Portugalsko – Mexiko 2:1 (po pr.) | Čile – Nemecko 0:1 (kon.)
koniec po predl.
Portugalsko
2:1 (0:0)
Mexiko
Nedeľa 02.07.2017, 14:00 • Otkrytie arena, Moskva • Pohár konfederácií
Predzápasové kurzy
     
    120
    Záver je teda riadne divoký. Psychicky to neuniesol tréner Mexika Juan Carlos Osorio, ktorý slovne zaútočil najskôr na postranného rozhodcu a následne aj na hlavného. Musí preto odísť na tribúnu.
     
    118
    Hector Moreno sa vysunul na hrot, natlačil sa pred Pepeho a z hranice malého vápna využil center Lozana na hlavičku, ktorá iba tesne minula priestor troch žrdí.
    118. Héctor Herrera (MEX)
     
    118
    Rui Patrício zachránil svoj tím od inkasovania, pretože po nádhernej strele Herreru spoza šestnástky sa blysol perfektným zákrokom. Mexiko ešte ostalo v nápore, ďalšie pokusy o strely bolo zrazené.
     
    112
    Stav hráčov na ihrisku sa vyrovnal, pretože Raúl Jiménez sa dokázal vykartovať v predĺžení a po vzore Semeda aj on mieri pod sprchy.
     
    111
    Quaresma strieľal spoza šestnástky veľmi prudko, no jeho pokus dokázali mexickí hráči zraziť nad bránu a Portugalsko preto získalo iba rohový kop.
    106. Nélson Semedo (POR)
     
    106
    No ale pozor, ešte to bude veľmi zaujímavé. Nelson Semedo nechtiac zasiahol Lozana pri snahe spracovať loptu do hlavy a uvidel žltú kartu. Keďže už jednu mal, zápas pre neho predčasne skončil.
     
    106
    Striedanie v tíme Mexiko: z ihriska odchádza Rafael Márquez, prichádza Marco Fabián.
     
    Do druhého predĺženia už nezasiahne Rafael Marquéz, ktorý sa lúči s reprezentačnou kariérou.
    104. André Silva (POR) - 2:1
     
    104
    Portugalsko dalo gól!

    André Silva v prvom polčase neuspel, ADRIEN SILVA v predĺžení už áno. Ochoa išiel do pravej strany z jeho pohľadu, Portugalčan to prudko napálil na druhý smer a Portugalsko tak otáča skóre tohto stretnutia.
    103.
     
    103
    Druhá penalta v zápase, znova pre Portugalsko! Tentoraz ju získal Gelson Martins, ktorý si chcel prehodiť Layúna v pokutovom území a pravdepodobne ho trafil loptou do ruky. Uvidíme obrat európskeho tímu, alebo znova strelec neuspeje?
     
    98
    Žltú kartu dostáva Héctor Moreno (Mexiko).
    94. Hirving Lozano (MEX)
     
    94
    Žltú kartu dostáva Raúl Jiménez (Mexiko).
     
    93
    Hirving Lozano sa ocitol úplne sám na zadnej žrdi s loptou na kopačke. Tú sa z prvej pokúsil poslať do siete, Rui Patrício sa veľmi rýchlo premiestnil a vytiahol ďalší úžasný zákrok.
    90+1. Pepe (POR) - 1:1
     
    90+1
    Portugalsko dalo gól!

    Po odchode Naniho prebral kapitánsku pásku už bývalý stopér Realu Madrid PEPE a po centri sprava sa natlačil cez Layúna tak, že nohou vo výskoku poslal loptu k žrdi a zápas pravdepodobne do predĺženia.
     
    85
    Striedanie v tíme Mexiko: z ihriska odchádza Javier Hernández, prichádza Raúl Jiménez.
     
    83
    Javier Hernández sa dostal do ďalšej veľkej šance, nakoľko sa proti Patríciovi vynoril z krídla a zakončoval zoči-voči Portugalčanovi. Ten ho vychytal.
     
    81
    Striedanie v tíme Portugalsko: z ihriska odchádza Danilo Pereira, prichádza André Gomes.
    Striedanie v tíme Portugalsko: z ihriska odchádza João Moutinho, prichádza Adrien Silva.
     
    80
    Striedanie v tíme Mexiko: z ihriska odchádza Andrés Guardado, prichádza Jonathan dos Santos.
     
    70
    Striedanie v tíme Portugalsko: z ihriska odchádza Nani, prichádza Ricardo Quaresma.
     
    64
    Carlos Vela sa dostal k odrazenej lopte po odvrátenom centri zľava. Šikovný útočník bol úplne sám, zakončil z voleja, avšak priestor brány tesne minul.
    62. Gelson Martins (POR)
     
    62
    Center Portugalcov síce presný nebol, ale lopta sa odrazila na malé vápno do obrovskej šance pre Gelsona Martinsa, ktorý vyskočil najvyššie, avšak prudkou hlavičkou nechal vyniknúť Ochou. Ten si pripísal úchvatný reflexívny zákrok.
     
    60
    Striedanie v tíme Mexiko: z ihriska odchádza Oribe Peralta, prichádza Hirving Lozano.
     
    59
    André Silva mal našliapnuté do šestnástky, tam nakoniec neprešiel, avšak Gelson Martins našiel vo veľmi dobrej pozícii Pizziho a jeho prudká strela tesne minula bránu.
     
    56
    Herrera sa hnal za loptou do šestnástky, ktorú sklzom trafil tesne pred Patríciom, lenže ten predviedol skvelý zákrok. Obaja sa navyše zrazili. sú však v poriadku.
    54. Luís Neto (MEX) - 0:1
     
    54
    Mexiko dalo gól!
    Z ničoho nič udrelo Mexiko, ktoré doteraz nebolo lepším tímom v tomto zápase. Treba povedať, že gólovo neskončili aj väčšie šance, pretože teraz išlo skôr o smolu. Chicharito sa dostal cez Semeda k centru do malého vápna a stopér NETO si dal nešťastný vlastný gól.
     
    53
    André Silva vymyslel krásny oblúčik cez obrancov na Gelsona Martinsa, ktorý vnikol do šestnástky, ocitol sa sám pred Ochoom, lenže jeho bránu tesne minul.
     
    43
    Po rozohrávke na krátko poslal krásny pas vonkajškom Martins. Na prvej žrdi zasiahol Peralta, ktorý rybičkou rozvlnil sieť vlastnej brány. Našťastie pre neho, len tú vonkajšiu.
     
    38
    Martins sa dostal do zakončenia z hranice šestnástky a osi ihriska. Prudkú ranu nasmeroval do stredu brány, čím o niečo uľahčil Ochoovi situáciu.
     
    33
    Martins poslal sprava center na hranicu päťky, kde naskakoval Nani, lenže súboj vyhral Araujo. Loptu ešte prepadla pred Pizziho, ktorý z hranice päťky napálil protihráča pred sebou.
    31. Javier Hernández (MEX)
     
    31
    Vela sa prekľučkoval k centru, priestor na päťke vyčistili stopéri. Chvíľu na to bol spomínaný útočník znova v akcii, krásnou prihrávkou v šestnástke našiel Javiera Hernándeza. Ten si zasekol súpera a prudko vypálil. Rui Patrício sa blysol skvelým zákrokom.
     
    27
    Veľká šanca mexického tímu ostáva nevyužitá, pretože Rui Patrício podržal svoj tím. Po prudkom centri do malého vápna sa tesne pred bránou snažili dvaja futbalisti v bielom o teč, portugalský gólman loptu zachytil ešte pred čiarou.
     
    26
    Žltú kartu dostáva Nélson Semedo (Portugalsko).
     
    21
    Javier Hernández mohol potvrdiť staré známe pravidlo nedáš-dostaneš, avšak na hranici päťky nedokázal hlavou trafiť veľmi pekný center od Velu z pravej strany.
    18. Nani (POR)
     
    18
    Nasledoval rohový kop a po ňom úplne osamotený na malom vápne ostal Nani. Hlavička kapitána Portugalska z výbornej pozície končí nad.
    17. André Silva (POR)
     
    17
    Ochoa chytá pokutový kop! André Silva namieril po zemi k pravej žrdi z jeho pohľadu, lenže tam padal aj Mexičan.
     
    16
    Žltú kartu dostáva Rafael Márquez (Mexiko).
    15.
     
    15
    Bola nariadená penalta pre Portugalsko.
     
    14
    André Silva dostal krásny pas do šestnástky, lenže ešte pred strelou ho zostrelil Marquéz. Hlavný arbiter najskôr penaltu nezapískal, následne si to ide overiť na video.
     
    5
    Tentoraz však Martins dostal loptu do šestnástky, prihral na hranicu päťky odkiaľ pálil len tesne vedľa kapitán Portugalska Nani.

    Matej Kubove

    Góly: 90+1. Pepe, 104. Adrien Silva – 54. Neto (vla.)

    Karty:   26. Semedo (POR) – 16. R. Márquez (MEX), 94. Jiménez (MEX), 98. H. Moreno (MEX)   106. Semedo (POR) – 112. Jiménez (MEX)

    Nepremenená penalta: 17. André Silva (POR), brankár Ochoa zneškodnil


    Portugalsko: Patrício – Semedo, Pepe, Neto, Eliseu – Pizzi, D. Pereira (81. A. Gomes), Moutinho (81. Adrien Silva), G. Martins – André Silva, Nani (C) (70. Quaresma).
    Náhradníci: Sá – Alves, Fonte, W. Carvalho, A. Gomes, Quaresma, Soares, Adrien Silva.

    Mexiko: Ochoa – L. Reyes, N. Araujo, H. Moreno, Layún – H Herrera, R. Márquez (106. Fabián), Guardado (80. J. dos Santos) – Vela, J. Hernández (85. Jiménez), Peralta (60. Lozano).
    Náhradníci: Cota, Talavera – J. dos Santos, Jiménez, Fabián, G. dos Santos, Damm, Aquino, Lozano, Alanis.

    Rozhodca: Fahad Al Mirdasi – Abdulah Alshalwai, Mohammed Al Abakry (všichni Saudská Arábie)