Everton – Watford 1:0 (kon.) | West Bromwich – Chelsea 0:1 (kon.)
koniec
West Bromwich Albion
0:1 (0:0)
Chelsea FC
Piatok 12.05.2017, 21:00 • The Hawthorns, West Bromwich • Anglická Premier League • 37. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Potvrdené: Chelsea sa stala majstrom Anglicka pre sezónu 2016/2017!
     
    90+5
    Posledné sekundy zápasu, loptu má Chelsea a zdá, že získa titul!
     
    86
    Striedanie v tíme Chelsea FC: z ihriska odchádza Victor Moses, prichádza Kurt Zouma.
    82. Michy Batshuayi (CHE) - 0:1
     
    82
    Chelsea dala gól!

    Zatiaľ sme ho len kritizovali, ale teraz striedajúci žolík MITCHY BATSHUAYI možno vystrelil Chelsea titul. Zrazená strela si našla Azpilicuetu, ten poslal pas do malého vápna a nikým nepokrytý Belgičan sa raduje. Ohromne to prežíval aj tréner Antonio Conte, k nemu sa dobehol tešiť brankár Courtois a zdá sa, že Talian sa jemne zranil, asi ho niekto udrel do úst.
     
    75
    Striedanie v tíme Chelsea FC: z ihriska odchádza Pedro, prichádza Michy Batshuayi.
     
    75
    Striedanie v tíme Chelsea FC: z ihriska odchádza Eden Hazard, prichádza Willian.
     
    73
    WBA začína byť lepším tímom. Ďalšia kontra domácich sa mohla skončiť gólom, ale po prihrávke Livermorea do šestnástky pre Chadli striedajúci Belgičan zakončil tesne vedľa krajanovej brány.
    72. Nacer Chadli (WBA)
     
    72
    Žltú kartu dostáva Marc Wilson (West Bromwich Albion).
     
    71
    Rondón z polovice ihriska ušiel až do šestnástky súpera, kde sa však dostal z výhodnej pozície a po tečovanej strele bránu minul. Keby ho ale v strede poľa David Luiz zastavil faulom, ako chcel, Brazílčan by asi išiel pod sprchy.
     
    64
    Striedanie v tíme West Bromwich Albion: z ihriska odchádza Gareth McAuley, prichádza Marc Wilson.
     
    59
    Striedanie v tíme West Bromwich Albion: z ihriska odchádza James McClean, prichádza Nacer Chadli.
     
    53
    Eden Hazard sa aj so šťastím dostal k pasu Fabregasa, ktorý prešiel cez dvoch obrancov až do šestnástky, lenže aj keď sa ocitol pred Fosterom, tak sa vytlačil do uhlu a prihrávka do malého vápna skončila zrazená na roh. Po ňom prišla strela Mosesa z diaľky priamo do brankára WBA.
     
    52
    Striedanie v tíme West Bromwich Albion: z ihriska odchádza Sam Field, prichádza Claudio Yacob.
     
    51
    Eden Hazard našiel Diega Costu v šestnástke, tomu sa lopta zamotala medzi nohami, ale následne sa odrazila priamo proti nohe Cesca Fabregasa. Strela Španiela priestor troch žrdí tesne minula.
     
    48
    Po rohovom kope sa lopta dostala preč, ale Moses ju tam centrom vrátil. Prvý nevyšiel, prišiel však reparát od Pedra a zakončenie Diega Costu z hranice päťky. V akrobatickej pozícii našiel Fostera.
    47. Victor Moses (CHE)
     
    47
    Hostia to najskôr skúsili po ľavej strane, kadiaľ to nešlo a preto hru presunuli doprava. Victor Moses bol v pozícii, z ktorej sa zdalo, že nič nehrozí, ale nakoniec prudko vystrelil tesne nad zemou k žrdí a Foster mal čo robiť, aby vyrazil do bezpečia.
     
    37
    Cesc Fabregas naviezol loptu k šestnástke, posunul doprava, Victor Moses v akcii pokračoval a našiel na hranici pokutového územia Pedra. Ten si prehodil loptu na ľavačku, spravil si pozíciu, lenže obstrel nasmeroval tesne vedľa.
     
    36
    Mladý záložník Sam Field je držiteľom druhej žltej karty v tomto stretnutí, pretože zastavil snahu o protiútok hostí nepresným sklzom zozadu. Trafil Pedra do nohy, ošetrovaný musí byť ale hráč WBA.
    32. Cesc Fàbregas (CHE)
     
    32
    Cesc Fabregas poslal pas na zadnú tyč, kde sa nachádzal Gary Cahill. Stopér posunul loptu pre Marcosa Alonsa, ktorý ešte hľadal David Luiza, no domáci odkopli. Chvíľu na to spoza šestnástky vystrelil spomínaný Fabregas, krížna strela po zemi bránu Fostera minula o niekoľko centimetrov.
     
    20
    Fabregas vyzval na pokračovanie akcie Victora Mosesa na pravom krídle. Nigérijčan si hodil loptu cez McCleana do pokutového územia, avšak následne do hráča WBA narazil a tak nasleduje priamy kop. Navyše, aj žltá karta pre záložníka domácich.
     
    16
    Vyzeralo to tak, že Fabregas bude centrovať, ale nakoniec prekvapil všetkých, keď loptu posunul na hranicu šestnástky pre Pedra. Jeho zrazená strela išla tesne vedľa a končí rohom. Situáciu zakončil Azpilicueta, bude to ďalší roh.
     
    8
    Cesc Fabregas poslal skvelý center na zadnú tyč, kde si dokázal nabehnúť stopér Gary Cahill. Angličan bol úplne nebránený, vnikol za chrbát Nyoma, lenže zakončenie v náročnej situácii poslal tesne vedľa brány.
     
    1
    Výkop zápasu obstarali domáci hráči, ktorý aj hneď z kraja zápasu zahrozili. Center na hranicu šestnástky našiel hlavu Rondóna, ktorý vyhral súboj s Luizom a mieril nebezpečne pod brvno. Courtois vyrazil na roh, ktorý bol dlhý a Evans nedokázal hlavičkovať.

    Matej Kubove

    Góly: 82. Batshuayi

    Karty:   20. McClean (WBA), 36. Field (WBA), 72. M. Wilson (WBA)


    West Bromwich Albion: Foster – C. Dawson, McAuley (64. M. Wilson), J. Evans, Nyom – D. Fletcher – Brunt, Livermore, Field (52. Yacob), McClean (59. Chadli) – Rondón.
    Náhradníci: Myhill – Robson-Kanu, Yacob, J. Morrison, M. Wilson, Chadli, Leko.

    Chelsea FC: Courtois – Azpilicueta, Luiz, Cahill – Moses (86. K. Zouma), Fàbregas, Matić, Alonso – Pedro (75. Batshuayi), E. Hazard (75. Willian) – D. Costa.
    Náhradníci: Begović – K. Zouma, Aké, Kanté, Willian, Batshuayi, Terry.