
    88
    No a André Schürrle mohol byť žolíkom svojho tímu. Pri svojom prvom kontakte s loptou však namieril strelu len nad bránu Nauzeta Péreza.
     
    87
    Peter Bosz chce z dnešného zápasu za každú cenu tri body. Z ihriska tak sťahuje obrancu Ömera Topraka a ofenzíve prichádza pomôcť André Schürrle.
     
    86
    Andrij Jarmolenko vyslal do pokutového územia kolmicou Maria Götzeho, ten sa však zrazil tak s brankárom Pérezom, ako aj obrancom Carlãom a bude sa ťažko zviechať z trávnika.
     
    85
    Tak ako sa dalo očakávať. Do pokutového územia APOEL-u teraz mieri jeden center za druhým. Loptu tam posielal napríklad Šindži Kagawa, no v jednom momente tam našiel až sedmičku hráčov súpera, proti ktorej sa hrá len veľmi ťažko.
     
    84
    Christian Pulisic tentokrát na ľavom krídle, pokúšal sa poslať pred Péreza prudký center, no tam bol len Jesús Rueda, ktorý odpratal loptu do bezpečia.
     
    83
    Čas hrá naďalej v prospech APOEL-u, ktorý teraz šetrí čas na polovici súpera. Dá sa však očakávať, že Borussia hosťom príliš veľa priestoru nedá a ešte sa pokúsi strhnúť tri body na svoju stranu.
     
    82
    Dnešný zápas nedohrá ani Stathis Aloneftis, na ktorého miesto prichádza na posledných niekoľko minút Agustin Farías.
     
    81
    Do lopty sa na pravej strane ofenzívy oprel Andrij Jarmolenko, no Ukrajincov projektil bol veľmi nepresný a končí len vedľa brány, v ktorej stojí Nauzet Pérez.

    Jakub Kocourek

    Góly: 29. Guerreiro – 51. Poté

    Karty:   72. Carlão (APO), 90+1. Vouros (APO), 90+3. N. Pérez (APO)


    Držení míče: 71 % : 29 %.
    Střely na branku: 9:2. Střely mimo: 10:2. Rohy: 9:1. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 8:14.
    Borussia Dortmund: Bürki – Bartra, Papastathopoulos (C), Toprak (87. Schürrle), Guerreiro (72. Schmelzer) – M. Götze, Weigl, Kagawa – Pulisic, Aubameyang, Philipp (65. Jarmolenko).
    Náhradníci: Weidenfeller – Şahin, Jarmolenko, Isak, Schürrle, G. Castro, Schmelzer.

    APOEL Nikósia: N. Pérez – Vouros, Rueda, Merkis, Carlão, Alexandrou (C) (46. Sallai) – Morais, Zahid, Vinicius – Poté (74. De Camargo), Aloneftis (82. Farías).
    Náhradníci: Gudiño – Efrem, De Camargo, Sallai, Antoniou, Farías, Makris.

    Rozhodca: Matej Jug – Matej Žunič, Manuel Vidali – Tomislav Pospeh ((všetci Slovinsko)