Švédsko – Slovensko 4:2 (kon.) | Bielorusko – Nórsko 4:3 (kon.) | Rusko – USA 3:5 (kon.)
Česko – Švajčiarsko 1:3 (kon.) | Nemecko – Lotyšsko 4:3 (1:0 po s.n.) | Kanada – Fínsko 5:2 (kon.)
koniec
Rusko
3:5 (1:0, 2:3, 0:2)
USA
Utorok 16.05.2017, 16:15 • LANXESS Arena • Majstrovstvá sveta • Skupina A
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:55
    Vzájomné vylúčenie po roztržke v strednom pásme. Ivan Telegin a Andrew Copp dostali dve trestné minúty za hrubosť.
    59:39 Brock NELSON - 3:5

     
    59:39
    USA dali gól! Je definitívne rozhodnuté. Američania pridali presný zásah do prázdnej brány a stanú sa víťazmi kolínskej skupiny. Úspešným strelcom bol BROCK NELSON. Asistencia: Dylan Larkin.
     
    58:54
    Zakázané uvoľnenie amerického výberu. Rusi získali útočné pásmo, a tak si zobrali oddychový čas.
     
    58:45
    Andrej Vasilevskij dostal pokyn zo striedačky a opustil bránu. Rusi hrajú so šiestimi hráčmi.
     
    53:45
    Zborná predviedla zaujímavý ťah po buly v obrannom pásme. Center odišiel striedať a namiesto neho naskočil Artemij Panarin, ktorý bol za chrbtom amerického obrancu. Ruský útočník išiel sám na Howarda, ale ten ho vychytal.
     
    53:32
    Rusi idú opäť do štyroch. Jevgenij Kuznecov úplne zbytočne fauloval v strednom pásme a dostal dve trestné minúty za nedovolené bránenie.
    52:57 Anders LEE - 3:4

     
    52:57
    USA dali gól! Zámorskí hokejisti predviedli krásnu presilovkovú kombináciu. Jack Eichel našiel na opačnom konci útočného pásma Johnnyho Gaudreaua, ten prihrával ešte pred bránu a ANDERS LEE doťukol puk do siete. Asistencie: Johnny Gaudreau, Jack Eichel.
     
    52:46
    Presilovka pre Spojené štáty americké. Jevgenij Kuznecov sa dostával do gólovej šance, ale pomohol si pritom sekaním a rozhodcovia mu udelili dve trestné minúty.
     
    47:30
    Rusom presilovka vôbec nevychádzala, ale z ničoho nič si vytvorili obrovskú šancu. Delovka Dmitrija Orlova od modrej čiary opečiatkovala brvno.
     
    45:49
    Rusi majú možnosť vystupňovať svoj tlak. Anders Lee dostal dve trestné minúty za sekanie.
     
    43:46
    Andrew Copp nepríjemne vystrelil spoza hráčov, ktorí jeho pokus jemne tečovali a puk sa zastavil až na spojnici ruskej brány.
    37:43 Kevin HAYES - 3:3

     
    37:43
    USA dali gól! Ruskí fanúšikovia ešte stále oslavovali a možno aj hráči na ľade, pretože je opäť vyrovnané. KEVIN HAYES ostal sám pred Vasilevským, pohodlne namieril a zblízka vyrovnal stav stretnutia. Asistencie: Johnny Gaudreau, Nick Bjugstad.
    36:15 Nikita GUSEV - 3:2

     
    36:15
    Rusko dalo gól! Američania išli do prečíslenia troch proti jednému, no nedokázali si presne prihrať a stratili puk. Rovnaká situácia sa preto opakovala na opačnej strane klziska, no Rusi ju zvládli. Vadim Šipačov našiel voľného NIKITU GUSEVA a ten bez problémov napol sieť. Asistencie: Vadim Šipačov, Jevgenij Dadonov.
     
    35:37
    Rusi si zahrajú presilovú hru. Connor Murphy dostal dve trestné minúty za nedovolené bránenie.
    32:18 Dylan LARKIN - 2:2

     
    32:18
    USA dali gól! Rusi doplatili na to, že nedokázali vyhodiť puk z vlastného obranného pásma. Využil to DYLAN LARKIN, ktorý si našiel miesto medzi kruhmi a švihom prekonal Vasilevského. Asistencia: Brock Nelson.
     
    31:55
    Jimmy Howard výborne zasiahol proti strele Sergeja Andronova, ale vyrazil puk iba pred voľného Sergeja Plotnikova. Ruský útočník však netrafil prázdnu bránu a namieril až na ochrannú sieť.
    27:33 Anton BELOV - 2:1

     
    27:33
    Rusko dalo gól! Zaplnené tribúny sa opäť radujú. Ruských fanúšikov potešil kapitán ANTON BELOV, ktorý nekompromisne napriahol z vrcholu kruhov a Jimmy Howard bol bez šance. Asistencie: Sergej Plotnikov, Sergej Andronov.
     
    26:33
    Rusi zbytočne prekombinovali nádejnú situáciu v útočnom pásme. Od modrej čiary mohol strieľať Vladislav Gavrikov, ale ešte našiel Nikitu Guseva, ktorý sa z uhla nepresadil.
     
    25:44
    Veľká šanca Rusov. Vladislav Namestnikov zostal voľný pred americkou bránou, predviedol prudký príklep, no Jimmy Howard zasiahol vynikajúcim spôsobom.
     
    23:59
    Dvaja Američania spadli v strednom pásme, a tak sa Rusom otvoril priestor na prečíslenie. Anton Belov zvolil individuálne riešenie situácie a tesne minul bránu.
     
    23:20
    Nahodenie od modrej čiary výborne tečoval pred bránou Andrew Copp, ale ku gólu mu chýbalo pár centimetrov.
    21:00 Kevin HAYES - 1:1

     
    21:00
    USA dali gól! Američania sa dočkali zaslúženého vyrovnania a prerušili nepriestrelnosť ruského výberu, ktorá trvala neuveriteľných 201 minút . V presilovej hre sa presadil z dorážky do odkrytej brány KEVIN HAYES. Asistencie: Brock Nelson, Clayton Keller.
     
    19:13
    Ďalšia americká presilovka. Nikita Kučerov dostal dve trestné minúty za sekanie.
     
    14:31
    Ruský tlak prerušilo vylúčenie. Na trestnú lavicu odišiel Sergej Plotnikov, ktorý dostal 2+2 minúty za nebezpečnú hru vysokou hokejkou.
     
    12:52
    Rusi môžu rýchlo navýšiť svoje vedenie. Po faule Charlieho McAvoya budú hrať dvojminútovú presilovku.
    12:29 Nikita GUSEV - 1:0

     
    12:29
    Rusko dalo gól! Zborná otvára skóre hneď z prvej väčšej príležitosti. NIKITA GUSEV ostal zabudnutý za americkou obranou, išiel sám na brankára a poslal Howardovi puk medzi nohy. Asistencie: Bohdan Kiselevič.
     
    07:33
    Američania dostávajú výhodu druhej presilovky v zápase. Na trestnú lavicu odchádza Nikita Kučerov za sekanie.
     
    03:51
    Presilovka pre zámorský výber. Arťom Zub dostal dve trestné minúty za nebezpečnú hru vysokou hokejkou.

    Tomáš Lengyel

    Góly a asistencie: 13. N. Gusev (Kiselevič), 28. Belov (S. Plotnikov, Andronov), 37. N. Gusev (Šipačov, Dadonov) – 21. K. Hayes (B. Nelson, Keller), 33. D. Larkin (B. Nelson), 38. K. Hayes (J. Gaudreau, Bjugstad), 53. Lee (J. Gaudreau, Eichel), 60. B. Nelson (D. Larkin)


    Rusko: Vasilevskij (Sorokin) – Gavrikov, Kiselevič, Antipin, Belov (C), Provorov, Zub, Orlov – Telegin, Andronov (A), S. Plotnikov – Dadonov, Šipačov (A), N. Gusev – Tkačov, Panarin, Kučerov – Namestnikov, Barabanov, Ničuškin – Kuzněcov.
    USA: Howard (Hellebuyck) – C. Murphy (C), Hanifin, Trouba, DeKeyser, McAvoy, Skjei, T. van Riemsdyk – Eichel, Keller, Lee – Schmaltz, D. Larkin (A), B. Nelson (A) – J. Gaudreau, Bjugstad, K. Hayes – Compher, Copp, Greenway – Dvorak.

    Rozhodca: Salonen (FIN), Stricker (SUI) – Lhotský (CZE), Malmqvist (SWE)