Everton – Watford 1:0 (kon.) | West Bromwich – Chelsea 0:1 (kon.)
koniec
West Bromwich Albion
0:1 (0:0)
Chelsea FC
Piatok 12.05.2017, 21:00 • The Hawthorns, West Bromwich • Anglická Premier League • 37. kolo
Predzápasové kurzy
     
    S konštatovaním, že Chelsea FC sa stala majstrom Anglicka pre sezónu 2016/2017 sa s vami lúčim a prajem ešte príjemný zvyšok večer a pekný víkend. Stretnutím vás sprevádzal Matej Kubove. (23:21:39)
    Šatňou anglického majstra sa ozýva niečo medzi anglickým "Champions" a španielskym "Campeones".
     
    Antonio Conte: "Je to veľký úspech hráčov, ktorým chcem poďakovať za skvelú sezónu. Ukázali skvelé výkony, vášeň a chuť po víťazstve. Na toto víťazstvo sme bojovali celú sezónu.

    "Striedal som Hazarda, pretože som mal pocit, že je unavený, podobne aj Pedra. Poslal som tam Mitchyho a zavďačil sa mi."

    "Je to moja prvá sezóna v Anglicku. Toto víťazstvo je pre hráčov, pretože si ho zaslúžili."

    "Chcem sa poďakovať môjmu realizačnému tímu, ktorý odvádzal skvelú prácu nemali sme veľa zranených hráčov aj vďaka týmto ľuďom."

    "Končí sa pre nás fantastická sezóna."

    "Počas sezóny som sa cítil, ako keby som každý zápas hral so svojimi hráčmi. Zápasy som prežíval veľmi aktívne, ale to som ja. Robil som to v pozitívnych aj negatívnych situáciách."


    Po šiestich kolách ste mali 10 bodov, potom ste zmenili systém: "Táto zmena zmenila sezónu. Najskôr som nechcel hrať 3-4-3, pretože som sa obával, že Pedro, Hazard alebo William tak prídu o svoju pozíciu."

    Conte nakoniec dodal: "Ale už ma nechajte, chcem ísť oslavovať!"
     
    Courtois otázky redaktora prekladal krajanovi, ten potom odpovedal lámanou angličtinou.

    Mitchy Batshuayi: "Je to skvelé, že sme vyhrali dnes túto trofej. Každý je veľmi šťastný, pre Chelsea je to najlepší deň a pre mňa v mojej kariére tiež."

    Courtois: "Som veľmi šťastný za neho (Batshuayi), pretože nedostával veľa šancí počas sezóny a teraz strelil víťazný gól."
     
    Hráči ešte stihli aj krátke rozhovory pre anglickú televíziu priamo na hracej ploche:

    Gary Cahill: "Boli sme najlepším tímom v lige, je to najlepší pocit vo futbale. Toto je špeciálna partia hráčov, kvôli čomu sme majstrami."

    Cesc Fabregas: "Mali sme dnes veľa šancí, ale nedokázali sme ich premeniť. Mohli sme nejakú dať, pretože sme boli nervózni, no nakoniec to tam padlo. Sme majstri, je to k***a úžasný pocit."

    John Terry: "Chcel by som poďakovať každému, chlapci v tíme boli úžasní."
     
    Zástupcovia Chelsea sa ešte niekoľko minút po zápase tešia na trávniku so skupinou fanúšikov.
     
    Úžasný pocit to je aj pre kapitána Johna Terryho, ktorý po sezóne končí v klube, kde sa stal legendou a vyráža skrz novej výzve, ale rozlúčiť sa takto si určite praje každý futbalista.
     
    Dnes to bude pre futbalistov a fanúšikov dlhá noc. Chelsea si to asi ani nemohla vymyslieť lepšie, ako vyhrať titul v piatok. V modrej časti Londýna sa bude oslavovať zaslúžený triumf veľmi dlho. Určite sa zhodneme na tom, že v tejto sezóne to Conte namixoval skvele.
     
    Na trávniku okamžite prepukla obrovská radosť hráčov a realizačného tímu, Antonio Conte to prežíva asi najviac, skáče po svojich hráčov a objíma každého, kto mu príde do cesty.
     
    Potvrdené: Chelsea sa stala majstrom Anglicka pre sezónu 2016/2017!
     
    90+6
    Koniec zápasu.
     
    90+6
    Ešte sa hrá, ale lavička Chelsea sa už teší.
     
    90+5
    Posledné sekundy zápasu, loptu má Chelsea a zdá, že získa titul!
     
    90+5
    Záver veľmi emotívne prežíva tréner Conte, ktorý tam behá, skáče, gestikuluje. Aj sa trochu bojím, čo bude, ak tento duel Chelsea vyhrá.
     
    90+4
    Nacer Chadli sa sprava dostával do šestnástky, poslal center tesne nad zemou. Po teči lopta skončila v rukaviciach brankára Courtoisa.

    Matej Kubove

    Góly: 82. Batshuayi

    Karty:   20. McClean (WBA), 36. Field (WBA), 72. M. Wilson (WBA)


    West Bromwich Albion: Foster – C. Dawson, McAuley (64. M. Wilson), J. Evans, Nyom – D. Fletcher – Brunt, Livermore, Field (52. Yacob), McClean (59. Chadli) – Rondón.
    Náhradníci: Myhill – Robson-Kanu, Yacob, J. Morrison, M. Wilson, Chadli, Leko.

    Chelsea FC: Courtois – Azpilicueta, Luiz, Cahill – Moses (86. K. Zouma), Fàbregas, Matić, Alonso – Pedro (75. Batshuayi), E. Hazard (75. Willian) – D. Costa.
    Náhradníci: Begović – K. Zouma, Aké, Kanté, Willian, Batshuayi, Terry.