Kamerun – Austrália 1:1 (kon.) | Nemecko – Čile 1:1 (kon.)
koniec
Nemecko
1:1 (1:1)
Čile
Štvrtok 22.06.2017, 20:00Pohár konfederácií • Skupina B
Predzápasové kurzy
     
    V oboch dnešných zápasoch Pohára konfederácii sa v skupine B zrodili remízy 1:1 a tak o postupujúcich rozhodnú posledné zápasy. Čile dnes začalo lepšie, Alexis Sánchez poslal svoj tím do vedenia už po šiestich minútach, ale v závere polčasu odpovedal Stindl. Nerozhodný výsledok je zaslúžený. (21:53:15)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Mauricio Isla si nabehol do šestnástky, hľadal v dobrej pozícii Vidala, no záložník Bayernu bol dobre bránený a obranca Čile zas v ofsajde.
     
    90+2
    Strela spoza šestnástky bola zrazená, Herrera si loptu len zodvihol zo zeme a mohol rozohrať dopredu.
     
    90+1
    Vyzerá to tak, že hladnejšie po troch bodoch je Nemecko, ktoré sa tlačí do šestnástky, zatiaľ čo Čile iba bráni a snaží sa neinkasovať.
     
    90
    Nadstavujú sa 3 minúty.
     
    89
    Striedanie v tíme Chile: z ihriska odchádza Charles Aránguiz, prichádza Francisco Silva.
     
    87
    Julian Draxler sa na krídle cez Paula Diáza nedokázal dostať. Obranca Čile to spravil tak dobre, že získal aut pre svoje farby. Rozohrávať môže Isla.
     
    86
    Mauricio Isla si nabehol do otvoreného priestoru na pravej strane šestnástky súpera. Dostal tam aj loptu, no nakoniec sa mu ju na hracej ploche nepodarilo udržať.
     
    85
    Čile preberá taktovku nad záverom zápasu. V tomto momente už môže rozhodnúť jediný gól a ten chcú streliť oba celky.
     
    84
    Martin Rodríguez sa po príchode chcel dostať do prvej šance. Mustafi ho vytlačil do uhlu a tak útočník nezakončil ani len na bránu.
     
    83
    Draxler si musí spĺňať aj defenzívne povinnosti, pretože Čile sa už nejaký čas drží na polovici Nemecka. Zatiaľ to ale obrana majstrov sveta zvláda dobre.
     
    82
    Striedanie v tíme Chile: z ihriska odchádza Eduardo Vargas, prichádza Martín Rodríguez.
     
    81
    Nakoniec centroval Draxler, našiel hlavu Gintera, tomu sa v záklone trafiť bránu nepodarilo. Až teraz môže prísť na rad čilské striedanie.
     
    80
    Nemci získali priamy kop z veľmi zaujímavej pozície spred šestnástky a teraz sa hráči dohadujú, kto si zoberie na starosť zakončenie.
     
    79
    Žltú kartu dostáva Jean Beausejour (Chile).
     
    77
    Hráči Čile kombinujú v strede ihriska a snažia sa ako keby trochu otupiť snahu Nemecka, pretože tá je trvalá, aj keď nemá po väčšine žiadne vyústenie do podoby gólovej šance.
     
    76
    Pretiahnutý center zľava našiel na druhej strane Draxlera, jeho pokus o strelu bol zrazený a až k brankárovi Herrerovi neprešiel.
     
    75
    Pätnásť minút pred koncom je stav nerozhodný, uvidíme, či sa niektorý z tímov dokáže do konca duelu gólovo presadiť.
     
    74
    Hernández faulovaný v strede ihriska, Jara okamžite preniesol hru na druhú stranu, lenže center Beuasejoura skončil u ter Stegena.
     
    73
    Nemecko sa v druhom polčase prezentuje aktívnejším výkonom, než Čile a snaží sa častejšie ohrozovať bránu súpera. Tentoraz vypálil z ostrého uhlu cez obrancov Stindl, Herrera situáciu vyriešil.
     
    72
    Obrana Čile tak dostala prvú ranu v podobe zmeny. Uvidíme, či sa Paulo Diáz okamžite zžije so svojimi kolegami.
     
    71
    Striedanie v tíme Chile: z ihriska odchádza Gary Medel, prichádza Paulo Díaz.
     
    69
    So zdravotnými problémami vo vlastnej šestnástke ostáva Gary Medel, ktorý sa tam posadil sám od seba a to býva väčšinou horšie, ako keby sa dostal do nejakého kontaktu.
     
    69
    Vidal prečítal nízky center na prednú žrď, Alexis Sánchez hneď na to vysunul dopredu Vargasa, toho prepadol a loptu mu zobral Kimmich.
     
    68
    Čile sa síce podarilo center odvrátiť, avšak lopta sa následne podrážala a skončila na kopačke Gintera. Jeho zakončenie bolo zrazené na roh.
     
    67
    Rudyho prechod dopredu bol zastavený faulom, Nemecko tak dostane k dispozícii pozíciu, z ktorej sa dá poslať dobrý center do šestnástky protivníka.
     
    66
    Nemci sa držia na polovici súpera, zatiaľ to je ale ďaleko od brány Herreru a preto si nevytvárajú žiadne gólové šance.
     
    65
    Žltú kartu dostáva Alexis Sánchez (Chile).
     
    64
    Hernández si v strede poľa pomohol faulom proti Goretzkovi a tak sa lopta dostane na kopačky nemeckých hráčov. V posledných niekoľkých desiatkach sekúnd sa trošku stupňujú emócie.
     
    63
    Vargas udržal chrbtom k bráne loptu pred svojich spoluhráčov číhajúcich v šestnástke, lenže tí to prekombinovali a tak chcel Isla aspoň odcentrovať. Krajnému obrancovi sa to nepodarilo podľa predstáv.
     
    62
    Arturo Vidal sa opäť dostal k zakončeniu hlavou po centri z rohu, bránu nemeckého brankára Barcelony sa mu zacieliť nepodarilo.
     
    61
    Mauricio Isla udržal na hracej ploche dlhý pas z hĺbky poľa, prihral hlavou pod seba, lenže z malého vápna na roh odvrátil Kimmich.
     
    60
    Žltú kartu dostáva Sebastian Rudy (Nemecko).
     
    59
    Arturo Vidal dokázal hlavičkovať po centri Aranguiza cez Kimmicha, loptu nasmeroval nad priestor troch žrdí a síce na vrchnú sieť ter Stegenovej brány.
     
    58
    Vargas sa na pravej strane proti dvojici súperov nepresadil, na druhú stranu preto zavelil Can, avšak rýchla kontra sa spomalila a dlhým nákopom aj skončila.
     
    57
    Tentoraz si dvojica Rudy – Vargas úlohy vymenila. V roli faulujúceho sa ocitol juhoamerický útočník.
     
    56
    Rudy v strede poľa po strate lopty jeho spoluhráčov zastavil rodiacu sa kontru Čiľanov faulom, kartu za tento zákrok proti Vargasovi neuvidí.
     
    55
    Na druhej strane zahrozil nevydareným centrom sprava Mauricio Isla, ktorého pas padal smerom do brány, nakoniec skončil na vrchnej sieti.
     
    54
    Draxler sa pokúsil sklepnúť na hranici šestnástky center Kimmicha pre Stindla. Útočník Nemecka ale nebol na danom mieste.
     
    53
    Eduardo Vargas faulovaný v strede ihriska, Čiľania preto nakopli po rozohrávke loptu na ľavé krídlo. Center odtiaľ zachytil ter Stegen.
     
    51
    Nemecko síce získalo priamy kop, lenže rozohrávka skončila v rukaviciach gólmana Herreru. Jeho rýchly výkop mal poslať do protiútoku Alexisa, avšak útočník si pomohol faulom.
     
    50
    Emre Can sa dostal k centru, ten defenzíva Čile odvrátili a Vidal z kontry hľadal v šestnástke Vargasa. Suleho jemný teč zmenil len lopty priamo k ter Stegenovi.
     
    49
    Jara s Diázom zastavili snahu nemeckých hráčov preniknúť dopredu po ľavej strane. Pre európsky celok to bude aspoň aut.
     
    48
    K rozohrávke sa postavil Alexis Sánchez a ponad múr mieril k bližšiemu rohu nemeckej brány. Lopta nakoniec skončila na vrchnej sieti.
     
    47
    Eduardo Vargas padá niekoľko málo metrov pred šestnástkou Nemecka po zákroku Suleho a tak bude ter Stegen musieť čeliť nebezpečnému priamemu kopu.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Čile začalo prvý polčas lepšie a už v šiestej minúte po chybe Mustafiho otvoril skóre Alexis Sánchez, v závere však vyrovnal Stindl a tak je všetko otvorené.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+1
    Alexis Sánchez si vytvoril pred šestnástkou dobrú pozíciu a prudko po zemi vystrelil smerom k žrdi. Nemecko podržal zákrok ter Stegena.
     
    45+1
    Nadstavuje sa 1 minúta.
     
    45
    Narážačka Čiľanov nevyšla, dopredu sa tak po krídle rútil Draxler, lenže vynikajúcim čistým sklzom ho zastavil Mauricio Isla.
     
    44
    Po góle sa hrá predovšetkým v strede poľa. Oba tímy si dávajú takto pred pauzou pozor na zadné dvierka. Inkasovať ešte raz by pre oboch bolo veľmi nepríjemné.
     
    42
    Psychická výhoda je tak po góle tesne pred prestávkou razom na strane Nemecka, ktoré, v prípade, že minimálne udrží tento stav, bude po prestávke vo väčšej pohode.
    41. Lars Stindl (GER) - 1:1
     
    41
    Nemecko dalo gól!

    Emre Can poslal veľmi peknú kolmicu na hranicu šestnástky, kde bol Hector a ten ešte krajšie odcentroval na malé vápno. LARS STINDL sa dostal do zakončenia, Herrera ostal bez šance.
     
    41
    Čile z neho nevyťažilo vôbec nič, Arturo Vidal si vo vzduchu počínal nedovolene voči Emremu Canovi.
     
    40
    Sule si dokázal postrážiť pas na Eduarda Vargasa a tak Nemec dostal loptu hlavou aspoň na rohový kop pre súpera.
     
    39
    Nemecko sa snaží neúspešne dostať do zakončenia, zatiaľ čo štadiónom sa ženie pokrik: "Russia, Russia".
     
    38
    Pekný oblúčik Alexisa Sáncheza na hranicu malého vápna spoluhráčov nenašiel, dobre postavení nemeckí obrancovia si celú situáciu postrážili.
     
    37
    Po odvrátenom centri Kimmicha sa k lopte dostal pred šestnástkou Emre Can, lenže pokus záložníka Liverpoolu z voleja priestor troch žrdí minul.
     
    36
    Dlhý pas nakoniec aj prišiel, center však zachytili hráči Čile a tí následne zrazili i strelu Stindla. Nemecko pokračuje vďaka autovým vhadzovaniam.
     
    35
    Aranguiz si nepostrážil svoju ruku a zasiahol ňou do tváre Suleho. Nemecko má k dispozícii priamy kop. Dobrá pozícia na center.
     
    34
    Beausejour si dal pozor na ľavej strane a dostal loptu smerom dopredu na Alexisa, lenže jeho pokus o prienik bol zastavený prakticky okamžite.
     
    33
    Nemecko na polovici súpera nevie dlho vydržať, pretože Čiľania jeho hráčov veľmi dobre vytláčajú až do stredu ihriska.
     
    32
    Alexis Sánchez sa tlačil za nakopnutou loptou do šestnástky protivníka, prvý pri nej ale bol gólman Marc André ter-Stegen.
     
    31
    Nemecku sa nepodarilo presne rozohrať, preto lopta po nákope Suleho končí len na kopačkách hráčov Čile.
     
    29
    Po rohovom kope rozohranom na krátko center predsa len prišiel, lenže nedovolene si vo vzduchu podľa hlavného arbitra v súboji s Kimmichom počínal Vidal.
     
    28
    Isla sa poskúsil o strelu z diaľky, avšak včas mu do strely spadol Sule a preto je lopta zrazená na rohový kop.
     
    27
    Beausejour sa dostal k centru zo svojej ľavej strany, vo vzduchu však dominoval Mustafi a dokázal odvrátiť hroziace nebezpečenstvo.
     
    26
    Nemecko svoju snahu na hranici šestnástky Čile ako keby prekombinovalo a o loptu jeho hráči prišli. Vidal sa postaral o to, že nasledovať bude aut.
     
    24
    Ginter v strede ihriska postrčil na zem Alexisa Sáncheza a tým rýchlo zastavil snahu Čiľana otočiť sa a pokračovať smerom k bráne ter Stegena.
     
    23
    Hector si chcel pokryť loptu, čo mu Isla ale nedovolil, lenže juhoamerický futbalista si v súboji pomohol nedovoleným zákrokom.
     
    22
    Kimmich si nerozumel na pravej strane so svojimi spoluhráčmi a preto musel zachraňovať loptu na poslednú chvíľu, čo mu nevyšlo. Aut pre Čile.
     
    21
    Dlhý pas na Alexisa Sáncheza úspešný nebol, pretože Čiľan v súboji so spoluhráčom z Arsenalu, Skhodranom Mustafim, vo vzduchu nemal žiadny nárok.
     
    20
    Žltú kartu dostáva Lars Stindl (Nemecko).
    20. Eduardo Vargas (CLE)
     
    20
    Pred šestnástkou Nemecka spadol jeden z hráčov Čile čo sa nepískalo a tak akcia pokračovalo. Na strelu to využil Eduardo Vargas, ter Stegena zachránilo brvno brány.
     
    18
    Ter Stegen vybehol zo svojej šestnástky a odkontroloval let lopty za bránkovú čiaru pred Alexisom Sánchezom. Gólman Barcelony teraz môže odkopávať.
     
    17
    Hráči Čile vysunuli napádanie a aj keď loptu síce okamžite nezískali, tak donútili Gintera k odkopu až za autovú čiaru.
     
    16
    Nemecko kombinuje v strede ihriska a pomaly sa posúva do šestnástky protivníka. Tam nakoniec prišiel center, lenže Kimmich zakončil hlavou slabo iba do Herreru.
     
    15
    Ginter našiel pasom po zemi na hranici šestnástky súpera nohu Stindla. Mönchengladbachský ofenzívny hráč vystrelil smerom k vzdialenejšej žrdi, Herrera zasiahol.
     
    14
    Stindl si nabiehal na krásny pas sprava do šestnástky, pri lopte bol prvý gólman Herrera, takže do žiadnej šance sa nemecký forward nedostal.
     
    13
    Mustafi síce odvrátil centrovaný pas, no len na kopačku Marcela Díaza, ktorý okamžite strieľal z diaľky. Ter Stegen problém so zákrokom nemal.
     
    12
    Pekná kombinácia Nemecka skončila prihrávkou Hectora do šestnástky, kde sa úplne osamotený pred Herrerom ocitol Stindl. Všetko prerušila ofsajdová pozícia.
     
    11
    Vysoký center padol presne na hlavu Eduarda Vargasa, jeho hlavičku do stredu brány nemal problém ter Stegen chytiť do svojich rukavíc.
     
    10
    Po odvrátenom pase od Alexisa Sáncheza ešte Čiľania ostali na dostrel. Aranguíz sa pokúsil prekľučkovať sa do šestnástky, získal roh.
     
    9
    Nemci sa po inkasovanom góle hrnú dopredu viac, ako ich súper a držia sa na lopte. Zatiaľ to však pre Čile nemá žiadne hrozné dôsledky.
     
    8
    Julian Draxler po zisku lopty ťahal rýchlu akciu Nemecka. Dobre mu nabiehal aj Stindl, kapitán európskeho tímu sa rozhodol zakončiť spoza šestnástky sám, tesne prestrelil.
     
    7
    Nemecko tak musí reagovať na nepriaznivý vývoj stretnutia. Skorý gól môže zápasu iba pomôcť.
    6. Alexis Sánchez (CLE) - 0:1
     
    6
    Chile dalo gól!

    Veľká chyba v rozohrávke Nemecka je potrestaná presným zásahom. Mustafi pred šestnástkou o loptu prišiel a otvorený priestor využil kto iný, než ALEXIS SÁNCHEZ. Strela útočníka Arsenalu sa od žrde odrazila do siete.
     
    4
    Goretzka prešiel dopredu po pravej strane, chcel si pomôcť narážačkou so Stindlom, avšak táto dvojica stroskotala na presile obrancov v červenom. Na druhej strane si streleckú parketu nevytvoril Alexis Sánchez.
     
    3
    Nemecko drží loptu v strede poľa, kde si ju posúva medzi sebou. Čile sa nej dostalo až po faule na Diáza.
     
    2
    Alexis Sánchez sa snažil predrať po krídle, ale proti dvojici obrancov Nemecka veľa šancí nemal.
     
    1
    Výkop zápasu malo Čile, ktoré nastúpilo v červených dresoch, Nemecko má biele. (Prípadný) víťaz tohto zápasu si zaistí postup do semifinále.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Nemecko: ter Stegen – Ginter, Kimmich, Mustafi – Süle, Goretzka, Rudy, Draxler (C), Hector – Can – Stindl.
    Náhradníci: Leno, Trapp – Plattenhardt, Rüdiger, Brandt, Demirbay, Henrichs, Younes, Wagner, Werner.

    Chile: Herrera – Isla, Medel (C), G. Jara, Beausejour – P. Hernández, M. Díaz, Aránguiz – Arturo Vidal, E. Vargas, Alexis Sánchez.
    Náhradníci: Bravo, Toselli – P. Díaz, Mena, Roco, Fuenzalida, Gutiérrez, F. Silva, Puch, Rodríguez, Sagal, L. Valencia..
     
    Nemecko

    V prípade víťazstva si omladený národný tím úradujúcich majstrov sveta môže zabezpečiť postup do semifinále a o to sa zverenci Joachima Lowa budú chcieť rozhodne postarať. Nadviazali by tím na výhru v prvom kole, keď si síce s problémami, ale predsa poradili s Austráliou. O tesné víťazstvo 3:2 sa gólovo postarali Stindl, Draxler a Goretzka. Aj proti Čile sú favoritom, ale čaká ich nebezpečný súper.

    Na súpiske nefigurujú najväčšie hviezdy. Oporami výberu by mali byť mená ako ter-Stegen, Mustafi, Kimmich, Can, Wagner, Werner, Goretzka, Rudy alebo kapitán Draxler.

    Čile

    Juhoamerický celok taktiež v úvodnom meraní síl na šampionáte v Rusku zvíťazil, keď si v závere dvomi gólmi poradil s Kamerunom. O tie sa postarali Arturo Vidal s Eduardom Vargasom. Vyzerá to tak, že Čile na svojho súpera kvalitou určite má, takže to bude veľmi vyrovnaný duel.

    Zverenci kouča Juana Antonia Pizziho prišli do Ruska s tým najlepším čo majú vrátane hviezd ako Alexis Sánchez, Claudio Bravo, Aruto Vidal či Eduardo Vargas.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:00.

    Matej Kubove

    Góly: 41. Stindl – 6. Alexis Sánchez

    Karty:   20. Stindl (GER), 60. Rudy (GER) – 65. Alexis Sánchez (CLE), 79. Beausejour (CLE)


    Nemecko: ter Stegen – Ginter, Kimmich, Mustafi – Süle, Goretzka, Rudy, Draxler (C), Hector – Can – Stindl.
    Náhradníci: Leno, Trapp – Plattenhardt, Rüdiger, Brandt, Demirbay, Henrichs, Younes, Wagner, Werner.

    Čile: Herrera – Isla, Medel (C) (71. P. Díaz), G. Jara, Beausejour – P. Hernández, M. Díaz, Aránguiz (89. F. Silva) – Arturo Vidal, E. Vargas (82. Rodríguez), Alexis Sánchez.
    Náhradníci: Bravo, Toselli – P. Díaz, Mena, Roco, Fuenzalida, Gutiérrez, F. Silva, Puch, Rodríguez, Sagal, L. Valencia.