Karabach – Kodaň 1:0 (kon.) | Lisabon – FCSB 0:0 (kon.) | Hoffenheim – Liverpool 1:2 (kon.)
YB Bern – CSKA Moskva 0:1 (kon.) | APOEL – Slavia 2:0 (kon.)
koniec
TSG 1899 Hoffenheim
1:2 (0:1)
Liverpool FC
Utorok 15.08.2017, 20:45 • WIRSOL Rhein-Neckar Arena, Sinsheim • Liga majstrov (predkolá) • Play-off
Predzápasové kurzy
     
    Liverpool potvrdil rolu favorita a do odvety si vytvoril veľmi dobrú pozíciu. V druhom polčase najskôr na 0:2 zvýšil vlasný gól Nordtveita. V závere ešte skóroval Uth, ale Hoffenheim spokojný byť nemôže. (22:44:33)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Marko Grujič vystrelil spoza šestnástky pod brvno, Baumann na dvakrát tečovaný pokus chytil do svojich rukavíc.
     
    90+3
    Demirbay sa ocitol v súboji s Grujičom a po ňom si odniesol nejaké zdravotné problémy, ale snaží sa rýchlo na jednej nohe odskákať za čiaru, aby jeho spoluhráči mohli pokračovať v hre. Tam bude ošetrovaný.
     
    90+2
    Demirbay poslal nádherný center z priameho kopu a Hubner mohol vyrovnať! Obranca Hoffenheimu sa ocitol úplne sám na hranici malého vápna, z päťky hlavou namieril nad.
     
    90+1
    Nadstavujú sa 4 minúty.
     
    90
    Alexander-Arnold sa stal hrdinom momentu, pretože krásny center Kadeřábka na zadnú žrď pre Kramariča v poslednej chvíli odvrátil, aby z toho nebola veľká šanca.
     
    89
    Striedanie v tíme Liverpool FC: z ihriska odchádza Mané, prichádza Grujič.
     
    88
    Uth po chybe Morena utekal do otvoreného priestoru na polovici súpera, ale nakoniec ho dobre dostúpil Lovren a jeho postup zastavil.
    87. Mark Uth (HOF) - 1:2
     
    87
    Hoffenheim dal gól!
    Striedajúci MARK UTH dostal krásny pas do šestnástky, kde sa vyhol ofsajdu, loptu si spracoval na hruď a krásnou strelou nedal Mignoletovi šancu.
     
    85
    Striedanie v tíme Liverpool FC: z ihriska odchádza Firmino, prichádza Solanke.
     
    84
    Sadio Mané strieľal z prvej z hranice veľkého vápna. Pod nohy mu ešte spadol Nordtveit, ale to nebol dôvod, prečo Senegalčan namieril vedľa.
     
    83
    Ďalší pas do pokutového územia mal nájsť hlavu Sandra Wagnera, pred ním sa do vzduchu vyšvihol Mignolet a chytil loptu do rukavíc.
     
    82
    Kadeřábek sklepol centrovaný pas hlavou pre svojho spoluhráča na hranicu pokutového územia, odkiaľ z prvej pálil Amiri, lenže Mignolet predviedol skvelý zákrok.
     
    81
    Znova to bol Mané, kto sa pokúsil zamiešať loptou a dostať do problémov obranu Hoffenheimu. Center šikovného Afričana chytil Baumann.
     
    80
    Kadeřábek dostal centrom loptu do pokutového územia, lenže Utha veľmi dobre pokryl Lovren a po odkope môže ísť dopredu hosťujúci tím.
     
    78
    Mané sa predral po ľavej strane, odcentroval po zemi do pokutového územia, kde hľadal Firmina, ktorý bol zase dobre strážený.
     
    77
    Mané poslal do šestnástky Morena, ktorý z bránkovej čiary stihol odcentrovať pod seba, ale pred Firminom odkopol Vogt.
     
    76
    Žltú kartu dostáva Hubner (TSG 1899 Hoffenheim).
    74. James Milner (LIV) - 0:2
     
    74
    Liverpool dal gól!
    James Milner dostal krásnu loptu vedľa pokutového územia súpera, odkiaľ si ju stiahol do šestnástky a chcel centrovať na zadnú tyč, ale po teči HAVARDA NORDTVEITA skončil guľatý nezmysel v rohu brány. Je to vlastný gól. Všetkému však predchádzal faul Amiriho v strede ihriska, po ktorom hráči Hoffenheimu na chvíľu prestal hrať, zatiaľ čo Wijnaldum rýchlo rozohral.
     
    73
    Alberto Moreno poslal prudký center na prvú žrď, Can loptu nasmeroval nad bránu Baumanna.
     
    72
    Nordtveit sklzom čisto zastavil Sadia Maného vedľa svojej šestnástky, lenže lopty sa následne dotkol rukou, čiže sa píska proti bráne TSG.
     
    71
    Dejan Lovren sa po rohovom kope dostal z hranice päťky do veľmi nebezpečného zakončenia, avšak jeho hlavička znova skončila v rukaviciach Baumanna.
     
    70
    Striedanie v tíme TSG 1899 Hoffenheim: z ihriska odchádza Gnabry, prichádza Uth.
     
    70
    Po chybe v rozohrávke poslal Can kolmicu do šestnástky, kam nabehol Salah. Z mierneho uhlu mieril po zemi k žrdi, všetko zákrokom vyriešil Baumann.
     
    68
    Alexander-Arnold si to po krídle nasmeroval až do šestnástky Hoffenheimu, kde sa porúčal cez Hubnera na zem, avšak pokutový kop sa nepíska.
     
    67
    Serge Gnabry strieľal z dobrej pozície v šestnástke súpera. Loptu mal pod sebou a aj preto vystrelil nepresne, nad bránu Mignoleta.
     
    66
    Po rohovom kope domácich sa dopredu vydali hráči Liverpoolu, ktorí síce loptu do šestnástky dostali, ale tam sa jej zmocnil Baumann.
     
    65
    Tentoraz to Demirbay kopol o niečo lepšie, Mignloet mal problémy. Tie vyriešil odvrátením na ďalší roh stopér Matip.
     
    64
    Hubner sa po rohovom kope snažil zakončiť hlavou, no lopta mu nesadla na hlavu a pri výskoku ju poslal iba za seba. Bude tu ale ďalší rohový kop.
     
    63
    Striedanie v tíme Liverpool FC: z ihriska odchádza Henderson, prichádza Milner.
     
    62
    Emre Can poslal peknú prihrávku do pokutového územia, lenže nik zo spoluhráčov jeho úmysel nezachytil, takže lopty sa ujal brankár Baumann.
     
    61
    Nordtveit späť v hre, zatiaľ čo jeho spoluhráči kombinujú v strede ihriska a snažia sa postupne dostávať sa bližšie k šestnástke súpera.
     
    60
    Nordtveit sa vo vlastnej šestnástke zrazil s Maném a ostal chvíľu ležať na trávniku, no teraz to vyzerá tak, že bude poriadku a nebude mať žiadne zdravotné patálie.
     
    59
    Kadeřábek loptu na pravom krídle nedobehol, pretože Alberto Moreno si na neho dal pozor a nepustil ho k lopte. Tá prešla za bránkovú čiaru.
     
    58
    Emre Can sa pokúsil vyviesť guľatý nezmysel až k pokutovému územiu protivníka, no ocitol sa proti presile a o loptu prišiel.
     
    57
    Liverpool si v týchto chvíľach dáva pozor na zadné dvierka, pretože Hoffenheim postupne zvyšuje svoju aktivitu a tlačí sa pred Mignoleta.
     
    55
    Žltú kartu dostáva Alexander-Arnold (Liverpool FC).
     
    54
    Kadeřábek si krásne nabehol do šestnástky, pretože na neho úplne zabudol Alberto Moreno. Dostal pas na hranicu malé vápno, lenže lopta mu ušla k Mignoletovi.
     
    53
    Striedanie v tíme TSG 1899 Hoffenheim: z ihriska odchádza Rupp, prichádza Amiri.
     
    52
    Striedanie v tíme TSG 1899 Hoffenheim: z ihriska odchádza Bičakčič, prichádza Nordtveit.
     
    51
    Žltú kartu dostáva Can (Liverpool FC).
     
    50
    Krásna akcia domáceho mužstva skončila gólom, ale Gnabry sa ocitol vo veľkej šanci, ktorú premenil, z postavenia mimo hry, takže presný zásah neplatí.
     
    48
    Hoffenheim sa rohovému kopu ubránil a prešiel dopredu, ale na polovici súpera loptu stratil, takže znova sa k nej dostal Liverpool.
    47. Firmino (LIV)
     
    47
    Roberto Firmino sa ocitol v obrovskej šanci po tom, ako mu lopta do voľného priestoru pred Baumanna naservíroval Mané, lenže brazílsky útočník totálne zlyhal a proti svojmu bývalému tímu napálil iba brankára.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Perfektný futbal nám prináša tento zápas 4.predkola Ligy majstrov. V úvode zahodil penaltu Kramarič, čo Hoffenheim určite hnevá, pretože po polčase prehráva zásluhou krásnej strely z priameho kopu od mladého Trenta Alexander-Arnolda. Šancí sme videli dosť veľa, ďalšia sa zatiaľ neujala.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+2
    Liverpool sa ešte dostal k rohovému kopu a mohol viesť o dva góly! Alberto Moreno poslal pekný center na malé vápno, kde si naskočil Lovren a len tesne minul bránu Baumanna.
     
    45+1
    Sandro Wagner sklepol loptu a takmer sa v obrovskej šanci ocitol Zuber. Tomu zakončenie v poslednej chvíli znemožnil Arnold.
     
    45+1
    Nadstavuje sa 1 minúta.
     
    45
    V týchto chvíľach je to zápas, ktorý spĺňa tie najvyššie požiadavky. Mané hľadal krásnou finálkou Salaha. V poslednej chvíli Afričana dohral Bičakčič a nedovolil mu prihrať presnejšie.
     
    44
    Pozor si musel dať Alexander-Arnold, pretože za chrbát mu zabehol Kramarič, ktorý sa mohol rútiť po dobrej prihrávke do šance. Všetko vyriešil brankár Mignolet.
    43.
     
    43
    Čo teraz nedali domáci?! Serge Gnabry sa dostal cez Lovrena do obrovskej šance, pretože bol sám pred Mignoletom, lenže v páde trafil do tohto gólmana LFC. Dorážka Wagnera smerovala do prázdnej časti brány, trafila žrď.
     
    42
    Niekoľko súbojov v strede ihriska končí faulom na Sandra Wagnera. Hoffenheim bude môcť pokračovať vo svojom prechode do pokutového územia Liverpoolu.
     
    41
    Salah sa síce dostal po krídle bližšie k šestnástky Hoffenheimu, lenže zrazu sa ocitol úplne sám, nemal s kým kombinovať a guľatý nezmysel prišiel.
     
    40
    Kadeřábek svojím centrom spoluhráčov nenašiel a nepodarilo sa to ani Zuberovi z druhej strany. Gnabry bol veľmi dobre bránený.
     
    39
    Alexander-Arnold si tentoraz s loptou nepotykal. Na krídle mu ušla od nohy a cez Zubera dokonca ušla za bránkovú čiaru. Odkopávať mohol Baumann.
     
    37
    Salah sa dostal k nákopu do pokutového územia, prihral do druhej vlny na Cana. Strela nemeckého záložníka ide do stredu brány k pozornému Baumannovi.
     
    36
    Pochváliť musíme aj Sadia Maného, ktorý vybojoval tento priamy kop potiahnutím lopty až pred šestnástku, kde bol faulovaný Bičakčičom.
    35. Trent Alexander-Arnold (LIV) - 0:1
     
    35
    Liverpool dal gól!
    18-ročný pravý obranca TRENT ALEXANDER-ARNOLD začína dostávať šance v základnej zostave a teraz mu bolo dokonca dovolené postaviť sa k rozohrávke priameho kopu. Trafil to nádherne, keďže lopta preletela ponad múr a popri žrdi sa dostala do siete tesne pri trávniku.
     
    34
    Žltú kartu dostáva Bičakčič (TSG 1899 Hoffenheim).
     
    33
    Alexander-Arnold sa vysunul až do šestnástky protivníka, kde sa snažil získať loptu pre seba, lenže to sa mu nepodarilo. Nakoniec ho napálil Kramarič a Baumann musel rýchlo zasiahnuť, aby z toho nebol kuriózny gól.
     
    32
    Hra sa dostala do stredu ihriska, kde sa s loptou hrali futbalisti Liverpoolu. Ich kombinácia sa smerom dopredu nedostáva.
     
    31
    Kadeřábek sprava centroval do druhej vlny, kde loptu zachytil Sandro Wagner, no nemal to na strelu, takže ešte prihral na Ruppa. Jeho strela z otočky končí blokom obrancu Matipa.
     
    30
    Bičakčič sa posunul dopredu po pravej strane, kde chcel pomôcť spoluhráčom pri krídelnom prechode smerom dopredu. Moreno všetko zastavil.
     
    29
    Kombináciu Hoffenheimu na pravej strane prerušil Alexander-Arnold, ktorý z voleja odkopol loptu pri snahe domácich o kombináciu.
     
    28
    Demirbay znova kopol center až do šestnástky krásne, tesne za líniu hráčov Liverpoolu, kde si nabiehalo niekoľko domácich futbalistov, ale včas odkopol Henderson.
     
    27
    Hubner si v strede hracej plochy zakryl loptu pred Salahom a ten ho veľmi nepríjemne zasiahol do nohy pri pokuse guľatý nezmysle súperovi odobrať.
     
    26
    Kadeřábek si nabehol do pokutového územia, kde dostal presný pas, lenže pri svojom zakončení bol dosť z uhlu, a tak jeho volej končí vysoko nad.
     
    24
    Strela Sandra Wagnera spoza pokutového územia mieri vysoko nad bránu Mignoleta. Belgičan mohol ostať pokojný a zasahovať nemusel.
     
    23
    Zuber privodil svojmu spoluhráčovi Ruppovi problémy v strede ihriska, kde ho "zašil" a dostal do ťažkej pozície. Záložník domácich si nakoniec vypýtal faul.
     
    22
    Menšie problémy na ľavej strane defenzívy Hoffenheimu ostali hráčmi Liverpoolu nepotrestané. Po odkope sa hra dostala do stredu poľa.
     
    21
    Alexander-Arnold zvládol situáciu vedľa svojej šestnástky rezolútnym odkopom. V strede poľa sa už s loptou na nohe pohybujú hráči Hoffenheimu.
     
    20
    Dvadsať minút za nami a skvelý futbal pokračuje. Zatiaľ sme gól nevideli, ale nepremenenú penaltu už áno. Na druhej strane zahodil šancu Salah.
     
    19
    Hoffenheim sa síce usadil na polovici súpera, lenže nedokáže sa cez jeho defenzívu dostať bližšie k pokutovému územiu. Lopta je takmer v strede ihriska.
     
    18
    Dobrá krídelná akcia skončila po centri Arnolda zákrokom Bičakčiča, nasledovať bude rohový kop. Pas od zástavky však defenzíve Hoffenheimu starosti nespravil.
     
    17
    Demirbay centroval veľmi dobre, jeho kvalitný pas znegoval ofenzívny faul domácich futbalistov.
     
    16
    Emre Can fauloval na vlastnej polovici Sandra Wagnera, ktorý sa mu pokúsil zobrať loptu. Pred Mignoleta znova priletí centrovaná lopta.
    15. Salah (LIV)
     
    15
    Mohamed Salah dostal krásnu prihrávku za obranu, takmer od polovice išiel sám na Baumanna, avšak stihol ho dobehnúť Vogt, ktorý ho len tieňoval, ale aj to stačilo, aby Egypťan bránu súpera tesne minul.
     
    14
    Hráči domáceho mužstva sú po nepremenenej penalte zaskočení a dopredu im to ide veľmi zle. Liverpool momentálne nemá problém zastavovať akcie Hoffenheimu.
     
    13
    Henderson po ľavej strane síce prešiel cez Kadeřábka, ale center do druhej vlny dokázali hráči Hoffenheimu odkopnúť do bezpečia.
    12. Kramarić (HOF)
     
    12
    Chorvátsky útočník strelil po ľavej ruke belgického brankára Mignoleta, ale veľmi katastrofálne, pretože gólman sa nemusel v podstate nohami ani pohnúť, aby chytil pokutový kop!
    11.
     
    11
    Serge Gnabry v šestnástke súpera nabúral do stopéra Lovrena. Hlavný arbiter najskôr nepískal, ale potom sa pozrel na svojho asistenta a po nejakých troch-štyroch sekundách ukázal na biely bod.
     
    10
    Desať úvodných minút bolo naozaj veľmi dobrých. Je vidieť, že oba tímy chcú ísť za každú cenu do skupiny Ligy majstrov.
     
    8
    Hubner v poslednej chvíli zastavil center Morena na Salaha. Následne sa Mané dostal do pokutového územia, z uhlu vystrelil, avšak jeho ranu zastavil Baumann.
     
    7
    Demirbay poslal center z priameho kopu pred Mignoleta, ktorý musel zasahovať po veľmi zlom zákroku Lovrena. Ten chcel loptu v sklze odkopnúť, nakoniec ju so šťastím dostal len k svojmu gólmanovi. Penalta za ruku to nebude.
     
    6
    Serge Gnabry sa takmer dostal do veľkej šance po perfektnom centri sprava, lenže v poslednej chvíli mladý Nemec hlavou zľuftoval. Následný pas Kadeřábka pokryl Arnold.
     
    5
    Druhý ofsajd v stretnutí, tentoraz sa do neho dostal hráč domácich Wagner. Na druhej strane prechod Maného zastavil Bičakčič.
     
    4
    Mignolet musel vybehnúť mimo svojho pokutového územia, aby sa dostal lopte pred Kramaričom. Belgický gólman ju stihol odpratať na autové vhadzovanie.
     
    3
    Vysoký presing hosťujúcich hráčov neniesol úspech, pretože hráči Hoffenheimu sa s loptou dostali až pred šestnástku protivníka.
     
    2
    Mohamed Salah centroval z krídla do pokutového územia, ale Firmino sa k lopte nedostal. Egypťan po ďalšom pase dokonca skóroval, no zakončoval z ofsajdu.
     
    1
    V búrlivej nemeckej atmosfére sa začal veľmi zaujímavý duel dvoch tímov, ktoré rovnako silno myslia na skupinovú fázu Ligy majstrov. Favorit je jasný, outsider kvalitný.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    TSG 1899 Hoffenheim: Baumann – Bičakčič, Vogt (C), Hubner – Kadeřábek, Rupp, Demirbay, Zuber – Kramarič, Gnabry – Wagner
    Náhradníci: Kobel – Nordtveit, Toljan, Amiri, Uth, Szalai, Geiger

    Liverpool FC: Mignolet – Alexander-Arnold, Matip, Lovren, A. Moreno – Can, Henderson (C), Wijnaldum – Salah, Firmino, Mané
    Náhradníci: Karius – Milner, Gomez, Grujič, Klavan, Origi, Solanke.
     
    TSG 1899 Hoffenheim

    Jedno z prekvapení minulej sezóny skončilo v Bundeslige na štvrtom mieste a to znamená účasť v štvrtom predkole Ligy majstrov. Súpera však má viac ako ťažkého. Hoffenheim favoritom rozhodne nie je, no netreba ho podceňovať, lebo kvalita na prekvapivý výsledok má.

    A to aj napriek tomu, že z klubu odišlo niekoľko dôležitých hráčov. Bayern Mníchov posilnila dvojica Sebastian Rudy – Niklas Süle, obranca Fabian Schär zamieril do La Corune a porúčali sa i Schwegler, Rapp, Soares, Čolak, Atik, Coban či Terrazzino.

    Pribudol však šikovný krídelník Serge Gnabry, na hosťovanie z Bayernu. Kmeňovými hráčmi sú už napríklad Nico Schulz, Robert Zulj, Håvard Nordtveit, Justin Hoogma a Florian Grillitsch.

    Liverpool FC

    "The Reds" začali sezónu v Premier League rozpačito. Na pôde Watfordu odohrali náročný duel, v ktorom dvakrát prehrávali, aby otočili na 3:2 a keď sa už dalo, že budú brať tri body, tak v nadstavenom čase z ofsajdu skóroval Britos a vyrovnal.

    Na pretrase je v posledných dňoch hlavne Phillipe Coutinho, ktorý by FC Barcelona chcela nahradiť Neymara. Liverpool odmietol ponuku vo výške sto miliónov libier, následne podal vyhlásenie o tom, že Brazílčan nikam nejde, lenže ten do hodiny formálne požiadal o odchod, takže sága okolo tohto futbalistu je stále otvorená.

    Jurgen Klopp do klubu zatiaľ priviedol tri nové mená. Egypťan Mohamed Salah z AS Rím stál 42 miliónov eur, mladý útočník Dominic Solanke prišiel z Chelsea zadarmo a škótsky obranca Andrew Robertson zarobil Hullu City niečo cez pätnásť miliónov.

    Mnoho mladíkov odišlo hosťovať, natrvalo áčko opustili Kevin Stewart (Hull City), Ryan Fulton (Hamilton), Andre Wisdom (Derby County) a Lucas Leiva (Lazio), ktorý už stihol získať Taliansky superpohár.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:45.

    Matej Kubove

    Góly: 87. Uth – 35. Alexander-Arnold, 74. Nordtveit (vla.)

    Karty:   34. Bičakčič (HOF), 76. Hubner (HOF) – 51. Can (LIV), 55. Alexander-Arnold (LIV)

    Nepremenená penalta: 12. Kramarič (HOF), brankár Mignolet zneškodnil


    TSG 1899 Hoffenheim: Baumann – Bičakčič, Vogt (C), Hubner – Kadeřábek, Rupp, Demirbay, Zuber – Kramarič, Gnabry – Wagner
    Náhradníci: Kobel – Nordtveit, Toljan, Amiri, Uth, Szalai, Geiger

    Liverpool FC: Mignolet – Alexander-Arnold, Matip, Lovren, A. Moreno – Can, Henderson (C), Wijnaldum – Salah, Firmino, Mané
    Náhradníci: Karius – Milner, Gomez, Grujič, Klavan, Origi, Solanke
    Streda 23.08.2017
    Liverpool - Hoffenheim 4:2

    Góly: 10. Can, 18. Salah, 21. Can, 63. Firmino – 28. Uth, 79. Wagner

    Karty:   30. Geiger (HOF), 37. Kadeřábek (HOF), 45+1. Demirbay (HOF), 51. Vogt (HOF), 90. Hübner (HOF)

    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 10:4. Střely mimo: 7:3. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 2:5. Fauly: 3:13.