OFK Batizovce – FC Spišská Teplica L.D. 2:1 (kon.)
koniec
OFK Batizovce
2:1 (1:1)
FC Spišská Teplica L.D.
Streda 31.05.2017, 17:00 • NTC Poprad • Pohár PFZ • Finále
     
    Druhý polčas herne patril viac futbalistom Spišskej Teplice. V 73. minúte sa podarilo streliť rozhodujúci gól Gontkovičovi. Teplica v závere robila, čo mohla, no vyrovnávajúci gól sa jej nepodarilo zaznamenať.

    Pohár Podtatranského futbalového zväzu pre rok 2017 teda patrí OFK Batizovce.

    Sme radi, že sme vám, verným čitateľom, mohli ponuknúť aj takýto exkluzívny prenos zo zápasu medzi mužstvami z oblastných súťaží. Ďakujeme za pozornosť, pekný zvyšok večera! (18:47:48)
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Posledné príležitosti. Po rohovom kope sa dostali k dorážke futbalisti Spišskej Teplice, lopta sa ocitla na bránkovej čiare, no brankár Hutník ju mal v moci.
     
    90+1
    Rozhodcovia nadstavujú dve minúty.
     
    90
    Tepličania získavajú štandardku. Center bude zahrávať Matúš Michlík.
     
    89
    Obrovské šance Tepličanov! Po rohovom kope sa k hlavičke dostal Gápa, následne dorážali aj Kessel s Michlíkom, no Batizovčania postavili na bránkovej čiare hradbu tiel a loptu nepustili!
     
    87
    Striedanie v tíme FC Spišská Teplica L.D.: z ihriska odchádza Lang, prichádza Gápa.
    Striedanie v tíme OFK Batizovce: z ihriska odchádza Paločko, prichádza Štrbka.
     
    86
    Mlynár si spracoval prihrávku pri šestnástke a vystrelil. Jeho strela mierila vedľa. Batizovčania hrajú v závere veľmi dobre, Spišská Teplica sa iba bráni.
     
    84
    Gontkovič zahrával rohový kop, po ktorom však loptu zachytili Tepličana a ihneď smerovali do protiútoku. Brankár Hutník však bol pri lopte prvý.
     
    83
    Striedanie v tíme FC Spišská Teplica L.D.: z ihriska odchádza Pafko, prichádza Unger.
     
    82
    V príležitosti sa ocitol Martin Mlynár z tesnej blízkosti bránky. Jeho pokus skončil na brvne a Lobdoví diabli sa už naozaj poriadne vystrašili.
     
    81
    Batizovčania si vypracovali ďalšie šance. Gontkovič posunul Paločkovi, ktorý sa dostal do zakončenia, no Tepličania mu pokus zblokovali. Je tu roh pre Batizovce.
     
    80
    Batizovčania sa dostali k súperovej bránke. Posledná prihrávka na Gontkoviča však skončila v ofsajde.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 350 divákov.
     
    78
    Tepličania stále držia kontrolu nad loptou a snažia sa vypracovať si príležitosti. Batizovčania väčšinou držia loptu čo najdlhšie na kopačkách. Potrebujú už iba získavať sekundy, prípadne streliť pravdepodobný rozhodujúci gól.
     
    76
    Tomáš Svitana sa vysunul do dobrej príležitosti. Hutník bol pri lopte neskôr, Svitana si ju predkopol, no následne z ostrého uhla už nedokázal zakončovať úspešne.
     
    75
    Od hráčov Spišskej Teplice sa teraz určite očakáva záverečný tlak. Batizovce sa pravdepodobne budú sústrediť na obranu, ako tomu zatiaľ je aj po celý druhý polčas.
     
    73
    Batizovce dali gól!
    Batizovčania strieľajú vedúci gól! Paločko šikovne vysunul v pokutovom území MICHALA GONTKOVIČA, ktorý vystrelil k pravej žrdi presne do protipohybu Dunaja-Jurča.
     
    71
    Tepličania nechali celkom dosť priestoru Paločkovi, ktorý sa priblížil k bránke a pálil. Nakoniec ho obrancovia FC L.D. odstavili a zablokovali strelu.
     
    69
    Batizovčania zahrávali priamy kop. K strele sa dostal Marek Gažura, ktorý z pripravenej lopty vypálil na bránku. Strela letela iba pár centimetrov ponad brvno.
     
    67
    Lobdoví diabli okamžite po zisku lopty otočili hru a dostali sa dopredu. Tomáš Svitana vybehol po pravom krídle a pálil zo strany. Hutník vyrážal nohami iba na rohový kop.
     
    66
    Gontkovič utekal s loptou po pravej strane, no proti dvojici protihráčov nedokázal uspieť.
     
    64
    Tepličania teraz zahodili nehoráznu tutovku! Pafko potiahol loptu po pravej strane a prihral ju do šestnástky úplne voľnému Svitanovi. Ten si ju ešte spracoval, pripravoval, no prerátal sa a brankár Hutník dokázal zasiahnuť! Toto ešte možno bude Tepličanov mrzieť.
     
    62
    Pafko má po tejto strele nejaké problémy s telom. odchádza za bránkovú čiaru na krátke ošetrenie. Po krátkej pauze sa hrá opäť.
     
    61
    Patrik Pafko sa vysunul po pravom krídle. Dostal sa k streleckej možnosti a snažil sa ju využiť naplno. Jeho prudká delovka však letela tesne vedľa bližšej žrde!
     
    60
    Gontkovič si vypýtal loptu v šestnástke a snažil sa si vypýtať aj pokutový kop po strete s Langom. Hlavný rozhodca mu však na tento ťah neskočil.
     
    58
    Obrovská šanca pre Teplicu! Svitana potiahol loptu do šestnástky. Posunul ju na kopačku Matúša Michlíka, ktorý sa poriadne oprel do strely, ale trafil iba protihráča. Ten nohou vykopol loptu z bránkovej čiary!
     
    57
    Kessel vhodil aut spoza postrannej čiary priamo do šestnástky. Tam si Tepličania šancu nevytvorili a Batizovčania môžu ísť do protiútoku.
     
    56
    Striedanie v tíme FC Spišská Teplica L.D.: z ihriska odchádza Gaduš, prichádza Varmus.
     
    54
    Blaško posunul loptu na pravú stranu Pafkovi. Ten však zbytočne vymýšľal, trvalo mu dlho, kým rozohrá, no a skončilo sa to iba odrazenou loptou. Aut budú zahrávať Batizovce.
     
    53
    Center z pravej strany z kopačky Michlíka skončil iba na kopačkách hráčov Batizoviec.
     
    51
    Gontkovič posunul po šírke ihriska Gašpárkovi, ktorý vystrelil spoza pokutového územia. Zakončenie mu nevyšlo, Dunaj-Jurčo si bránku postrážil.
     
    49
    Jarkuliš sa vysúval popri hranici šestnástky. Nakoniec bol faulovaný a štandardku aj sám zahrával. jeho strela skončila na rukách brankára Hutníka.
     
    48
    Batizovčania získali rohový kop. K strele z pokutového územia sa dostal Tomáš Tvaružek, no jeho hlavička skončila iba na Dunajovi-Jurčovi.
     
    47
    Svitana sa vysúval po ľavej strane ihriska, chcel si zaseknúť protihráča, no loptu mu Fáber predsa len vypichol.
     
    46
    Striedanie v tíme OFK Batizovce: z ihriska odchádza Čonka, prichádza Fáber.
    Striedanie v tíme FC Spišská Teplica L.D.: z ihriska odchádza Remža, prichádza Dunaj-Jurčo.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Úvodný polčas bol vcelku zaujímavý. Hralo sa zo strany na stranu a videli sme niekoľko dobrých šancí. V 12. minúte poslal Batizovce do vedenia Mlynár, no o sedem minút neskôr už Svitana vyrovnával.
    Druhý polčas sa začne približne o 18:00.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45
    Batizovčania sa po dlhšej dobe dostali do príležitosti. Center z pravej strany vyhlavičkoval Marhefka.
     
    43
    Martinko sa zbavil protihráča, v uličke sa mu ukazoval Pafko, no Levocký čítal hru a zastavil prihrávku.
     
    41
    Martin Mlynár sa dostal do príležitosti z vnútra šestnástky. Jeho delovka však letela iba do bočnej siete.
     
    39
    Martinko si nabehol bližšie k šestnástke, spracoval si prihrávku od Svitanu a tvrdo z prvej pálil. Delovka to bola razantná, no letela nad bránkou.
     
    38
    Svitana sa vysúval za prihrávkou od Gaduša, no v poslednej chvíli mu zakončenie znemožnil Tvaružek.
     
    36
    K strele sa dostal Batizovčan Petrilák. Jeho pokus Remža bezpečne vyrazil, následne však šiel chytiť loptu do rúk a vykopol mu ju Mlynár. Remžu to zaskočilo, no dokázal následne loptu bezpečne zachytiť.
     
    34
    Tepličania sa opäť vysunuli k šestnástke. Pafko však veľmi nedomyslel svoj center, poslal ho ďaleko vedľa.
     
    33
    Jarkuliš sa vysunul pred pokutové územie a dostal sa k strele. Jeho pokus však bol zblokovaný.
     
    31
    Tepličania šikovne zakombinovali. Pafko hľadal v pokutovom území Svitanu, no Hutník si opäť postrážil svoju bránku.
     
    30
    Hosťujúci Gontkovič fauloval na útočnej polovici protihráča. Rozohrávať z pokutového územia ide brankár Remža.
     
    28
    Petrilák získal loptu na útočnej polovici a poslal ju na bránku. Bol to však veľmi nevydarený center, ktorý skončil v rukách brankára Remžu.
     
    27
    Batizovčania nakopli loptu na útočnú polovicu. Utekali za ňou Čonka s Mlynárom, no Remža si dal pozor.
     
    26
    Tepličania dobýjajú momentálne bránku súpera. Pafko našiel centrom Michlíka v šestnástke. Ten však trafil iba do Hutníka. Ďalší roh uvidíme...
     
    25
    Michlík skúsil Hutníka prekvapiť priamou strelou z rohového kopu. Batizovský brankár sa musel poriadne natiahnuť.
     
    24
    Hlavný rozhodca musel prvýkrát v stretnutí udeľovať žltú kartu. Za podkopnutie protihráča ju dostáva Batizovčan Ján Levocký.
     
    23
    Svitana si zasekol protihráča. Pred šestnástkou sa mu ukázal Martinko, ktorý vypálil po prihrávke z prvej, no loptu triafal vedľa. Snažil sa ju ešte zachytiť Michlík, no márne.
     
    22
    Obrovská šanca pre Teplicu! Jarkuliš vysunul šikovnou prihrávkou Mareka Marhefku, ktorý sa ocitol zoči-voči Hutníkovi, no triafal tesne vedľa žrde.
     
    21
    Petrilák centroval z ľavej strany smerom k šestnástke, no nepodarilo sa mu nájsť svojich spoluhráčov. Po následnom ofsajde bude zahrávať Remža.
     
    19
    Spišská Teplica dala gól!
    Lobdoví diabli vyrovnávajú stav stretnutia! Jarkuliš vysunul šikovne TOMÁŠA SVITANU, ktorý sa rozbehol do vápna a prízemnou strelou prekonal prekvapeného Hutníka.
     
    17
    Tepličania zahrávali rohový kop. Po ňom sa dostal k streleckej možnosti Patrik Pafko. Snažil sa to urobiť veľmi lišiacky. Jeho lob však skončil iba v rukách Hutníka.
     
    15
    Pafko centroval zo štandardky do pokutového územia. K lopte sa dostal Marhefka, no nedokázal ju správne odhlavičkovať.
     
    14
    Batizovčania sú aj naďalej aktívni. Od začiatku zápasu majú kontrolu nad hrou a Tepličania ťahajú za kratší koniec, sústredia sa väčšinou na defenzívu a na rýchle protiútoky. Tie však tiež nevychádzajú.
     
    12
    Batizovce dali gól!
    Batizovčania idú do vedenia! Tepličania podcenili schopnosti Čonku, ktorý ešte dokázal prebrať loptu v šestnástke, posunul ju MARTINOVI MLYNÁROVI, ktorý jemnou strelou k ľavej žrdi prekonal Remžu!
     
    11
    Tepličania sa po dlhšom čase priblížili k bráne. Kessel však nedokázal poslať presný center do vnútra šestnástky. Batizovčania smerovali do protiútoku. V šanci sa ocitol Mlynár, no trafil iba Remžu. Následne bol pri lopte aj Čonka, ale bránu v obrovskej šanci prestrelil!
     
    10
    Martin Petrilák sa nebezpečne približoval k šestnástke a už si aj chystal loptu na strelu. Posledná kľučka však nevyšla a Marhefka predviedol spoľahlivý defenzívny zákrok.
     
    9
    Z ľavej strany posielal center Petrilák. Hľadal v pokutovom území Gontkoviča, no defenzíva Tepličanov bola pripravená.
    Hráči oboch celkov pri predzápasovom nástupe
     
    7
    Batizovce si následne vypracovali ďalšiu príležitosť. V nebezpečnej pozícii sa ocitol opäť Tvaružek, no tentokrát nastrelil iba bočnú sieť.
     
    7
    Prvá strela na bránu v tomto zápase. K lopte sa za pokutovým územím dostal Tomáš Tvaružek a strieľal pravačkou. Lopta letela nad bránkou.
     
    6
    Levocký sa snažil vysunúť po ľavej strane Petriláka. Sklzom však šikovne zasiahol Pafko.
     
    5
    Petrilák posielal šikovný center z ľavej strany do vnútra šestnástky. Na hlavičku však nik nenaskočil. Remža loptu pevne zachytil do rúk.
     
    4
    Brankár Teplice Marek Remža pre istotu musel zasiahnuť, keďže Lang mu prenechal loptu. Odkopol ju za postrannú čiaru.
     
    3
    Michlík šikovne získal loptu na ľavej strane a rozbehol sa dopredu. Po pár metroch ju však stratil a aut majú k dispozícii Batizovčania.
    Pohľad na úvodný výkop
     
    2
    Zatiaľ sú aktívnejší futbalisti OFK Batizovce. O mäkký center v strede ihriska sa pokúsil Paločko, no jeho lopta dorazila iba na kopačky protihráčov.
     
    1
    Úvodný výkop majú k dispozícii futbalisti Batizoviec. Tí začínajú krátkymi prihrávkami na obrannej polovici.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Na plochu prichádzajú oba tímy. Batizovčania budú hrať v červeno-žltých dresoch a Tepličania v krikľavo zelených.
    Rozcvička sa skončila
     
    Úvodné zostavy:

    OFK Batizovce: Hutník – Handzuš, Tvaružek (C), Čáni, Paločko, Gažura, Levocký, Gontkovič, Mlynár, Petrilák, Čonka
    Náhradníci: Gašpárek, Štrbka, Fáber, Škovrán, Neuwirth, Haščák, Penxa

    FC Spišská Teplica L.D.: Remža – Martinko, M. Marhefka, Lang (C), Kessel, Jarkuliš, Pafko, Blaško, Michlík, Gaduš, Svitana
    Náhradníci: Dunaj-Jurčo, Unger, Varmus, J. Marhefka, Gápa, Dikant

    Rozhodca: Zacher – Maličký, Maliňák.
    Lobdoví diabli počas rozcvičky
     
    Prajem vám príjemné popoludnie a vítam vás pri sledovaní exkluzívneho on-line prenosu, v ktorom budete môcť sledovať finálové stretnutie pohára Podtatranského futbalového zväzu (PFZ). Od 17:00 budeme v NTC Poprad svedkami zápasu medzi OFK Batizovce a FC Spišská Teplica L.D.

    OFK Batizovce
    Obecný futbalový klub z obce Batizovce v okrese Poprad pôsobí v 6. lige, ktorá patrí pod Podtatranský futbalový zväz. Batizovce ako vyššie nasadený tím vstúpili do pohárového pavúka v 2. kole, v ktorom sa stretli s OFK Šuňava. Stav bol po 90 minútach nerozhodný 2:2, no Batizovciam sa následne podarilo zvíťaziť na pokutové kopy 2:4. V treťom kole Batizovce vyradili OFK Jánovce po výhre 1:3 a v semifinále si poradili s OFK Vikartovce taktiež 1:3. V 6. lige sú Batizovce v tabuľke po 23 kolách momentálne na solídnom 3. mieste so ziskom 49 bodov. Na vedúci Kežmarok strácajú 6 bodov.

    FC Spišská Teplica L.D.
    Lobdoví diabli, to je celý názov, ktorý sa ukrýva pod skratkou L.D. Klub z obce Spišská Teplica, ktorá taktiež patrí pod okres Poprad pôsobí v nižšej 7. lige, ktorá taktiež patrí pod PFZ. Teplica bola do pohárového pavúka nasadená už od prvého kola, v ktorom si s prehľadom poradila s FK Gánovce 5:2. Následne Teplica vyradila Liptovskú Tepličku po víťazstve 3:0, v treťom kole zdolala TJ Tatran Huncovce s prehľadom 0:4 a v semifinále si poradila aj s béčkom MŠK Slavoj Spišská Belá vďaka výhre 1:2. Vo svojej 7. lige je Teplica momentálne po 23 kolách na 4. mieste so ziskom 48 bodov a stratou 14 bodov na vedúcu Hôrku.

    Srdečne vás pozývam sledovať toto napínavé finále, v ktorom spoznáme držiteľa pohára PFZ pre rok 2017. Pekný futbalový zážitok!
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly: 12. Mlynár, 73. Gontkovič – 19. Svitana

    Karty:   24. Levocký (BAT)


    OFK Batizovce: Hutník – Handzuš, Tvaružek (C), Čáni, Paločko, Gažura, Levocký, Gontkovič, Mlynár, Petrilák, Čonka
    Náhradníci: Gašpárek, Štrbka, Fáber, Škovrán, Neuwirth, Haščák, Penxa

    FC Spišská Teplica L.D.: Remža – Martinko, M. Marhefka, Lang (C), Kessel, Jarkuliš, Pafko, Blaško, Michlík, Gaduš, Svitana
    Náhradníci: Dunaj-Jurčo, Unger, Varmus, J. Marhefka, Gápa, Dikant

    Rozhodca: Zacher – Maličký, Maliňák

    Diváci: 350