Olympiakos – Barcelona 0:0 (kon.) | Lisabon – Juventus 1:1 (kon.) | AS Rím – Chelsea 3:0 (kon.)
Atlético Madrid – Karabach 1:1 (kon.) | Celtic – Bayern 1:2 (kon.) | Paríž – Anderlecht 5:0 (kon.)
Manchester United – Benfica 2:0 (kon.) | Bazilej – CSKA Moskva 1:2 (kon.)
koniec
Celtic Glasgow
1:2 (0:1)
Bayern Mníchov
Utorok 31.10.2017, 20:45 • Celtic Park, Glasgow • Liga majstrov • Skupina B
Predzápasové kurzy
     
    Nebolo to také ľahké, ako by si možno viacerí predstavovali, no Bayern Mníchov napokon zvládol úlohu favorita a po tvrdom boji na ihrisku Celticu Glasgow zvíťazil tesne 2:1. V druhom polčase najskôr po zlepšenom výkone domácich zaslúžene vyrovnal Callum McGregor, no už o pár desiatok sekúnd neskôr aj za cenu krvavého zranenia po hlavičkovom súboji s Nirom Bittonom rozhodol o víťazstve Bavorov Javi Martínez. Odo mňa je to pre dnešok všetko, prajem vám dobrú noc! (22:42:43)
     
    90+7
    Koniec zápasu.
     
    90+6
    Tak toto je koniec nádejí na dobrý výsledok pre Celtic. Kieran Tierney sa totiž na polovici súpera dopustil nedovoleného zákroku. Po rozohratí nepriameho voľného kopu príde pravdepodobne záverečný hvizd hlavného rozhodcu.
     
    90+5
    Sven Ulreich odkopáva od vlastnej brány a môže tak znova získať v prospech svojho tímu drahocenný čas, ktorý ho priblíži k tvrdo vybjovaným trom bodom.
     
    90+4
    Striedanie v tíme FC Bayern Mníchov: z ihriska odchádza Arjen Robben, prichádza Thiago Alcântara.
     
    90+3
    Callum McGregor chcel teraz vybojovať loptu od Davida Alabu natoľko, že ho v sklze zasiahol nedovolene. Pre domáceho stredopoliara sa to zaobišlo aspoň bez kartového napomínania.
     
    90+2
    Teraz navyše domáci znova strácajú loptu, čo je len voda na mlyn pre futbalistov z Bavorska, ktorí tak budú dokonca na súperovej polovici našetriť ďalšie dôležité sekundy. Čas hrá jednoznačne v prospech Bayernu.
     
    90+1
    Glasgowčania sa však v posledných minútach absolútne nevedia dostať späť do tempa. Vyzerá to tak, že inkasovaný gól od Javiho Martíneza ich úplne vyhodil z tempa.
     
    90
    Je to tak, ako sme predpokladali. V nadstavenom čase sa bude hrať ešte šesť minút navyše.
     
    89
    Čakáme na údaj o nadstavenom čase od štvrtého rozhodcu. Vzhľadom na dlhé ošetrovanie Javiho Martíneza s Nirom Bittonom sa však dá očakávať, že to bude číslo vyššie ako päť minút.
     
    88
    Celtic však v tejto chvíli stráca loptu na polovici Bayernu a Mníchovčania sú natoľko skúseným tímom, že v nasledujúcich momentoch určite našetria niekoľko mimoriadne dôležitých sekúnd.
     
    87
    James Forrest si teraz musel splniť aj defenzívne povinnosti, čo sa mu napokon aj podarilo, keď si vypýtal od Kingsleyho Comana útočný faul. Celtic okamžite zakladá ďalšiu útočnú akciu.
     
    86
    Naďalej pokračuje aktivita Glasgowčanov, ktorým však už veľa času na vyrovnanie nezostáva. Hráči Bayernu sa snažia zo seba dostať ešte posledné zvyšky síl a napádať kombináciu domáceho tímu.
     
    85
    Leigh Griffits našiel svojim centrom do pokutového územia Moussu Dembélého, no ten z hranice pokutového kopu napálil loptu len nad bránu Svena Ulreicha.
     
    84
    Posledné momenty príliš nevyhovujú futbalistom Celticu. Tí veľmi rýchlo stratili nadšenie z vyrovnávajúceho gólu, následne sa dlho nehralo pre ošetrovanie Martíneza a Brittona. Teraz sa však domáci znova nasťahovali na súperovu polovicu a snažia sa niečo vymyslieť.
     
    83
    Striedanie v tíme FC Bayern Mníchov: z ihriska odchádza Corentin Tolisso, prichádza Joshua Kimmich.
     
    81
    Tak už sú obaja aktéri nepríjemného súboja na nohách, zatiaľ obaja pokračujú v zápase. Tak uvidíme, či ho napokon aj dohrajú.
     
    80
    Naďalej čakáme na pokračovanie zápasu. Okrem Javiho Martíneza je ošretrovaný aj domáci Nir Britton, ktorý sa snažil práve Martínezovi zabrániť v jeho gólovej hlavičke. Došlo tam však k nepríjemnej zrážke týchto dvoch futbalistov.
     
    79
    Stále sa nehrá, napriek tomu dostal domáci Celtic povolenie na striedanie. Z ihriska odchádza najmä v prvom polčase aktívny Stuart Armstrong, na ktorého miesto prichádza ostrostrelec Leigh Griffiths.

    Jakub Kocourek

    Góly: 74. C. McGregor – 22. Coman, 77. Javi Martínez


    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 4:5. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 12:9.
    Celtic Glasgow: C. Gordon – Lustig, Boyata, N. Bitton, Tierney – S. Brown, Armstrong (79. Griffiths) – Forrest, C. McGregor, Sinclair (64. Rogic) – M. Dembele.
    Náhradníci: de Vries – Gamboa, Rogic, Ntcham, Ajer, Griffiths, Hayes.

    Bayern Mníchov: Ulreich – Rafinha, Süle, J. Boateng, Alaba – Tolisso (83. Kimmich), Javi Martínez – Robben (90+4. Th. Alcântara), Arturo Vidal (59. Rudy), Coman – James Rodríguez.
    Náhradníci: Starke – Kimmich, Hummels, Friedl, Th. Alcântara, Rudy, Wintzheimer.

    Rozhodca: Danny Makkelie – Mario Diks, Hessel Steegstra – Joost van Zuilen (všetci Holandsko)