Olympiakos – Barcelona 0:0 (kon.) | Lisabon – Juventus 1:1 (kon.) | AS Rím – Chelsea 3:0 (kon.)
Atlético Madrid – Karabach 1:1 (kon.) | Celtic – Bayern 1:2 (kon.) | Paríž – Anderlecht 5:0 (kon.)
Manchester United – Benfica 2:0 (kon.) | Bazilej – CSKA Moskva 1:2 (kon.)
koniec
Celtic Glasgow
1:2 (0:1)
Bayern Mníchov
Utorok 31.10.2017, 20:45 • Celtic Park, Glasgow • Liga majstrov • Skupina B
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:45.
     
    Vážení fanúšikovia!

    Liga majstrov pokračuje tento týždeň štvrtými zápasmi v základných skupinách. Spoločne zavítame do Glasgowa, kde domáci Celtic na svojom štadióne privíta nemecký Bayern Mníchov. Stretnutie sa začína v tradičnom čase o 20:45.

    CELTIC GLASGOW

    Celtic je absolútnym suverénom posledných rokov v škótskej najvyššej súťaži a je aj pomerne pravidelným účastníkom skupinovej fázy Ligy majstrov. Predstavil sa v nej aj vlani, no v náročnej konkurencii obsadil posledné štvrté miesto. V aktuálnom ročníku doposiaľ v troch zápasoch zaznamenal jedno víťazstvo, keď sa mu podarilo uspieť na ihrisku Anderlechtu Brusel pomerom 0:3. Proti dvom superfavoritom skupiny Bayernu Mníchov a PSG však ani raz neskóroval, celkovo inkasoval až osem gólov a nezískal ani bod. Pred dvoma týždňami si zverenci trénera Brendana Rodgersa v Allianz Arene v Mníchove za svojim súperom zaostávali vo všetkých herných činnostiach a pri drvivej prevahe Bavorov mohli byť radi, že inkasovali len tri góly. Glasgowčania sú síce na čele tabuľky škótskej Premiership, no ani v nej nie sú takí suverénni, ako po minulé roky. V jedenástich kolách síce ešte ani raz neprehrali, no na svojom konte majú už tri remízy a pred druým Aberdeeenom náskok len jeden bod. Brendan Rodgers nebude môcť dnes počítať so zraneným Anthonym Ralstonom a dlhodobejšie zranenia si doliečujú aj Erik Sviatchenko a Jozo Šimunović.

    BAYERN MNÍCHOV

    Bayern Mníchov je nielenže absolútnym vládcom posledných ligových sezón v nemeckej Bundeslige, ale dlhodobo patrí aj medzi európsku klubovú špičku, čo potvrdzuje aj v Lige majstrov. Vlani prvýkrát po štyroch rokoch nepostúpil do semifinále, keď stroskotal na neskoršom víťazovi Reale Madrid. V aktuálnej edícii odštartoval síce dobre, keď suverénne zdolal outsidera skupiny Anderlecht Brusel, potom však prišiel debakel od PSG, ktorý bol posledným „klincom do rakvy“ pre kariéru Carla Ancelottiho na lavičke Bavorov. V poslednom dueli skupiny proti Celticu Glasgow už Mníchovčanov viedol navrátilec na lavičku Jupp Heynckes a jeho zverenci podali jeden z najlepších výkonov v tejto sezóne. Bayern sa dokonca vyšvihol už aj na čelo bundesligovej tabuľky. Stalo sa tak po víkendovom triumfe nad RB Lipsko. Skúsenému koučovi pridáva vrásky na tvári len zdravotný stav jeho tradičšných opôr. Dlhodobo nemôže počítať s brankárom Manuelom Neuerom, už nejaký čas sú zranení aj Franck Ribéry s Juanom Bernatom, ku ktorým sa v posledných dňoch pridali aj ofenzívne esá Thomas Müller s Robertom Lewandowskim, ktorí tak dnes svojmu tímu nepomôžu.
     
    Úvodné zostavy:

    Celtic FC: C. Gordon – Lustig, Boyata, N. Bitton, Tierney – S. Brown, Armstrong – Forrest, C. McGregor, Sinclair – M. Dembele.
    Náhradníci: de Vries – Gamboa, Rogic, Ntcham, Ajer, Griffiths, Hayes.

    FC Bayern Mníchov: Ulreich – Rafinha, Süle, J. Boateng, Alaba – Tolisso, Javi Martínez – Robben, Arturo Vidal, Coman – James Rodríguez.
    Náhradníci: Starke – Kimmich, Hummels, Friedl, Th. Alcântara, Rudy, Wintzheimer.

    Rozhodca: Danny Makkelie – Mario Diks, Hessel Steegstra – Joost van Zuilen (všetci Holandsko).
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Zápas sa práve v tejto chvíli začal rozohrávkou hosťujúceho Bayernu. Jeho hráči už od úvodných sekúnd držia loptu na svojich kopačkách. Dá sa očakávať, že rovnaký scenár uvidíme poväčšinu priebehu stretnutia.
     
    2
    No a hneď po úvodných desiatkach sekúnd si do štatistík zapisujeme aj prvý strelecký pokus. Postaral sa oň Arturo Vidal, no strela z jeho kopačky bola mimoriadne nevydarená a skončila vedľa brány Craiga Gordona.
     
    3
    O založenie prvej útočnej akcie sa pokúsili aj domáci futbalsiti, no nákop Craiga Gordona, ktorý bol pod tlakom súpera, nenašiel Kierana Tierneyho a lopta tak skončila len v aute.
     
    4
    Zatiaľ sa nám v Celtic Parku nič zvláštne nedeje, ani jedno mužstvo sa do týchto chvíľ nikam neponáhľa. V úvodných sekundách sme však z oboch strán mohli vidieť pokus o vysoké napádanie rozohrávky súpera.
     
    5
    Tak a z ničojo nič mohol ísť Celtic do vedenia! Bayern síce rozohrával rohový kop, no ten mu absolútne nevyšiel a domáci podnikli protiútok. Ten potiahol James Forrest, lopta po jeho centri prepadla až na zadnú žrď, kde ju dokázal ešte jemne tečovať Niklas Süle a zabrániť tak Stuartovi Armstrongovi nasmerovať loptu do siete.
    5. Stuart Armstrong (CEL)
     
    6
    Ako sme spomínali, Bayern sa bude pravdepodobne snažiť držať loptu na svojich kopačkách, no bude si musieť dávať pozor na rýchle protiútoky súpera. Celtic sa bude spoliehať najmä na šikovnosť a rýchlosť Jamesa Forresta so Scottom Sinclaiarom, ktorí by mohli defenzíve Bavorov ešte narobiť veľké problémy.
     
    8
    Javi Martínez sa dostal v strede poľa do kontaktu s Dedryckom Boyatom, ktorý napokon hlavný rozhodca posúdil ako nedolený z pohľadu defenzívneho stredopoliara Mníchovčanov a loptu tak prísudil Celticu.
     
    9
    Tak z úvodných minút treba konštatovať, že Celtic prišiel do tohto stretnutia veľmi dobre pripravený, Bayern sa doposiaľ k svojej hre takmer vôbec nedostal. Celticu navyše pomáhajú jeho tradične skvelí fanúšikovia.
     
    10
    Nir Britton zasiahol na ľavej strane defenzívy proti rozbehnutému Arjenovi Robbenovi, ktorý však napokon vybojoval aspoň autové vhadzovanie pre svoj tím. Bayern bude ale vhadzovať z pomerne nevýhodnej pozície, takmer od rohovej zástavky.
     
    12
    James Forrest sa snaží byť od úvodných minút čo najaktívnejší. Aj tentokrát chcel proti Davidovi Alabovi uplatniť svoju rýchlosť, no z tohto súboja vyšiel úspešnejšie obranca Bavorov.
     
    14
    No a znova James Forrest. Tentokrát sme videli spoluprácu dvoch krídelníkov Glasgowa, keď si Forrest narazil loptu so Scottom Sinclairom, jeho následný prudký center mal slušné parametre, no defenzíva Bayernu si s ním dokázala poradiť.
     
    15
    Prvýkrát sa nám výraznejšie ukázal aj Moussa Dembélé. Útočník domácich si dokázal obhodiť Jérômeho Boatenga a z ľavej strany už smeroval na brankára Svena Ulreicha, no ten napokon zasahovať nemusel, keď Dembélé svojou strelou bránu netrafil.
     
    17
    Ďalším hráčom so streleckým pokusom na svojom konte je rakúsky ľavý obranca David Alaba. Ani on však súperovho gólmana nezamestnal, keďže projektil z jeho kopačky letel vysoko nad bránu Celticu.
     
    18
    Bayern drží loptu na svojich kopačkách, no zatiaľ nenašiel ten správny moment, ktorým by zaskočil defenzívu Celticu, ktorá je zatiaľ dobre sformovaná a Craig Gordon je tak zatiaľ bez nejakého väčšieho zákroku.
     
    19
    Arturo Vidal videl na ľavej strane rozbehnutého Kingsleyho Comana, pokúsil sa ho nájsť vysokou loptou za obranu, no myšlienka Čiľana bola lepšia ako jej prevedenie, keď lopta končí len mimo brány Glasgowčanov.
     
    20
    No a znova Kingsley Coman. Mladučký Francúz mal byť tentokrát adresátom centra Davida Alabu z ľavej strany, loptu pred Comanom odpratal na rohový kop Dedryck Boyata.
     
    21
    Z tejto štandardnej situácie Bayern síce nič nevyťažil, no tlak hostí sa stále viac zvyšuje. Kingsley Coman chcel teraz svojim spoluhráčom odplatiť predchádzajúce dva centre, no loptu nasmeroval znova len mimo brány Craiga Gordona.
    Kingsley Coman (BAY) - 0:1
     
    22
    Bayern dal gól! Tlak na defenzívu Celticu bol taký veľký, že ho už domáci nevydržali a sami sa dopustili obrovskej chyby. Sven Ulreich poslal dlhý výkop až pred pokutové územie súpera, kde sa do súboja mimo šestnástky s KINGSLEYM COMANOM pustil gólman Craig Gordon. To však robiť nemal, Francúz si Gordona obhodil a loptu nasmeroval do jeho opustenej brány.
     
    23
    Bayern sa dočkal dôležitého prvého gólu a od polovice prvého polčasu tak bude môcť hrať vo väčšej pohode. Naopak, defenzíva Glasgowčanov začala v posledných desiatkach sekúnd pôsobiť trochu chaoticky.
     
    24
    No a Bayern nenecháva nič na náhodu a v aktivite pokračuje aj po strelení gólu. Jeho hráči držia loptu na svojich kopačkách a do polčasovej prestávky sa pravdepodobne ešte pokúsia navýšiť svoje vedenie.
     
    26
    Celtic začal tento zápas celkom sympaticky, no za posledné minúty sa z ihriska vytratili aj jeho útočné esá Scott Sinclair, James Forrest a Moussa Dembélé.
     
    27
    Mníchovčania chceli tentokrát podniknúť akciu osou ihriska, avšak prihrávka smerujúca na Artura Vidala našla čilského stredopoliara v nedovolenom postavení za obranou súpera.
     
    28
    Bayern sa však rozhodne nemá kam ponáhľať. Tímom, ktorý by mal prehodnotiť taktiku do zvyšku zápasu, je rozhodne Celtic. Mníchovčania však domácich k ničomu nebezpečnému nepúšťajú a v posledných desiatkach sekúnd im ani nepožičavajú loptu.
     
    29
    Hostia naďalej manévrujú s loptou na polovici súpera, defenzíva Glasgowčanov si však môže v týchto momentoch predsa len trochu oddýchnuť, keďže hra sa odohráva v dostatočnej vzdialenosti od brány Craiga Gordona.
     
    30
    Tak sa na to pozrite! Celtic mohol z ničoho nič vyrovnať! Scott Sinclair vyslal kolmicou do útoku Stuarta Armstronga, ktorý poslal nebezpečný prudký center pred Svena Ulreicha. Keď už sa zdalo, že Moussa Dembélé bude zakončovať do prázdnej brány, David Alaba odkopol loptu z kopačky útočníka domácich!
    30. David Alaba (BAY), Moussa Dembele (CEL)
     
    31
    Celtic tak mal k dispozícii rohový kop, no jeho exekúciu domáci nezvládli úplne najlepšie a defenzíva Bayernu si tak môže po nebezpečnom momente spred pár sekúnd znova vydýchnuť.
     
    33
    V posledných minútach sa nám tempo zápasu rozbieha, tentokrát útočia hosťujúci futbalisti, ktorí sa tak pokúsia prekvapiť nesformovanú defenzívu domáceho celku.
     
    34
    Z ľavej strany centroval na zadnú žrď Kingsley Coman, jeho center však nenašiel pochopenie u žiadneho z hráčov mníchovského Bayernu, a tak sa bude odkopávať od brány Craiga Gordona.
     
    35
    Moussa Dembélé sa rozbehol smer brána, no jeho akciu už po pár metroch zastavil nedovoleným zákrokom Corentin Tolisso. Domáci si pýtali žltú kartu pre stredopoliara Bayernu, zatiaľ však pokračujeme bez kartového napomínania.
     
    36
    James Forrest je dnes jednoznačne najaktívnejším hráčom domáceho tímu. Tentokrát centroval pred Svena Ulreicha, kde sa k hlavičke pretlačil Moussa Dembélé, no v ťažkej pozícii loptu nenasmeroval medzi tri žrde.
     
    38
    Tak podľa štatistík držania lopty to vyzerá na skutočne očakávaný priebeh stretnutia, keď ju ovládajú najmä futbalisti Bayernu, no tým už Celtic niekoľkokrát nebezpečne pohrozil z rýchlych protiútokov.
     
    39
    Akoby som to privolal. V týchto momentoch sme sledovali snáď najdlhšiu pasáž, kedy hráči Celticu nepožičali loptu svojmu súperovi. Zatiaľ však nenašli ten správny moment prekvapenia.
     
    40
    Keď to nešlo kombinačne, tak to individuálne vyskúšal Stuart Armstrong. Jeho strelu však na rohový kop dokázal zraziť Jérôme Boateng. Exekúciu tejto štandardnej situácie si zobral na starosti práve Armstrong, no ten si to bude musieť po zásahu defenzívy hostí zopakovať aj z opačnej strany.
     
    42
    S blžiacim sa záverom prvého polčasu sledujeme stupňujúci sa nápor Celticu Glasgow, domáci budú zahrávať dokonca priamy kop. No a kto iný by sa k nemu postavil ako Stuart Armstrong.
     
    43
    Armstrongovi sa konečne podaril nebezpečnejší center, no aj s tým si dokázala defenzíva hostí poradiť. Loptu sa ešte pokúšal do šestnástky vrátiť Mikael Lustig, no ani jeho center nebezpečenstvo nepriniesol.
     
    44
    Zaujímavý futbalový moment. Kingsley Coman centroval z ľavej strany, loptu si našiel James Rodriguez, ktorý sa pokúsil o akrobatické zakončenie, no namieril len nad bránu domácich.
     
    45
    V závere prvého polčasu sme videli ešte ďalší center Jamesa Forresta, no aj napriek nie príliš istému zákroku Rafinhu, ani z tohto príležitosť pre Glasgow nebude.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Prvý polčas zápasu medzi Celticom Glasgow a Bayernom Mníchov sa začal nevyužitou príležitosťou domácich. Tí vstúpili do stretnutia pomerne slušne, no v polovici prvého polčasu akoby na chvíľu odišli z ihriska a napokon inkasovali. Po veľkej chybe celej defenzívy na čele s Craigom Gordonom sa poľahky presadil Kingsley Coman. Celtic mal svoje príležitosti na vyrovnanie, no domáci na gól stále čakajú. Uvidíme, či sa ho dočkajú v druhej polovici zápasu.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Druhý polčas odštartoval rozohrávkou domáci Celtic Glasgow. Vyzerá to tak, že ani jeden z trénerov sa zatiaľ neodhodlal k zmene vo svojej základnej zostave.
     
    47
    Glasgowčania vstúpili do druhého polčasu tak, ako skončili ten prvý, teda aktívne. Ich napádanie rozohrávky súpera im hneď aj prinieslo úspech, keď dokázali vybojovať loptu na svoje kopačky.
     
    48
    Fantastický Sven Ulreich! Bayern môže teraz ďakovať svojmu brankárovi za to, že neinkasoval gól zo šatne! James Forrest dnes už po x-tý raz narobil obrovské problémy defenzíve Bayernu, odovzdal loptu Stuartovi Armstrongovi, jeho strelu tečoval Niklas Süle, čo však len pomýlilo gólmana Bayernu, ten však loptu od ľavej žrde dokázal vytesniť aspoň na rohový kop!
    48. Stuart Armstrong (CEL)
     
    49
    Nasledujúca štandardná situácia však už Stuartovi Armstrongovi vôbec nevyšla a obrana Mníchovčanov sa znova dokázala bez väčších problémov ubrániť.
     
    50
    Zaujímavá príležitosť pre Celtic. Jérôme Boateng totiž vo vzdialenosti približne 25 metrov od brány Svena Ulreicha poslal k zemi mimoriadne aktívneho Stuarta Armstronga, ktorý si tak tentokrát konečne bude môcť vyskúšať priamu strelu zo štandardnej situácie.
     
    51
    Tak napokon to nebol Armstrong, kto strieľal, ale Nir Britton. S jeho projektilom mal Sven Ulreich menšie problémy, no napokon ho dokázal aspoň nadvakrát skrotiť a zažehnať tak nebezpečenstvo.
     
    53
    Po dlhšom čase sa musela mať na pozore aj defenzíva Glasgowčanov, za ktorú sa snažil zabehnúť Arturo Vidal. Čiľan sa takmer dostal do súboja s gólmanom Craigom Gordonom, no ešte predtým bol odmávaný ďalší ofsajd stredopoliara Bayernu.
     
    54
    Futbalisti Celticu Glasgow povzbudení svojim výkonom najmä z posledných minút prvého polčasu poriadne znepríjemňujú sitúáciu favorizovaným hosťom. Bayern tak napriek vedeniu o jeden gól stále nemá nič vyhraté.
     
    56
    Ak sa pýtate, prečo sme vám do týchto chvíľ ešte takmer nespomenuli Arjena Robbena, tak je to preto, že tento holandský stredopoliar bol do týchto chvíľ na ihrisku absolútne neviditeľný. A možno práve to, že bol tak málo v kontakte s loptou, sa podpísalo pod jeho horšie spracovanie lopty, ktorá mu ušla do autu. Vhadzovať budú domáci.
     
    58
    Bayern bol od úvodných minút druhej polovice stretnutia pod veľkým tlakom, ktorý však v posledných desiatkach sekúnd predsa len trochu ustál. To sa snažia hostia využiť na zdĺhavejšiu kombináciu, ktorou by trochu narušili tempo svojho súpera.
     
    59
    Striedanie v tíme FC Bayern Mníchov: z ihriska odchádza Arturo Vidal, prichádza Sebastian Rudy.
     
    60
    Máme za sebou hodinu hry a treba povedať, že v druhom polčase toho Bayern zatiaľ veľa nepredviedol. Naopak, výkon domácich Glasgowčanov je celkom sympatický a tak uvidíme, či sa v záverečných 30 minútach dočkajú vyrovnania.
     
    61
    Mníchovčania to však nechcú dopustiť a v týchto momentoch sa tak nasťahovali s loptou na polovicu súpera. Vidíme zaujímavý obrázok, keď sa všetci hráči na hracej ploche stiahli na jednu polovicu ihriska.
     
    62
    Na ofenzívny výlet sa vydal Kieran Tierney, mladý obranca Celticu sa pokúsil centrom do pokutového územia nájsť Moussu Dembélého, no ten bol tentokrát dobre pokrytý Niklasom Sülem.
     
    63
    Sebastian Rudy vyzval na kombináciu Jamesa Rodrigueza, ktorý posielal loptu pred brankára Craiga Gordona, no tam nebol žiaden z jeho spoluhráčov, ale len Nir Britton, a ten loptu odpratal na rohový kop.
     
    64
    Striedanie v tíme Celtic FC: z ihriska odchádza Scott Sinclair, prichádza Thomas Rogic.
     
    65
    Bayernu táto štandardná situácia vôbec nevyšla a do útoku tak vyrazili domáci. Callum McGregor chcel do šance zaujímavou prihrávkou pustiť Moussu Dembélého, no útočník Glasgowa bol v tesnom ofsajde.
     
    67
    Mníchovčania mohli z minima vyťažiť maximum. V druhom polčase sa zatiaľ väčšej príležitosti nedostali, no tá prišla v tejto chvíli, keď po priťuknutí od Corentina Tolissa napriahol James Rodriguez a Craig Gordon musel zasiahnuť svojou nohou!
     
    68
    Bayern ale ani tento rohový kop na výraznejšie ohrozenie brány domácich nevyužil, loptu stratil a ďalšiu ofenzívnu akciu tak môžu založiť futbalisti Celticu.
     
    69
    Do kombinácie sa chcel po prvý raz od svojho príchodu na trávnik zapojiť aj Tom Rogic, no jeho prihrávka nenašla žiadneho z hráčov v zeleno-bielych dresoch.
     
    70
    O tom, ako to na ihrisku vyzerá v druhom polčase, svedčí aj fakt, že kým v úvodnej štyridsaťpäťminútovke mal v držaní lopty jasne navrch Bayern Mníchov, v týchto momentoch je to v tejto štatistike už takmer vyrovnané.
     
    71
    Po dlhšom čase sa nám pripomenul aj James Forrest, ktorého projektil z pravej strany mohol byť nebezpečný, no David Alaba ho zrazil na rohový kop.
     
    72
    Lopta po štandardnej situácii napokon bez väčšieho vzrušenia skončila mimo brány Svena Ulreicha, ktorý však následne pomerne dlho váhal so svojim odkopom, zatiaľ sa to zaobišlo bez žltej karty.
     
    73
    Celticu už nič iné nezostáva, a tak teraz vyvinul aj bez lopty na polovici súpera obrovský tlak, čo sa mu napokon aj vyplatilo, keď získal aspoň autové vhadzovanie.
     
    74
    Celtic Glasgow dal gól! Tak predsa len sa domáci dočkali vyrovnania! A treba povedať, že absolútne zaslúženého. James Forrest poslal za obranu Bayernu ideálny center na zadnú žrď, lopta prepadla až ku CALLUMOVI MCGREGOROVI a ten vyrovnal stav zápasu na 1:1!
    74. Callum McGregor (CEL) - 1:1
     
    75
    Začína sa nám posledná štvrťhodina riadnej hracej doby a zápas zrazu dostal nový náboj. V druhom polčase nevýrazný favorit z Nemecka sa dostal do situácie, kedy bude musieť útočiť, ak nechce utrpieť ďalšiu stratu bodov.
     
    77
    Bayern dal gól! Tak to je neuveriteľné! Bayern prehrával doslova len niekoľko desiatok sekúnd. Z ľavej strany odcentroval David Alaba, na loptu si naskočil JAVI MARTÍNEZ, ktorý napokon aj za cenu vlastného zranenia dokázal nasmerovať loptu presne k žrdi brány Craiga Gordona!
    77. Javi Martínez (BAY) - 1:2
     
    78
    Javi Martínez však išiel do tej hlavičky natoľko obetavo, že utrpel krvavé zranenie na svojej hlave, a tak ani pravdepodobne nemal chuť sa zo svojho gólu potešiť. Momentálne je Španiel ošetrovaný na hracej ploche.
     
    79
    Stále sa nehrá, napriek tomu dostal domáci Celtic povolenie na striedanie. Z ihriska odchádza najmä v prvom polčase aktívny Stuart Armstrong, na ktorého miesto prichádza ostrostrelec Leigh Griffiths.
     
    80
    Naďalej čakáme na pokračovanie zápasu. Okrem Javiho Martíneza je ošretrovaný aj domáci Nir Britton, ktorý sa snažil práve Martínezovi zabrániť v jeho gólovej hlavičke. Došlo tam však k nepríjemnej zrážke týchto dvoch futbalistov.
     
    81
    Tak už sú obaja aktéri nepríjemného súboja na nohách, zatiaľ obaja pokračujú v zápase. Tak uvidíme, či ho napokon aj dohrajú.
     
    83
    Striedanie v tíme FC Bayern Mníchov: z ihriska odchádza Corentin Tolisso, prichádza Joshua Kimmich.
     
    84
    Posledné momenty príliš nevyhovujú futbalistom Celticu. Tí veľmi rýchlo stratili nadšenie z vyrovnávajúceho gólu, následne sa dlho nehralo pre ošetrovanie Martíneza a Brittona. Teraz sa však domáci znova nasťahovali na súperovu polovicu a snažia sa niečo vymyslieť.
     
    85
    Leigh Griffits našiel svojim centrom do pokutového územia Moussu Dembélého, no ten z hranice pokutového kopu napálil loptu len nad bránu Svena Ulreicha.
     
    86
    Naďalej pokračuje aktivita Glasgowčanov, ktorým však už veľa času na vyrovnanie nezostáva. Hráči Bayernu sa snažia zo seba dostať ešte posledné zvyšky síl a napádať kombináciu domáceho tímu.
     
    87
    James Forrest si teraz musel splniť aj defenzívne povinnosti, čo sa mu napokon aj podarilo, keď si vypýtal od Kingsleyho Comana útočný faul. Celtic okamžite zakladá ďalšiu útočnú akciu.
     
    88
    Celtic však v tejto chvíli stráca loptu na polovici Bayernu a Mníchovčania sú natoľko skúseným tímom, že v nasledujúcich momentoch určite našetria niekoľko mimoriadne dôležitých sekúnd.
     
    89
    Čakáme na údaj o nadstavenom čase od štvrtého rozhodcu. Vzhľadom na dlhé ošetrovanie Javiho Martíneza s Nirom Bittonom sa však dá očakávať, že to bude číslo vyššie ako päť minút.
     
    90
    Je to tak, ako sme predpokladali. V nadstavenom čase sa bude hrať ešte šesť minút navyše.
     
    90+1
    Glasgowčania sa však v posledných minútach absolútne nevedia dostať späť do tempa. Vyzerá to tak, že inkasovaný gól od Javiho Martíneza ich úplne vyhodil z tempa.
     
    90+2
    Teraz navyše domáci znova strácajú loptu, čo je len voda na mlyn pre futbalistov z Bavorska, ktorí tak budú dokonca na súperovej polovici našetriť ďalšie dôležité sekundy. Čas hrá jednoznačne v prospech Bayernu.
     
    90+3
    Callum McGregor chcel teraz vybojovať loptu od Davida Alabu natoľko, že ho v sklze zasiahol nedovolene. Pre domáceho stredopoliara sa to zaobišlo aspoň bez kartového napomínania.
     
    90+4
    Striedanie v tíme FC Bayern Mníchov: z ihriska odchádza Arjen Robben, prichádza Thiago Alcântara.
     
    90+5
    Sven Ulreich odkopáva od vlastnej brány a môže tak znova získať v prospech svojho tímu drahocenný čas, ktorý ho priblíži k tvrdo vybjovaným trom bodom.
     
    90+6
    Tak toto je koniec nádejí na dobrý výsledok pre Celtic. Kieran Tierney sa totiž na polovici súpera dopustil nedovoleného zákroku. Po rozohratí nepriameho voľného kopu príde pravdepodobne záverečný hvizd hlavného rozhodcu.
     
    90+7
    Koniec zápasu.
     
    Nebolo to také ľahké, ako by si možno viacerí predstavovali, no Bayern Mníchov napokon zvládol úlohu favorita a po tvrdom boji na ihrisku Celticu Glasgow zvíťazil tesne 2:1. V druhom polčase najskôr po zlepšenom výkone domácich zaslúžene vyrovnal Callum McGregor, no už o pár desiatok sekúnd neskôr aj za cenu krvavého zranenia po hlavičkovom súboji s Nirom Bittonom rozhodol o víťazstve Bavorov Javi Martínez. Odo mňa je to pre dnešok všetko, prajem vám dobrú noc! (22:42:43)

    Jakub Kocourek

    Góly: 74. C. McGregor – 22. Coman, 77. Javi Martínez


    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 4:5. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 12:9.
    Celtic Glasgow: C. Gordon – Lustig, Boyata, N. Bitton, Tierney – S. Brown, Armstrong (79. Griffiths) – Forrest, C. McGregor, Sinclair (64. Rogic) – M. Dembele.
    Náhradníci: de Vries – Gamboa, Rogic, Ntcham, Ajer, Griffiths, Hayes.

    Bayern Mníchov: Ulreich – Rafinha, Süle, J. Boateng, Alaba – Tolisso (83. Kimmich), Javi Martínez – Robben (90+4. Th. Alcântara), Arturo Vidal (59. Rudy), Coman – James Rodríguez.
    Náhradníci: Starke – Kimmich, Hummels, Friedl, Th. Alcântara, Rudy, Wintzheimer.

    Rozhodca: Danny Makkelie – Mario Diks, Hessel Steegstra – Joost van Zuilen (všetci Holandsko)