Paríž – Monaco 5:0 (kon.)
koniec
Paríž Saint-Germain
5:0 (2:0)
AS Monaco
Streda 26.04.2017, 21:05Francúzsky pohár • Semifinále
Predzápasové kurzy
    90. Marquinhos (PSG) - 5:0
     
    90
    Paríž dal gól! Lucasov priamy kop z pravej strany bol odvrátený za šestnástku, kde prudko do klbka tiel vypálil Maxwell, lopta sa odrazila od Matuidiho pred osamoteného MARQUINHOSA, ktorý ju dopravil do odkrytej brány.
     
    84
    Lucasov technický pokus z priameho kopu tesne minul spojnicu.
     
    83
    Prvá karta v zápase, keď Diallo fauloval unikajúceho Lucasa.
     
    76
    Po autovom vhadzovaní šikovná medzihra AS a do šestnástky sa rútil s loptou Bongiovanni, Areola pohotovo vyrazil dopredu a jeho koncovku zastavil.
     
    73
    V krátkom čase dvakrát s loptou na nohe v šestnástke Lucas, prvú strelu mu pokryl brankár De Sanctis na čiare, druhá letela tesne vedľa ľavej žrde.
     
    72
    A teraz musel Areola zasahovať, po ďalekonosnom pokuse Bongiovanniho sa dobre vymrštil a dokázal loptu vyraziť.
     
    69
    Striedanie v tíme Paríž Saint-Germain: z ihriska odchádza Cavani, prichádza Guedes.
     
    64
    Striedanie v tíme Paríž Saint-Germain: z ihriska odchádza Motta, prichádza Rabiot.
     
    58
    Striedanie v tíme Paríž Saint-Germain: z ihriska odchádza Raggi, prichádza Bongiovanni.
    Striedanie v tíme Paríž Saint-Germain: z ihriska odchádza Germain, prichádza Dabila.
     
    55
    Striedanie v tíme Paríž Saint-Germain: z ihriska odchádza Di Maria, prichádza Lucas.
     
    54
    Di Maria poslal prízemný center na prvú žrď, tam výborne tečoval Cavani a De Sanctis mal plné ruky práce.
    52. Matuidi (PSG) - 4:0
     
    52
    Paríž dal gól! Teraz si domáci vychutnali obranu AS, Di Maria vyštartoval s loptou po pravej strane do šestnástky, pred bránkou mal dvoch nabiehajúcich spoluhráčov, Cavani loptu nezasiahol, ale BLAISE MATUIDI už pohodlne upratal do odkrytej brány.
    51. Mbae (PSG) - 3:0
     
    51
    Paríž dal gól! Teraz aj smola pre hostí, po centri do vápna sa zdalo, že sa hráči PSG nedostanú k lopte, ktorá smerovala k zadnej žrdi na Marquinhosa, ale obranca Mbae si smolne loptu zrazil do vlastnej brány.
     
    49
    Výborný pas na rozbehnutého Maxwella na ľavom krídle, ten sa zbavil v šestnástke atakujúceho Raggiho, ale De Sanctis vybehnutím šancu zmaril.
     
    46
    Maxwell poslal zľava výbornú loptu poza obranu, Draxler ju jemne tečoval na prvej žrdi, Cavanimu chýbal polkrok, aby zakončoval na druhej.
     
    43
    Matuidi skvelým spôsobom nabehol na loptu na prvú žrď, tečoval pätičkou rovno do žrde, následnú dorážku Cavaniho zblokovali hostia na roh.
     
    40
    De Sanctis vyšprintoval na hranicu šestnástky proti Cavanimu, uruguajský útočník bol pri lopte prvý a preloboval brankára AS, ale loptu, ktorá pomaly mierila k bráne, ešte dokázal odkopnúť Mbae.
    31. Cavani (PSG) - 2:0
     
    31
    Paríž dal gól! Di Maria si nabehol na loptu za chrbát obrancov, v šestnástke potom loptu priťukol EDINSONOVI CAVANIMU, ktorý filigránskou pätičkou zmenil jej smer za chrbát bezmocného brankára.
     
    27
    Domáci v ďaľšom tlaku, Cavaniho strela bola zblokovaná, po následnom pokuse Matuidiho vyrážal brankár De Sanctis na roh.
    26. Draxler (PSG) - 1:0
     
    26
    Paríž dal gól! Di Maria vystrelil z väčšej vzdialenosti, brankár hostí urobil chybu a lopta mu vypadla, v následnom súboji bol úspešnejší Cavani, loptu posunul pred prázdnu bránu, kde dorazil JULIAN DRAXLER.
     
    23
    Draxler šikovnou uličkou vysunul do vápna voľného Di Mariu, ten si ale dobre loptu nespracoval a obranca Jorge ju následne odkopol na roh.
     
    19
    Nádejný moment hostí posilnil a zrazu sa dostali do tutovky. Oblúčik z druhej vlny priplachtil rovno na hlavu voľného N´Dorama a ten riadne natiahol brankára Areolu.
     
    18
    Germain sa dostával do koncovky po tom, ako Parížania chybnou rozohrávkou dali hosťom šancu, všetko uhasil obranca Silva.
     
    6
    Domáci rýchlo rozohrali priamy kop, Cavani sa dostal k lopte v pokutovom území, Mbae vkĺzačkou zastavil prenikajúceho útočníka, zasiahol ako prvú loptu, takže penalta sa nepískala.
     
    5
    Center Di Mariu z pravej strany našiel voľného Cavaniho v pokutovom území, hlavička uruguajského kanoniera ale nemala potrebnú razanciu, aby prekonala brankára De Sanctisa.

    Marián Vychovalý

    Góly: 26. Draxler, 31. Cavani, 51. Mbae (vla.), 52. Matuidi, 90. Marquinhos

    Karty:   83. Diallo (ASM)


    Paríž Saint-Germain: Areola – Meunier, Marquinhos, Silva, Maxwell – Verratti, Motta, Matuidi – Di Maria, Cavani, Draxler
    Náhradníci: Trapp – Aurier, Guedes, Kimpembe, Nkunku, Rabiot, Lucas

    AS Monaco: De Sanctis – Mbae, Diallo, Raggi, Jorge – Beaulieu, Muyumba, N´Doram, Andzouana – Cardona, Germain
    Náhradníci: Subašič, Bongiovanni, Dabila, Dirar, Fabinho, B.Silva, A.Toure

    Rozhodca: Turpin – Danos, Gringore