Lotyšsko – USA 3:5 (kon.) | Nórsko – Fínsko 2:3 (po pr.) | Rusko – Slovensko sk 6:0 (kon.)
Slovinsko – Bielorusko 2:5 (kon.) | Taliansko – Nemecko 1:4 (kon.) | Kanada – Švajčiarsko 2:3 (po pr.)
koniec
Lotyšsko
3:5 (1:0, 2:3, 0:2)
USA
Sobota 13.05.2017, 12:15 • Lanxess Arena, Kolín • Majstrovstvá sveta • Skupina A
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Úvodné stretnutie dnešného programu v kolínskej Lanxess Arene máme za sebou. Lotyšsko viac ako polovicu zápasu viedlo nad Američanmi, ale napokon odchádza z ľadu bez bodového zisku. USA v tretej rozhodli o svojom triumfe tesne pred koncom, keď Elvisa Merzlikinsa so šťastím prekonal Andrew Copp. Následne Lotyši vrhli všetky sily do útoku, ale parádnym gólom cez celého ihrisko uzavrel gólový film dnešného stretnutia Dylan Larkin. Američania tak odskakujú Lotyšom na rozdiel troch bodov a zajtra ich čaká Slovensko. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok soboty. (14:40:20)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:36
    Zápas sa už iba dohráva. Američania dostali puk za lotyšskú bránu a nebude z toho ani zakázané uvoľnenie. Lotyšsko si pripíše druhú prehru na turnaji za sebou.
    58:58 Dylan LARKIN - 3:5

     
    58:58
    USA dalo gól!
    Američania dnešný zápas dovedú do úspešného konca. Lotyši sa síce usadili v útočnej pásme, vytrorili si tlak, no strelou cez celé ihrisko pochoval ich šance na bodový zisk DYLAN LARKIN. Bez asistencie.
     
    58:05
    Lotyši to napokon skúšajú bez brankára! Elvis Merzlikins smeruje na hráčsku lavicu a zverenci Boba Hartleyho sa pokúsia vyrovnať skóre zápasu.
     
    57:36
    Čas sa kráti. Lotyši sa zatiaľ nedokázali usadiť v útočnom pásme a vyvinúť tlak na bránu Connora Hellebuycka.
     
    57:15
    Lotyši sa okamžite snažia o odpoveď, ale dostávajú sa do situácie, v ktorej dnes ešte neboli. Pomaly sa začnú posledné dve minúty a možno budú hrať bez brankára.
    56:38 Andrew COPP - 3:4

     
    56:38
    USA dalo gól!
    Američania možno strelili rozhodujúci gól dnešného zápasu. ANDREW COPP to zobral na seba, prešiel sám do útočného pásma a vystrelil smerom na lapačku lotyšského brankára. Elvis Merzlikins puk nedokázal zastaviť a hoci ho tečoval, napokon mu prepadol do jeho siete. Asistencia: Connor Hellebuyck.
     
    55:47
    Lotyši sa dostali do ďalšieho brejku, no opäť úradoval betón Connora Hellebuycka. Na druhej strane išiel do koncovky Johnny Gaudreau, ale len zlomil hokejku Kristapsa Sotnieksa.
     
    54:52
    Andrew Copp šikovne vystrelil spoza obrancu, no Elvis Merzlikins bol pripravený. Pomaly sa nám končí presilová hra USA, ktoré ju nezahrali práve najlepšie.
     
    54:05
    Teraz sa črtala šanca na druhej strane. Lotyši sa dostali do prečíslenia, ale Teodors Blugers ho nedokázal druhýkrát v zápase dostať za chrbát Connora Hellebuycka.
     
    53:47
    Američania majú za sebou štvrtinu svojej presilovky. Zatiaľ sa nedokázali usadiť v útočnom pásme a ohroziť dobre chytajúceho Elvisa Merzlikinsa.
     
    53:17
    Tak toto je nepríjemná situácia pre Lotyšsko. To bolo na ľade so šiestimi hráčmi, a tak sa budú musieť brániť americkej presilovej hre.
     
    52:49
    Miks Indrašis vystrelil od modrej čiary, ale nedokázal zaskočiť Connora Hellebuycka. Ten musel riešiť následne ďalšiu nepríjemnú situáciu, ale skóre zostáva nezmenené.
     
    51:54
    Vhadzovať sa bude v obrannom pásme USA. Američania si nerozumeli v rozohrávke a nepomohlo im ani pravidlo o hybridnom zakázanom uvoľnení.
     
    51:15
    Hra je teraz poriadne rozháraná. Vidíme množstvo nepresností v stredovej zóne. Pripomínam, že ešte ani jedno z mužstiev si na turnaji nezahralo predĺženie.
     
    50:49
    Tentokrát zostal na útočnej modrej čiare osamotený jeden z hráčov Lotyšska. Chýbala mu ale rýchlosť, a tak si nedokázal vytvoriť streleckú pozíciu.

    Miroslav Kováčik

    Góly a asistencie: 12. Blugers (Bičevskis), 21. Daugavinš (Džerinš, Roberts Bukarts), 32. Cibuļskis (Indrašis) – 29. Compher (Lee), 34. Bjugstad (Schmaltz, Keller), 39. J. Gaudreau (Trouba, Bjugstad), 57. Copp (Hellebuyck), 59. D. Larkin


    Lotyšsko: Merzlikins (Punnenovs) – Sotnieks, Kulda (A), Cibuļskis, Galvinš, Balinskis, Freibergs, Bindulis – Daugavinš (C), Džerinš, Roberts Bukarts – Sprukts (A), Rihards Bukarts, Indrašis – Skvorcovs, Girgensons, Keninš – Blugers, Pavlovs, Meija – Bičevskis.
    USA: Hellebuyck (Howard) – C. Murphy (C), Hanifin, Trouba, DeKeyser, McAvoy, T. van Riemsdyk, Brickley – J. Gaudreau, Eichel, Lee – Schmaltz, D. Larkin (A), B. Nelson (A) – Bjugstad, Dvorak, Keller – Compher, Copp, Bjork – Greenway.

    Rozhodca: Fonselius (FIN), Iverson (CAN) – Jensen (DEN), Lazarev (RUS)