Bayern – Dortmund 2:3 (kon.)
koniec
Bayern Mníchov
2:3 (2:1)
Borussia Dortmund
cz Streda 26.04.2017, 20:45 • Allianz Arena, München • DFB-Pokal • Semifinále
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.
     
    Krásný den všem fanouškům nejkvalitnějšího evropského fotbalu. Ve druhém semifinále DfB Pokalu si to rozdají celky Bayernu Mnichov a Borussie Dortmund. Kdo vyhraje utkání a doplní Eintracht Frankurt ve finále? To se dozvíme v tomto onlajnu!
     
    BAYERN MNICHOV

    Cesta Bayernu do semifinále domácího poháru se rodila výhrou nad Jenou. Tu bavorský celek zdolal 5:0. Následovaly tři domácí zápasy, všechny střetnutí Bayern zvládl. Postupně si poradil s Augsburgem (3:1), Wolfsburgem (1:0) a Schalke (3:0). Nyní čeká svěřence Carla Ancelottiho již čtvrtý domácí duel. Zvládnou fotbalisté vedoucího celku Bundesligy poslední krok k finále?
     
    BORUSSIA DORTMUND

    Za to cesta žlutočerných byla mnohem těžší a delší. Osminásobný německý šampión načal cestu do semifinále výhrou nad Trierem (3:0). Následovaly dvě ubojované penaltové výhry proti berlínským celkům. Dortmundští doma porazili 2:1 jak Union, tak i Herthu. Naposledy si poradili s překvapením letošního DfB Pokalu, Lotte udolali na jejich hřišti 3:0.
     
    O ZÁPASE ...

    Jasným favoritem utkání je domácí Bayern, kterému se mnohem lépe daří v lize. Mnichovští navíc na Dortmund doma skvěle umí, ve vzájemném utkání, který se neodehrál ani měsíc zpátky, zvítězili vysoko 4:1. Očarují včely neporazitelnost Bayernu doma? Utkání v moderní Allianz Aréně startuje ve 20:45.
     
    PRVNÍ FINALISTA...

    Prvním finalistou se stal po jedenácti letech Eintracht Frankfurt! Orli postoupili do posledního utkání DfB Pokalu po penaltové výhře na půdě Borussie Mönchengladbach, rozhodující pokutový kop proměnil švédský fotbalista Branimir Hrgota.

    Borussie Mönchengladbach 1:1 (6:7 pen.) Eintracht Frankfurt
    45+2. Hofmann – 15. Tawatha

    Borussia Mönchengladbach: Sommer – Elvedi, Christensen, Vestergaard, Wendt (41. Schulz) – Traoré (91. Herrmann), Strobl, Dahoud (80. Bénes), Hofmann (112. Sow) – Hahn, Stindl.

    Eintracht Frankfurt: Hrádecký – Chandler, Abraham, Hector, Oczipka – Gačinovič, Mascerell (59. Wolf (72. Varela)) – Tawatha (103. Russ), Fabian, Rebič (75. Seferović) – Hrgota.

    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 3:2. Rohy: 7:1. Ofsajdy: 1:5. Fauly: 18:24.
     
    Úvodní sestavy:

    Bayern Mnichov: Ulreich – Lahm, Hummels, Martínez, Alaba – Alonso, Alcântara, Vidal – Robben, Ribéry, Lewandowski.
    Náhradníci: Starke – Costa, Rafinha, Boateng, Bernat, Müller, Kimmich.

    Borussia Dortmund: Bürki – Piszczek, Papastathopulos, Bender, Schmelzer – Weigl, Castro, Guerreiro – Dembélé, Reus – Aubameyang.
    Náhradníci: Weidenfeller – Isak, Pulisic, Kagawa, Merino, Ginter, Durm..
     
    Krásný večer všem fanouškům kvalitního fotbalu. Start druhého semifinále mezi Bayernem Mnichov a Borussií Dortmund se blíží. Kdo se bude přibližně za dvě hodiny radovat?
     
    Oba celky jsou již na travnaté ploše a utkání německého poháru za pár chvilek začne! Přeji příjemnou podívanou.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    O úvodní výkop se postarali fotbalisté Borussie Dortmund, kteří dnes nastupují v klasických žlutočerných dresech. Aktuálně kombinují na vlastní polovině.
     
    2
    Následovala kombinace domácích, která se trošku nepovedla. Sven Ulreich byl pod tlakem Aubameyanga, a tak míč raději odkopl pouze do autu.
     
    3
    Na hřišti zůstal ležet hostující Raphaël Guerreiro, který dostal takový hokejový krosček od Francka Ribéryho. Portugalský fotbalista bude ovšem v pořádku.
     
    4
    Velká šance Borussie Dortmund! Pierre-Emerick Aubameyang dostal přihrávku na malé vápno od Guerreira. Gabonský reprezentant ale skluzem zamířil těsně vedle.
     
    5
    Arturo Vidal nyní dobíhal míč a naskočil na nohy Dembélého. Sudí utkání nakonec překvapivě odpískal standardní situaci pro Bayern.
     
    6
    Ta se domácím sice úplně nevydařila, ale jejich snažení v útoku bude pokračovat rohovým kopem. Arjen Robben jej bude rozehrávat z pravé strany.
     
    7
    Ani další akce ovšem domácím nevyšla, a tak se bude odkopávat od branky švýcarského brankáře. Roman Bürki bude mít dnes hodně práce.
     
    8
    Hosté se nikam neženou a chtějí hrát trpělivý fotbal. Aktuálně vidíme kombinaci žlutočerných na vlastní polovině, Borussia se postupně bude chtít dostat do útoku.
     
    9
    Pokračuje se útočným snažením domácího Bayernu, který zatím nevymyslel žádnou akci, která by za to stála. Borussii se pohodově daří bránit.
     
    10
    Arjen Robben dostal dlouhou přihrávku na pravou stranu, odkud se následně pokoušel odcentrovat. Marcel Schmelzer ovšem jeho centr zablokoval.
     
    11
    Celé snažení domácích bylo zakončeno střeleckým pokusem Davida Alaby. Rakouský levý obránce ovšem mířil pouze vedle branky Bürkiho.
     
    13
    První zajímavá akce utkání! Ribéry se dostal s míčem do vápna, kde zakončoval levačkou. Pokus francouzského fotbalisty ale skvěle vytěsnil Roman Bürki!
     
    14
    Pokračovalo se aktivní hrou domácích, která byla nakonec ukončena faulem Juliana Weigla. Ten podkopl ve středu hřiště Francka Ribéryho.
     
    15
    Domácí Bayern to zkouší i nadále. Nyní bavorský celek kombinuje na levé straně, do své druhé střelecké pozice se ovšem zatím nedostal.
     
    16
    Thiago Alcântara posílal nadýchaný míč na levou stranu, kde se jej pokoušel zachytit Ribéry. Centrovaný balon byl ovšem moc dlouhý, píská se aut.
     
    19
    Dortmund právě vstřelil branku!
    Hosté jdou z protiútoku do vedení, žluté část Allianz Areny bouří! Guerreiro zachytil rozehrávku domácích a stanul sám před Ulreichem. Jeho pokus propadl a skončil na tyčce. Míč do prázdné branky následně doklepl MARCO REUS!
    19. Marco REUS - 0:1
     
    20
    Bayern se hned vydal do útoku. Arturo Vidal dostával centrovaný míč za obranu, čárový rozhodčí ovšem viděl ofsajd. Odkopávat se tak bude od branky Bürkiho.
     
    21
    Po pravé straně to zkoušel i Arjen Robben, který se ale sám dostal mimo hřiště s míčem. Odkopávat se tak bude opět od branky švýcarského brankáře.
     
    23
    Následovala standardní situace domácího celku, která ovšem nebyla nikým v červeném zakončena. Domácí Bayern ale stále kombinuje.
     
    24
    Tvrdým zákrokem se nyní prezentoval Xabi Alonso, jenž zezadu zajel do Marca Reuse. Španělský fotbalista může být nyní hodně rád, že vyšel ze souboje bez karty.
     
    25
    Naprosto stejný zákrok na druhé straně, Borussia ale žlutou kartu inkasuje. Pronikajícího Ribéryho jasně fauloval Ousmané Dembélé.
     
    26
    Pokračovat se tak bude standardní situací domácího celku z hranice vápna. Hodně luxusní situace na vyrovnání stavu.
     
    27
    Robert Lewandowski se zhostil této standardní situace a zakončoval levačkou. Svým pokusem ale trefil pouze dobře postavenou zeď.
     
    28
    Bayern právě vstřelil branku!
    Z následného rohového kopu je ovšem vyrovnáno, začínáme od znova! JAVI MARTÍNEZ nyní odčinil svou chybu u inkasované branky a hlavičkou vyrovnal stav utkání na 1:1
    28. Javi MARTÍNEZ - 1:1
     
    29
    Pokračovat se bude standardní situací hostů. Ousmané Dembélé byl těsně před šestnáctkou povalen k zemi a žlutočerní budou rozehrávat přímý kop.
     
    31
    Dlouho se angažoval Arjen Robben. Sudí mu následně udělil žlutou kartu. Guerreiro následně zakončoval nad branku, pokračovat se bude odkopem od branky Ulreicha.
     
    31
    Skvěle nyní zablokoval pronikajícího Roberta Lewandowského Sven Bender. Na poslední chvíli mu padl pod nohy a zblokoval tak jeho střelecký pokus.
     
    32
    Skvělé tempo hry pokračuje, ne nadarmo se o dnešním utkání říká, že je to předčasné finále. Der Klassiker zatím svým průběhem nezklamal nikoho.
     
    33
    Domácí zakončovali svou aktivitu centrovaným míčem z levé strany do vápna. Tam byl ale pánem situace brankář Roman Bürki, ten rychle rozehrává.
     
    34
    Následně si po levé straně vběhl do vápna Franck Ribéry. Francouzský fotbalista dával míč levačkou na penaltu, opět tam byl ale jen Bürki.
     
    35
    Hodně se vzteká Robert Lewandowski, který dostal míč do vápna a v momentě, když se pokoušel o střelu, byl zastaven. Pomezní sudí viděl ofsajd.
     
    36
    Domácí celek je i nadále aktivní na míči a udává tempo hry prvního poločasu. Do šancí se ale bavorský celek nedostává tak často, jak by to podle držení míče mohlo vypadat.
     
    37
    Zajímavá akce domácích. Obránce Lahm si naběhl do vápna a z brankové čáry přihrával na střed. Z hranice vápna pak pálil Arturo Vidal, jeho rána byla ale hokejovým zalehnutím sražena nad branku.
     
    38
    Následoval rohový kop, který byl zakončen hlavičkovým pokusem domácích do pravé tyčku z pohledu střelce. Velké štěstí nyní stálo při hostech!
    38. Hlavička Martíneze nyní skončilo na spojnici
     
    39
    Nyní byl tlak domácího Bayernu enormní. Zastaven byl až po centru na pravou stranu, kde se v ofsajdu nacházel chilský fotbalista Arturo Vidal.
     
    40
    V útočném snažení pokračoval Robert Lewandowski, který byl faulován Papastathopulosem. Domácí celek tak bude rozehrávat standardní situaci.
     
    41
    Bayern právě vstřelil branku!
    A domácí se nyní prosazují a po zásluze vedou o jednu branku! Franck Ribéry na levé straně zakouzlil a poslal míč na MATSE HUMMELSE. Ten jen nastavil nohu a vstřelil rozdílovou branku svému bývalému celku!
    41. Mats HUMMELS - 2:1
     
    43
    Domácí fotbalisté otočili stav utkání semifinálového utkání německého poháru a aktuálně jsou oni blízko postupu do dalšího kola.
     
    44
    Borussia Dortmund se nemůže dostat s míčem za polovinu a domácí hrají naprosto neskutečně. Svého soupeře nikam nepouštějí a nevím, co by se muselo stát, aby se to nějak změnilo.
     
    45
    Franck Ribéry si naběhl před vápno a dával míč na levou stranu vápna. Zde se pokoušel zakončit David Alaba, míč ale nedokázal zachytit.
     
    45+1
    Velká šance Roberta Lewandowského! Polský útočník unikal sám na Bürkiho, švýcarský brankář ovšem výrazně vyběhl a tutovku domácího snajpra zneškodnil!
    45+1. Obrovská šance Lewandowského, skvěle ale zakročil Roman Bürki
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    První poločas je u konce! Hosté začali aktivně a po necelých dvaceti minutách se dostali do vedení, míč do prázdné branky doklepl Marco Reus. Následně ale vyrovnal Javi Martínez a po velkém tlaku otočil stav utkání Mats Hummels, ten proti svému bývalému celku ani neslavil branku. Bayern je velice blízko finále, hraje mnohem lépe, než hosté.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Gonzalo Castro, přichází Erik Durm.
     
    46
    Robert Lewandowski dostával další centr za obranu a pokoušel se přidat třetí branku. Roman Bürki ovšem vyběhl a byl u míče dříve.
     
    47
    Na druhé straně posílal centr z pravé strany do vápna jeden z hostů. Sven Ulreich byl ovšem na svém místě a míč ukryl ve svých rukavicích.
     
    48
    Po šťastných odrazech se dostal míč do vápna Borussie Dortmund, kde se mohl do zakončení dostat opět Robert Lewandowski. Míč se od něj ovšem odrazil až mimo branku.
     
    50
    Vidíme ovšem i na začátku druhého poločasu aktivní hru domácích. Ti se snaží kombinovat rychle a efektivně. Nikam se ovšem hnát nemusí.
     
    51
    Borussia Dortmund se snaží vymyslet něco směrem dopředu, proti Bayernu Mnichov se ale hraje na jeho hřišti opravdu těžce.
     
    52
    Naopak domácí se dostávají do vápna hodně lehce. Nyní se prodral do šestnáctky Robben, Weigl musel být pozorný, aby následně mohl odkopnout míč do zámezí.
     
    54
    Mnichovští se už moc rychle do útoku neženou. Přecijen si vybojovali kýžený náskok. Nyní to vypadá, že domácí budou hrát opatrně.
     
    55
    Žlutočerní se dostávali do útoku. Marcel Schmelzer měl míč na kopačce a posílal jej do vápna. Tam si ovšem nikdo z jeho spoluhráčů nenaběhl.
     
    56
    Rychle si naběhl do vápna Ousmané Dembélé. V šestnáctce následně udělal rychlou kličku a upadl. Kdyby francouzský mladík zakončoval, udělal by nejspíše lépe.
     
    57
    Borussia pokračuje v kombinační hře a je v posledních sekundách aktivnějším celkem. Povede se hostům vyrovnat a zdramatizovat dnešní semifinále?
     
    58
    Hodně nebezpečně nyní postupoval po levé straně Arjen Robben. Tísněný nizozemský reprezentant následně zakončoval levačkou, Bürki byl ovšem na svém místě.
     
    59
    Z dálky to zkoušel na druhé straně Erik Durm, jeho pokus ze střední vzdálenosti mířil těsně vedle branky, Sven Ulreich ale i tak předvedl úspěšný zákrok.
     
    60
    Dembélé měl míč na kopačce těsně před vápnem a mohl si vybrat spoluhráče. Zkoušel centrovaný míč, ten ale trefil prvního obránce před ním.
     
    61
    Střídání v týmu Bayern Mnichov: ze hřiště odchází Mats Hummels, přichází Jerome Boateng.
     
    62
    Na středu hřiště se provinil faulem hostující Sokratis Papastathopulos. Pokračovat se tak bude rozehrou domácího celku.
     
    63
    Snažení Bayernu ovšem nevyšlo, následovala tedy rozehra Romana Bürkiho, která nebyla vůbec ideální. Arjen Robben dostal míč před odkrytou branku, zamířil ovšem jen do tyče!
     
    64
    Hned na to se dostali do rychlého útoku fotbalisté Dortmundu. Marco Reus už dostával míč na penaltu, v poslední chvíli ale zasáhl bránící hráč.
     
    66
    Delší přihrávkou hledal Aubameyanga talentovaný Dembélé. Tomu se ovšem nepovedlo gabonského snajpra najít, Borussia ale pokračuje v kombinaci.
     
    67
    Ani ta ale neskončila v brance. Míč se dostal k Ulreichovi, jenž bude odkopávat od své branky. Uvidíme, zda se nakonec žlutočerným něco povede vymyslet.
     
    69
    Dortmund právě vstřelil branku!
    Máme opět vyrovnáno, krásná akce Borussie Dortmund! Ousmané Dembélé krásně odcentroval z pravé strany na vzdálenější tyč, kde už číhal PIERRE-EMERICK AUBAMEYANG – ten se hlavičkou do prázdné branky nemýlil!
    69. Pierre-Emerick AUBAMEYANG - 2:2
     
    70
    Pokračuje se tedy za vyrovnaného stavu. Hostům byl odpískán faul, a tak se domácí celek může dostat do nějakého tlaku. Povede se jim to?
     
    71
    Bayern najednou ožil a začíná kombinovat. Před námi je posledních dvacet minut, pak se bude prodlužovat. Dojde k této fázi hry?
     
    72
    Z levé strany to zkoušel Arjen Robben, který by ovšem na tento pokus nejspíše zapomenul. Míč totiž skončil vysoko nad brankou Bürkiho.
     
    74
    Dortmund právě vstřelil branku!
    Obrat Borussie Dortmund je na světě, to je neskutečné utkání! Marco Reus unikal do průniku a předal míč Guerreirovi. Ten procpal míč na pravou stranu, odkud zakončoval OUSMANÉ DEMBÉLÉ, jenž dává o břevno zatím rozdílovou branku!
    74. Ousmané DEMBÉLÉ - 2:3
     
    76
    Povede se Bayernu vyrovnat? Domácí celek se snaží, ale na koni nyní budou hráči žlutočerného celku. Toto semifinále nabízí naprosto parádní fotbal.
     
    77
    Franck Ribéry byl na levé straně hřiště faulován a Bayern bude rozehrávat standardní situaci. V ten moment se svlékl Thomas Müller.
     
    78
    Xabi Alonso následně teatrálně upadl ve vápně a vidí za tento herecký pokus žlutou kartu. Následně bude španělský fotbalista střídán.
     
    79
    Střídání v týmu Bayern Mnichov: ze hřiště odchází Xabi Alonso, přichází Thomas Müller.
     
    80
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Lukasz Piszczek, přichází Christian Pulisic.
     
    81
    Domácí celek má nějakých posledních deset až třináct minut na vyrovnání stavu a poslání utkání do prodloužení. Uvidíme, zda se jim to povede.
     
    82
    Arjen Robben se prokličkoval do zakončení z hranice vápna. Zakončoval levačkou, která šla k levé tyči. Technická rána ale nakonec skončila jen těsně vedle.
     
    83
    David Alaba se prodíral podél levé strany. Následně si ale míč moc předkopl a bránící hráči Borussie Dortmund jej rázně odkopli až na polovinu hřiště.
     
    84
    Následně míč skončil v zámezí a Roman Bürki tak bude moci odkopávat od své branky. A s rozehrou úplně spěchat nebude, Borussia je blízko finále.
     
    85
    Thomas Müller následně přiťukl míč na Lewandowského, který se pokoušel ve vápně otočit. To se mu přes bránící hráče vůbec nepovedlo.
     
    86
    Střídání v týmu Bayern Mnichov: ze hřiště odchází Franck Ribéry, přichází Douglas Costa.
     
    86
    Velká šance domácích! Arjen Robben se dostal s míčem do vápna, kde svou technickou levačkou zakončoval. Výborně míč ovšem vyrazil Bürki!
    86. Tutovka Arjena Robbena zůstala nevyužita
     
    87
    Julian Weigl se dopustil faulu a může být rád, že nedostal druhou žlutou kartu. Následně si ale domácí nepřihráli vůbec ideálně, míč skončil v autu.
     
    88
    Phillip Lahm se prodíral po pravé straně a následně se odhodlal k centru do vápna. Nejvýše ve vzduchu byl ale Bürki, jenž klidní situaci pro žlutočerné.
     
    90
    Arturo Vidal poslal nadýchaný centr na zadní tyčku, kam si nabíhal Javi Martínez. Španělský obránce ovšem míč nedostihl, Borussia se dostala k míči.
     
    90+1
    Bayernu se nepovedla další kombinační hra. Arjen Robben nedokázal zachytit přihrávku na pravou stranu, míč tak skončil v zámezí.
     
    90+1
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Marco Reus, přichází Matthias Ginter.
     
    90+2
    Dortmundští si vybojovali rohový kop a menší zdržování hry se nelíbilo Vidalovi. Nakonec se ke střele dostal Weigl, z hranice vápna ale mířil nad branku.
     
    90+3
    Costův centr z levé strany byl odhlavičkován a když se k němu míč vrátil, tak jej jeden z bránících hráčů Borussie Dortmund odkopl do autu.
     
    90+4
    Javi Martínez zahrál ve vzdušném souboji loktem proti Marcelu Schmelzerovi. Hostující kapitán tak nepříjemným způsobem ušetřil cenné sekundy.
     
    90+4
    Roman Bürki následně viděl žlutou kartu, s rozehrou zkrátka nijak nespěchal. Začíná nám poslední minutka nastaveného času.
     
    90+5
    Ousmané Dembélé byl v útoku s míčem a když prostě ubíhaly poslední sekundy nastaveného času, tak jej prostě nakopl na branku Ulreicha.
     
    90+6
    Probíhalo chvilkové ošetření zasáhnutého hostujícího hráče. Již se hraje více jak minutu nad rámec nastavených pěti minut.
     
    90+7
    Konec zápasu.
     
    Je konec, Borussia ve druhém poločase otočila utkání a postoupila do finále DfB Pokalu! V devětašedesáté minutě vyrovnal Pierre-Emerick Aubameyang a o pět minut později rozhodl svou brankou Ousmané Dembélé – 3:2 pro Dortmund. Následně se nepovedlo Bayernu vymyslet vyrovnávací branku, a tak se za měsíc v Berlíně potkají celky Dortmundu a Frankfurtu!
     
    Zápasové statistiky

    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 8:6. Střely mimo: 8:3. Rohy: 7:2. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 7:12.
     
    Díky za pozornost a někdy zase u německého fotbalu nashledanou! (22:46:35)

    David Panuška

    Góly: 28. Martínez, 41. Hummels – 19. Reus, 69. Aubameyang, 74. Dembélé

    Karty:   31. Robben (BAY), 78. Alonso (BAY) – 14. Weigl (DOR), 25. Dembélé (DOR), 90+4. Bürki (DOR)


    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 8:6. Střely mimo: 8:3. Rohy: 7:2. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 7:12.
    Bayern Mníchov: Ulreich – Lahm, Hummels (61. Boateng), Martínez, Alaba – Alonso (79. Müller), Alcântara, Vidal – Robben, Ribéry (86. Costa), Lewandowski.
    Náhradníci: Starke – Costa, Rafinha, Boateng, Bernat, Müller, Kimmich.

    Borussia Dortmund: Bürki – Piszczek (80. Pulisic), Papastathopulos, Bender, Schmelzer – Weigl, Castro (46. Durm), Guerreiro – Dembélé, Reus (90+1. Ginter) – Aubameyang.
    Náhradníci: Weidenfeller – Isak, Pulisic, Kagawa, Merino, Ginter, Durm.