Hoffenheim – Mönchengladbach 1:3 (kon.) | Hertha – Hamburger 2:1 (kon.) | Schalke – Wolfsburg 1:1 (kon.)
Leverkusen – Kolín nad Rýnom 3:1 (kon.) | Hannover – Dortmund 4:2 (kon.) | Bayern – Lipsko 2:0 (kon.)
koniec
Hertha BSC
2:1 (1:0)
Hamburger SV
Sobota 28.10.2017, 15:30Nemecká Bundesliga • 10. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:30.
     
    Vážení fanúšikovia!

    Vítam vás pri sledovaní online textového prenosu zo zápasu 10. kola nemeckej Bundesligy. Spoločne sa pozrieme do Berlína na Olympijský štadión, kde domáca Hertha privíta Hamburger SV. Stretnutie sa začína o 15:30.

    HERTHA BERLÍN

    Hertha nezačala túto sezónu tak, ako by si v klube priali. Po minuloročnom úspechu v podobe postupu do skupinovej fázy Európskej ligy UEFA sa Berlínčania v novom ročníku zatiaľ výrazne trápia. V deviatich ligových kolách nazbierali zatiaľ len 10 bodov a pohybujú sa len pár bodov nad pásmom zostupu. Výrazné trápenie zažíva tím trénera Pála Dárdaia najmä v ofenzíve, keď doposiaľ strelil len 9 gólov. Najlepším strelcom je austrálska predsezónna posila Mathew Leckie so štyrmi presnými zásahmi, no aj on čaká na gól už viac ako mesiac. Štart do novej sezóny Bundesligy nemala Hertha úplne najhorší, no v posledných týždňoch sa to na ňu všetko zosypalo. Zo štyroch ligových duelov vybojovala len dva body, nedarí sa jej v Európskej lige UEFA, no a aby toho nebolo málo, cez týždeň vypadla z Nemeckého pohára po prehre 1:3 s trápiacim sa 1. FC Kolín. Pomerne veľkým sklamaním sú doposiaľ výkony kapitána Vedada Ibiševića, ktorý zatiaľ strelecky mlčí. Tréner Pál Dárdai má navyše mierne problémy aj so skladaním svojej základnej zostavy. Zdravotné problémy dnes nedovolia nastúpiť Vladimírovi Daridovi. Otázny štart je aj v prípade tria Sebastian Langkamp, Maximilian Mittelstädt a Julian Schieber.

    HAMBURGER SV

    Hamburg sa vlani len tesne vyhol problémom so záchranou, v tejto sezóne by rád takéto starosti nemal. Aktuálne však na tom nie je vôbec dobre, keď po deviatich kolách okupuje so siedmimi bodmi až 16. priečku znamenajúcu účasť v baráži. Tím trénera Markusa Gisdola pritom do nového ročníka Bundesligy vstúpil skvelým spôsobom. Úvodné dva duely vyhral, následne však akoby uťalo a z nasledujúcich siedmich zápasov získal len jediný bod za bezgólovú remízu s rovnako trápiacim sa Werderom Brémy. HSV by možno mohol byť aj vyššie, to by však muselo dávať viac gólov. Doposiaľ totiž jeho hráči prekonali súperových brankárov šesťkrát. Menej presných zásahov má na svojom konte už len predposledný Werder Brémy a 1. FC Kolín. O mizérii ofenzívy Hamburgu svedčí aj fakt, že žiaden z jeho hráčov nedal viac ako jeden gól. HSV sa tak momentálne výrazne výkonnostne trápi, no v minulom kole predviedol sľubný výkon proti Bayernu Mníchov, keď napriek viac ako 50 minút trvajúcemu oslabeniu podľahol Bavorom napokon len 0:1. Dištancovaný Gideon Jung svojim vylúčením len pridal ďalšie starosti trénerovi Markusovi Gisdolovi. Ten okrem Junga nemôže počítať ani s už dlhšie zraneým Nicolaiom Müllerom. O štarte trojice Mats Kohlert, Sejad Salihović, Bjarne Thoelke sa rozhodne krátko pred začiatkom zápasu.

    POSLEDNÝCH PÄŤ VZÁJOMNÝCH ZÁPASOV:

    Hamburg – Hertha Berlín 1:0
    Hertha Berlín – Hamburg 2:0
    Hamburg – Hertha Berlín 2:0
    Hertha Berlín – Hamburg 3:0
    Hamburg – Hertha Berlín 0:1
     
    Úvodné zostavy:

    Hertha BSC: Almenning Jarstein – Pekarík, Langkamp, Rekik, Plattenhardt – Weiser, Stark, Skjelbred, Lazaro – Ibišević (C), Kalou.
    Náhradníci: Kraft – Duda, Esswein, Maier, Selke, Stocker, Torunarigha.

    Hamburger SV: Mathenia – Mavraj, Papadopoulos, van Drongelen – Diekmeier, Ekdal, Sakaj (C), Santos – Hahn, Kostić – Wood.
    Náhradníci: Pollersbeck – Arp, Holtby, Hunt, Ito, Salihović, Walace.

    Rozhodca: Felix Brych.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Zápas sa začal rozohrávkou domácej Herthy. V základnej zostave Pála Dárdaia tentokrát z dvojice slovenských reprezentantov figuruje pravý obranca Peter Pekarík, Ondrej Duda na svoju šancu čaká na lavičke náhradníkov. V závere prvej minúty sme videli aj nedovolený zákrok, keď si Vedad Ibišević na polovici ihriska nedovolene počínal proti Albinovi Ekdalovi.
     
    2
    Hamburg podnikol rýchlu akciu, po ktorej sa chcel k centru pred bránu Runeho Jarsteina dostať Dennis Diekmeier, v súboji s Marvinom Plattenhardtom však neuspel a navyše si spôsobil nejaké menšie zdravotné problémy. Bez problémov však pokračuje v zápase.
     
    3
    Vedad Ibišević pri svojom prvom súboji s defenzívou hostí neuspel, Kyriakos Papadopoulos ho dokázal od lopty odstaviť, následne však loptu stratil aj Gotoku Sakai.
     
    4
    Valentino Lazaro kombinoval na ľavej strane s Marvinom Plattenhardtom, Mergin Mavraj dokázal loptu od obrancu Berlínčanov zblokovať na prvý rohový kop.
     
    5
    Hneď po úvodnej štandardnej situácii sme videli aj prvé nebezpečné zakončenie, Karim Rekik však bránu, v ktorej stojí Christian Mathenia tesne netrafil.
     
    6
    Tak teraz spravil Peter Pekarík veľkú taktickú chybu, keď sa snažil zbytočne udržať v hre loptu, ktorá jasne mierila mimo ihriska a namiesto odkopu od brány Runeho Jarsteina tak uvidíme prvý rohový kop aj od hráčov Hamburgu.
     
    7
    Po centri z ľavej strany nakopával odvrátenú loptu späť "do ohňa" Filip Kostić, pred Kyriakosom Papadopoulosom dobre zasiahol Rune Jarstein, ktorý skryl loptu vo svojej náruči.
     
    8
    Po chybe v rozohrávke od Christiana Matheniu sa Hertha usadila pred pokutovým územím súpera, Per Ciljan Skjelbred však trafil svojim projektilom len Kyriakosa Papadopoulosa a Hambrug vyráža do protiútoku.
     
    9
    Akciu hostí ťahal Filip Kostić, ktorý sa snažil uplatniť proti defenzíve Herthy svoju rýchlosť, čo napokon donútilo Niklasa Starka zatiahnuť ručnú brzdu. Pre tú však nemal pochopenie Felix Brych, ktorý domácemu stredopoliarovi ukazuje žltú kartu.
     
    10
    Sám faulovaný Filip Kostić chcel priamo ohroziť Runeho Jarsteina, avšak pre gólmana Herthy bol tento pokus lahôdkou. Loptu skryl vo svojej náruči a môže vykopávať.
     
    11
    Hertha znova stroskotala tesne pred pokutovým územím Hamburgu a hostia tak vyrazili na ďalší rýchly protiútok. Filip Kostić tentokrát servíroval loptu pre Andrého Hahna, ten ju však tesne netrafil.
     
    12
    Tak po pár rušných minútach sa nám hra znova upokojila a v posledných momentoch sme videli niekoľko nepresností v kombinácii na oboch stranách.
     
    13
    Registrujeme aj prvý ofsajd zápasu. Svoju pozíciu za defenzívou Herthy si neustrážil útočník Hamburgu Bobby Wood, čo neušlo pozornému oku asistenta rozhodcu.
     
    14
    Peter Pekarík spolupracoval na pravej strane s Mitchellom Weiserom, slovenský obranca preniesol hru doľava na Marvina Plattenhardta, ten však svojím nákopom do pokutového územia našiel znova len dobre pripraveného Kyriakosa Papadopoulosa.
     
    15
    Znova sme videli spoluprácu Pekarík-Weiser, keď tentokrát Slovák vhadzoval na svojho kolegu, ktorý si dobrou prácou s loptou dokázal vybojovať nedovolený zákrok od dvojice súperov.
     
    16
    Štandardnú situáciu už tradične rozohrával Marvin Plattenhardt, jeho center dokázala defenzíva Hambrugu zblokovať, uvidíme ďalší rohový kop v prospech domácich.
     
    17
    Hertha dala gól! Tak toto bola učebnicova zahratá štandardná situácia. Ideálny center Marvina Plattenhardta si našiel na bližšej žrdi NIKLASA STARKA, ktorý šikovnou hlavičkou zaskočil celú defenzívu Hamburgu, na čele s Christianom Matheniom. Ten sa mohol za loptou v jeho sieti už len obzrieť.
    17. Niklas Stark (HER) - 1:0
     
    18
    Hertha sa síce do týchto chvíľ príliš do hry nedostávala, no prvý gól by jej rozhodne mohol pomôcť. Uvidíme, ako na tento moment zareagujú hostia z Hamburgu, ktorí zatiaľ predvádzali celkom slušný výkon.
     
    19
    Peter Pekarík vyzval na center Mitchella Weisera, ktorý však nemal loptu úplne pod kontrolou, mal problémy s jej spracovaním, čo dokázal využiť Rick Van Drongelen. Bude sa odkopávať od brány hostí.
     
    20
    Hamburg to skúšal po ľavej strane, prišlo tam však k porušeniu pravidiel zo strany HSV, a tak rozhodcovia prisudzujú loptu opäť domácim Berlínčanom.
     
    21
    Sebastian Langkamp dnes nastupuje na svoj 100. zápas v drese Herthy Berlín. Obranca domácich teraz odviedol dobrú prácu proti Bobbymu Woodovi, keď ho nepustil ku kolmici od Albina Ekdala. Rune Jarstein môže odkopávať od svojej brány.
     
    22
    Hamburg aj po inkasovanom góle drží loptu na svojich kopačkách častejšie vo svojej moci, zatiaľ má však trochu problém v predfinálnej fáze a kolmice smerujúce najmä na Bobbyho Wooda sú často nepresné.
     
    23
    Rozhodcovia znova videli previnenie hostí voči pravidlám futbalu, keď sa tentokrát v nedovolenom postavení za obranou Herthy v momente prihrávky ocitol Filip Kostić.
     
    24
    Tak teraz sme videli niekokoľko tvrdých osobných súbojov, z nich vyšli víťazne futbalisti Herthy, ktorí sa tak pokúsia znova nejakým spôsobom prekvapiť defenzívu súpera.
     
    25
    Lopta sa dostala až k Petrovi Pekaríkovi, ktorého center dokázal na rohový kop zblokovať Rick van Drongelen, nasledujúca štandardná situácia už pre Berlínčanov nebola taká úspešná ako tá zo 17. minúty.
     
    26
    Salomon Kalou je dne zatiaľ pomerne neviditeľný. Teraz si síce prebral dlhú loptu od Karima Rekika, následne však až príliš signalizoval svoju kombináciu s Mitchellom Weiserom a loptu stratil.
     
    27
    Hamburg sa dnes už od úvodných sekúnd spolieha najmä na rýchle protiútoky, aj po ďalšom z nich si však nepresný center do svojho pokutového územia vychutnal Rune Jarstein.
     
    28
    Defenzíva Herthy sa už v minulých zápasoch nevyvarovala viacerým zbytočným chybám. Dnes nám už jednu predviedol Peter Pekarík, no a teraz veľmi lacný rohový kop po nepresnej prihrávke na Runeho Jarsteina daruje Hamburgu Karim Rekik.
     
    29
    No a nielen Karim Rekik, ale celá Hertha teraz ďakuje svojmu gólmanovi, ktorý vytiahol efektný, ale najmä efektívny zákrok proti krásnej strele Douglasa Santosa zo vzdialenosti asi 25 metrov.
    29. Douglas Santos (HAM)
     
    30
    Po ďalšom rohovom kope HSV videl Felix Brych v pokutovom území nedovolený zákrok Ricka van Drongelena na domáceho gólmana Runeho Jarsteina, a tak prerušuje aktivitu hostí.
     
    31
    Peter Pekarík si stiahol loptu k pravej postrannej čiare a chcel zrýchliť okolo Filipa Kostića, ten ho však poslal nedovolene k zemi, za čo vidí z rúk hlavného arbitra žltú kartu.
     
    32
    Tak nie príliš záživný futbal pokračuje aj po uplynutí polhodiny riadneho hracieho času. Sledujeme väčšinou súboje v stredovej zóne, ktoré striedajú často nepresné kombinácie od oboch tímov.
     
    33
    Rune Jarstein psoielal dlhý nákop na polovici Hamburgu, kde sa do výskoku dostal Vedad Ibišević. Bosniak bol v súboji s Mergimom Mavrajom faulovaný, a tak uvidíme ďalší center pred Christiana Matheniu.
     
    34
    Marvin Plattenhardt nakopával loptu do nebezpečnej zóny, tam sa však nedovolený zákrokom previnil Sebastian Langkamp, a tak mohol zostať gólman hostí tentokrát pokojný.
     
    35
    Vedad Ibišević prišiel pomôcť svojim spoluhráčom do stredovej formácie, prebral si loptu a v momente, keď sa chcel obtočiť okolo Gotoku Sakaia, kapitán HSV ho poslal k zemi.
     
    36
    Na ihrisku Olympijského štadióna v Berlíne je to dnes veľký boj o každú loptu, no zápasu chýba nejaké väčšie tempo. Pri postrannej čiare sa teraz proti Mitchellovi Weiserovi v ďalšom zo súbojov previnil Filip Kostić.
     
    37
    André Hahn sa síce presadil proti Marvinovi Plattehnardtovi, jeho následný center však preletel celou šírkou ihriska a pred dotierajúcim Bobbym Woodom ho aspoň na chvíľu do bezpečia odpratal Peter Pekarík.
     
    38
    Hamburg teraz zatlačil Berlínčanov pred vlastné pokutové územie a pokúsi sa vyrovnať ešte v prvom polčase. Aj tento center Dennisa Diekmeiera sa však domácej defenzíve podarilo odvrátiť.
     
    39
    Filip Kostić centroval z ľavej strany, lopta prepadla až k Andrému Hahnovi, no pred ním ju dokázal aspoň na rohový kop odkopnúť Sebastian Langkamp.
     
    40
    Nasledujúci center od pravej rohovej zástavky vyzeral zaujímavo, no Rune Jarstein si udržal koncetráciu a v pravý moment loptu dokázal vyboxovať napriek tomu, že sa tam dostal do kolízie aj s vlastným spoluhráčom, ktorým bol Karim Rekik.
     
    41
    Posledné minúty prvého polčasu jednoznačne patria Hamburgu. Hertha má veľký problém založiť nejakú súvislejšiu kombináciu a takmer vôbec sa s loptou nedostáva na polovicu súpera.
     
    42
    Peter Pekarík teraz síce prehral bežecký súboj s Andrém Hahnom, no center útočníka HSV nenašiel žiadneho z jeho spoluhráčov, loptu pre Runeho Jarsteina sklepol Karim Rekik.
     
    43
    Kyriakos Papadopoulos obetavo predskočil v súboji Salomona Kaloua, no jeho rezolútny nákop dopredu našiel Filipa Kostića len v ďalšom postavení mimo hry.
     
    44
    Ofsajd registrujeme aj na opačnej strane, keď sa po prihrávke od Niklasa Starka v nedovolenej pozícii za obranou Hamburgu ocitol Salomon Kalou.
     
    45
    Hamburg sa znova usadil pred pokutovým územím domácich, no aj tomuto centru Douglasa Santosa chýbala presnosť. Hertha získala loptu a chcela to využiť ešte na rýchly protiútok, Valentino Lazaro so Salomonom Kalouom to však proti Mergimovi Mavrajovi zbytočne prekombinovali.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Prvý polčas zápasu medzi Herthou Berlín a Hambrugerom SV rozhodne nebol žiadnou veľkou reklamou na futbal. Sledovali sme veľký boj o loptu z oboch strán, väčšinou sa hralo v priestore medzi šestnástkami. O niečo viac z hry mali hostia z Hamburgu, no otvárací gól duelu strelili Berlínčania, keď sa po ideálne zahratej štandardnej situácii presadil presnou hlavičkou Niklas Stark. Verme, že v druhom polčase sa dočkáme zaujímavejšieho priebehu stretnutia.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Druhý polčas sa začal bez zmien v jednej či druhej základnej zostave. Výkop obstarali hostia, no ich úvodná ofenzívna akcia v druhej polovici stretnutia sa skončila faulom Andrého Hahna na Karima Rekika. Táto dvojica sa stretla v súboji aj o niekoľko sekúnd neskôr a znova z toho bol nedovolený zákrok útočníka Hamburgu.
     
    47
    Vedad Ibišević sklepol loptu doľava na Valentina Lazara, ten sa však nepresadil proti Dennisovi Diekmeierovi, vybojoval však aspoň autové vhadzovanie pre svoj tím.
     
    48
    Valentino Lazaro tentokrát prestrčil loptu až do pokutového územia na Salomona Kaloua, ten však až príliš dlho váhal, čo s loptou spraví, až napokon o ňu prišiel. Napriek tomu zostávajú Berlínčania na dostrel brány súpera.
     
    49
    Po aktivite Vedada Ibiševića zahrávala Hertha ďalší zo série rohový kopov. Lopta sa dostala až k Mitchellovi Weiserovi, ktorý však nedokázal odcentrovať, a tak uvidíme štandardnú situáciu aj z pravej strany.
     
    50
    Hertha dala gól! Domácim dnes štandardné situácie zatiaľ vyhcádzajú skvele. Po rohovom kope z pravej strany sa skvelým spôsobom do vzduchu zavesil KARIM REKIK, ktorý napodobnil Niklasa Starka z prvého polčasu a presnou hlavičkou zdvojnásobil vedenie svojho tímu.
    50. Karim Rekik (HER) - 2:0
     
    51
    Tak toto je pre mužstvo trénera Pála Dárdaia ideálny vstup do druhého polčasu. Naopak, Hamburg bude musieť niečo vymyslieť, ak chce v dnešnom stretnutií ešte pomýšľať na body.
     
    52
    Peter Pekarík sa dostal do tvrdího súboja s Albinom Ekdalom, po ktorom zostali obaja hráči ležať na hracej ploche. Po krátkom prerušení hry napokon ukazuje Felix Brych slovenskému obrancovi žltú kartu.
     
    53
    Filip Kostić prenikol po ľavom krídle, snažil sa nájsť v pokutovom území niektorého zo svojich kolegov, avšak lopta pristála len na hornej sieti brány Runeho Jarsteina.
     
    54
    Hamburg znova drží loptu vo svojej moci, zatiaľ sa však nedostáva do žiadnych vyložených príležitostí a Rune Jarstein je snáď s výnimkou jednej strely z prvého polčasu takmer bez práce.
     
    55
    Gotoku Sakai roztiahol hru doľava na Douglasa Santosa, ten však znova odcentroval len veľmi nepresne a napokon z toho bude len vhadzovanie v prospech Herthy Berlín.
     
    56
    Hosťujúci kouč sa ešte predsa len snaží s dnešným zápasom niečo urobiť a vyťahuje hneď dvojité striedanie. Na ihrisku už nevidíme dvojicu Bobby Wood, Albin Ekdal, namiesto nich si zahrajú Tatsuya Ito a Fiete Arp.
     
    57
    Marvin Plattenhardt je tradičným exekútorom štandardných situácií Herthy a treba povedať, že dnes sa rozhodne nenudí. Po nedovolenom zákroku v strede poľa nakopával loptu do pokutového územia, tá však bola zrazená na ďalší rohový kop.
     
    58
    Niklas Stark sa teraz v súboji s Rickom van Drongelenom ocitol dokonca na zemi, Felix Brych píska nedovolenú hru stedopoliara domácich, rozohrávať bude Hamburg.
     
    59
    Hostia sa dostali napokon až k rohovému kopu, no center Filipa Kostića bol mimoriadne nevydarený a defenzíva Berlínčanov ho dokázala odvrátiť do bezpečia.
     
    60
    Tak teraz mal Peter Pekarík veľké štastie. Slovenský obranca má totiž na svojom konte už jednu žltú kartu a teraz v osobnom súboji zasiahol rukou do tváre Filipa Kostića.
     
    61
    Futbalisti Hamburgu zvyšujú obrátky a v posledných minútach zatlačili svojho súpera pred vlastné pokutové územie. Po aktivite Filipa Kostića budú zahrávať ďalší rohový kop.
     
    62
    Filipovi Kostićovi však dnes centre od rohovej zástavky ale absolútne nevychádzajú a zatiaľ po nich ani raz nejak výraznejšie nevystrašil Runeho Jarsteina.
     
    63
    Hertha po dlhšom čase podnikla protiútok, Valentino Lazaro sa s loptou dostal už do pokutového územia, no jeho prihrávku na Salomona Kaloua dokázal prečítať Kyriakos Papadopoulos.
     
    64
    Mergim Mavraj zasiahol v súboji v strede poľa do tváre Niklasa Starka, následný nákop pred Christana Matheniu však bez problémov vyriešil Kyriakos Papadopoulos a hostia vyrážajú do útoku.
     
    65
    Tak konečne sledujeme o niečo zaujímavejšie momenty, keď sa oba tímy snažia útočiť. Najskôr stroskotal striedajúci Fiete Arp a následne proti Douglasovi Santosovi nevybojoval rohový kop Peter Pekarík.
     
    66
    Marvin Plattenhardt podporil ofenzívu svojho tímu natoľko, že sa sám dostal do zakončenia, no svojou šikovnou ľavačkou trafil len dobre postaveného Kyriakosa Papadopoulosa.
     
    67
    Hostia poslednýkrát v zápase striedajú. Na ihrisku už neuvidíme Andrého Hahna, ktorího strieda na posledných približne 25 minút Aaron Hunt.
     
    68
    Tento rohový kop Herthe príliš nevyšiel, domáci napriek tomu zostávajú pri lopte. Karim Rekik chcel roztiahnuť hru doľava na Pera Skjelbreda, no jeho prihrávke chýbala presnosť.
     
    69
    Valentino Lazaro bol v súboji so striedajúcom Aaronom Huntom až príliš dôrazný, počínal si nedovolene, a tak pri lopte zostanú na najbližšie sekundy hostia z Hamburgu.
     
    70
    Dennis Diekmeier sa dnes snaží pomáhať ofenzíve HSV ako to len ide, zatiaľ sa však príliš proti Marvinovi Plattenhardtovi s Karimom Rekikom prilíš nepresadil.
     
    71
    Tatsuya Ito si narazil s Dennisom Diekmaierom, následnú jeho prihrávku pod seba zblokoval na ďalší rohový kop v prospech hosťujúceho tímu Karim Rekik.
     
    72
    Veľkou slabinou HSV v dnešnom zápase sú však štandardné situácie. Tentorkát lopta síce prepadla až k Aaronovi Huntovi, no jeho hlavička bola mimoriadne nevýrazná a nepresná.
     
    73
    Vedad Ibišević dnes síce znova neskóroval, no pre tím odviedol množstvo neviditeľnej, no dôležitej roboty. Pre dnešok však má kapitán Herthy odpracované a na ihrisko púšťa Davieho Selkeho.
     
    74
    Hamburger SV dal gól! Hostia boli odmemení za svoju veľkú aktivitu z posledných minút, keď si odrazený center z pokutového územia našiel mladučký JANN-FIETE ARP, ktorý svojim premiérovým gólom v Bundeslige dramatizuje záver zápasu!
    74. Fiete Arp (HAM) - 2:1
     
    75
    Pomaly sa nám začína záverečná pätnásťminútovka riadneho hracieho času a na výraze tváre Pála Dárdaia je zrazu vidieť veľkú nevozitu. Naopak, tak fanúšikovia, ako aj futbalisti HSV poriadne ožili a čaká nás tak mimoriadne napínavý záver duelu.
     
    76
    Jann-Fiete Arp sa znova tlačil do zakončenia, no Felix Brych tentokrát videl jeho previnenie proti pravidlám v súboji so Sebastianom Langkampom.
     
    77
    Aaron Hunt hľadal na ľavej strane Douglasa Santosa, no jeho prihrávka bola nepresná a skončila len v aute. Vhadzovať tak môže Peter Pekarík.
     
    78
    Davie Selke kombinoval na pravej strane s Mitchellom Weiserom. Táto spolupráca priniesla Herthe ovocie aspoň v podobe autového vhadzovania, keď im viac nedovolil Rick van Drongelen.
     
    79
    Po zblokovanom centri Filipa Kostića sa chrbtom k bráne proti Karimovi Rekikovi nepresadil Jann-Fiete Arp, Davie Selke však pri svojom návrate do defenzívy fauloval Dennisa Diekmeiera.
     
    80
    Štandardné situácie sú však dnes zo strany HSV doslova strašidelné. Tentokrát z nej dokonca vznikol protiútok Berlínčanov, loptu potiahol Mitchell Weiser, naservíroval ju Daviemu Selkemu, no ten trafil padajúceho Christiana Matheniu.
    80. Davie Selke (HER)
     
    81
    Aaron Hunt centroval po ďalšom nedovolenom zákroku zo strany Marvina Plattenhardta. Hertha odvrátila loptu na rohový kop, no ani tento center Filipa Kostića Runeho Jarsteina nevystrašil. Následne prehral Dennis Diekemeier šprintérsky súboj s Marvinom Plattenhardtom. Odkopávať sa bude od brány domáceho tímu.
     
    82
    Marvin Plattenhardt vhadzoval až do pokutového územia Hamburgu, Hertha sa síce do zakončenia nedostala, no okamžite po strate lopty vyvinula tlak na rozohrávku súpera a získala ju späť.
     
    83
    Konečne sa podaril Filipovi Kostićovi nejaký prudší center, no lopta si ani tentokrát nenašla niektorého z jeho spoluhráčov a skončila až za postrannou čiarou.
     
    84
    Jann-Fiete Arp jednoznačne oživil ofenzívu HSV. Teraz dostal pod tlak Karima Rekika, ktorý loptu napokon poslal len na rohový kop.
     
    85
    Po prízemnom centri do pokutového územia zakončoval v ťažkej pozícii Kyriakos Papadopoulos, no trafil len do Sebastiana Langkampa a následný nákop skryl vo svojich rukaviciach Rune Jarstein.
     
    86
    Dennis Diekmeier vybojoval loptu na vlastnej polovici, posunul ju Jannovi-Fietemu Arpovi, ktorý trafil nohy Karima Rekika a vybojoval tak rohový kop pre HSV.
     
    87
    Hostia však ani z tejto štandardnej situácie bránu Runeho Jarsteina vyslovene neohrozili a čas sa im už pomaly kráti. Uvidíme, či sa im podarí ešte vyrovnať.
     
    87
    Striedanie v tíme Hertha BSC: z ihriska odchádza Valentino Lazaro, prichádza Arne Maier.
     
    88
    Karim Rekik sa teraz dlhým nákopom za obranu Hamburgu snažil nájsť Davieho Selkeho, myšlienka však bola lepšia ako jej prevedenie, tomuto nákopu chýbala presnosť.
     
    89
    Davie Selke sa pretlačil cez Mergima Mavraja, no napokon sa k lopte nedostal, keď bol v osobnom súboji rýchlejší gólman Hamburgu Christian Mathenia.
     
    90
    Nadstavovať sa budú až štyri minúty.
     
    90+1
    Po ďalšej štandardnej situácii Hamburgu sa už-už do zakončenia dostával Rick van Drongelen, no obranca hostí sa dopustil útočného faulu, a tak by ani jeho prípadný gól platiť nemohol.
     
    90+1
    Striedanie v tíme Hertha BSC: z ihriska odchádza Salomon Kalou, prichádza Jordan Torunarigha.
     
    90+2
    Rune Jarstein dlhým nákopom hľadal pravdepodobne Davieho Selkeho, ten sa síce k lopte nedostal, nov pre svoj tím vybojoval aspoň autové vhadzovanie, ktorým môže Hertha našetriť pár sekúnd.
     
    90+3
    Tak toto domácim absolútne vyhovuje. Berlínčania totiž dlho držali loptu pri rohovej zastávke na polovici súpera. Následne o ňu ale prišli a Hamburg tak má jednu z posledných príležitostí na vyrovnanie.
     
    90+4
    Tak toto hosťom absolútne nevyšlo. Znova si pri prechode do ofenzívy nerozumeli v kombinácii, lopta končí mimo ihriska, Rune Jarstein môže našetriť ďalšie sekundy. Po jeho výkope pravdepodobne Felix Brych ukončí dnešný duel.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    Hertha Berlín to napokon zvládla a dočkala sa ligového víťazstva po päťtýždňovej prestávke. Zverenci Pála Dárdaia zdolali v nie príliš pohľadom dueli Hamburger SV na domácej pôde 2:1. Za domáci celok sa presadili po štandardných situáciách Niklas Stark a Karim Rekik, za hostí len znižoval mladučký Jann-Fiete Arp. Pre túto chvíľu je to odo mňa všetko, dnes sa však na vás ešte teším pri stretnutí španielskej La Ligy medzi Athleticom Bilbao a FC Barcelona. Dovtedy sa majte pekne! (17:30:41)

    Jakub Kocourek

    Góly: 17. Stark, 50. Rekik – 74. Arp

    Karty:   9. Stark (HER), 52. Pekarík (HER) – 31. Kostić (HAM)


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 1:3. Rohy: 9:11. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 14:13.
    Hertha BSC: Almenning Jarstein – Pekarík, Langkamp, Rekik, Plattenhardt – Weiser, Stark, Skjelbred, Lazaro (87. Maier) – Ibišević (C) (73. Selke), Kalou (90+1. Torunarigha).
    Náhradníci: Kraft – Duda, Esswein, Maier, Selke, Stocker, Torunarigha.

    Hamburger SV: Mathenia – Mavraj, Papadopoulos, van Drongelen – Diekmeier, Ekdal (56. Arp), Sakaj (C), Santos – Hahn (67. Hunt), Kostić – Wood (56. Ito).
    Náhradníci: Pollersbeck – Arp, Holtby, Hunt, Ito, Salihović, Walace.

    Rozhodca: Felix Brych