Karabach – Kodaň 1:0 (kon.) | Lisabon – FCSB 0:0 (kon.) | Hoffenheim – Liverpool 1:2 (kon.)
YB Bern – CSKA Moskva 0:1 (kon.) | APOEL – Slavia 2:0 (kon.)
koniec
FK Karabach
1:0 (1:0)
FC Kodaň
Utorok 15.08.2017, 18:00 • Tofig Bahramov Stadium, Baku • Liga majstrov (predkolá) • Play-off
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Dobrý večer všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu ze 4. předkola Ligy mistrů. Společně se dnes podíváme na souboj mezi FK Karabach a FK Kodaň. Výkop je stanoven na 18 hodin.
     
    FC Kodaň

    Dánský celek vstoupil do soutěže ve druhém předkole. V něm Kodaň díky výhře na Slovensku postoupila přes Žilinu. V dalším předkole čekal na Kodaň nepříjemný Vardar. Na venkovní půdě dánský celek prohrál 1:0 a v odvetě v Dánsku si postup zajistil až v závěrečné dvacetiminutovce, kdy hrál v oslabení, protože Ján Greguš se nechal vyloučit. V sobotu hostila Kodaň Horsens a nakonec byla ráda za remízu 1:1.
     
    FK Karabach

    Karabach také vstoupil do milionářské soutěže ve druhém předkole. V něm vyřadil gruzinskou Samtrediu. V dalším předkole čekal na celek z Ázerbájdžánu Šerif Tiraspol. Po výsledcích 0:0 a 1:2 nakonec postoupil právě Karabach. O víkendu navíc absolvoval dnešní domácí celek úspěšnou generálku, když na půdě Neftci Baku vyhrál 3:1.
     
    Úvodné zostavy:

    FK Karabach: Šehič – Medvedev (C), B. Huseynov, Rzeźniczak, Agolli – Míchel, Almeida – Garajev – Madatov, Ndlovu, Guerrier
    Náhradníci: Kanibolotskij – Amirgulijev, Sadigov, Ismajlov, A. Husejnov, Yunuszadä, Dinijev. Tréner: Gurban Gurbanov

    FC Kodaň: Olsen – Ankersen, Lüftner, Boilesen, Bengtsson – Verbič, U. Matič, Kvist (C), Toutouh – Pavlovič, Santander
    Náhradníci: Andersen – Thomsen, Antonsson, Kusk, Roerslev, Sotiriou, Amankwaa. Tréner: Ståle Solbakken.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Domáci hráči mali výkop tohto stretnutia, po ktorom prešli dopredu, lenže odrazená lopta skončila v rukaviciach brankára Olsena.
     
    2
    Nákop na pravé krídlo hosťujúcej ofenzívy sa neujal, loptu poľský obranca Rzeźniczak pustil k svojmu brankárovi.
     
    3
    Uroš Matič sa v strede poľa dostal do súboja s útočníkom Dinom Ndlovum, ktorý ostáva ležať na trávniku pre problémy s kolenom a musí byť ošetrovaný.
     
    4
    Stále sa nehrá, útočník domáceho mužstva má problémy, ktoré možno skončia striedaním. Uvidíme, čo prinesú najbližšie sekundy.
     
    5
    Madatov sa veľmi pekne predral do pokutového územia, kde nebezpečne prihral do malého vápna, no tam loptu nedokázal nik zakončiť.
     
    6
    Ndlovu zatiaľ nestriedal a je späť v hre, takže z najhoršieho je asi vonku. Hádam sa jeho problémy už nevrátia.
     
    7
    Toutouh pred šestnástky prihral iba do miest, kde bol prvý brankár domácich Šehič. Po rozohrávke si v strede poľa vypýtal faul Ndlovu.
     
    8
    Verbič sa presunul na ľavé krídlo, kde sa pokúsil zakombinovať s Toutouhom, avšak dobre si defenzívne povinnosti splnil Guerrier.
     
    9
    Kvist odkopol loptu od nohy Guerriera, ktorý si loptu hodil z krídla smerom do šestnástky. Ankersen následne získal autové vhadzovanie.
     
    10
    Oba tímy sa veľmi opatrne pustili do tohto stretnutia, v ktorom ide o veľmi veľa a nik nechce spraviť zbytočnú chybu.
     
    11
    Guerrier sa sprava síce dostal k centru, no nasmeroval ho iba do miest, kde bol postavený Bengtsson. Švédsky obranca tento pas zrazil.
     
    12
    Husejnov nakopol smerom na krídlo, kde si mal nabehnúť ľavý obranca Agolli či Madatov, ale lopta nikoho nenašla.
     
    13
    Míchel sa spred šestnástky dostal k strele cez Lüftnera, ktorý nakoniec loptu netečoval. Brankár Olsen na ňu nedočiahol, avšak guľatý nezmysel išiel tesne vedľa brány.
    13. Míchel (KBK)
     
    14
    Madatov sa perfektne vrátil k šestnástky Karabachu a po sklze loptu Ankersenovi vypichol na rohový kop.
     
    15
    Ankersen zakrútil loptu do malého vápna. Tam bolo niekoľko hráčov z oboch tímov, avšak najlepšie zareagoval Šehič a vyboxoval.
     
    16
    Po dlhom aute spravil veľkú chybu gólman domáceho mužstva, ktorý loptu podbehol a Santander takmer skóroval. Bude to roh.
     
    16
    Šehič vyboxoval, Bengtsson vrátil nákopom späť. Santander vyhral hlavičku, ale nenamieril ju medzi tri žrde a dorážať nestihol Verbič.
     
    17
    Menšie zaváhanie v zadných radoch FC Kodaň potrestané rozhodne nebude, píska sa totiž ofsajd Ndlovuho.
     
    18
    Medvedev si síce nabehol na pravé krídlo, kde nestihol Toutouh, lenže pas od Kvista spracovať nedokázal. Lopta ušla za čiaru.
     
    20
    Boilesen síce zastavil prechod Ndlovuho do šestnástky, lenže loptu poslal iba na Míchela, ktorý z prvej vystrelil a našiel brankára Olsena.
     
    21
    Medvedev bol na krídle držaný Bengtssonom, ktorého následne kapitán domácich trafil lakťom do tváre. Dva evidentné fauly, nepískal sa ani jeden.
     
    22
    Teraz sa už faul píska, odniesol si to Medvedev, ktorý si pomohol nedovolene proti Santanderovi. Keďže to bolo pred pokutovým územím, tak uvidíme priamy kop.
     
    23
    Verbič napokon namiesto priamej strely poslal pekný center smerom na zadnú tyč, tam najvyššie vyskočil brankár Šehič.
     
    24
    Tentoraz ľavačkou centroval Bengtsson, Santander bol bránený dvomi obrancami Karabachu a do zakončenia sa nedostal.
     
    25
    FK Karabach dáva gól!
    Po dlhom aute Kvista do šestnástky domácich prešli dopredu hráči azerbajdžanského tímu. Ndlovu vystrelil spoza šestnástky do žrde, ale odrazenú loptu si pred prázdnou časťou brány našiel MAHIR MADATOV, ktorý bez problémov dorazil.
    25. Madatov (KBK) - 1:0
     
    27
    Dánsky tím sa pokúsil o center sprava do malého vápna, čo sa síce Verbičovi podarilo, ale Šehič zakročil pred dobiedzajúcim Santanderom.
     
    28
    Na ťahu sú hráči FC Kodaň, ale momentálne si loptu len posúvajú v strede ihriska. Domáci futbalisti perfektne vytláčajú súpera preč.
     
    29
    Ankersen na krídle nedokázal spracovať prenesenie hry zo stredu ihriska. Lopta mu ušla za bránkovú čiaru, odkopávať môže Šehič.
     
    30
    Medvedev ďalej, ako do stredu poľa neprešiel, perfektne ho zastavil Matič a nakopol doľava. Tam sa nenachádzal žiadny hráč hostí.
     
    31
    Dino Ndlovu po kontakte s protihráčom spadol tesne pred pokutovým územím Kodani. Hlavný arbiter sa rozhodol nechať v hre plynúť.
     
    33
    Toutouh sa vedľa šestnástky súpera proti dvom obrancom nedokázal presadiť. Lopta mu ušla za bránkovú čiaru, odkopávať bude Šehič.
     
    34
    Agolli si síce na krídle dal pozor, ale Verbič vybojoval aspoň rohový kop, ktorý sa hráčom Kodani veľmi rýchlo zahrať nechce.
     
    35
    Verbič to zatočil na hranicu malého vápna, kde Husejnova predskočil Santander a hlavou namieril o niekoľko čísel nad.
     
    36
    Agolli perfektne v sklze zastavil Verbiča okamžite po tom, ako Slovinec dostal loptu na krídlo a chcel sa cez Albánca dostať do úniku.
     
    37
    Madatov sa dobre vrátil, získal loptu od protihráčov, avšak okamžite o ňu prišiel. Hostia to využili iba na nepodarený pokus Toutouha z diaľky.
     
    38
    Agolli tentoraz Verbiča zastavil faulom, po ktorom priletí center pred Šehiča. V akcii bude ľavačka Bengtssona.
     
    39
    Krajný obranca FC Kodaň sa vôbec nepodaril, nízky center okamžite domáci odvrátili a Míchel bol navyše faulovaný.
     
    40
    Medvedev zvládol súboj s Toutouhom. Marocký záložník hostí sa síce hneval, ale nebolo mu to nič platné, pretože faul sa nepískal.
     
    42
    Husejnov to spravil veľmi zle, pretože malú domov na Šehiča nasmeroval veľmi pomaly. Brankár domácich musel vybehnúť z brány, aby odkopol pred Pavlovičom. Zvládol to.
     
    43
    Garajev získal loptu na svojej polovici, domáci prešli do protiútoku, po ktorom prišla kolmica do šestnástky a zrazená strela Míchela. Uvidíme roh.
     
    44
    Guerrier poslal center, ktorý išiel prakticky po trávniku, čiže na prvej žrdi s ňou zadáci Kodane nemali najmenší problém s odkopom.
     
    45
    Medvedev zastavil nedovoleným spôsobom Santandera. Kodaň získala priamy kop, centrovať pred Šehiča bude Verbič.
     
    45+1
    Michal Lüftner dostal center Verbiča presne na hlavu. Český obranca poslal skvelú hlavičku iba tesne vedľa brány, no ocitol sa v ofsajde.
     
    45+2
    Ndlovu si krásne potiahol loptu z vlastnej polovici cez troch hráčov, aby poslal prihrávku na krídlo. Tá so šťastím prešla cez Ankersena, Madatov nestihol včas zareagovať.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Po prvom polčase musia byť spokojnejší domáci hráči, ktorí vedú gólom mladého Madatova najtesnejším rozdielom 1:0.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    47
    Hráči hostí okamžite po začiatku druhého dejstva získali priamy kop, po ktorom sa hráči v bielom k zakončeniu nedostali. Nevyšiel však ani pokus o kontru v podaní Ndlovuho.
     
    48
    Lüftner nakopol loptu zo stredu ihriska do pravého krídla, kam nabehol Ankersen, ale pravému obrancovi sa nepodarilo spracovať guľatý nezmysel.
     
    49
    Ndlovu si loptu pred pokutovým územím súpera zasekol, hodil si ju na ľavačku a krásnou strelou nechal vyniknúť brankára Olsena.
    49. Ndlovu (KBK)
     
    50
    Po rohovom kope sa hráči Karabachu do zakončenia nedostali, na druhej strane po faule Verbiča nasleduje priamy kop.
     
    51
    Bolo to však ďaleko od brány Šehiča, takže musel prísť center, ktorý aj prišiel, lenže defenzíva azerbajdžanského tímu sa ubránila.
     
    52
    Agolli si nabehol po ľavej strane a dokonca sa dostal až do streleckého zakončenia spred šestnástky. Minul len tesne, opečiatkoval žrď, ktorá napína sieť.
     
    53
    Guerrier stihol nákop do šestnástky ešte pred ňou, zasekol si Bengtssona a ľavačkou namieril na zadnú tyč. Bránu tesne minul.
     
    55
    Po priamom kope hráčov FC Kodaň sa futbalisti z Dánska dostali do veľmi nebezpečnej situácie pred bránou Šehiča, lenže po kontakte Toutouha sa Boilesen ocitol v ofsajde.
     
    56
    Hráči domáceho mužstva sa snažia upokojiť situáciu v strede ihriska, pretože kodanský tím vstúpil do druhého polčasu značne nabudený.
     
    57
    Po strate lopty od hráčov hostí dostal dostatok priestoru Guerrier, takže spred šestnástky vyslal pokus tak rýchlo, ako to len šlo. Priestor troch žrdí minul.
     
    59
    Hráči domáceho celku stále na lopte. Darí sa im v týchto chvíľach držať protivníkov na odstup.
     
    60
    Ndlovu dostal pekný center do pokutového územia, ešte pred zakončením vyletela zástavka asistenta rozhodcu nahor. Pískal sa ofsajd.
     
    61
    Míchel ostal na chvíľu ležať, pretože mal isté zdravotné problémy po tvrdšom súboji. Španiel ale bude v poriadku a môže pokračovať v hre bez ošetrenia.
     
    62
    Míchel peknou kolmicou vyslal o šestnástky Ndlovuho, ktorý si prehodil Boilesena a už sa hotoval k zakončeniu. V poslednej chvíli odkopol český stopér Lüftner.
     
    63
    Guerrier poslal veľmi nízky center, ktorý sa nepodarilo zakončiť žiadnemu z hráčov na hracej ploche. Lopta skončila v rukaviciach brankára Olsena.
     
    64
    Olsen a Guerrier sa drali za dlhou loptou do pokutového územia Kodane. Obaja hráči sa nebezpečne zrazili, Haiťan trafil rukami gólmana do tváre, ale bolo to nechtiac počas nekoordinovaného pádu.
     
    65
    Uroš Matič vysunul na krídle Toutouha, ten si nedal pozor a loptu mu okamžite uchmatol kapitán Medvedev.
     
    66
    Ndlovu aj Boilesen ostávajú takmer nehybne ležať na zemi po tom, ako obaja išli do súboja po centri Agolliho. Oboch poriadne zabolel hlavne dopad, potrebné bude ošetrenie.
     
    67
    Ndlovu aj Boilesen budú v poriadku, ale musia ísť za postrannú čiaru a až potom sa môžu vrátiť do hry.
     
    68
    Striedanie v tíme FC Kodaň: z ihriska odchádza Toutouh, prichádza Amankwaa.
     
    69
    Ndlovu si pomohol pri prechode dopredu nedovolene, takže hra bola prerušená. Následná strela do Boilesena sa už nepočítala.
     
    70
    Almeida potiahol kontru po tom, ako získal loptu na vlastnej polovici, no jeho prechod bol zabrzdený a teraz už domáci kombinujú v strede ihriska.
     
    71
    Žltú kartu dostáva Verbič (FC Kodaň).
     
    72
    Guerrier to z krídla skúsil priamo na bránu, lenže loptu nedokázal tečovať nik, Olsen na všetko videl, takže nebezpečenstvo nehrozilo.
     
    73
    Ndlovu vystrelil veľmi prudko z diaľky z druhej vlny, loptu nasmeroval vysoko nad bránu Šehiča.
     
    74
    Striedanie v tíme FC Kodaň: z ihriska odchádza Pavlovič, prichádza Sotiriou.
     
    76
    Parádna strela Míchela pravačkou spoza šestnástky letela pod brvno, gólu v sieti Kodani zabránil perfektný zákrok Olsena.
    76. Míchel (KBK)
     
    77
    Po centri Guerreira z rohového kopu sa lopta dostala na hranicu šestnástky, kde v páde strieľal znova Míchel. Ľavačkou tlačil loptu k žrdi, Olsen to znova spravil perfektne.
     
    78
    Aj Madatov to vyskúšal z diaľky. Jeho prudká strela išla síce len do stredu brány, ale odrazila sa od zeme, takže Olsen si musel dať veľký pozor.
     
    80
    Medvedev má zdravotné problémy, takže ostáva ležať na ihrisku a dokonca bude potrebovať ošetrenie od lekárov. Mal by ale byť v poriadku.
     
    81
    Hra sa momentálne trochu naťahuje. Či už ošetrovaním Medvedeva, ale hráči domáceho mužstva sa nikam neponáhľajú.
     
    82
    Karabach stále drží loptu v strede ihriska, kde si ju posúva medzi svojimi hráčmi. Hráči Kodane sa snažia, behajú, ale je to málo.
     
    83
    Agolliho center síce na zahodenie nebol, ale problémy defenzíve kodanského mužstva nenarobil, pretože ho okamžite odvrátil Boilesen.
     
    84
    FK Karabach záver stretnutia kontroluje tým, že loptu súperovi nepožičiava. Kodaň vyzerá, že nemá sily ešte niečo so stretnutím vymyslieť.
     
    86
    Striedanie v tíme FC Kodaň: z ihriska odchádza Verbič, prichádza Thomsen.
     
    87
    Agilliho center spracoval v šestnástke súpera Husejnov tak, že mu lopta vyskočila nad hlavu, takže nožničkami odcentroval do malého vápna. Odtiaľ hostia odkopli.
     
    88
    Znova obrázok, ktorý v stretnutí a hlavne v jeho závere sledujeme veľmi často. Karabach drží loptu na kopačkách a nechce ju požičať.
     
    89
    Bengtsson hľadal v pokutovom území Sotirioua, ktorý sa k lopte nedostal. Santander áno, avšak medzi dvojicou obrancov sa nepresadil.
     
    90
    Husejnov potrebuje po tvrdom páde ošetrenie, čas sa teda znova naťahuje a to hrá do karát domáceho mužstva.
     
    90+1
    Nadstavuje sa 5 minút.
     
    90+2
    Po faule tesne pred šestnástkou Karabachu sa k lopte postavil Bengtsson, ktorý mal pozíciu na strelu, ale nakoniec centroval. Šehič zareagoval perfektne, vybehol a vyboxoval.
     
    90+3
    Žltú kartu dostáva Amankwaa (FC Kodaň).
     
    90+4
    Karabach opäť pri lopte. Drží ju na polovici súpera, kde sa mu darí kombinovať. Hráči Kodane navyše nechcú faulovať.
     
    90+5
    Striedanie v tíme FK Karabach: z ihriska odchádza Ndlovu, prichádza Ismajlov.
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    FK Karabach dokázal doma zvíťaziť tesným výsledkom 1:0. O jediný gól stretnutia sa postaral Madatov ešte v prvom polčase a pred odvetou má teda lepšiu pozíciu, ako FC Kodaň. (19:55:07)

    Matej Kubove

    Góly: 25. Madatov

    Karty:   71. Verbič (KOD), 90+3. Amankwaa (KOD)


    FK Karabach: Šehič – Medvedev (C), B. Husejnov, Rzeźniczak, Agolli – Míchel, Almeida – Garajev – Madatov, Ndlovu, Guerrier
    Náhradníci: Kanibolotskij – Amirgulijev, Sadigov, Ismajlov, A. Husejnov, Yunuszadä, Dinijev. Tréner: Gurban Gurbanov

    FC Kodaň: Olsen – Ankersen, Lüftner, Boilesen, Bengtsson – Verbič, U. Matič, Kvist (C), Toutouh – Pavlovič, Santander
    Náhradníci: Andersen – Thomsen, Antonsson, Kusk, Roerslev, Sotiriou, Amankwaa. Tréner: Ståle Solbakken
    Streda 23.08.2017
    Kodaň - Karabach 2:1

    Góly: 45. Santander (Greguš), 66. Pavlovič (Ankersen) – 63. Ndlovu

    Karty:   5. Lüftner (KOD), 78. Ankersen (KOD), 86. Toutouh (KOD) – 44. Michel (KBK), 75. Rzezniczak (KBK)