Ružomberok – Žilina 1:0 (kon.) | Podbrezová – Prešov 2:0 (kon.) | Slovan Bratislava – Michalovce 3:1 (kon.)
koniec
FK Železiarne Podbrezová
2:0 (2:0)
FC Tatran Prešov
Utorok 19.09.2017, 19:00 • Zelpo Arena, Podbrezová, Slovensko • Niké liga • 9. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 19:00.
     
    FK Železiarne Podbrezová

    "Železiari" v poslednom kole nestačili na nováčika z Nitry a pod Zoborom prehrali 0:1. O jediný presný zásah sa postaral Tomáš Kóňa, všetkému ale predchádzalo nedorozumenie Kuciaka s Krivákom a po ňom nariadený roh.

    Z doterajších ôsmich kôl zverenci Karola Praženicu prehrali až šesťkrát. Raz vyhrali, doma s Michalovcami a bod získali na horúcej pôde AS Trenčín.

    Najlepším strelcom je dvojgólový Matúš Mikuš.

    1. FC Tatran Prešov

    Prešov má po ôsmich kolách rovnaký počet bodov. Tri štvrtiny z nich prišli po dvoch víťazstvách a obe sa zrodili na pôdach súperov. V druhom kole šokovali hráči z východu republiky celé Slovensko, keď porazili MŠK Žilina pod Dubňom. Víťazný gól strelil z penalty Erik Streňo. Bolo to v druhom polčase, ktorý „Koňare“ museli odohrať s desiatimi mužmi po červenej karte Černáka. Druhá výhra sa zrodila v derby s Michalovcami.

    Prešov dvakrát dokázal aj remizovať. Stalo sa tak proti Senici a Dunajskej Strede. Nad jeho sily však boli Slovan Bratislava, FC Nitra, FC ViOn Zlaté Moravce a naposledy aj Spartak Trnava. Do tejto skupiny musíme ale zarátať aj Dubnicu, ktorá prekvapivo účastníka Fortuna ligy vyradila zo Slovnaft Cupu.

    Najlepším strelcom je päťgólový Roland Černák.
     
    Úvodné zostavy:

    FK Železiarne Podbrezová: Kuciak – Turňa, Kostelný (C), Krivák, Djordjevič – Baéz, Kupčík – Bernadina, Leško, Mikuš – Rendla.
    Náhradníci: Jedinák, Vavrúš, Válovčan, Kopičár, Káčerík, Blahút, Haščák.

    1. FC Tatran Prešov: Talian – Streňo, Jacko, Udeh, Miliutin – Adekunle, Dzurík, Sedlák (C), Černák – Katona – Grzegorz.
    Náhradníci: Ferenc – Petko, Dupkala, Keresteš, Hovančík, Micherda, Lenárt.

    Rozhodca: Kružliak – Slyško, Žákech – Kačenga.
     
    Eufória radosti v Zelpo Arene prebehla ešte pred výkopom stretnutia počas toho, ako nový tréner mužstva Marek Fabuľa prichádzal na svoju lavičku. Okrem fanklubu sa k potlesku pridal takmer celý štadión. Vyzerá to tak, že spoločne s príchodom staronového kouča sa do Podbrezovej vráti radosť z futbalu, ktorú "Železiari" pod Karolom Praženicom nezažívali.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Udeh zvládol vysoké napádanie domácich, takže dopredu prešiel Prešov. Po centri z krídla prichádza nepresná strela Streňa.
     
    2
    Na center Dávida Leška z priameho kopu si najlepšie naskakoval pred hranicou päťky voľný Andrej Rendla, lopta jeho hlavu tesne minula.
     
    3
    Bernadina sa dostal k centru z pravej strany aj napriek tomu, že najskôr o loptu prišiel. Jeho pas odvrátil pred Rendlom na roh stopér Udeh.
     
    4
    Podbrezová dala gól!

    Nabudení domáci sa presadzujú hneď v úvode! Center Leška z rohového kopu usmernil hlavou do brány nepokrytý LAZAR DJORDJEVIČ.
     
    5
    Djordjevič odohral loptu pred Adenkulem, ktorý však Srba následne nepríjemne zasiahol do nohy. Píska sa faul.
     
    6
    Domáci udržali loptu v strede poľa pre seba. Bernadina sa dobre zbavil protihráča, Rendla chcel následne prihral za obranu, no bol včas zastavený.
     
    7
    Po akcii na krídle prišiel center do šestnástky Prešova, Andreju Rendlu dokázal pokryť stopér Udeh a hostia odkopli loptu za čiaru.
     
    8
    Streňov dlhý center dokázal na zadnej žrdi zasiahnuť Černák, loptu na rohový kop zrazil Turňa. Podbrezová sa na dvakrát ubránila odkopom do autu.
     
    9
    Znova prišiel center Streňa, tentoraz krajný obranca hľadal Udeha. Loptu bola privysoká, robustný obranca sa k zakončeniu nedostal.
     
    10
    Andrej Rendla dostal nákop do stredu ihriska, kde sa pokúsil o sklepnutie na spoluhráčov. Lopta skončila za čiarou, znova ju už však má Podbrezová.
     
    11
    Bernadina sa na krídle zatiaľ snaží a robí problémy Miliutinovi. Ten ho tentoraz poslal na zem za pomoci sklzu. Nasleduje priamy kop.
     
    12
    Prudký center Leška mal nájsť na zadnej žrdi nepokrytého kapitána Podbrezovej Kostelného, okolo neho tečovaná lopta preletela a dostala sa do pre Prešov bezpečných pozícii.
     
    14
    Na center Mikuša si najlepšie nabehol Bernadina, toho síce postrážil Miliutin, lenže loptu poslal priamo na kopačku Matúša Turňu. Jeho prudkú ranu odvrátil Talian.
     
    15
    Po rohovom kope Leška hlavičkoval z hranice malého vápna Andrej Rendla, jeho pokus trafil brvno Talianovej brány.
     
    16
    Lazar Djordjevič bol nepríjemný faulovaný na polovici súpera, Sedlák kartovému trestu unikol. Centrovať do ohňa bude Dávid Leško.
     
    17
    Bernadina nízky center predlžoval do malého vápna, lopte prejsť do šance nedovolil Miliutin. Následnú snahu Turňu preťal Streňo. Rendla sa ale aj tak dostal k strele z hranice šestnástky. Pošmykol a namieril tesne nad.
     
    18
    Dávid Leško síce v strede poľa predskočil jedného zo súperov, lenže lopta mu ušla za autovú čiaru. Dopredu ide Prešov.
     
    19
    Aldo Baéz si nabehol pred pokutové územia protivníka, kde si ešte chcel potiahnuť loptu, no stopku mu vystavil obranca Udeh.
     
    21
    Hra sa síce odvíja v strede poľa, ale stále sú aktívnejší domáci futbalisti. Prešov sa zatiaľ márne snaží vyrovnať.
     
    22
    Prešov sa dlhší čas drží na lopte, všetko je to iba v strede ihriska, odkiaľ nebezpečenstvo pred bránou Martina Kuciaka nehrozí.
     
    23
    Andrej Rendla mohol postupovať do veľkej šance, jeho prechod zastavil hvizd hlavného rozhodcu, pretože útočník Podbrezovej sa ocitol v ofsajde.
     
    24
    Streňo po súboji s Djordjevičom na vlastnej polovici spadol, poriadne si zakričal. Píska sa faul, no obranca Prešova by to mal rozchodiť.
     
    25
    Kapitán Katona vystrelil z diaľky po narážačke s Černákom, jeho prudký pokus sa medzi tri žrde nedostal. Brankár Martin Kuciak preto zasahovať nemusel.
     
    26
    Hostia sa dostali k priamemu kopu, no nebezpečný center Miliutina do malého vápna zakončený byť nemohol. Píska sa útočný faul.
     
    27
    Žltú kartu dostáva Roland Černák (1. FC Tatran Prešov).
     
    29
    Aldo Baéz našiel na krídle dobre postaveného Djordjeviča, ten sa cez Streňa nedostal a obranca Prešova na Leškovi získal dokonca aut.
     
    30
    Dávid Leško poslal zaujímavý pas za obranu súpera, kde si nabehol Andrej Rendla. Ten ale svoj pohyb zastavil, myslel si totiž, že je v ofsajde. Ten sa nemával.
     
    31
    Adekunle dostal loptu na krídle, kde sa dokázal zbaviť Djordjeviča, avšak srbský obranca mu jeho center nakoniec zrazil na druhý rohový kop hostí.
     
    32
    Pretiahnutý center Katonu sa dostal zo šestnástky von, na druhej strane však ešte zachytil loptu Ćernák, no poslal ju priamo do náručia brankára Kuciaka.
     
    33
    Dávid Leško získal roh na druhej strane. Podbrezová sa dostáva k ďalšej dobrej šanci na gól.
     
    34
    Nízky center defenzíva hostí odvrátili, nákop Baéza naspäť do šestnástky už Kostelný do šance na Djordjeviča nedostal.
     
    35
    Pekný prienik Podbrezovej končí rohovým kopom, Udeh v poslednej chvíli odkopol prihrávku do druhej vlny na rohový kop. Už mohlo byť zle.
     
    36
    Roland Černák chcel naraziť do jedného z protihráčov, ale sám sa trochu poranil. Chvíľu ostal ležať na zemi, nakoniec bude v poriadku.
     
    37
    Grzegorz sa na hrote útoku snaží, lenže je tam veľmi osamotený. Teraz si pomohol faulom voči Kupčíkovi. Rozohrávať bude Kuciak.
     
    38
    Prenesenie hry od Streňa na Černáka síce presné bolo, ale Prešovčania sa ocitli len v strede ihriska, odkiaľ Katona nevymyslel vôbec nič.
     
    39
    Andrej Rendla predĺžil dlhý nákop Martina Kuciaka za seba do šestnástky, kam nabiehal hlavne Bernadina, no pri lopte bol prvý brankár Talian.
     
    40
    Po centri do šestnástky Podbrezovej odvrátil loptu Rendla, Matúš Turňa ju v sklze odkopol do bezpečia. Trafil pri tom síce aj Černáka, ale faul to rozhodne nebol.
     
    42
    Strela spoza šestnástky od Bernadinu neprešla, k lopte sa preto dostali hostia a Udeh ju hlavou sklepol pre Taliana.
     
    43
    Katona sa síce šteloval na strelu pred šestnástkou súpera, nakoniec zakončovať nemohol, nakoľko o loptu proti dvom hráčom súpera prišiel.
     
    44
    Podbrezová dala gól!

    Hostia sa pomaly dostávali do náznakov šancí, takže tento gól prichádza pre Podbrezovú naozaj vhod. ENDY OPOKU BERNADINA z hranice šestnástky prestrelil obrancov pred sebou aj Taliana.
    44. Endy Opoku Bernadina - 2:0
    Zdroj: www.huste.tv
     
    45
    Dávid Leško si nabehol do šestnástky, kde dostal presný pas, ale Udeh mu znepríjemnil situáciu. Síce sa cez neho dostal, Sedlák mu zakončiť nedovolil.
     
    45+0
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Podbrezová hrá po výmene trénera s veľkým entuziazmom a už do polčasu dala dva góly. Na jeho začiatku sa presadil Lazar Djordjevič, v závere Endy Bernadina.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    47
    Aktívnejšie začali druhý polčas hráči z Prešova. Strela Streňa bola nepresná, hostia sa snažia rozvinúť ďalšiu ofenzívnu vlnu.
     
    48
    Grzegorz si spravil telom priestor v šestnástke, prichystal pozíciu pre Katonu, lenže jeho strela bola zablokovaná hneď trojicou hráčov Podbrezovej.
     
    49
    Adekunle sa pekne zbavil Djordjeviča na krídle a centrom hľadal Grzegorza. Ten sa k lopte nedostal a nestalo sa tak ani po ďalšom centri, keď dobre zakročil Kostelný.
     
    50
    Mikuš vysunul na krídlo Bernadinu. Holanďan mal dosť priestoru aj času, takže si pripravil loptu na presný center. Rendla skúšal zakončiť z voleja, lenže guľatý nezmysel minul.
     
    51
    Černák si nabehol na zaujímavý pas do pokutového územia súpera, dobre sa vrátil Matúš Turňa a loptu z nebezpečných pozícií odprevadil.
     
    52
    Grzegorz si znova chcel prikryť loptu telom v šestnástke protihráčov, zastavil ho ofsajd, ktorý mu odmával postranný arbiter.
     
    53
    Rendla predĺžil dlhý nákop na Leška, ktorý sa na krídle pohral so Streňom. Center do malého vápna Mikuš len tesne minul. Prechod hostí na druhú stranu končí nepresnou strelou.
     
    55
    Mikuš potiahol loptu po krídle, prihral do druhej vlny, ale strelu Baéza fantasticky zlikvidoval Talian. Ten sa dokonca stihol premiestniť a na bránkovej čiare zakročil proti dorážke Leška, ktorá mala gólové parametre.
    55. Talianov výborný zákrok
    Zdroj: www.huste.tv
     
    56
    Po akcii na krídle centroval Katona, presným pasom našiel hlavu Grzegorza, no jeho zakončenie išlo do miest, kde Martin Kuciak bez problémov dočiahol.
     
    57
    Lazar Djordjevič sa dožadoval faulu pri postrannej čiare, keďže mu súper vyzul kopačku. Nakoniec sa píska proti svätyni Podbrezovej.
     
    58
    Streňo necentroval, ale naviezol si loptu do pokutového územia, kde sa dostal aj k strele. Jeho tvrdý projektil zlikvidoval obranca Kostelný dobrým blokom.
     
    59
    Matúš Mikuš takmer išiel sám na brankára, lenže oblúčik za obranu sa mu spracovať nepodarilo, čiže to šance neprešiel.
     
    60
    Žltú kartu dostáva Matúš Turňa (FK Železiarne Podbrezová).
     
    61
    Katona sa dostal k zrazenej lopte pred pokutovým územím súpera. Nič nevymýšľal a vystrelil z prvej. Iba do rukavíc gólmana Kuciaka.
     
    62
    Grzegorz si síce prebral loptu cez Kriváka, okamžite mu ju odpálil Kupčíka a ten istý hráč si poradil s aj s ďalším odkopom.
     
    63
    Katona dostal krásnu kolmicu za obrancu, rútil sa sám na brankára Martina Kuciaka, ten sa blysol skvelým zákrokom proti strele po zemi. Krivák odkopol na roh.
     
    63
    Po rohovom kope lopta našla Adekunleho, pred ktorým neodkopol Kupčík a Kostelný v snahe zachrániť situáciu fauloval. Nasleduje pokutový kop.
     
    63
    Žltú kartu dostáva Jaroslav Kostelný (FK Železiarne Podbrezová).
     
    64
    Erik Streňo to kopol po svojej pravej ruke, ale nedokázal trafiť bránu! Prešov zahodil obrovskú možnosť.
     
    64
    Striedanie v tíme FK Železiarne Podbrezová: z ihriska odchádza Endy Opoku Bernadina, prichádza Ján Blahút.
     
    67
    Pokutový kop Prešov síce nerozhodil, pretože sa stále pokúša tlačiť sa do brány Podbrezovej, no jeho kombinácie začínaj viaznuť.
     
    68
    Žltú kartu dostáva Matúš Mikuš (FK Železiarne Podbrezová).
     
    69
    Po centri Černáka z priameho kopu sa síce k hlavičke dostal poľský útočník Grzegorz, lenže v páde cez Kriváka loptu nasmeroval ďaleko od brány.
     
    70
    Ďalšia akcia hostí je neúspešná. Center na útočníka Grzegorza prišiel až po tom, ako sa mával aj pískal ofsajd.
     
    71
    Po chybnej rozohrávke Prešova loptu na krídle získal Blahút. Potiahol ju do šestnástky, avšak po obhodení jedného protihráča fauloval Udeha.
     
    72
    Striedanie v tíme 1. FC Tatran Prešov: z ihriska odchádza Oleksii Miliutin, prichádza Miroslav Petko.
     
    73
    Dnešné stretnutie sleduje 1002 divákov.
     
    75
    Žltú kartu dostáva Erik Streňo (1. FC Tatran Prešov).
     
    76
    Striedanie v tíme FK Železiarne Podbrezová: z ihriska odchádza Andrej Rendla, prichádza Adrián Káčerík.
     
    77
    Djordjevič si postrážil nákop na krídlo, kde nabiehal Akundele. Lopta prešla za čiaru, domáci sa postupne posúvajú dopredu.
     
    78
    Djordjevič si chcel hodiť loptu po krídle dopredu, cez Udeha však neprešiel a ten ho čistým sklzom cez loptu zastavil.
     
    79
    Striedanie v tíme 1. FC Tatran Prešov: z ihriska odchádza Tomáš Sedlák, prichádza Martin Dupkala.
     
    80
    Kačerík sa vo svojej prvej akcii dostal na krídle cez Jacka aj Katonu, stopér Prešova nakoniec center mladíka dokázal zablokovať.
     
    81
    Adrián Kačerík to po príchode na ihrisko skúša, teraz vystreli z otočky cez jedného z obrancov Prešova. Jeho pokus presný nebol.
     
    82
    Mikuš vybojoval priamy kop, keďže ho fauloval Udeh. Po centri Leška sa však hostia ubránili a dostali loptu na aut.
     
    83
    Po centri Turňu sa lopta od Blahúta odrazila k Mikušovi, ktorý z uhlu vošiel do malého vápna, no prudká prihrávka či strela presná nebola.
     
    84
    Dávid Leško vystrelil spoza pokutového územia z voleja len do obrancu pred sebou, odrazenú loptu tesne vedľa nasmeroval ďalšou strelou Ľuboš Kupčík.
     
    85
    Grzegorz a Djordjevič sa nepríjemne zrazili v hlavičkovom súboji, obaja potrebujú ošetrenie, takže hlavný arbiter Kružliak okamžite ukazoval k striedačkám.
     
    87
    Prešov sa tlačí do šestnástky súpera, center Adekunleho do druhej vlny však zastavil Kostelný. Hostia napriek tomu vo svojej snahe nepoľavujú.
     
    88
    Ďalší ofenzívny prienik. Udeh je už vpredu, jeho prihrávka však presná nebola a po odkope Turňu idú vpred domáci hráči.
     
    89
    Dzurík centroval spoza veľkého vápna do neho, jeho pokus sa s úspechom a ani presnosťou nestretol.
     
    90
    Blahút sa proti presile v šestnástke Prešova nepresadil, loptu však ešte získal Leško. Nastrelil prvého spoluhráča, kontru prerušil Turňa.
     
    90+1
    Nadstavujú sa 3 minúty.
     
    90+1
    Striedanie v tíme FK Železiarne Podbrezová: z ihriska odchádza Aldo Baéz, prichádza Adrián Kopičár.
     
    90+2
    Tečovanú strelu sa pokúsil Talian nepustiť na roh, čo sa mu podarilo. K lopte sa ale ešte predral Mikuš, ktorý po kontakte so súperom spadol, ale penalta to nebude.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    Podbrezová o svojom víťazstve rozhodla v druhom polčase. Presadili sa Djordjevič a Bernadina, V druhom dejstve zahodil penaltu Streňo, Prešov sa už na otočku nezmohol. Podbrezová preto vyhrala len druhýkrát v sezóne a hneď po príchode nového trénera. (20:46:44)

    Matej Kubove


    Hľadáme spravodajcu pre tím FK Železiarne Podbrezová. Viac informácií tu.


    Hľadáme spravodajcu pre tím FC Tatran Prešov. Viac informácií tu.

    Góly: 4. Djordjevič (Leško), 44. Bernadina

    Karty:   60. Turňa (POD), 63. Kostelný (POD), 68. Mikuš (POD) – 27. Černák (PRE), 75. Streňo (PRE)

    Nepremenená penalta: 64. Streňo (PRE), mimo


    FK Železiarne Podbrezová: Kuciak – Turňa, Kostelný (C), Krivák, Djordjevič – Baéz (90+1. Kopičár), Kupčík – Bernadina (64. Blahút), Leško, Mikuš – Rendla (76. Káčerík).
    Náhradníci: Jedinák, Vavrúš, Válovčan, Kopičár, Káčerík, Blahút, Haščák.

    FC Tatran Prešov: Talian – Streňo, Jacko, Udeh, Miliutin (72. Petko) – Adekunle, Dzurík, Sedlák (79. Dupkala), Černák – Katona (C) – Grzegorz.
    Náhradníci: Ferenc – Petko, Dupkala, Keresteš, Hovančík, Micherda, Lenárt.

    Rozhodca: Kružliak – Slyško, Žákech – Kačenga

    Diváci: 1002