Švédsko – Slovensko sk 31:17 (kon.)
koniec
Švédsko
31:17 (14:7)
Slovensko
Sobota 17.06.2017, 17:15 • Sparbanken Lidköping Arena • Kvalifikácia ME
Predzápasové kurzy
    59
    Teodor Paul predviedol ďalší výborný zákrok, tentokrát ho neprekonal Markus Olsson. Na druhej strane sa gólovo presadil Vladimír Guzy a možno uzatvoril gólový účet Slovenska v celej kvalifikácii. (31:17)
    56
    Martin Straňovský zápas dohráva na pozícii ľavej spojky a teraz sa mu podarilo trošku upraviť skóre zápasu. Dravým prienikom sa dostal až na bránkovisko a trafil presne do horného rohu švédskej brány. (31:16)
    55
    Teraz to vyzeralo tak, akoby sa našim hráčom ani nechcelo brániť. Markus Olsson prešiel našou obranou ako nôž maslom a poľahky prekonal Mariána Žernoviča. (31:15)
    53
    Radosť pozerať na technické zakončenia Niclasa Ekberga. Hráč nemeckého THW Kiel si na svoje konto pripisuje už piaty gól v zápase – opäť z priestoru pravého krídla. (30:15)
    52
    Do streleckej listiny sa prvýkrát zapísal aj Marcus Dahlin. Medzitým sme videli zmenu vo švédskej bráne, kde Mikaela Aggeforsa nahradil Tobias Thulin. (29:15)
    50
    Náš tím už nehrá v oslabení, pretože na trestnú lavicu smeroval aj jeden z domácich hráčov. Využiť to dokázal Martin Straňovský, ktorý z kroku prekonal Mikaela Aggeforsa. (27:14)
    49
    Dlho to ani netrvalo. Simon Jeppsson si naskočil k strele z hranice deviatich metrov a náš brankár nemal šancu. Nehráme dobre v obrane a zaváňa to poriadnym debaklom. (27:13)
     
    48
    Slovensko bude hrať prvýkrát v oslabení. Na dve minúty oslabuje náš tím po taktickom zákroku Matej Mikita. Uvidíme, či Švédi dokáže ešte viac zvýšiť svoj náskok. (26:13)
    47
    Švédsko opäť vedie dvojnásobným gólovým rozdielom. Naši chlapci si útoku nerozumeli, Niclas Ekberg sa dostal do brejku a ďalšou peknou strelou prekonal Mariána Žernoviča. (26:13)
    46
    Simon Jeppsson si dravým prienikom prešiel až na bránkovisko. Naši hráči ho nedokázali zastaviť, a tak inkasujeme už 25. gól v poslednom kvalifikačnom dueli o účasť na ME 2018 v Chorvátsku. (25:13)
    46
    Patrik Hruščák predviedol opäť svoju čarovnú ľavačku. Treba povedať, že po oddychovom čase sme hrali v útoku veľmi aktívne, vytvorili sme si pozíciu na strelu a skórujeme. (24:13)
    45
    Skúsený Niclas Ekberg v prvom polčase nehral, no druhé dejstvo si užíva peknými technickými strelami z pravého krídla. Švédsko vedie už o dvanásť gólov, a slovenský tréner Martin Lipták si berie oddychový čas. (24:12)
    44
    Slováci presilovú hru nezvládli podľa predstáv. V útoku sa nepresadili a naopak inkasujú. Švédi hrali bez brankára a ďalší ich gól zaznamenáva Linus Arnesson. (23:12)
     
    43
    Až takmer v polovici druhého polčasu vidíme prvé vylúčenie v dnešnom dueli. Na dve minúty si odchádza sadnúť Jesper Nielsen, ktorý škaredo fauloval Tomáša Urbana. (22:12)
    40
    Simon Jeppsson si zachoval stopercentnú úspešnosť streľby. Zaznamenáva svoj druhý gól v dnešnom zápase a náskok svojej krajiny zaokrúhlil na desať gólov. (20:10)
    39
    Desaťgólový náskok švédskeho favorita je aspoň na tento moment minulosťou. Tomáš Urban sa krásne položil do strely z prvého krídla a nedal gólmanovi súpera žiadnu šancu. (19:10)
    38
    Martin Lipták reagoval na chyby v obrane i útoku oddychovým časom. Bohužiaľ, nepomohlo to. Opäť sme chybovali a po rýchlom brejku sa presadzuje stredom ihriska Jim Gottfridsson. (19:9)
    37
    Teraz sme si absolútne nerozumeli v obrane. Šikovne to využil Simon Jeppsson, ten krásne našiel na bránkovisku osamoteného Jespera Nielsena z PSG a ten chladnokrvne prekonal Teodora Paula. (18:9)
    36
    Slovenskí hádzanári sa dostali do časovej tiesni. Moldavskí rozhodcovia signalizovalo pasívnu hru, zodpovednosť na seba zobral Patrik Hruščák a šikovnou strelou prekonal švédskeho brankára. (17:9)
    35
    Nevyzerá to s nami dobre. Strela Vladimíra Guzyho bola zblokovaná, následne sám na bránu smeroval Niclas Ekberg a skúsený hráč THW Kiel nemal problém využiť ponúknutú šancu. (17:8)
    34
    Ďalšia slovenská chyba. Domáci sú skutočne veľmi silní v prechodovej fáze. Aj teraz zakončili akciu rýchlym brejkom a z ľavého krídla prvýkrát skóruje Emil Frend Öfors. (16:8)
    33
    Slovensko sa dopustilo ďalšej zbytočnej chyby v útoku. Švédi vďaka svojej bojovnosti získali loptu a ich akciu zakončil presnou strelou z bránkoviska Albin Lagergren. (15:8)
    31
    Druhý polčas otvoril slovenský útok. Domáci hádzanári dobre bránili. Naši reprezentanti si dlho nevedeli vytvoriť streleckú pozíciu, no napokon so šťastím skóruje Matej Mikita. (14:8)
    29
    Mattias Zachrisson má na svojom konte päť gólov, no už sa mu dokázal vyrovnať Jerry Tollbring. Ten si naskočil z ťažkého uhla, ale z ľavej strany dokázal zaskočiť nášho brankára. (14:7)
    27
    Jerry Tollbring o pár sekúnd neskôr napravil zaváhanie z nepremennej sedmičky. Dostal ideálny pas do ľavého krídla a strelou na prednú žrď nedal nášmu gólmanovi šancu. (12:6)
    24
    Výborne. Matej Mikita sa presadil strelou z deviatich metrov a navyše sa Švédom nepodarilo okamžite reagovať. Strelu Lukasa Nilssona z jasnej pozície zlikvidoval Teodor Paul. (11:6)
    21
    Myslím, že to bol Vladimír Guzy, kto vystreli z trošku nepripravenej pozície. Švédi to využili, loptu do samostatného brejku dostal Mattias Zachrisson a zachoval si svoju stopercentnú bilanciu. (11:5)
    20
    Švédi hrajú veľmi rýchlo. Po inkasovanom góle okamžite prešli do útoku a z priestoru ľavého krídla prekonal nášho brankára tretíkrát v zápase Jerry Tollbring. (10:5)
    19
    Vladimír Guzy patrí zatiaľ k našim najlepším hráčom. Teraz pekne využil "basketbalovú clonu" Mareka Páleša, obišiel švédskych obrancov a prekonal Mikaela Aggeforsa. (9:5)
    17
    Mattias Zachrisson je v poslednom kvalifikačnom zápase nezastaviteľný. Bohužiaľ, ani teraz sme ho nedokázali ubrániť na pravom krídle, a tak Teo Paul musí vyťahovať loptu zo svojej siete. (9:4)
    15
    Slovensko znižuje svoju stratu na rozdiel štyroch gólov. Dravým prienikom sa dostal na bránkovisko striedajúci Vladimír Guzy a prekonal Mikaela Aggeforsa. (8:4)
    13
    Nepresadili sme sa v útoku a Švédi trestajú. Krásnu prihrávku dostal do ľavého krídla Jerry Tollbring, ten si vypracoval komfortný strelecký uhol a ďalším gólom donútil Martina Liptáka zobrať si oddychový čas. (8:3)
    12
    Prvýkrát v dnešnom zápase ukázal svoje nesporné kvality aj Lukas Nilsson z nemeckého THW Kiel. Z deviatich metrov prekonal svojou pravačkou Teodora Paula, ktorý loptu zbadal až vo svojej sieti. (7:3)
    11
    Patrik Hruščák to často skúša z priestoru pravej spojky. Tentokrát namieril presne a zaznamenáva tretí gól nášho mužstva. Lopta smerovala presne k pravej žrdi brány Švédska. (6:3)
    10
    Albin Lagergren sa opäť zapisuje do streleckej listiny. Poľahky prešiel stredom našej sformovanej obrany a strieľa svoj druhý gól v dnešnom zápase. Náskok favorita začína narastať. (6:2)
    7
    Slovensko inkasuje ďalší gól. Opäť sme doplatili na technickú chybu v útočnej fáze. Albin Lagergren získal loptu a z rýchleho brejku nedal šancu nášmu brankárovi. (4:1)
    5
    Švédsko opäť odskakuje nášmu tímu na rozdiel dvoch gólov. Domáci dohrali akciu tento raz do ľavého krídla, odkiaľ sa nemýlil Jerry Tollbring. (3:1)
    4
    Prvýkrát sa do listiny strelcov zapisuje aj jeden zo slovenských hráčov. Patrik Hruščák predviedol peknú strelu ľavačkou a z deviatich metrov prekonal bezmocného Mikaela Aggeforsa. (2:1)
    3
    Miroslav Volentics mal veľkú možnosť na vyrovnanie, no z jasnej pozície trafil brvno. Slováci následne stratili loptu v útoku a domáci našu technickú chybu trestajú druhým gólom Mattiasa Zachrissona. (2:0)
    1
    Prvý útok dnešného zápasu mali domáci reprezentanti. Tí pekne dohrali akciu do pravého krídla a gólový účet zápasu otvára presnou strelou Mattias Zachrisson. (1:0)

    Miroslav Kováčik

    Švédsko: Aggefors, Thulin – Tollbring, Frend Öfors, Nielsen, Pettersson, Darj, Ekberg, Zachrisson, Olsson, Nilsson, Jeppsson, Gottfridsson, Arnesson, Lagergren, Dahlin.
    Slovensko: Paul, Žernovič – Rábek, Dudáš, Guzy, Hruščák, Volentics, Petro, Ďuriš, T. Urban, L. Urban, M. Straňovský, Antl, J. Mikita, Páleš, M. Mikita.

    Rozhodca: Igor Covalciuc, Alexei Covalciuc (MDA)