Srbsko – S. Macedónsko 2:2 (kon.) | Portugalsko – Španielsko 1:3 (kon.)
koniec
Srbsko
2:2 (1:0)
Severné Macedónsko
Utorok 20.06.2017, 18:00Majstrovstvá Európy U21 • Skupina B
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.
     
    Srbsko

    Balkánsky celok na úvod podľahol favoritovi z Portugalska a tak proti Macedónsku potrebuje získať tri body, aby si udržal akú-takú šancu na postup do semifinále. Pod prehru 0:2 sa gólovo podpísali Goncalo Guedes a Bruno Fernandes. Samotné Srbsko má však na turnaji silný tím, ale v skupine ešte Španielsko a to je ich jediný, no najväčší problém. Kouč Nenad Lalatović má v tíme niekoľko hviezdičiek, ktoré sa javia ako veľký prísľub do budúcnosti. No len povedzte, že ste ešte nepočuli o menách ako Vanja Milinković-Savić (FC Turín), Miloš Veljković (Werder), Mijat Gačinovič (Frankfurt), Andrija Živković (Benfica), Marko Grujič (Liverpool), Uroš Đurđević (Partizan) či Aleksander Čavrič zo Slovanu Bratislava.

    Macedónsko

    Papierový outsider taktiež pochádza z Balkánu. V úvodnom meraní síl ale na veľkého favorita zo Španielska vonkoncom nestačil a aj vďaka skvelému výkonu a hattricku obrovskou nádeje tamojšieho futbalu Marca Asensia, z Realu Madrid, prehral 0:5. Ani v tomto dueli Macedónsko favorit nebude. Tím okolo trénera Blagoja Milevskiho na postup určite neašpiruje. Kapitánom je zaujímavý futbalista a síce David Babunski, ktorý bol desať rokov súčasťou akadémie FC Barcelona a od tohto kalendárneho roku pôsobí v japonskom celku Yokohama F. Marinos. Veľa známych mien na súpiske ale nie je, slovenským priaznivcom by mohol byť známejší Tihomir Kostadinov obliekajúci dres FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble.
     
    Úvodné zostavy:

    Srbsko: Milinković-Savić – Gajić, Jovanović, Veljković, Antonov – Grujić, Nemanja Maksimović – A. Živković, Gaćinović – Djurděvić (C), Plavšić.
    Náhradníci: Manojlović, Nikolić – Milenković, Pankov, Ožegović, Čavrić, Bogosavac, Filipović, Meleg, Lukić, Ristić, Radonjić.

    Macedónsko: Aleksovski – Murati, Zajkov, Velkovski, Demiri – Nikolov (C), E. Bardi – Radeski, Babunski, Markoski – Avramovski.
    Náhradníci: Šiškovski, Ilik – Elmaz, Popzlatanov, Musliu, Amanovik, Bejtulai, Petkovski, Angelov, Kostadinov, Pivkovski, Gorgev..
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Srbsko začalo aktívne a okamžite sa tlačí do šestnástky svojho súpera. Defenzíva Macedónska musela odvracať prvý center sprava.
     
    2
    Dlhý aut od krajného zadáka Gajiča zaletel až do šestnástky, tam dokonca hlavičkoval Djurdevič, ale našiel len rukavice pripraveného Aleksovskiho.
     
    3
    Srbi sa dostali k prvej štandardnej situácie a po nepodarenom odvrátení lopty našiel guľatý nezmysel na malom vápne Maksimoviča. Ten padajúci pas nedokázal trafiť presne.
     
    4
    Macedónsko sa prvýkrát dostalo na polovicu súpera a dokonca si zahral aj gólman Milinkovič-Savič, lenže to bolo po malej domov od spoluhráča srbského brankára.
     
    5
    Dlhý nákop dopredu mal nájsť Radeskiho, ktorý sa k lopte aj hnal, no pomohol si pri tom ofenzívnym faulom.
     
    6
    Veľmi veľa nepresností a súbojov na polovici Macedónska dostali k lopte outsidera tohto stretnutia, lenže jeho hráči v bielych dresoch ďaleko neprešli.
     
    7
    Nikolov bol faulovaný v strede poľa a tým pádom mohli Macedónci rozohrávať. Poslali loptu na krídlo, kde Demiri mohol vhadzovať aut.
     
    8
    Bardi sa cez prehustený priestor predieral do pokutového územia súpera, to sa mu nepodarilo a rovnako dopadol i Babunski.
     
    9
    Macedónsko dlho držalo loptu na polovicu súpera, no prišla chyba a tým pádom aj rýchla kontra Srbska. Na jej konci bol Gačinovič, jeho strela spoza šestnástky skončila tesne mimo.
     
    10
    V úvode je to zatiaľ boj medzi šestnástkami a zdá sa, že to v súboji balkánskych reprezentácií bude takto pokračovať aj naďalej.
     
    11
    Živkovič poslal priam nádherný center z pravej strany na hranicu malého vápna, kam si nabehol vysoký záložník Liverpoolu Grujič, avšak jeho hlavičke zo skvelej pozície pár čísel chýbalo.
    11. Marko Grujić (SRB)
     
    12
    Antonov na krídle síce o loptu prišiel, ale jeho protihráč sa pošmykol a tak ju obranca Srbska okamžite získal späť pre svoje mužstvo.
     
    13
    Žltú kartu dostáva Kire Markoski (Macedónsko).
     
    15
    Markoski svojim nepresným sklzom zostrelil Gajiča, ktorý potreboval dlhšie ošetrenie, ale bude v poriadku. Srbsko skúsilo dlhý center, jeho súper sa ubránil.
     
    16
    Macedónska defenzíva je naozaj veľmi vaťažená. Snaží sa vytláčať pohyblivých hráčov súpera od šestnástky, ale tí sa aj tak držia na dostrel brány.
     
    17
    Obliehanie šestnástky Aleksovskeho na chvíľu po odkope prestalo, k lopte sa znova veľmi rýchlo dostal favorit stretnutia.
     
    18
    Ofenzívny faul na srbskej strane dovolil síce Zajkovi vykopnúť na polovicu súpera, jeho spoluhráči sa k lopte nedokázali dostať.
     
    19
    Vedľa srbskej lavičky sme registrovali faul hráčov z tejto krajiny, ďalší prichádza po pár sekundách v stredovom kruhu.
     
    20
    Prechod Macedónska stroskotal na hranici pokutového územia protivníka, obrancovia v červených dresoch si veľmi dobre splnili povinnosti.
     
    21
    Plavšič potiahol rýchlu kontru, poslal kolmicu do šestnástky, lenže na tú nedokázal zareagovať Djurdevič. Na zemi po nejakom zákroku ostal práve prvý menovaný a ešte aj Grujič, ktorý sa zrazil v strede poľa a chvíľu to vyzeralo aj na vyrazený dych. Obaja budú v poriadku.
     
    22
    Žltú kartu dostáva Marko Grujić (Srbsko).
     
    24
    Srbsko dalo gól!
    Favorit zápasu si dlho posúval loptu na hranici šestnástky, v nej následne spadol Grujič, penalta sa nepískala, ale zrazená prihrávka sa odrazila na nohu MIJATA GAĆINOVIĆA, ktorý z hranice päťky otvára skóre.
    24. Mijat Gaćinović (SRB) - 1:0
     
    26
    Srbsko neustáva vo svojej ofenzívnej hre a aj naďalej sa hrnie smerom do ofenzívy. Antonov sa pokúsil o strelu spoza šestnástky, trafil iba obrancov pred sebou.
     
    27
    Nepresný center Gačinoviča ukončil snaženie Srbska, od svojej brány tak môže odkopávať Aleksovski.
     
    28
    Grujič si veľmi dobre splnil svoje defenzívne povinnosti a zastavil prechod súperov po krídle tak dobre, že vhadzovať aut mohol Gajič.
     
    29
    Ďalší faul Macedónska na jeho polovici, teraz sa previnil Demiri. Srbsko môže zahrávať priamy kop, dobrá pozícia na center.
     
    30
    Center na zahodenie to nebol, ale defenzíva Macedónska si s loptou dokázala poradiť.
     
    31
    Radeski prenikal dopredu po pravej strane, jeho prechod bol zastavený, pretože sa ocitol v postavení mimo hry.
     
    33
    Futbal medzi šestnástkami pokračuje, Srbsko je však aktívnejšie na lopte a sem-tam sa do šance dostane.
     
    34
    Macedónsko veľmi dobre v tejto chvíli bráni a odkopáva lopty až na polovicu Srbska.
     
    36
    Zajkov spravil veľkú chybu a lopta preskočila cez neho tak, že sa dostala na Grujiča a ten stál sám pred Aleksovskim, lenže macedónsky gólman ho vo veľkej šanci vychytal.
    36. Marko Grujić (SRB)
     
    37
    Djurdevič v strede ihriska poslal na zem Radeskiho a toho ešte kopol, nechtiac, Gačinovič. Niekoľkí hráči tak mali pocit, že si musia niečo vydebatovať, ale to hlavný arbiter neumožnil.
     
    38
    Nákop Macedóncov z polovice ihriska až do šestnástky Milinkoviča-Saviča nebol z úspešných, Srbsko sa veľmi rýchlo oslobodilo odkopom.
     
    39
    Grujič bol v súboji v strede poľa neskoro, odniesol si to Markoski a ten sa dlho nedvíha z trávniku.
     
    40
    Päť minút do konca prvého polčasu, ktorý zatiaľ priniesol jeden gól a o ten sa postaral Gačinovič, takže Srbsko vedie najtesnejším rozdielom.
     
    41
    Macedónsko sa udržalo na lopte vedľa šestnástky protivníka, dlho im to nakoniec nevydržalo, pretože do bezpečia odkopol Gajič.
     
    42
    Grujič si pomohol ďalším faulom a odniesol si to Nikolov. Z dosť veľkej diaľky to teda priamou strelou vyskúšal Bardi a mieril k žrde. Lopta ešte skočila od zeme, Milinkovič-Savič mal čo robiť.
     
    43
    Rohový kop síce zle rozohraný nebol, ale nikomu v bielom sa zakončiť nepodarilo. Macedónsko však aspoň prvýkrát v tomto zápase predviedlo krátky úsek, kde obrane súpera podkúrilo.
     
    44
    Srbi zachytili loptu v strede poľa, založiť akciu sa už ale podľa plánu nepodarilo. Nákop vpred skončil pri brankárovi Aleksovskimu.
     
    45
    Pokus o pas na Radeskiho do krídla presný nebol, lopta našla Milinkoviča-Saviča.
     
    45+1
    Nadstavuje sa 1 minúta.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Srbsko bolo v prvom polčase lepším tímom a dominovalo celému priebehu. Gólovo sa presadilo raz, keď presnou strelou sieť rozvlnil Gačinovič. Zatiaľ tak ide všetko podľa papierových predpokladov.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Striedanie v tíme Srbsko: z ihriska odchádza Milan Gajić, prichádza Aleksandar Filipović.
    Striedanie v tíme Macedónsko: z ihriska odchádza Daniel Avramovski, prichádza Nikola Gorgev.
     
    47
    Radeski si nabiehal na dlhý diagonálny pas na krídlo, loptu však na hracej ploche zachytiť nedokázal a tá teda končí za bránkovou čiarou.
     
    48
    Macedónsko sa snaží od začiatku polčasu držať na lopte, čo sa mu zatiaľ darí, lenže je to veľmi ďaleko od brány súpera.
     
    49
    Radeski padá niekoľko málo metrov pred šestnástkou Srbska, pretože ho tam poslal Grujič, najčastejšie faulujúci hráč. Vyzerá to na slušnú pozíciu pre priamu strelu.
     
    50
    Bardi prekopol múr a loptu poslal prudko pod brvno. Na jeho nešťastie len do stredu brány, kde bol pozorný a pripravený Milinkovič-Savič.
     
    51
    Jovanovič predviedol skvelý defenzívny zákrok a niekoľko metrov pred vlastnou šestnástkou čisto zastavil prenikajúceho Babunskeho.
     
    52
    Striedanie v tíme Srbsko: z ihriska odchádza Marko Grujić, prichádza Mihailo Ristić.
     
    53
    Macedónsko zahralo rohový kop a aj keď Radeski kopol loptu veľmi nízko, tá sa ešte podrážala v šestnástke a obrancovia Srbska sa museli rýchlo zorientovať, aby ju dostali do bezpečia.
     
    54
    Po rýchlej akcii pravou stranou sa pred Aleksovskeho dostal Gačinovič, no macedónsky gólman veľmi dobre vybehol a zrazil zakončenie hviezdy Srbska do bezpečia.
     
    56
    Živkovič preniesol hru na Gačinoviča, ktorý priťukol loptu pred Djurdeviča, no jeho zakončenie išlo oba do náručia macedónskeho brankára.
     
    57
    Striedanie v tíme Macedónsko: z ihriska odchádza David Babunski, prichádza Eljif Elmaz.
     
    58
    Radeski sa dostal k centru z hranice šestnástky, bol však zrazený a Milinkovič-Savič dokázal loptu zachytiť na hracej ploche.
     
    59
    Milinkovič-Savič musel opustiť svoju šestnástku a odkopol loptu do autu pred dobiehajúcim protihráčom.
     
    60
    Žltú kartu dostáva Eljif Elmaz (Macedónsko).
     
    61
    Srbsko rozohralo priamy kop, po ňom ale pokus o center doletel len do miest, kde bol pánom brankár Macedónska Aleksovski.
     
    62
    Plavšič dobehol pas na krídlo vedľa šestnástky, cez Demiriho sa mu podarilo dostať centrom loptu iba do náruče Aleksovskiho.
     
    63
    Tak pozrime sa na to! Z ničoho nič je tu veľká možnosť na vyrovnanie, pretože Elmas vnikol šestnástky a centrom trafil do ruky Filipoviča. Bude to pokutový kop!
    63.
     
    64
    Macedónsko dalo gól!
    Dvakrát mu to z priameho kopu pri veľmi dobrej realizácii nevyšlo, ale teraz penaltu prudkou ranou k žrdi po ľavej ruke premieňa. Autorom gólu z pokutového kopu je ENIS BARDI.
    64. Enis Bardi (MAK) - 1:1
     
    65
    Zápas razom nabral iný rozmer. Macedónsko určte zacítilo šancu možno aj na otočku stretnutia a pri tom bolo celý čas horším tímom. Srbsko môžu mrzieť nevyužité šance.
     
    67
    Srbsko sa snaží po inkasovanom góle dostať späť do vedenia, to ale bude mať ešte ťažšie, ako v prvom polčase, pretože Macedónsko hrá s väčším nasadením.
     
    68
    Maksimovič sa síce dostal k strele spoza šestnástky, lenže nepodarilo sa mu trafiť medzi tri žrde. Namieril veľmi nepresne a navyše slabo.
     
    69
    Srbsko dostalo loptu z ľavej strany až do šestnástky Macedónska, dobre postavení stopéri však rýchlo odkopli.
     
    70
    Ristič si naviedol loptu z krídla a skúsil to strelou po zemi na bližšiu žrď, minul. Aleksovski let lopty len skontroloval.
     
    72
    Plavšič našiel krásnou loptou Djurdeviča v šestnástke a útočník Srbska sa dokonca ocitol sám pred gólmanom, lenže ho zastavil ofsajd.
     
    73
    Ristič sa pokúsil nájsť dlhým pasom do krídla spoluhráča Živkoviča, ale loptu nasmeroval do iných miest.
     
    74
    Srbsko sa snaží útočiť, lenže Macedónsko veľmi dobre bráni a zdá sa, že také jednoduché to favorit zápasu ani do konca dulu mať nebude.
     
    75
    Elmaz prestrčil loptu na hranicu šestnástky, kde nabehol Radeski a z otočky vystrelil. Jeho pokus však nebol prudký a gólman Milinkovič-Savič problém so zákrokom nemal.
     
    77
    Veljkovič si veľmi dobre postrážil Gorgeva, ktorý sa tlačil k lopte. Srbský stopér pre svoj tím vybojoval autové vhadzovanie.
     
    78
    Striedanie v tíme Srbsko: z ihriska odchádza Nemanja Antonov, prichádza Ognjen Ožegović.
     
    79
    Gorgev dostal loptu do pokutového územia súpera, nakoniec sa mu ale spoluhráčov nájsť nepodarilo a tak sa jej chopil Milinkovič-Savič.
     
    80
    Aleksovski aj Ožegovič sa vyrútili na dlhú loptu do šestnástky. Macedónsky brankár všetko vyriešil, následne sa obaja zrazili. Zdá sa ale, že budú v poriadku.
     
    81
    Začala sa posledná pasáž tohto zápasu, ktorý čím ďalej, tým viac smeruje v remíze.
     
    82
    Dva fauly macedónskych hráčov prerušili pokus súpera o prechod do rýchleho protiútoku, Srbsko sa tak musí uspokojiť s pomalým prechodom vpred.
     
    83
    Macedónsko dalo gól!
    Možno ani nevedia ako, ale to je jedno, pretože outsider duelu otáča toto stretnutie. Striedajúci NIKOLA GORGEV sa ukázal ako skvelý žolík, pretože ho vôbec nebolo vidieť a teraz sa presadil krásnou strelou do rohu brány.
    83. Nikola Gorgev (MAK) - 1:2
     
    85
    Žltú kartu dostáva Srdjan Plavšić (Srbsko).
     
    86
    Žltú kartu dostáva Vukašin Jovanović (Srbsko).
     
    86
    Striedanie v tíme Macedónsko: z ihriska odchádza Marjan Radeski, prichádza Filip Pivkovski.
     
    87
    Nikolov sa dostal k lopte a vystrelil z dobrej vzdialenosti spred šestnástky, ale bránu Milinkoviča-Saviča sa mu trafiť nepodarilo.
     
    88
    Aleksovski teraz poriadne podržal svojich spoluhráčov, pretože Ožegovič sa po centri zľava dostal do zakončenia z vnútra malého vápna, no gólman Macedónska sa blysol možno aj zákrokom šampionátu.
    88. Ognjen Ožegović (SRB)
     
    89
    Ožegovič faulovaný Zajkovom na krídle, Srbsko má k dispozícii zaujímavú možnosť na center z priameho kopu.
     
    90
    Srbsko dalo gól!
    Skvelý center na zadnú tyč našiel hlavu kapitána UROŠA DJURDĚVIĆA a ten dokázal vyrovnať tesne pred uplynutím riadneho hracieho času. Srbi sa ešte budú hnať za tretím gólom.
    90. Uroš Djurděvić (SRB) - 2:2
     
    90+1
    Nadstavujú sa 4 minúty.
     
    90+1
    Neuveriteľné, Ožegovič takmer skóroval, ale jeho hlavička po centri zľava sa od zeme odrazila do žrde a následne do náručia brankára Aleksovskiho.
    90+1. Andrija Živković (SRB)
     
    90+2
    Žltú kartu dostal tréner Macedónska Blagoja Milevski, pretože tento záver prežíva veľmi intenzívne.
     
    90+4
    Žltú kartu dostáva Miloš Veljković (Srbsko).
     
    90+4
    Macedónsko drží loptu na polovici súpera a dokonca získali priamy kop, pretože tam prišiel faul. Veljkovič následne od hnevu odkopol loptu.
     
    90+5
    Enis Bardi sa znova postavil k priamemu kopu z dobrej pozície, ale bránu sa mu trafiť nepodarilo.
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    V dobrom druhom polčase Macedónsko dokázalo prekvapivo otočiť výsledok, ale remízu Srbsku zachraňoval Djurdevič. Každopádne, tá nič nerieši, pretože oba tímy prišli o šancu postúpiť do semifinále a tak tretie zápasy proti Portugalsku, respektíve Španielsku už budú pre nich odohrané len z povinnosti. (19:52:38)

    Matej Kubove

    Góly: 24. Gaćinović, 90. Djurděvić – 64. E. Bardi (pen.), 83. Gorgev

    Karty:   22. Grujić (SRB), 85. Plavšić (SRB), 86. Jovanović (SRB), 90+4. Veljković (SRB) – 13. Markoski (MAK), 60. Elmaz (MAK)


    Srbsko: Milinković-Savić – Gajić (46. Filipović), Jovanović, Veljković, Antonov (78. Ožegović) – Grujić (52. Ristić), Nemanja Maksimović – A. Živković, Gaćinović – Djurděvić (C), Plavšić.
    Náhradníci: Manojlović, Nikolić – Milenković, Pankov, Ožegović, Čavrić, Bogosavac, Filipović, Meleg, Lukić, Ristić, Radonjić.

    Severné Macedónsko: Aleksovski – Murati, Zajkov, Velkovski, Demiri – Nikolov (C), E. Bardi – Radeski (86. Pivkovski), Babunski (57. Elmaz), Markoski – Avramovski (46. Gorgev).
    Náhradníci: Šiškovski, Ilik – Elmaz, Popzlatanov, Musliu, Amanovik, Bejtulai, Petkovski, Angelov, Kostadinov, Pivkovski, Gorgev.