Hoffenheim – Mönchengladbach 1:3 (kon.) | Hertha – Hamburger 2:1 (kon.) | Schalke – Wolfsburg 1:1 (kon.)
Leverkusen – Kolín nad Rýnom 3:1 (kon.) | Hannover – Dortmund 4:2 (kon.) | Bayern – Lipsko 2:0 (kon.)
koniec
Hertha BSC
2:1 (1:0)
Hamburger SV
Sobota 28.10.2017, 15:30Nemecká Bundesliga • 10. kolo
Predzápasové kurzy
     
    90+1
    Striedanie v tíme Hertha BSC: z ihriska odchádza Salomon Kalou, prichádza Jordan Torunarigha.
     
    87
    Striedanie v tíme Hertha BSC: z ihriska odchádza Valentino Lazaro, prichádza Arne Maier.
     
    86
    Dennis Diekmeier vybojoval loptu na vlastnej polovici, posunul ju Jannovi-Fietemu Arpovi, ktorý trafil nohy Karima Rekika a vybojoval tak rohový kop pre HSV.
    80. Davie Selke (HER)
     
    80
    Štandardné situácie sú však dnes zo strany HSV doslova strašidelné. Tentokrát z nej dokonca vznikol protiútok Berlínčanov, loptu potiahol Mitchell Weiser, naservíroval ju Daviemu Selkemu, no ten trafil padajúceho Christiana Matheniu.
    74. Fiete Arp (HAM) - 2:1
     
    74
    Hamburger SV dal gól! Hostia boli odmemení za svoju veľkú aktivitu z posledných minút, keď si odrazený center z pokutového územia našiel mladučký JANN-FIETE ARP, ktorý svojim premiérovým gólom v Bundeslige dramatizuje záver zápasu!
     
    73
    Vedad Ibišević dnes síce znova neskóroval, no pre tím odviedol množstvo neviditeľnej, no dôležitej roboty. Pre dnešok však má kapitán Herthy odpracované a na ihrisko púšťa Davieho Selkeho.
     
    67
    Hostia poslednýkrát v zápase striedajú. Na ihrisku už neuvidíme Andrého Hahna, ktorího strieda na posledných približne 25 minút Aaron Hunt.
     
    56
    Hosťujúci kouč sa ešte predsa len snaží s dnešným zápasom niečo urobiť a vyťahuje hneď dvojité striedanie. Na ihrisku už nevidíme dvojicu Bobby Wood, Albin Ekdal, namiesto nich si zahrajú Tatsuya Ito a Fiete Arp.
     
    52
    Peter Pekarík sa dostal do tvrdího súboja s Albinom Ekdalom, po ktorom zostali obaja hráči ležať na hracej ploche. Po krátkom prerušení hry napokon ukazuje Felix Brych slovenskému obrancovi žltú kartu.
    50. Karim Rekik (HER) - 2:0
     
    50
    Hertha dala gól! Domácim dnes štandardné situácie zatiaľ vyhcádzajú skvele. Po rohovom kope z pravej strany sa skvelým spôsobom do vzduchu zavesil KARIM REKIK, ktorý napodobnil Niklasa Starka z prvého polčasu a presnou hlavičkou zdvojnásobil vedenie svojho tímu.
     
    39
    Filip Kostić centroval z ľavej strany, lopta prepadla až k Andrému Hahnovi, no pred ním ju dokázal aspoň na rohový kop odkopnúť Sebastian Langkamp.
     
    31
    Peter Pekarík si stiahol loptu k pravej postrannej čiare a chcel zrýchliť okolo Filipa Kostića, ten ho však poslal nedovolene k zemi, za čo vidí z rúk hlavného arbitra žltú kartu.
    29. Douglas Santos (HAM)
     
    29
    No a nielen Karim Rekik, ale celá Hertha teraz ďakuje svojmu gólmanovi, ktorý vytiahol efektný, ale najmä efektívny zákrok proti krásnej strele Douglasa Santosa zo vzdialenosti asi 25 metrov.
    17. Niklas Stark (HER) - 1:0
     
    17
    Hertha dala gól! Tak toto bola učebnicova zahratá štandardná situácia. Ideálny center Marvina Plattenhardta si našiel na bližšej žrdi NIKLASA STARKA, ktorý šikovnou hlavičkou zaskočil celú defenzívu Hamburgu, na čele s Christianom Matheniom. Ten sa mohol za loptou v jeho sieti už len obzrieť.
     
    11
    Hertha znova stroskotala tesne pred pokutovým územím Hamburgu a hostia tak vyrazili na ďalší rýchly protiútok. Filip Kostić tentokrát servíroval loptu pre Andrého Hahna, ten ju však tesne netrafil.
     
    9
    Akciu hostí ťahal Filip Kostić, ktorý sa snažil uplatniť proti defenzíve Herthy svoju rýchlosť, čo napokon donútilo Niklasa Starka zatiahnuť ručnú brzdu. Pre tú však nemal pochopenie Felix Brych, ktorý domácemu stredopoliarovi ukazuje žltú kartu.

    Jakub Kocourek

    Góly: 17. Stark, 50. Rekik – 74. Arp

    Karty:   9. Stark (HER), 52. Pekarík (HER) – 31. Kostić (HAM)


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 1:3. Rohy: 9:11. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 14:13.
    Hertha BSC: Almenning Jarstein – Pekarík, Langkamp, Rekik, Plattenhardt – Weiser, Stark, Skjelbred, Lazaro (87. Maier) – Ibišević (C) (73. Selke), Kalou (90+1. Torunarigha).
    Náhradníci: Kraft – Duda, Esswein, Maier, Selke, Stocker, Torunarigha.

    Hamburger SV: Mathenia – Mavraj, Papadopoulos, van Drongelen – Diekmeier, Ekdal (56. Arp), Sakaj (C), Santos – Hahn (67. Hunt), Kostić – Wood (56. Ito).
    Náhradníci: Pollersbeck – Arp, Holtby, Hunt, Ito, Salihović, Walace.

    Rozhodca: Felix Brych