Fínsko – Rusko 2:1 (po pr.) | USA – Švédsko 4:3 (po pr.)
koniec po predl.
USA
4:3 (1:0, 1:1, 1:2 - 1:0)
Švédsko
Sobota 22.04.2017, 19:38 • Zimný štadión mesta Poprad • Majstrovstvá sveta U18 • Semifinále
Predzápasové kurzy
Partner:
    69:39 Sean Dhooghe (USA) - 4:3
     
    69:39
    USA dalo gól!
    Americkí hokejisti strieľajú rozhodujúci gól 21 sekúnd pred koncom! Všetko sa zrodilo v podstate nevinne. Švédi pochybili v rozohrávke, Poehling získal puk, prihral ho úplne voľnému SEANOVI DHOOGHEOVI, ktorý si z tesnej blízkosti vychutnal Ahmana a skóroval strelou pomedzi nohy!
    Asistencia: Ryan Poehling.
    47:50 Quinn Hughes (USA) - 3:3
     
    47:50
    USA dalo gól!
    Je opäť vyrovnané! Brännström sa zamotal s pukom v obrannom pásme. Zachytil ho Norris a skvelo od zadného mantinelu našiel pred bránkou QUINTONA HUGHESA, ktorý vystrelil z prvej a trafil pomedzi Ahmanove betóny!
    Asistencia: Josh Norris.
    46:46 Marcus Sylvegard (SWE) - 2:3
     
    46:46
    Švédsko dalo gól!
    Švédi idú do vedenia! MARCUS SYLVEGARD vystihol prílišné vymýšľanie Američanov v rozohrávke. Uchmatol im puk, prekorčuľoval po modrej čiare a následne švihom vystrelil. St. Cyra akosi táto strela zaskočila, keďže mu prepadla do bránky!
    Bez asistencie.
    44:11 Fabian Zetterlund (SWE) - 2:2
     
    44:11
    Švédsko dalo gól!
    Mladíci zo Švédska využívajú túto presilovku! Po delovke Brännströma sa k odrazenému puku od mantinelu dostal pri bránke FABIAN ZETTERLUND a napriek postaveniu v ostrom uhle dokázal prekonať St. Cyra!
    Asistencie: Erik Brännström, Timothy Liljegren.
    26:29 Max Gildon (USA) - 2:1
     
    26:29
    USA dalo gól!
    Americkí hokejisti využívajú presilovku a vracajú sa do vedenia! Hughes posunul od modrej Mismashovi medzi kruhy, ten si okamžite všimol na pravom kruhu voľného MAXWELLA GILDONA, ktorého delovka prepálila všetko, čo jej stálo v ceste!
    Asistencie: Grant Mismash, Quinton Hughes.
    20:39 Jacob Olofsson (SWE) - 1:1
     
    20:39
    Švédsko dalo gól!
    Severania však vstupujú do tretiny s vyrovnávajúcim gólom! Akciu potiahol JACOB OLOFSSON, najprv vystrelil na bránku, obkorčuľoval ju, medzitým puk dorážal Johansson, ale nebol úspešný. Na druhýkrát to Olofssonovi spred bránky bekhendom vyšlo a vyrovnal na 1:1!
    Bez asistencie.
    10:28 Michael Pastujov (USA) - 1:0
     
    10:28
    USA dalo gól!
    Spojené štáty sa dostávajú do vedenia! Miller zachytil odrazený puk medzi kruhmi a prihrávkou ho posunul Dhooghovi. Ten vystrelil, Ahman vyrazil a do odkrytej bránky už iba jednoducho doklepol nikým nestrážený MICHAEL PASTUJOV.
    Asistencia: Sean Dhooghe, Thomas Miller.

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly a asistencie: 11. Pastujov (Dhooghe, Miller), 27. Gildon (Mismash, Hughes), 48. Hughes (Norris), 70. Dhooghe (Poehling) – 21. Olofsson, 45. Zetterlund (Brännström, Liljegren), 47. Sylvegard


    USA: St. Cyr (Scheel) – Hughes, Kemp (A), Knoepke, Gildon, Miller, Farrance, Inamoto – B. Tkachuk (C), Norris (A), Pastujov – Mismash, Barratt, Wahlstrom – Poehling, Farabee, Slaggert – Reedy, Tortora, Dhooghe – Cockerill.
    Švédsko: Ahman (Eriksson Ek) – Brännström (A), Walfridsson, Westerlund, Själin, Liljegren (A), Ginning, Boqvist – Bäck, Hugg (C), Zetterlund – Bemström, Lundeström, Olofsson – Elvenes, Peterson, Sylvegard – Johansson, Miketinac, Fjellström – Gustafsson.

    Rozhodca: Heikkinen, Kulev – Kupcus, Ondráček