Hoffenheim – Mönchengladbach 1:3 (kon.) | Hertha – Hamburger 2:1 (kon.) | Schalke – Wolfsburg 1:1 (kon.)
Leverkusen – Kolín nad Rýnom 3:1 (kon.) | Hannover – Dortmund 4:2 (kon.) | Bayern – Lipsko 2:0 (kon.)
koniec
Bayern Mníchov
2:0 (2:0)
RB Lipsko
Sobota 28.10.2017, 18:35 • Allianz Arena, München • Nemecká Bundesliga • 10. kolo
Predzápasové kurzy
     
    86
    Arjen Robben bol aj dnes veľmi aktívny, no skórovať sa mu nepodarilo. V samotnom závere zápasu odchádza na lavičku náhradníkov a na hracej ploche ho nahradí Corentin Tolisso.
     
    84
    Predposledné striedanie zápasu. V Allianz Arene si zahrá aj brazílsky krajný obranca Rafinha, ktorý vymenil Joshuu Kimmicha. Jupp Heynckes evidentne šetrí svojich hráčov.
     
    82
    Daniel Siebert vyťahuje prvú žltú kartu v dnešnom dueli. Po faule na Nabya Keïtu ju dostáva španielsky záložník Thiago Alcântara. Aj ten odohral v tejto sezóne už lepšie stretnutie.
     
    62
    Posledné striedanie Lipska v dnešnom zápase. Z ihriska odchádza Emil Forsberg, a tak si na svoj prvý gól v sezóne musí ešte počkať. Na jeho miesto prichádza Konrad Laimer.
     
    46
    Ralph Hasenhüttl sa rozhodol počas prestávky vymeniť jedného hráča. Marcel Sabitzer je už na lavičke náhradníkov a na ihrisko prichádza Bruma. Uvidíme, či toto striedanie nejako ovplyvní druhé dejstvo.
     
    45
    V závere prvého polčasu budeme svedkami ešte jedného striedania. Robert Lewandowski má zrejme svalové problémy, a tak ho nahradzuje čilský stredopoliar Arturo Vidal.
    38. Robert Lewandowski (BAY) - 2:0
     
    38
    Bayern dal gól! Nechcem robiť nejaké predčasné závery, no myslím si, že dnešný zápas je pomaly rozhodnutý. Javi Martínez parádnou kolmicou našiel ROBERTA LEWANDOWSKEHO, no a ten presnou strelou po zemi prekonal maďarského brankára Pétra Gulácsiho – 2:0.
    24. Robert Lewandowski (BAY)
     
    24
    Péter Gulácsi predviedol v krátkom časovom úseku dva výborné zákroky. James Rodríguez krásnym pasom našiel voľného Roberta Lewandowskeho, no jeho hlavičku maďarský brankár excelentne vyrazil. Následne dobre zakročil aj pri strele Arjena Robbena.
     
    22
    Tréner Lipska reaguje na vývoj dnešného zápasu. Na ihrisko prichádza defenzívnejšie ladený Ibrahima Konaté a na lavičku náhradníkov smeruje najlepší strelec mužstva Timo Werner.
    19. James Rodríguez (BAY) - 1:0
     
    19
    Bayern dal gól! Domáci futbalisti veľmi rýchlo využívajú presilovú hru. Arjen Robben sa presadil na pravej strane, prihrávkou v strede pokutového územia našiel JAMESA RODRÍGUEZA a ten pohotovou strelou k ľavej žrdi prekonal Pétra Gulácsiho.
    13. Willi Orban (RBL)
     
    13
    Tak pozor! Lipsko bude dnešný zápas dohrávať v početnom oslabení. Willi Orban napokon dostáva za svoj faul na Arjena Robbena rovno červenú kartu. Tak toto je obrovská výhoda pre domáceho favorita.
     
    9
    Prvú vážnejšiu šancu dnešného duelu mali domáci. James Rodríguez poslal od rohovej zástavky dobrý center do šestnástky, Javi Martínez sa presadil cez Yussufa Poulsena, ale aj jeho druhé hlavičkové zakončenie mierilo vedľa.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 19. James Rodríguez, 38. Lewandowski

    Karty:   82. Th. Alcântara (BAY)   13. Orban (RBL)


    Držení míče: 68 % : 32 %.
    Střely na branku: 7:1. Střely mimo: 13:2. Rohy: 11:1. Ofsajdy: 5:0. Fauly: 7:9.
    Bayern Mníchov: Ulreich – Kimmich (84. Rafinha), J. Boateng, Hummels, Alaba – Rudy, Javi Martínez – Robben (86. Tolisso), Th. Alcântara, James Rodríguez – Lewandowski (45. Arturo Vidal).
    Náhradníci: Starke – Süle, Rafinha, F. Götze, Arturo Vidal, Tolisso, Wriedt.

    RB Lipsko: Gulácsi – Klostermann, Upamecano, Orban, Halstenberg – Keïta, Demme – Sabitzer (46. Bruma), Forsberg (62. Laimer) – Y. Poulsen, Werner (22. Konaté).
    Náhradníci: Mvogo – Bernardo, Konaté, Bruma, Laimer, Augustin, Kampl.

    Rozhodca: Daniel Siebert

    Diváci: 75 000