Portugalsko – Mexiko 2:1 (po pr.) | Čile – Nemecko 0:1 (kon.)
koniec po predl.
Portugalsko
2:1 (0:0)
Mexiko
Nedeľa 02.07.2017, 14:00 • Otkrytie arena, Moskva • Pohár konfederácií
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:00.
     
    Portugalsko

    Fernando Santos a jeho zverenci vyhrali základnú skupinu A, keď získali sedem bodov, teda rovnako, ako Mexiko, ale skóre Portugalčanov bolo lepšie. Tí začali svoju cestu remízou práve proti tomuto stredoamerickému tímu, pretože Mexičania dokázali reagovať ako na presný zásah Quaresmu, tak aj Cédrica Soaresa. Hector Moreno zachraňoval v nadstavenom čase. Následne však prišla povinná výhra proti domácim Rusom, keď o najtesnejšom víťazstve už v úvode hlavou rozhodol Cristiano Ronaldo. Ten istý hráč, tentoraz z penalty, začal aj demoláž Nového Zélandu, ktorý inkasoval ešte trikrát (Bernardo Silva, André Silva, Nani). V semifinále však prišla možno trochu nečakaná prehra. Duel s Čile nepriniesol v riadnom hracom čase ani jeden gól, a tak rozhodoval penalty. Claudio Bravo chytil tri pokusy, Čiľania trikrát trafili do čierneho a preto postúpili.

    Zápasy Portugalska v skupine A

    Portugalsko – Mexiko 2:2 (Quaresma, Cédric – J. Hernández, H. Moreno)
    Rusko – Portugalsko 0:1 (C. Ronaldo)
    Nový Zéland – Portugalsko 0:4 (C. Ronaldo, B. Silva, A. Silva, Nani)

    Semifinále

    Portugalsko – Čile 0:0, 0:3 na pokutové kopy

    Mexiko

    Stredoamerický klub síce získal sedem bodov v základnej skupine B, lenže postupne z druhého miesta, pretože Portugalsko malo pri rovnakej cifre lepšie skóre. Vzájomný duel týchto dvoch súperov sa konal hneď na úvod, skončil sa remízou 2:2. Európania dvakrát viedli, Mexiko dvakrát vyrovnalo. Remízu v nadstavení zachraňoval Hector Moreno. Následne už ale prišli len dve výhry. Proti outsiderovi z Nového Zélandu síce tesné, no tri body za výsledok 2:1 sa počítajú. Chris Wood síce otvoril skóre, Jiménez s Peraltom otočili. Rovnako skončil aj duel s Ruskom, vo vyrovnanom zápase rozhodol Lozano. V semifinále to proste nevyšlo, aj keď Mexiko hrýzlo, no nevedelo sa proti Nemecku gólovo presadiť. O osude duelu rozhodol dvomi gólmi v úvode stretnutia Goretzka.

    Zápasy Mexika v skupine B

    Portugalsko – Mexiko 2:2 (Quaresma, Cédric – J. Hernández, H. Moreno)
    Mexiko – Nový Zéland 2:1 (R. Jiménez, Peralta – Wood)
    Mexiko – Rusko 2:1 (Araujo, Lozano – Samedov)

    Semifinále

    Nemecko – Mexiko 4:1
    (Goretzka 2, Werner, Younes – Fabián)
     
    Úvodné zostavy:

    Portugalsko: Patrício – Semedo, Pepe, Neto, Eliseu – Pizzi, D. Pereira, Moutinho, G. Martins – André Silva, Nani (C).
    Náhradníci: Sá – Alves, Fonte, W. Carvalho, A. Gomes, Quaresma, Soares, Adrien Silva.

    Mexiko: Ochoa – R. Márquez (C), N. Araujo, H. Moreno – L. Reyes, H Herrera, Guardado, Layún – Vela, J. Hernández, Peralta.
    Náhradníci: Cota, Talavera – J. dos Santos, Jiménez, Fabián, G. dos Santos, Damm, Aquino, Lozano, Alanis.

    Rozhodca: Fahad Al Mirdasi – Abdulah Alshalwai, Mohammed Al Abakry (všichni Saudská Arábie).
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Portugalsko, hrajúce bez Cristiana Ronaldo, malo výkop a okamžite sa vydáva dopredu, lenže Pizzi do šestnástky neprešiel.
     
    2
    Layún sa vydal po pravej strane a snažil sa poslať center, no tento pokus mu nevyšiel. Peralta sa ešte snažil niečo vymyslieť, bude to iba odkop od brány Patrícia.
     
    3
    Gerson Martins sa na pravej strane nedostal k centru, to sa podarilo až Semedovi, avšak ten napálil pred sebou stojaceho Marquéza.
     
    4
    Semedo bol faulovaný vedľa šestnástky Mexika. Priamy kop rozohral Pizzi, trafil jednočlený múr, v ktorom bol Herrera. Ten rukou aj napriek protestom podľa rozhodcu nezahral.
     
    5
    Mexičanom sa podarilo dostať loptu do bezpečia, Portugalsko napriek tomu ešte ostal na dostrel. Martins sa však z krídla ďalej nedostal. Na druhej strane v akcii Semedo, nízkym centrom neuspel.
     
    5
    Tentoraz však Martins dostal loptu do šestnástky, prihral na hranicu päťky odkiaľ pálil len tesne vedľa kapitán Portugalska Nani.
     
    7
    Guardado sa po ľavej strane nedostal do pokutového územia, centrovať sa ale podarilo Reyesovi. Ten svojim pasom našiel Pepeho.
     
    8
    Martins a ani Nani nedokázali zakončiť, preto do kontry prešiel Guardado. Portugalci sa nakoniec včas vrátili a pas Herreru našiel iba miesta, kde stál Pepe.
     
    9
    Mexiko sa v strede ihriska snaží upokojiť hru, pretože Portugalsko malo slušný štart do zápasu. Americký tím je určite rád, že sa nezopakoval úvod ako proti Nemecku.
     
    10
    Javier Hernández sa dostal k hlavičke po centri z pravej strany, nedokázal však loptu nasmerovať na bránu a tak namieril vysoko nad ňu.
     
    11
    Lopta sa pohybovala v strede poľa, kde nakoniec prišiel súboj bývalých klubových spoluhráčov z Realu Madrid. Javier Hernández fauloval Pepeho.
     
    12
    Reyes síce dokázal vypichnúť sklzom loptu Martinsovi, nasledovať aj tak bude rohový kop pre Portugalsko.
     
    13
    Po rozohrávke na krátko poslal krásny pas na zadnú tyč Pizzi, číhajúci Pepe sa nakoniec k hlavičke cez svojho strážcu nedostal.
     
    14
    André Silva dostal krásny pas do šestnástky, lenže ešte pred strelou ho zostrelil Marquéz. Hlavný arbiter najskôr penaltu nezapískal, následne si to ide overiť na video.
     
    15
    Bola nariadená penalta pre Portugalsko.
    15.
     
    16
    Žltú kartu dostáva Rafael Márquez (Mexiko).
     
    17
    Ochoa chytá pokutový kop! André Silva namieril po zemi k pravej žrdi z jeho pohľadu, lenže tam padal aj Mexičan.
    17. André Silva (POR)
     
    18
    Nasledoval rohový kop a po ňom úplne osamotený na malom vápne ostal Nani. Hlavička kapitána Portugalska z výbornej pozície končí nad.
    18. Nani (POR)
     
    20
    Sledovali sme vynikajúcu pasáž zápasu, ktorý pokračuje aktivitou Portugalska, lenže jeho súper ho vynikajúce vytláča až do stredu ihriska.
     
    21
    Javier Hernández mohol potvrdiť staré známe pravidlo nedáš-dostaneš, avšak na hranici päťky nedokázal hlavou trafiť veľmi pekný center od Velu z pravej strany.
     
    22
    Mexiko ostalo na lopte v strede ihriska a snaží sa dostať do zápasu, pretože doposiaľ má oveľa viac z hry jeho dnešný súper.
     
    23
    Pizzi po kombinácii niekoľkých hráčov vnikol do šestnástky a krížnou strelou mieril po zemi na vzdialenejšiu žrď. Bránu Ochou minul.
     
    24
    Nani faulovaný vedľa postrannej čiary, no ďaleko od brány Ochou, takže so zákrokom Guardada Portugalci nijako nenaložili. Loptu vrátili len smerom dozadu.
     
    25
    Prechod Carlosa Velu k pokutovému územia súpera bol zastavený faulom Pepeho, ten istý hráč následne odvrátil center po rýchlej rozohrávke.
     
    26
    Žltú kartu dostáva Nélson Semedo (Portugalsko).
     
    27
    Veľká šanca mexického tímu ostáva nevyužitá, pretože Rui Patrício podržal svoj tím. Po prudkom centri do malého vápna sa tesne pred bránou snažili dvaja futbalisti v bielom o teč, portugalský gólman loptu zachytil ešte pred čiarou.
     
    28
    Ofenzívny faul končí akciu portugalského tímu. Pizzi vedľa šestnástky protivníka fauloval Lorenza Reyesa. Rozohrávať bude Ochoa.
     
    29
    Semedo prešiel po zisku loptu dopredu pravou stranou. Center, ktorý poslal, bol síce dobrý, no k zakončeniu sa žiadny Portugalčan nedostal.
     
    30
    Samostatne to ešte skúsil Nani, loptu mu obrancovia zobrali a všetko ukončil faulom stopér Neto.
     
    31
    Vela sa prekľučkoval k centru, priestor na päťke vyčistili stopéri. Chvíľu na to bol spomínaný útočník znova v akcii, krásnou prihrávkou v šestnástke našiel Javiera Hernándeza. Ten si zasekol súpera a prudko vypálil. Rui Patrício sa blysol skvelým zákrokom.
    31. Javier Hernández (MEX)
     
    32
    K zakončeniu sa Reyes síce dostal, avšak nebolo vôbec prudké a Patrício loptu bez problémov zachytil. Tú ešte mohol tečovať Hernández, no zareagoval neskoro.
     
    33
    Martins poslal sprava center na hranicu päťky, kde naskakoval Nani, lenže súboj vyhral Araujo. Loptu ešte prepadla pred Pizziho, ktorý z hranice päťky napálil protihráča pred sebou.
     
    34
    Danilo Pereira sa po nariadenom rohu tlačil k hlavičke, ale pretláčal sa tam s jedným z hráčov Mexika, takže spadol a nezakončil. Penalta sa nepískala.
     
    35
    Po výbornom zákroku od Semeda sa Potugalsko dostalo dopredu, lenže zakončenie Pizziho zo skrumáže tiel presné nebolo, letelo vysoko nad.
     
    36
    V posledných minútach je to naozaj skvelý zápas preklápajúci sa z jednej strany na druhú. Momentálne útočia Mexičania. Javier Hernández sa najskôr činil pokusom do Patrícia, následne bol pri pokuse zakončiť center pokrytý.
     
    37
    Oribe Peralta sa pokúsil o nožničky v strede šestnástky. Tento úmysel mu nevyšiel podľa predstáv. Navyše, stál v ofsajde.
     
    38
    Martins sa dostal do zakončenia z hranice šestnástky a osi ihriska. Prudkú ranu nasmeroval do stredu brány, čím o niečo uľahčil Ochoovi situáciu.
     
    39
    Pizzi zahrával priamy kop po faule na Moutinha vedľa postrannej čiary. Zas trafil centrom len jednočlenný múr pred sebou.
     
    40
    Päť minút pred koncom zápasu musíme konštatovať, že aj keď sme gól ešte nevideli, tak sledujeme veľmi dobrý zápas s množstvom šancí, ktorý musí divákov rozhodne baviť.
     
    41
    Eliseu sa na vlastnej polovici dostal do menších problémov, všetko to za neho nakoniec vyriešil Hernández, ktorý ho fauloval.
     
    42
    Pizzi napriahol k strele spred pokutového územia súpera, trafil pred sebou stojaceho obrancu, a tak môže tento záložník zahrávať rohový kop.
     
    43
    Po rozohrávke na krátko poslal krásny pas vonkajškom Martins. Na prvej žrdi zasiahol Peralta, ktorý rybičkou rozvlnil sieť vlastnej brány. Našťastie pre neho, len tú vonkajšiu.
     
    44
    Portugalsko ešte nejaký čas ostalo na dostrel brány súpera, tú sa však už ohroziť nepodarilo.
     
    45
    Začala posledná minúta prvého polčasu a stále viac sa zdá, že do kabín sa pôjde za bezgólového stavu. Práve góly sú to jediné, čo tomuto stretnutiu chýba.
     
    45+1
    Nadstavuje sa 1 minúta.
     
    45+2
    Portugalsko ešte získalo rohový kop a dostane čas, aby ho Joao Moutinho zahral. Stredný záložník nakoniec defenzívu súpera neprekvapil.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Vynikajúci prvý polčas priniesol takmer všetko, len nie to najpodstatnejšie a síce góly. Šance na ne oba tímy mali, zatiaľ sa ale netešil nik. Dúfajme, že sa to v druhom polčase zmení, čo sa pri nastolenom trende aj očakáva.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Ani jeden z trénerov nestriedal, oba tímy teda začínajú v rovnakých zostavách, ako odštartovali celý duel.
     
    46
    Vo veľkej šanci sa okamžite ocitol Javier Hernández, ktorý zrazu bol sám pred Patríciom, lenže stál v ofsajde a tak sa skvelý zákrok portugalského brankára rátať nebude.
     
    48
    Druhý polčas začalo Mexiko zhurta, keď v jeho úvode na súpera vyletelo, ale teraz sa lopta pohybuje v strede ihriska. Ďaleko od jednej, či druhej brány.
     
    49
    Danilo Pereira si pomohol faulom pri pokuse získať loptu v strede ihriska. Síce sa mu to nepáči, no už sa ide zaradiť do bránenia.
     
    50
    Néstor Araujo zahral nedovolene v strede ihriska. Síce avizoval, že sa jednalo o zrážku a on nefauloval, hlavný arbiter to videl inak.
     
    51
    Krátko na to bol faulovaný aj Hernández, taktiež v strede ihriska. Layún nakopol dlhý pas do šestnástky, našiel iba Neta a ten odkopol.
     
    52
    Joa Moutinho si pred pokutovým územím prehodil loptu na ľavačku a svojou slabšou nohou vystrelil. Bránu minul, namieril vysoko nad.
     
    53
    André Silva vymyslel krásny oblúčik cez obrancov na Gelsona Martinsa, ktorý vnikol do šestnástky, ocitol sa sám pred Ochoom, lenže jeho bránu tesne minul.
     
    54
    Mexiko dalo gól!
    Z ničoho nič udrelo Mexiko, ktoré doteraz nebolo lepším tímom v tomto zápase. Treba povedať, že gólovo neskončili aj väčšie šance, pretože teraz išlo skôr o smolu. Chicharito sa dostal cez Semeda k centru do malého vápna a stopér NETO si dal nešťastný vlastný gól.
    54. Luís Neto (MEX) - 0:1
     
    56
    Herrera sa hnal za loptou do šestnástky, ktorú sklzom trafil tesne pred Patríciom, lenže ten predviedol skvelý zákrok. Obaja sa navyše zrazili. sú však v poriadku.
     
    57
    Rui Patrício nemal väčší problém s centrom do svojho malého vápna. Pokus Reyesa z krídla presný nebol a išiel ďaleko od spoluhráčov.
     
    58
    Pepe s Netom nepustili dvojicu útočníkov Mexika do šestnástky. Tí sa snažili prebiť silou osou ihriska, nakoniec si pomohli falom na stopéra Realu Madrid.
     
    59
    André Silva mal našliapnuté do šestnástky, tam nakoniec neprešiel, avšak Gelson Martins našiel vo veľmi dobrej pozícii Pizziho a jeho prudká strela tesne minula bránu.
     
    60
    Striedanie v tíme Mexiko: z ihriska odchádza Oribe Peralta, prichádza Hirving Lozano.
     
    62
    Center Portugalcov síce presný nebol, ale lopta sa odrazila na malé vápno do obrovskej šance pre Gelsona Martinsa, ktorý vyskočil najvyššie, avšak prudkou hlavičkou nechal vyniknúť Ochou. Ten si pripísal úchvatný reflexívny zákrok.
    62. Gelson Martins (POR)
     
    63
    Danilo Pereira napriahol z diaľky, tečovaný pokus skonči vedľa brány a to znamená, že uvidíme roh. Nani však okamžite fauloval, Portugalsko zakončiť nedokázalo.
     
    64
    Carlos Vela sa dostal k odrazenej lopte po odvrátenom centri zľava. Šikovný útočník bol úplne sám, zakončil z voleja, avšak priestor brány tesne minul.
     
    65
    Gelson Martins bol faulovaný v strede ihriska, Portugalsko preto muselo zastaviť svoj prechod dopredu a Mexičania sa stihli vzadu sformovať.
     
    66
    Stopér Pepe spadol v strede ihriska, no bolo to po nedovolenom zákroku jedného z jeho protihráčov. Prechod Martinsa dopredu úspešný nebol.
     
    67
    Portugalsko sa stále snaží tlačiť na defenzívu Mexika, ale tá aj napriek problémom odoláva. Keď už ju Európania zlomia, zasiahne brankár Ochoa.
     
    68
    Pizzi sa síce dostal k centru z ľavej strany a myslel to dobre, oblúčikom na zadnú tyč, žiadneho zo spoluhráčov sa mu nájsť nepodarilo.
     
    69
    Layún centroval na zadnú tyč, kam nabiehal Reyes, no pred ním na rohový kop odvrátil Semedo.
     
    70
    Striedanie v tíme Portugalsko: z ihriska odchádza Nani, prichádza Ricardo Quaresma.
     
    71
    Javeir Hernández síce dokázal hlavičkoval cez Neta, ktorý sa pošmykol, lenže s centrovanou loptou nenaložil najlepšie. Poslal ju mimo troch Patríciových žrdí.
     
    73
    Pepe sa vydal dopredu a získal rohový kop, po ktorom sa práve on tlačil do zakončenia hlavou, ale mexickým hráčom sa podarilo bez problémov odvrátiť do bezpečia.
     
    74
    Vela sa pokúsil o center z ľavého krídla. Ten mu síce vyšiel, lenže nedokázal už presne nájsť Hernándeza. Útočník Mexika bol dobre pokrytý.
     
    75
    Vela by bol rád, keby hlavný arbiter po súboji v strede ihriska loptu prisúdil Mexičanom, lenže muž v žltom drese mal na to úplne opačný názor.
     
    76
    Nepíska sa ani po bežeckom súboji Guardada so Semedom, nakoľko sa na zemi ocitol záložník dnes doposiaľ úspešnejšieho celku.
     
    77
    Ricardo Quaresma sa zatiaľ do zápasu nedostal a to platí aj po tejto jeho snahe v šestnástke. Cez Arauja sa pokúsil o niečo prudké medzi centrom a strelou. Skončilo to mimo brány.
     
    78
    Lorenzo Reyes dostal pekný pas na krídlo za obranu. Už sa hotoval centrovať do šestnástky, všetko prerušil ofsajd tohto ľavého krídelníka.
     
    80
    Striedanie v tíme Mexiko: z ihriska odchádza Andrés Guardado, prichádza Jonathan dos Santos.
     
    81
    Striedanie v tíme Portugalsko: z ihriska odchádza Danilo Pereira, prichádza André Gomes.
    Striedanie v tíme Portugalsko: z ihriska odchádza João Moutinho, prichádza Adrien Silva.
     
    82
    Portugalsku sa kráti čas. Fernando Santos spravil už tri zmeny a tak verí tým mužom, ktorých má aktuálne na trávniku.
     
    83
    Javier Hernández sa dostal do ďalšej veľkej šance, nakoľko sa proti Patríciovi vynoril z krídla a zakončoval zoči-voči Portugalčanovi. Ten ho vychytal.
     
    84
    Vela sa stretol v súboji na krídle s ľavým obrancom Eliseuom, krotého síce pretlačil, avšak ďalej postupovať nemohol, pretože sa previnil faulom.
    84. Javier Hernández (MEX)
     
    85
    Striedanie v tíme Mexiko: z ihriska odchádza Javier Hernández, prichádza Raúl Jiménez.
     
    86
    Quaresma sa dostal k centru z pravej strany, ten úspešný nebol, ale Portugalsko po faule súpera získalo priamy kop.
     
    87
    Prudký pas pred Ochou neskončil podľa predstáv, Mexičania sa veľmi rýchlo ubránili a dostali guľatý nezmyslel do bezpečia. Snaha Quaresmu skončila za čiarou.
     
    88
    Raúl Jiménez síce nevyhral súboj v strede poľa, Mexiko aj tak ostane pri lopte vďaka autu. Po prvom príde aj druhý, stredoamerický celok naťahuje čas.
     
    89
    Lorenzo Reyes sa na ľavej strane znova ocitol v postavení mimo hry a opäť to bola podobná situácia ako pár minút dozadu, keď dostal pas za obranu.
     
    90
    Posledná minúta riadneho hracieho času. Portugalsko už musí všetko vrhnúť do útoku, ale zatiaľ to v posledných minútach nejde. Mexiko bráni zubami-nechtami.
     
    90+1
    Nadstavujú sa 4 minúty.
     
    90+1
    Portugalsko dalo gól!

    Po odchode Naniho prebral kapitánsku pásku už bývalý stopér Realu Madrid PEPE a po centri sprava sa natlačil cez Layúna tak, že nohou vo výskoku poslal loptu k žrdi a zápas pravdepodobne do predĺženia.
    90+1. Pepe (POR) - 1:1
     
    90+3
    Lozano sa ešte snažil vrátiť vedenie späť na mexickú stranu, avšak na dlhú loptu najlepšie zareagoval Pepe a dostal ju do bezpečia.
     
    90+4
    Po pravej strane sa ešte s vidinou pokutového územia predieral Vela, nakoniec si pomohol faulom proti Eliseuovi.
     
    90+4
    Druhý polčas sa skončil.
     
    Po vlastnom góle Neta to dlho vyzeralo, že zápas skončí výhrou Mexika, ale Pepe v nadstavenom čase vyrovnal, takže uvidíme predĺženie. O oba góly sa paradoxne postarali portugalskí stopéri, no stav je vyrovnaný.
     
    91
    Začalo sa nadstavenie prvého polčasu.
     
    91
    Predĺženie začalo aktivitou Portugalska na útočnej polovici, nepodarilo sa však jeho hráčom dostať sa na dostrel Ochoovej brány.
     
    92
    Neto v blízkosti stredového kruhu fauloval Velu, keďže ho nepríjemne zasiahol do nohy. Mexiko rozohralo na krátko a o loptu prišlo.
     
    93
    Center zľava od Lozana aj so šťastím prešiel až k Herrerovi, ktorý to nemal na priamu strelu a tak vytvoril pozíciu pre Raúla Jimenéza. Jeho zrazená strela končí rohom.
     
    93
    Hirving Lozano sa ocitol úplne sám na zadnej žrdi s loptou na kopačke. Tú sa z prvej pokúsil poslať do siete, Rui Patrício sa veľmi rýchlo premiestnil a vytiahol ďalší úžasný zákrok.
     
    94
    Žltú kartu dostáva Raúl Jiménez (Mexiko).
    94. Hirving Lozano (MEX)
     
    95
    Portugalsko drží loptu na kopačkách svojich hráčov a snaží sa s ňou predrať dopredu. Všetko pokazila nepresná prihrávka Andrého Gomesa.
     
    96
    Lozano sa pokúsil preniesť hru na druhú stranu pokutového územia pre Carlosa Velu. Útočník Realu Sociedad sa k lopte nedostal.
     
    97
    Raúl Jiménez sa snažil individuálne prejsť až do pokutového územia súpera, to sa mu však nepodarilo, pretože mu stopku vystavil Pepe.
     
    98
    Žltú kartu dostáva Héctor Moreno (Mexiko).
     
    99
    Po faule pred šestnástkou súpera na Andrého Silvu si loptu postavil Eliseu, ktorý sa do nej oprel celou silou, lenže bránu Ochou sa mu trafiť nepodarilo.
     
    100
    Po snahe Mexika prejsť do šestnástky prišiel obranný zákrok Adriena Silvu, ktorý si vypýtal dokonca aj faul.
     
    101
    Následne sa ešte strhla menšia mela, pretože André Gomes do súboja priletel veľmi tvrdo. Bolo to už ale po odpískaní, takže jeho faul sa neriešil.
     
    102
    Mexiko drží loptu na svojich kopačkách v strede ihriska, smerom dopredu mu to ide ťažko a keď už Layún prešiel. zle prihral.
     
    103
    Druhá penalta v zápase, znova pre Portugalsko! Tentoraz ju získal Gelson Martins, ktorý si chcel prehodiť Layúna v pokutovom území a pravdepodobne ho trafil loptou do ruky. Uvidíme obrat európskeho tímu, alebo znova strelec neuspeje?
    103.
     
    104
    Portugalsko dalo gól!

    André Silva v prvom polčase neuspel, ADRIEN SILVA v predĺžení už áno. Ochoa išiel do pravej strany z jeho pohľadu, Portugalčan to prudko napálil na druhý smer a Portugalsko tak otáča skóre tohto stretnutia.
    104. André Silva (POR) - 2:1
     
    105
    Nadstavuje sa 1 minúta.
     
    105+1
    Mexiko ešte zahrozilo nejakými centrami, neujal sa ani jeden. Na druhej strane tak Portugalsko prešlo do protiútoku, avšak prudkú ranu Quaresmu Ochoa vyrazil.
     
    105+1
    Prvé predĺženie sa skončilo.
     
    Adrien Silva premenil penaltu, ktorú po ruke Layúna získal Gelson Martins a Portugalsko otočilo stav tohto zápasu. Pred poslednými pätnástimi minútami je blízko k zisku tretieho miesta.
     
    Do druhého predĺženia už nezasiahne Rafael Marquéz, ktorý sa lúči s reprezentačnou kariérou.
     
    106
    Začalo sa druhé predĺženie.
     
    106
    Striedanie v tíme Mexiko: z ihriska odchádza Rafael Márquez, prichádza Marco Fabián.
     
    106
    No ale pozor, ešte to bude veľmi zaujímavé. Nelson Semedo nechtiac zasiahol Lozana pri snahe spracovať loptu do hlavy a uvidel žltú kartu. Keďže už jednu mal, zápas pre neho predčasne skončil.
    106. Nélson Semedo (POR)
     
    108
    Mexiko určite bude cítiť šancu na vyrovnanie a kto vie, možno sa dočkáme niečoho podobného, ako v podaní Pepeho na konci riadneho hracieho času.
     
    109
    Ricardo Quaresma získal rohový kop, ktorý aj sám rozohral, avšak nekopol dobrý center. Dopredu preto prešli mexickí futbalisti.
     
    110
    Herrera sa síce dostal hneď cez troch hráčov až k pokutovému územiu súpera, lenže tam nepresne prihral a o loptu prišiel. André Gomes ju chcel vyviesť dopredu, získal aut.
     
    111
    Quaresma strieľal spoza šestnástky veľmi prudko, no jeho pokus dokázali mexickí hráči zraziť nad bránu a Portugalsko preto získalo iba rohový kop.
     
    112
    Stav hráčov na ihrisku sa vyrovnal, pretože Raúl Jiménez sa dokázal vykartovať v predĺžení a po vzore Semeda aj on mieri pod sprchy.
     
    114
    André Silva napádal rozohrávku súpera, Mexiko sa ale dokázalo z tejto situácie veľmi rýchlo dostať a prešlo dopredu.
    114. Raúl Jiménez (MEX)
     
    115
    Neto pustil prihrávku za obranu za seba, pretože vedel, že k lopte má najbližšie Rui Patrício. Ten pred Lozanom zakročil a upokojil svoj tím.
     
    116
    Ofenzívny faul ukončil snahu mexických hráčov, rozohrávať bude môcť Rui Patrício, lenže nedáva si vôbec záležať na nejakej rýchlosti.
     
    118
    Rui Patrício zachránil svoj tím od inkasovania, pretože po nádhernej strele Herreru spoza šestnástky sa blysol perfektným zákrokom. Mexiko ešte ostalo v nápore, ďalšie pokusy o strely bolo zrazené.
    118. Héctor Herrera (MEX)
     
    118
    Hector Moreno sa vysunul na hrot, natlačil sa pred Pepeho a z hranice malého vápna využil center Lozana na hlavičku, ktorá iba tesne minula priestor troch žrdí.
     
    119
    Eliseu avizuje, že má nejaké zdravotné problémy a brnká tým na nervy hráčom Mexika a aj realizačnému tímu, ktorým pohár trpezlivosti asi pretiekol.
     
    120
    Záver je teda riadne divoký. Psychicky to neuniesol tréner Mexika Juan Carlos Osorio, ktorý slovne zaútočil najskôr na postranného rozhodcu a následne aj na hlavného. Musí preto odísť na tribúnu.
     
    120+1
    Nadstavujú sa 2 minúty.
     
    120+1
    Mexiko získalo priamy kop, v šestnástke súpera už bol aj Ochoa a práve na neho smerovala lopta. Nakoniec sa Portugalsko ubránilo a dokonca sa Mexičania previnili faulom.
     
    120+2
    André Silva sa zrazil s Fabiánom a má nejaké zdravotné problémy. Skôr však iba naťahuje čas.
     
    120+2
    Koniec zápasu.
     
    Dámy a páni, tak toto bola reklama na futbal. Úžasný zápas priniesol všetko, čo divákov dvíhalo zo sedačiek a dovolím si tvrdiť, že ak by sa robil rebríček zápasov roku 2017, tento niekde na vrchu chýbať nemôže. Videli sme tri góly, dve červené karty, dve penalty, veľké množstvo priam neuveriteľných zákrokov brankárov a poriadnu dávku emóciu. Myslím, že kto duel Portugalska s Mexikom sledoval, určite nemôže ľutovať. (16:33:50)

    Matej Kubove

    Góly: 90+1. Pepe, 104. Adrien Silva – 54. Neto (vla.)

    Karty:   26. Semedo (POR) – 16. R. Márquez (MEX), 94. Jiménez (MEX), 98. H. Moreno (MEX)   106. Semedo (POR) – 112. Jiménez (MEX)

    Nepremenená penalta: 17. André Silva (POR), brankár Ochoa zneškodnil


    Portugalsko: Patrício – Semedo, Pepe, Neto, Eliseu – Pizzi, D. Pereira (81. A. Gomes), Moutinho (81. Adrien Silva), G. Martins – André Silva, Nani (C) (70. Quaresma).
    Náhradníci: Sá – Alves, Fonte, W. Carvalho, A. Gomes, Quaresma, Soares, Adrien Silva.

    Mexiko: Ochoa – L. Reyes, N. Araujo, H. Moreno, Layún – H Herrera, R. Márquez (106. Fabián), Guardado (80. J. dos Santos) – Vela, J. Hernández (85. Jiménez), Peralta (60. Lozano).
    Náhradníci: Cota, Talavera – J. dos Santos, Jiménez, Fabián, G. dos Santos, Damm, Aquino, Lozano, Alanis.

    Rozhodca: Fahad Al Mirdasi – Abdulah Alshalwai, Mohammed Al Abakry (všichni Saudská Arábie)