Lotyšsko – USA 3:5 (kon.) | Nórsko – Fínsko 2:3 (po pr.) | Rusko – Slovensko sk 6:0 (kon.)
Slovinsko – Bielorusko 2:5 (kon.) | Taliansko – Nemecko 1:4 (kon.) | Kanada – Švajčiarsko 2:3 (po pr.)
koniec po predl.
Kanada
2:3 (2:0, 0:0, 0:2 - 0:1)
Švajčiarsko
Sobota 13.05.2017, 20:15 • AccorHotels Arena, Paríž • Majstrovstvá sveta • Skupina B
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Po siedmich minútach viedla Kanada nad Švajčiarskom 2:0 a zdalo sa, že zápas poľahky dovedie do víťazného konca. Do brány súpera sa však postavil Leonardo Genoni a ten už gól neinkasoval. Naopak, Calvin Pickard musel loviť puk v riadnom hracom čase zo svojej brány ešte dvakrát, a tak zápas dospel do predĺženia. Veľkú možnosť rozhodnúť mal Claude Giroux, no jeho trestuhodne zaváhanie potrestal dvojgólový hrdina Fabrice Herzog. Švajčiarsko tak poráža Kanadu po predĺžení a vylepšuje si pozíciu pred play off. Kolíska hokeja zaznamenáva prvú porážku, a tak jediným neporazeným mužstvom na MS v hokeji 2017 zostáva Rusko. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný večer. (22:45:30)
     
    Koniec zápasu.
    63:40 Fabrice HERZOG - 2:3

     
    63:40
    Švajčiarsko dalo gól!
    Obrovská senzácia v parížskej hale Bercy je dokonaná! Kanada viedla o dva góly, mala jasne navrch, no napokon si zo zápasu odvezie len bod. FABRICE HERZOG si dokázal obhodiť Chrisa Leeho, dokorčuľoval si puk a bekhendovou strelou prekonal Calvina Pickarda. Asistencia: Andres Ambühl.
     
    63:10
    Dennis Hollenstein stratil puk v strednom pásme, no Kanaďania sa následne previnili voči pravidlám ofsajdom. Do konca predĺženia vo formáte 3 proti 3 zostávajú ešte necelé dve minúty.
     
    62:27
    Po chybe vo švajčiarskej rozohrávke sa dostal do obrovskej šance Claude Giroux, ale svoje technické zakončenie nedotiahol k dokonalosti. Následne neuspel strelou ani Nathan MacKinnon.
     
    61:53
    Thomas Rüfenacht držal puk na svojej hokejke a napokon sa dostal aj k streleckému pokusu. Calvin Pickard bol ale pozorný a vyrazil puk mimo nebezpečných pozícii.
     
    61:24
    Kanaďania počas celého predĺženia držia puk na svojich hokejkách. Teraz sa vďaka individuálnemu majstrovstvu dostal do zakončenia Mark Scheifele, ale hru prerušuje istým zákrokom Leonardo Genoni.
     
    60:38
    Kanada mala prvú šancu na strelenie rozhodujúceho gólu. Nathan MacKinnon nechal puk za sebou, no Ryan O´Reilly mieril len do švajčiarskeho brankára.
     
    60:01
    Začalo sa predĺženie.
     
    Švajčiarski hokejisti pred poslednou tretinou prehrávali o dva góly, ale zo zápasu so silnou Kanadou si odnesú minimálne bod. Najskôr využil presilovú hru Fabrice Herzog a následne po veľkej chybe brankára Calvina Pickarda dokázal vyrovnať Vincent Praplan. Ďalší gól už nepadol, a tak dnešný zápas bude musieť rozhodnúť predĺženie, respektíve samostatné nájazdy.
     
    60:00
    Tretia tretina sa skončila.
     
    59:12
    Na začiatku poslednej minúty riadnej hracej doby sme videli niekoľko zblokovaných striel švajčiarskych hokejistov. Tí ale zrejme nedokážu vyhodiť svoju presilovku.
     
    58:35
    Švajčiari sa teraz nepresadili a naopak do akcie sa dostal Ryan O´Reilly. Ten sa predral do zakončenia, no jeho pokus vyráža brankár Leonardo Genoni.
     
    58:12
    Začali sa posledné dve minúty riadnej hracej doby a tej chvíli sa začína aj presilová hra Švajčiarska. Dokáže krajina helvétskeho kríža dokonale šokovať favorita?
     
    57:40
    Presilová hra kanadského tímu sa končí. Nathan MacKinnon takmer stratil puk na útočnej modrej čiare a následne si v súboji so súperovým hráčom pomohol len za cenu sekania.
     
    57:09
    Puk bol až za kanadskou bránou, no javorové listy sa veľmi rýchlo vrátili do útočného pásma. Chris Lee pálil od modrej čiary, no napokon ani jeden z Kanaďanov nedokázal pretlačiť puk za chrbát Leonarda Genoniho.
     
    56:39
    Mark Scheifele sa snažil presadiť švajčiarskeho brankára strelou z takmer nulového uhla. Leonardo Genoni nebol práve najistejší, no puk udržal pred bránkovou čiarou.

    Miroslav Kováčik

    Góly a asistencie: 5. R. O'Reilly (Marner, Parayko), 7. Marner (Lee, Konecny) – 47. Herzog (Praplan, Richard), 50. Praplan (Hollenstein), 64. Herzog (Ambühl)


    Kanada: Pickard (Ch. Johnson) – Parayko, Vlasic (A), Demers, de Haan, Matheson, Lee, Morrissey – MacKinnon, Scheifele, R. O'Reilly – Simmonds, Giroux (C), Killorn – Duchene (A), Couturier, Skinner – Konecny, Marner, Point.
    Švajčiarsko: Hiller (7. Genoni) – Diaz (C), Furrer, Kukan, Untersander, Loeffel, Genazzi, Marti – Rüfenacht, Schäppi, Almond – Praplan, Hollenstein (A), Haas – Ambühl (A), Suter, Brunner – Bodenmann, Suri, Herzog – Richard.

    Rozhodca: Odins (LAT), Salonen (FIN) – Leermakers (NED), Sormunen (FIN)