Hoffenheim – Mönchengladbach 1:3 (kon.) | Hertha – Hamburger 2:1 (kon.) | Schalke – Wolfsburg 1:1 (kon.)
Leverkusen – Kolín nad Rýnom 3:1 (kon.) | Hannover – Dortmund 4:2 (kon.) | Bayern – Lipsko 2:0 (kon.)
koniec
Bayern Mníchov
2:0 (2:0)
RB Lipsko
Sobota 28.10.2017, 18:35 • Allianz Arena, München • Nemecká Bundesliga • 10. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:30.
     
    Vážení čitatelia, vítam vás pri sledovaní textového prenosu z nemeckej Bundesligy. Šlágrom 10. kola je jednoznačne súboj v mníchovskej Allianz Arene, kam zavítajú futbalisti Lipska. Úvodný výkop je naplánovaný o 18:30 hod.

    BAYERN MNÍCHOV

    Futbalisti Bayernu Mníchov si v úvode sezóny prešli menšou krízou, ktorá stála trénerskú stoličku Carla Ancelottiho. Toho nahradil skúsený Jupp Heynckes a pod jeho vedením Bavori zatiaľ nezaváhali. Naposledy v domácej súťaži zdolali Hamburg síce len 0:1, no šancí mali veľmi veľa. Loptu držali na kopačkách 70% hracieho času, no množstvo ich striel bolo zblokovaných alebo mierilo tesne vedľa brány. V tabuľke im patrí druhé miesto, len o skóre za vedúcou Borussiou Dortmund. Počas tohto týždňa sa predstavili v domácom pohári, kde si zmerali sily práve s Lipskom. Zápas sa napokon musel rozhodovať až v penaltovom rozstrele, v ktorom ako jediný zaváhal Timo Werner. Tento duel vynechal pre svalové problémy Thomas Müller a pridal sa tak na listinu zranených hráčov, kde sú dlhodobo Manuel Neuer či Frank Ribéry. Dobrou správou je návrat dvojice Juan Bernat a James Rodríguez. V minulej sezóne si Bavori s Lipskom bez problémov poradili. V prvom polčase strelili tri góly a následne už len kontrolovali cestu za víťazstvom.

    RB LIPSKO

    Futbalisti Lipska sa po predošlej vydarenej sezóne držia na špici tabuľky. Patrí im tretie miesto, pričom na svojho dnešného súpera strácajú iba bod. Na popredné priečky ich vytiahla štvorzápasová séria víťazstiev, ktorá trvá od konca septembra. Zverenci Ralpha Hasenhüttla prekvapili futbalovú verejnosť nečakaným triumfom v Signal Iduna Parku a minulý týždeň najtesnejším rozdielom zdolali aj Stuttgart. Jediným úspešným strelcom bol Marcel Sabitzer, ktorý sa zaskvel peknou strelou spoza šestnástky. Najlepším strelcom mužstva je päťgólový Timo Werner, no ten čaká na ďalší gól v sezóne už viac než mesiac. Na pohode mu nepridala ani nepremenená penalta, ktorá znamenala vyradenie Lipska z domáceho pohára. Za očakávaniami zostáva aj Emil Forsberg, ktorý v novom ročníku stále čaká na svoj premiérový gól v Bundeslige. V dnešnom dueli nebudú hostia v plnej sile. Dlhodobo je zranený švajčiarsky brankár Fabio Coltorti a fit nie je ani rakúsky záložník Stefan Ilsanker.
     
    Úvodné zostavy:

    FC Bayern Mníchov: Ulreich – Kimmich, J. Boateng, Hummels, Alaba – Rudy, Javi Martínez – Robben, Th. Alcântara, James Rodríguez – Lewandowski.
    Náhradníci: Starke – Süle, Rafinha, F. Götze, Arturo Vidal, Tolisso, Wriedt.

    RB Leipzig: Gulácsi – Klostermann, Upamecano, Orban, Halstenberg – Keïta, Demme – Sabitzer, Forsberg – Y. Poulsen, Werner.
    Náhradníci: Mvogo – Bernardo, Konaté, Bruma, Laimer, Augustin, Kampl.

    Rozhodca: Daniel Siebert.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Úvodný výkop dnešného zápasu mali futbalisti Lipska. Pripomínam, že je to súboj o priebežné prvé miesto tabuľky Bundesligy, pretože Borussia Dortmund pred pár hodinami neuspela na pôde Hannoveru.
     
    2
    V prvej útočnej akcii sa predviedol Arjen Robben. Po jeho centri z pravej strany sa odrazená lopta dostala na kopačku Davida Alabu, no po jeho zblokovanej strele bude nasledovať len rohový kop.
     
    3
    Joshua Kimmich poslal veľmi dobrý center do šestnástky súpera. Z tesnej blízkosti dokázal hlavičkovať Javi Martínez, ale španielsky záložník mieril vysoko nad bránu maďarského brankára Pétra Gulácsiho.
     
    4
    Z ľavej strany sa teraz snažil zaútočiť opäť David Alaba. Krajný obranca Lukas Klostermann si ale s rakúskym reprezentantom poradil, a tak bude nasledovať len odkop od súperovej brány.
     
    5
    Teraz sme videli nepríjemný moment, keď Mats Hummels pri obrannom odkope trafil do tváre Yussufa Poulsena. Hosťujúci hráč musí byť ošetrovaný na priamo ihrisku, no v zápase by mal pokračovať.
     
    6
    Yussuf Poulsen sa už vrátil na hraciu plochu. Bayern Mníchov je v úvode zápasu o niečo aktívnejším mužstvom, ale na prvú vyloženú gólovú šancu si musíme ešte počkať.
     
    7
    Yussuf Poulsen dostal veľmi dobrý pas za obrannú líniu súpera a postupoval smerom na Svena Ulreicha. Vynikajúco ale zapracoval Jérôme Boateng, a tak budeme pokračovať len rohovým kopom.
     
    8
    Podobne ako domáci, tak aj hostia sa dostali do zakončenia po rohovom kope. Emil Forsberg pekným centrom z ľavej strany našiel hlavu Tima Wernera, no jeho pokus nemieril do priestoru troch žrdí.
     
    9
    Prvú vážnejšiu šancu dnešného duelu mali domáci. James Rodríguez poslal od rohovej zástavky dobrý center do šestnástky, Javi Martínez sa presadil cez Yussufa Poulsena, ale aj jeho druhé hlavičkové zakončenie mierilo vedľa.
     
    10
    Koniec prvej desaťminútovky sa odohrával v strede ihriska. Videli sme veľa menších súbojov, z ktorých však nič nebezpečné nebolo. Momentálne kombinujú obrancovia z metropoly Bavorska.
     
    11
    Domáci futbalisti budú mať výhodu priameho kopu z pomerne dobrej vzdialenosti. Kapitán hostí Willi Orban fauloval unikajúceho Arjena Robbena na hranici možno 17 metrov od brány.
     
    12
    Na rozohrávku priameho kopu si musíme ešte počkať. Daniel Siebert celú situáciu konzultuje s videorozhodcami. No, pokutový kop to určite nebude, faul nastal jasne pred šestnástkou súpera.
    12. Willi Orban (RBL)
     
    13
    Tak pozor! Lipsko bude dnešný zápas dohrávať v početnom oslabení. Willi Orban napokon dostáva za svoj faul na Arjena Robbena rovno červenú kartu. Tak toto je obrovská výhoda pre domáceho favorita.
    13. Willi Orban (RBL)
     
    14
    Exekútorom dlho očakávaného priameho kopu bol Arjen Robben. Bývalý holandský reprezentant mieril k pravej žrdi súperovej brány, ale Péter Gulácsi predviedol pekný zákrok a vyrazil loptu na rohový kop.
     
    15
    Na konci štvrťhodiny hry sme videli závar pred bránou Lipska. Po rohovom kope sa tlačil do zakončenia Javi Martínez, ale napokon sa píska zrejme jeho útočný faul.
     
    16
    Yussuf Poulsen fauloval v okolí stredového kruhu. Následne sa domáci futbalisti snažili rozohrať akciu po ľavej strane, ale v tesnom ofsajde sa ocitol obranca David Alaba.
     
    18
    Zverenci Juppa Heynckesa kombinujú na polovici ihriska a príliš sa dopredu neženú. Akoby trošku vyčkávali a snažili sa vytiahnuť obranu súpera. Navyše, opäť fauloval Yussuf Poulsen.
     
    19
    Bayern dal gól! Domáci futbalisti veľmi rýchlo využívajú presilovú hru. Arjen Robben sa presadil na pravej strane, prihrávkou v strede pokutového územia našiel JAMESA RODRÍGUEZA a ten pohotovou strelou k ľavej žrdi prekonal Pétra Gulácsiho.
    19. James Rodríguez (BAY) - 1:0
     
    20
    James Rodríguez pred malou chvíľou strelil svoj druhý gól v sezóne. Po zranení sa vrátil do základnej zostavy a trénerovi sa za dôveru odvďačil tým najlepším možným spôsobom. Lipsko to bude mať veľmi náročné.
     
    21
    Hostia sa dostali do ďalšieho zakončenia. Marcel Sabitzer našiel v šestnástke Yussufa Poulsena, ale jeho strela mierila nad bránu. Na druhej strane sme videli zblokovanú strelu Jamesa Rodrígueza, z ktorej pramení ďalší roh.
     
    22
    Tréner Lipska reaguje na vývoj dnešného zápasu. Na ihrisko prichádza defenzívnejšie ladený Ibrahima Konaté a na lavičku náhradníkov smeruje najlepší strelec mužstva Timo Werner.
     
    23
    Domáci futbalisti sa po rohovom kope nepresadili. Péter Gulácsi síce musel zasahovať po centri z ľavej strany, no druhému gólu v jeho sieti bez väčších problémov zabránil.
     
    24
    Péter Gulácsi predviedol v krátkom časovom úseku dva výborné zákroky. James Rodríguez krásnym pasom našiel voľného Roberta Lewandowskeho, no jeho hlavičku maďarský brankár excelentne vyrazil. Následne dobre zakročil aj pri strele Arjena Robbena.
    24. Robert Lewandowski (BAY)
     
    25
    Domáci futbalisti jasne dominujú dnešnému duelu. Teraz sa síce snažil niečo vymyslieť aj Filip Forsberg, no proti presile obrancov súpera nemal veľké šance na úspech. Dokonca ani len nevystrelil.
     
    27
    Aj pred zrakmi Manuela Neuera či Francka Ribéryho budú hostia zahrávať priamy kop. Marcel Sabitzer dobre zapracoval a napokon si vypýtal nedovolený zákrok od Thiaga Alcântaru.
     
    28
    Exekútorom priameho kopu bol tradične Emil Forsberg, ale jeho center nenašiel nikoho v bielom drese. Domáci futbalisti bez problémov upratali loptu do bezpečného priestoru.
     
    29
    V dnešnom zápase sme síce videli už červenú kartu, no hrá sa pomerne čisto. Jeden z mála faulov na domácej strane teraz vyprodukoval James Rodríguez v súboji so striedajúcim Ibrahimom Konatém.
     
    30
    Domáci futbalisti nemôžu pokračovať vo svojej útočnej akcii. Joshua Kimmich síce príkladne podporil ofenzívu svojho mužstva, no v momente prihrávky stál v postavení mimo hru.
     
    31
    Domáci futbalisti kontrolujú priebeh zápasu a kombinujú na polovici ihriska. Podľa štatistík držia loptu na kopačkách necelých 60% hracieho času. Loptu si vymieňajú najmä Jérôme Boateng a Mats Hummels.
     
    32
    Bavori to skúšali stredom pokutového územia, ale Robert Lewandowski sa nepresadil proti presile hráčov v bielych dresoch. Aktivita domáceho tímu ale pokračuje ďalej.
     
    33
    Yussuf Poulsen získal loptu v strede poľa a nasmeroval si to na bránu Svena Ulreicha. V súboji jedného proti jednému ho ale zastavil Jérôme Boateng, a tak bude nasledovať len vhadzovanie.
     
    34
    Všetci futbalisti Lipska sú sformovaní na vlastnej polovici ihriska. Napriek početnej nevýhode sa snažia napádať rozohrávku súpera a donútiť ho k nejakej zbytočnej chybičke.
     
    36
    Hostia sa snažili vyraziť do rýchleho brejku, ale Emil Forsberg akciu zbytočne zabrzdil. Bavori sa stihli vrátiť do zadných radov a následne získali loptu do svojho držania.
     
    37
    Momentálne nesledujeme nejaký atraktívny futbal. Bayern Mníchov hrá to čo potrebuje a spoľahlivo si drží svoj náskok. Z letargie nás teraz chcel vytrhnúť Arjen Robben, no po prihrávke Roberta Lewandowskeho bol v ofsajde.
     
    38
    Bayern dal gól! Nechcem robiť nejaké predčasné závery, no myslím si, že dnešný zápas je pomaly rozhodnutý. Javi Martínez parádnou kolmicou našiel ROBERTA LEWANDOWSKEHO, no a ten presnou strelou po zemi prekonal maďarského brankára Pétra Gulácsiho – 2:0.
    38. Robert Lewandowski (BAY) - 2:0
     
    39
    Robert Lewandowski sa teraz zastavil pri svojej lavičke. Jeho tvár síce skrivila bolestivá grimasa, no vyzerá to tak, že bude môcť v dnešnom zápase pokračovať. Pred chvíľou zaznamenal gól s poradovým číslom deväť.
     
    40
    Prvý polčas sa pomaly chýli k svojmu záveru. Bavori potvrdzujú svoju územnú prevahu a pevným krokom smerujú po desiatich kolách na lídersku pozíciu nemeckej Bundesligy.
     
    41
    Teraz sme videli skutočne veľa nepresností v strede ihriska. Nerozumeli si ani domáci futbalisti, a tak nemohli pokračovať vo svojej útočnej akcii.
     
    42
    Joshua Kimmich centroval z pravej strany. Obranca Dayot Upamecano loptu nadvihol, a tak budeme svedkami už siedmeho rohového kopu domáceho mužstva v zápase.
     
    43
    Po rohovom kope z ľavej strany zakončoval osamotený Mats Hummels. Pilier domácej defenzívy sa na seba veľmi hnevá, pretože jeho pokus smeroval nad bránu Pétra Gulácsiho.
     
    44
    Domáci futbalisti mali výhodu ďalšieho rohového kopu. Lopta prepadla na Jamesa Rodrígueza, no jeho zakončenie z náročnej pozície mierilo vedľa súperovej brány. Nasleduje len odkop od brány.
     
    45
    V závere prvého polčasu budeme svedkami ešte jedného striedania. Robert Lewandowski má zrejme svalové problémy, a tak ho nahradzuje čilský stredopoliar Arturo Vidal.
     
    45+1
    Hlavný rozhodca Daniel Siebert nadstavuje len jednu minútu, hoci sme videli dve striedania i posudzovanie situácie s videom. Bavori budú mať ešte výhodu jedného rohového kopu, ktorý vybojoval práve striedajúci Artuto Vidal.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Prvý polčas zápasu máme za sebou. Bayern Mníchov vedie dvojgólovým rozdielom a od 13. minúty hrá v početnej výhode. Po faule na Arjena Robbena bol vylúčený Willi Orban a možno konštatovať, že tento moment výrazne ovplyvnil priebeh duelu. O šesť minút neskôr skóroval výborne hrajúci James Rodríguez a následne sa k nemu pridal aj Robert Lewandowski. Poľsky kanonier musel v závere polčasu pre zranenie striedať, no pre zápas Ligy majstrov proti Celticu Glasgow zrejme bude fit. Druhý polčas sa začne približne o 19:33 hod.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Ralph Hasenhüttl sa rozhodol počas prestávky vymeniť jedného hráča. Marcel Sabitzer je už na lavičke náhradníkov a na ihrisko prichádza Bruma. Uvidíme, či toto striedanie nejako ovplyvní druhé dejstvo.
     
    47
    Tak si to predstavte. Ešte na konci úvodnej minúty druhého polčasu sa dostal do zakončenia práve Bruma. Portugalčan vystrelil spoza obrancu, ale jeho strelu kryje brankár Sven Ulreich.
     
    48
    Emil Forsberg sa dostal do obkľúčenia snáď štyroch hráčov v domácich dresoch. Následne loptu stratil, a tak si ju opäť vymieňali domáci stopéri. Po chvíľke sa dostal k centru David Alaba a po zákroku Dayota Upamecana nasleduje roh.
     
    49
    Po rohovom kope Arjena Robbena sa domáci do zakončenia nedostali. To prišlo až o pár sekúnd neskôr. David Alaba si vymenil loptu s Arturom Vidalom, ale jeho strela z ťažkého uhla mierila do bočnej siete.
     
    50
    Joshua Kimmich teraz dostal trošku viac priestoru a vystrelil z hranice približne 25 metrov. Jeho pokus mieril nad bránu, a tak bude nasledovať len odkop od brány Pétra Gulácsiho.
     
    51
    Domáci futbalisti držali loptu na svojich kopačkách, ale nič nevymysleli. Javi Martínez si nerozumel s Davidom Alabom, a tak nasleduje len vhadzovanie hráčov Lipska.
     
    52
    Teraz sa dostali na krátky čas k lopte aj hostia. Okamžite smeroval dlhý pas na Yussufa Poulsena, ale pred dánskym útočníkom odhlavičkoval loptu do bezpečia obranca Jérôme Boateng.
     
    53
    Sven Ulreich si po niekoľkých minútach siahol na loptu. Z pravej strany centroval Lukas Klostermann, ale našiel len pripravené rukavice nemeckého brankára.
     
    54
    Jérôme Boateng sa teraz krížnym pasom snažil uvoľniť Arjena Robbena. Toho si ale dobre postrážil krajný obranca Marcel Halstenberg, a tak loptu bezpečne chytá brankár Péter Gulácsi.
     
    55
    Druhý polčas zatiaľ veľa zaujímavé nepriniesol. Za zmienku snáď stojí len úvodná strela Brumu, ktorý preveril pozornosť brankára Svena Ulreicha. Domáci ešte bránu súpera v druhom dejstve neohrozili.
     
    57
    David Alaba síce ešte zachytil loptu na hracej ploche, no následne si pomohol nedovoleným spôsobom proti Lukasovi Klostermannovi. Hlavný arbiter tak prisudzuje loptu hosťom.
     
    58
    Bayern Mníchov mohol pridať ďalší gól. Po prízemnom centri Davida Alabu z ľavej strany sa trošku so šťastím dostal do koncovky Arjen Robben, ale mieril len do stredu súperovej brány.
     
    59
    Domáci budú mať výhodu priameho kopu z vyše 20 metrov. James Rodríguez sa snažil presadiť individuálne, no zozadu ho poslal na trávnik Ibrahima Konaté. Loptu si už stavia David Alaba.
     
    60
    Hodinu hry nám ukončil priamy kop Davida Alabu. Rakúsky obranca prevetral svoju ľavačku, ale loptu poslal možno meter od brány Lipska. Odkopávať tak bude Péter Gulácsi.
     
    61
    Bavori dlhší časový úsek obliehali pokutové územie súpera. Napokon ich snahu ukončila nepresná prihrávka Matsa Hummelsa, ktorý na ľavej strane hľadal svojho obranného kolegu Davida Alabu.
     
    62
    Posledné striedanie Lipska v dnešnom zápase. Z ihriska odchádza Emil Forsberg, a tak si na svoj prvý gól v sezóne musí ešte počkať. Na jeho miesto prichádza Konrad Laimer.
     
    63
    Domáci futbalisti držia loptu na svojich kopačkách a myslím si, že najčastejšie s ňou manipuluje trojica Mats Hummels, Jérôme Boateng a David Alaba. Rakúšan jednoznačne patrí medzi najlepších hráčov na ihrisku.
     
    64
    Aj teraz sa David Alaba zapojil do akcie svojho tímu. Napokon ale Bavori v akcii pokračovať nemôžu, pretože postranný rozhodca signalizuje postavenie mimo hru Thiaga Alcântaru.
     
    65
    Máme za sebou dvadsať minút druhého polčasu. Zverenci Juppa Heynckesa jasne kontrolujú zápas a iba malý futbalový zázrak ich môže pripraviť o tri body. Oslabený súper príliš nevzdoruje.
     
    66
    Joshua Kimmich sa teraz pekne presadil po pravej strane. Jeho strieľaný center narobil obrane súpera veľké problémy a napokon musel loptu odkopávať do bezpečia takmer z bránkovej čiary Lukas Klostermann.
     
    67
    Tesne po predošlej akcii pálil spoza pokutového územia James Rodríguez. Svoj druhý gól v zápase zatiaľ nepridal, pretože jeho technickú strelu bez problémov kryje Péter Gulácsi.
     
    68
    Domáci mali výhodu rohového kopu, no Joshua Kimmich neposlal do šestnástky práve najlepší center. Do brejku sa snažil dostať Bruma, ale s loptou si pri spracovaní nepotykal.
     
    69
    Teraz sme videli zaujímavý súboj v strede ihriska. Hlavný rozhodca napokon prisudzuje loptu zverencom Ralpha Hasenhüttla, pretože na trávniku sa ocitol Ibrahima Konaté.
     
    70
    Skóre zápasu sa už viac ako polhodinu nepohlo. Robert Lewandowski naďalej zostáva posledným strelcom a uvidíme či sa ešte niekto k nemu pridá. V domácom tíme je kandidátov viacero.
     
    71
    Svoje gólové konto sa snažil obohatiť Arjen Robben. Po dobrej práci Jamesa Rodrígueza vystrelil z otočky, no jeho pohotové zakončenie mierilo vedľa ľavej žrde brány Lipska.
     
    72
    Hlavný rozhodca píska nedovolený zákrok Lukasa Klostermanna. Ten mal nohu až príliš vysoko a zrejme kopačkou zasiahol hlavu domáceho obrancu Matsa Hummelsa.
     
    74
    Bayern predviedol peknú krídelnú akciu. Po prihrávke Arjena Robbena centroval z pravej strany Joshua Kimmich, no loptu poslal do bezpečia hlavičkujúci Dayot Upamecano.
     
    75
    Tak ešte štvrťhodina zostáva do konca zápasu. Diváci si možno sľubovali od tohto zápasu zaujímavejší priebeh, no treba podotknúť, že po spornom vylúčení hrá Lipsko už viac ako hodinu bez kapitána Williho Orbana.
     
    76
    Domáci futbalisti sa teraz nepresadili stredom ihriska. Veľmi dobre v defenzíve zapracoval Bruma, ktorý cez polčasovú prestávku vymenil strelca rozhodujúceho gólu zo zápasu so Stuttgartom – Marcela Sabitzera.
     
    77
    Konrad Laimer má síce dostatok síl, no teraz mu chýbala väčšia podpora spoluhráčov. Mats Hummels si pomohol spätnou prihrávkou na Svena Ulreicha, ktorý následne poslal loptu ďaleko od svojej brány.
     
    78
    Naby Keïta bol cez týždeň v pohárovom zápase proti Bayernu Mníchov vylúčený a ani dnes ho príliš nie je vidno. Teraz sa nám pripomenul len faulom na Jérôma Boatenga v strede ihriska.
     
    80
    Jérôme Boateng poslal z pravej strany dobrý center do súperovej šestnástky, no Davidovi Alabovi chýbal možno krok k zakončeniu. Celú akciu napokon zakončil Javi Martínez, ktorý spoza pokutového územia pálil nepresne.
     
    81
    Teraz sa črtala dobrá šanca na strelenie tretieho gólu domácich. Arturo Vidal posunul loptu na Jamesa Rodrígueza, Kolumbíjčan mal dostatok času i priestoru, ale jeho strela ľavačkou z hranice šestnástky bránu súpera minula.
     
    82
    Daniel Siebert vyťahuje prvú žltú kartu v dnešnom dueli. Po faule na Nabya Keïtu ju dostáva španielsky záložník Thiago Alcântara. Aj ten odohral v tejto sezóne už lepšie stretnutie.
     
    83
    Naby Keïta bol pred chvíľou faulovaný, no teraz sa sám previnil voči pravidlám. Sebastiana Rudyho poslal na trávnik, no následne sa mu aspoň športovo ospravedlnil.
     
    84
    Predposledné striedanie zápasu. V Allianz Arene si zahrá aj brazílsky krajný obranca Rafinha, ktorý vymenil Joshuu Kimmicha. Jupp Heynckes evidentne šetrí svojich hráčov.
     
    85
    Rafinha sa okamžite zapojil do hry, no jeho center z pravej strany kryje Péter Gulácsi. Následne vidíme ošetrovať Nabyho Keïtu, čo nie je dobrá správa pre hosťujúceho trénera, ktorý už nemôže striedať.
     
    86
    Arjen Robben bol aj dnes veľmi aktívny, no skórovať sa mu nepodarilo. V samotnom závere zápasu odchádza na lavičku náhradníkov a na hracej ploche ho nahradí Corentin Tolisso.
     
    87
    Hostia sa ešte snažili niečo vymyslieť smerom dopredu, ale Konrad Laimer to mal proti presile súperových obrancov veľmi náročné. Navyše, Lipsko je na ihrisku stále bez Nabyho Keïtu.
     
    88
    Zápas sa pomaličky dohráva. Po centri z pravej strany sa ešte dostal do zakončenia James Rodríguez, ale loptu možno na ceste do brány zastavil dobrým obranným zákrokom Diego Demme.
     
    89
    Domáci futbalisti si teraz nerozumeli v kombinácii, a tak bude nasledovať vhadzovanie súpera. Obe mužstvá sa už v podvedomí môžu pripravovať na budúcotýždňové zápasy v Lige majstrov.
     
    90
    V poslednej minúte hracieho času sa dostal k hlavičke Thiago Alcântara. Z dobrej pozície po centri Davida Alabu bránu netrafil, čím de facto ukončil šláger 10. kola Bundesligy.
     
    90+1
    Koniec zápasu.
     
    Daniel Siebert trápenie Lipska v dnešnom dueli už nepredlžoval a hralo sa len o pár sekúnd viac. Druhé dejstvo už nebolo také zaujímavé, ako to prvé. Bavori siahodlhou kombináciou kontrolovali svoj náskok a po výhre 2:0 sa dostávajú na čelo tabuľky. Zápas výrazne ovplyvnilo vylúčenie Williho Orbana... Hostia si nevypracovali prakticky žiadnu gólovú šancu a podobne ako minulý rok v Allianz Arene prehrali na nulu. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (20:25:03)

    Miroslav Kováčik

    Góly: 19. James Rodríguez, 38. Lewandowski

    Karty:   82. Th. Alcântara (BAY)   13. Orban (RBL)


    Držení míče: 68 % : 32 %.
    Střely na branku: 7:1. Střely mimo: 13:2. Rohy: 11:1. Ofsajdy: 5:0. Fauly: 7:9.
    Bayern Mníchov: Ulreich – Kimmich (84. Rafinha), J. Boateng, Hummels, Alaba – Rudy, Javi Martínez – Robben (86. Tolisso), Th. Alcântara, James Rodríguez – Lewandowski (45. Arturo Vidal).
    Náhradníci: Starke – Süle, Rafinha, F. Götze, Arturo Vidal, Tolisso, Wriedt.

    RB Lipsko: Gulácsi – Klostermann, Upamecano, Orban, Halstenberg – Keïta, Demme – Sabitzer (46. Bruma), Forsberg (62. Laimer) – Y. Poulsen, Werner (22. Konaté).
    Náhradníci: Mvogo – Bernardo, Konaté, Bruma, Laimer, Augustin, Kampl.

    Rozhodca: Daniel Siebert

    Diváci: 75 000