Fínsko – Česko 4:3 (kon.)
koniec
Fínsko
4:3 (1:0, 1:2, 2:1)
Česko
cz Utorok 25.07.2017, 17:30 • Vierumäki Sport Institute • Reprezentácia do 20 rokov
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    58:45
    Není na co čekat, Češi odvolávají Kořenáře a jdou hrát v šesti!
     
    57:59
    Česká střídačka si vybírá oddechový čas.
    56:33 CHYTIL - 4:3
     
    56:33
    Česko právě vstřelilo branku!
    Tak ještě žijeme! František Hrdinka znovu posílal puk od modré čáry na branku, ten se odrazil od zadního hrazení přímo k dojíždějícímu FILIPU CHYTILOVI. Jeho přesná střela vypadla zpět do hry až od vnitřní konstrukce a chybí nám zase už jen jeden gól – 4:3! Asistence: František Hrdinka, Ondřej Kachyňa.
     
    54:44
    Hra se stěhuje ze strany na stranu, Finové v přečíslení doráželi puk jen těsně vedle české branky.
    54:02
     
    54:02
    Na druhou stranu pro změnu uháněl Filip Zadina. Kotouč mu snad ještě skákal, přesto ho český forvard trefil. Lehtinen zasáhl snad maskou či blízkou částí výstroje.
     
    53:28
    Dva Češi dlouho hledali puk pod nohama, z toho plynul další finský brejk dva na jednoho. Přihrávku naštěstí zblokoval do vzduchu David Kvasnička.
    52:15 Joni IKONEN - 4:2
     
    52:15
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Místo kýženého vyrovnání přichází čtvrtá trefa domácích hokejistů, kteří se přibližují k vítězství. Lukáš Doudera marně dojížděl přečíslení, JONI IKONEN to na levé straně vyřešil sám a vybruslil před branku. Kořenáře pak překonal u druhé tyče – 4:2. Asistence: Kasper Kotkansalo, Emil Oksanen.
     
    51:37
    Jeden z finských hokejistů se dostal za českou obranu, do puku práskl z první, ovšem zaduněl jen mantinel za brankou.
     
    49:09
    Dvakrát v rychlém sledu skončil Radovan Pavlík přimáčknutý k mantinelu, ve druhém případě to rozhodčí posoudili jako faul. Opět Eemeli Räsänen (FIN) inkasuje dvě minuty za krosček, je tu další možnost.
     
    44:33
    Šanci na odpověď nám přináší další početní výhoda. Českého hráče za brankou fauloval Eemeli Räsänen (FIN), jenž odchází na trestnou za krosček.
    41:28 KOTKANSALO - 3:2
     
    41:28
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Čeští hokejisté bohužel budou muset znovu dohánět ztrátu, Finové se totiž zkraje třetí části vrací do vedení. Postaral se o to kapitán KASPER KOTKANSALO, jenž potáhl puk na modré čáře a pak přes klubko hráčů prostřelil všechno před sebou, včetně nicnetušícího Kořenáře – 3:2. Asistence: Otto Mäkinen.
     
    40:10
    Finové jsou kompletní a hned mohli jít zpátky do vedení. Česká obrana si nechala za zády nehlídaného Linuse Nymana, jeho bekhendový blafák naštěstí přečetl Kořenář.
     
    38:04
    A hned vzápětí následuje další, to už by chtělo využít! Joni Ikonen (FIN) odchází na trestnou lavici za držení.
     
    36:31
    Dobrý tlak na branku ke gólu nevede! Nejdřív z první minul Kristian Reichel, pak se po dorážce natahovali Michnáč se Zacharem. Finové vyhazují.
    36:02
     
    36:02
    Zblokovaná přihrávka Filipa Zadiny nakonec přistála mezi kruhy na hokejce Alberta Michnáče. Ten střílel z dobré pozice, jenže Lehtinena nepropálil.
     
    35:02
    Ale vydrželo mu to jenom chvilku. Linus Nyman (FIN) se na své zahřáté místečko okamžitě vrací, tentokrát ne kvůli týmovému trestu, ale svému vlastnímu. Sekání. Snad uvidíme lepší přesilovku než před chvílí.
     
    32:46
    Finové teď hráli v šesti, čímž nám nabízejí přesilovou hru. Menší trest odpyká Linus Nyman, nejmladší hráč týmu, ale taky jeden z nejnebezpečnějších.
    30:23 SAFIN - 2:2
     
    30:23
    Česko právě vstřelilo branku!
    Už včera jsme viděli jednu hororovou přesilovku v podání Finů, a teď ji zopakovali. S tím rozdílem, že Češi ji už trestají a znovu srovnávají! Vysoké vyhození Marka Zachara trestuhodně propadlo dvěma hráčům a OSTAP SAFIN mohl uhánět dopředu sám. Dílo dokonal krásným bekhendovým blafákem – 2:2! Asistence: Marek Zachar.
    29:48
     
    29:48
    V tomhle oslabení mají domácí hráči naopak plné kecky práce, rozehrávka se jim vůbec nedaří. Jako poslední ji vystihl Daniel Kurovský, ale před brankářem mu soupeř na poslední chvíli puk vysekl!
     
    29:05
    Napadající Finové vybojovali druhou početní výhodu v rychlém sledu. Ondřej Vála (CZE) se v rohu obranné třetiny provinil sekáním.
    26:14 INNALA - 2:1
     
    26:14
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Na rozdíl od českého týmu sice Finové první přesilovku nevyužili, ale skórují těsně po jejím skončení. Samuli Ratinen zpoza branky přihrál JEREMU INNALOVI, který dostal místo, aby od hrazení vyjel do trochu lepší střelecké pozice. Z pravého kruhu pak dokonale vecpal kotouč do bližšího růžku, víc místa tam asi nebylo. Suomi jdou zpátky do vedení – 2:1. Asistence. Samuli Ratinen.
     
    25:11
    Finové ostřelují českou branku zprava i zleva. Kořenář musel zasahovat proti volnému Nymanovi, potom už mu vypomohli spoluhráči.
     
    24:07
    Hned vzápětí se jeden z Finů vydával po mantinelu a Ondřej Kachyňa (CZE) ho zastavil podražením. Čeká nás tak první oslabení.
    23:55 DOUDERA - 1:1
     
    23:55
    Česko právě vstřelilo branku!
    Skvěle, čeští junioři z první přesilovky vyrovnávají skóre! Brzy po vyhraném buly vystřelil od modré čáry LUKÁŠ DOUDERA a Lehtinen vlivem zakrytého výhledu nestihl reagovat – 1:1! Asistence: Martin Kaut.
     
    23:25
    Po Machalově střele se před brankou rvali o dorážku Radovan Pavlík s Filipem Chytilem, ale ke kotouči se už nedostali.
     
    22:56
    Až nyní přichází první vyloučení zápasu, a to na finské straně. Niko Kuiri (FIN) odchází na trestnou lavici za vysokou hůl.
     
    21:56
    Mezi finskými obránci se už už do šance protahoval Albert Michnáč, ale v poslední chvíli mu puk trochu uskočil a Michnáč nestihl zakončit přesně.
     
    18:53
    Národní tým mohl rychle odpovědět. Radovan Pavlík vypíchl váhajícímu Finovi kotouč na modré čáře a ujel do přečíslení, i kvůli blokujícímu soupeři pak ale nenašel na druhé straně Martina Kauta.
    17:50 Joona IKONEN - 1:0
     
    17:50
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Tak to je velká smůla. Češi před první pauzou inkasují gól, který museli rozhodčí posvětit až po vzájemné dohodě. Jeden z Finů vystihl námaz české obrany a před brankou se potom nejlépe zorientoval JOONA IKONEN, po jehož dorážce kotouč přepadl obloučkem přes bezmocného Kořenáře. Filip Pešán ještě diskutoval s rozhodčím, ale marně – 1:0. Bez asistence.
    12:36
     
    12:36
    No a Kořenář hned musel řešit první ožehavou situaci. Finové ujeli do přečíslení, jeden z nich z pravé strany rovnou střílel, ale náš brankář zasáhl.
     
    12:10
    Do české branky tak nastupuje Josef Kořenář.
     
    12:10
    Špatná zpráva pro český tým. Adam Brízgala odjíždí za pomoci dvou spoluhráčů na střídačku, důvod zatím nejsem schopný říct.
     
    12:05
    Ostap Safin se už už dostával před finskou branku, ale na poslední chvíli mu jeden z Finů sáhl do střely kotouč zblokoval těsně vedle.
    05:23
     
    05:23
    Domácí hráči se velmi snadno dostali od mantinelu až před branku, Linus Nyman si mohl vybrat, kam vystřelí. Adam Brízgala ho však vychytal připravenou lapačkou!
     
    04:31
    Finové si vytvořili velkou územní převahu, v asi největší šanci se objevil Aarne Talvitie. Z první ale netrefil pas zpoza brány dobře.
     
    02:58
    Teď měli pro změnu čeští hokejisté plné ruce práce s dobruslením finského brejku, puk naštěstí zůstal před Brízgalou.

    Martin Voltr

    Góly a asistencie: 18. Joona Ikonen, 27. Innala (Ratinen), 42. Kotkansalo (Mäkinen), 53. Joni Ikonen (Kotkansalo, Oksanen) – 24. Doudera (Kaut), 31. Safin (Zachar), 57. Chytil (Hrdinka, Kachyňa)


    Fínsko: Lehtinen (Mäkiniemi) – Räsänen, Niemeläinen, Kotkansalo (C), Almari, Allén, Reunanen, Nurmi – Ratinen, Luostarinen, Innala – Joona Ikonen, Virtanen, Kuiri – Oksanen, Joni Ikonen (A), Nyman – Moilanen, Mäkinen, Talvitie (A). Trenér: Jussi Ahokas.
    Česko: Brízgala (13. Kořenář) – Kvasnička, Sirota, Budík, Doudera (A), Vála, Král, Kachyňa, Hrdinka – Kaut, Chytil (A), Pavlík – Zachar (C), Machala, Kurovský – Zadina, Reichel, Michnáč – Safin, Helt, M. Svoboda. Trenér: Filip Pešán.

    Rozhodca: Brännare, Suorsa – Pesonen, Riikonen.