Fínsko – Rusko 2:1 (po pr.) | USA – Švédsko 4:3 (po pr.)
koniec po predl.
USA
4:3 (1:0, 1:1, 1:2 - 1:0)
Švédsko
Sobota 22.04.2017, 19:38 • Zimný štadión mesta Poprad • Majstrovstvá sveta U18 • Semifinále
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Tak toto bola pre Švédov poriadna rana. Celé predĺženie sa švédski hokejisti držali, vytvárali si aj pár príležitostí, no jediná malá chyba ich znamená prehru v tomto dôležitom zápase. USA získava finálovú účasť a poznáme teda aj zloženia dvojíc v zajtrajšom vyvrcholení turnaja. Vo finále teda proti sebe nastúpia Fínsko a USA. V zápase o bronz si sily zmerajú hráči Ruska a Švédska.
    Ostaňte s nami aj pri zajtrajšom vyvrcholení, uvidíme dva skvelé zápasy. (22:10:27)
     
    Koniec zápasu.
    69:39 Sean Dhooghe (USA) - 4:3
     
    69:39
    USA dalo gól!
    Americkí hokejisti strieľajú rozhodujúci gól 21 sekúnd pred koncom! Všetko sa zrodilo v podstate nevinne. Švédi pochybili v rozohrávke, Poehling získal puk, prihral ho úplne voľnému SEANOVI DHOOGHEOVI, ktorý si z tesnej blízkosti vychutnal Ahmana a skóroval strelou pomedzi nohy!
    Asistencia: Ryan Poehling.
     
    69:12
    Americký brankár Dylan St. Cyr teraz podržal svoj tím. Zetterlund nahodil od modrej, o dorážku sa pokúšal Bäck, ale gólman USA zasiahol úspešne.
     
    68:39
    Prihrávka Liljegrena na Lundeströma nebola presná. Icing to tentokrát nebol, keďže puk chytili skôr americkí hráči.
     
    67:19
    Ani teraz to americkým hokejistom nevyšlo. Potlesk si za svoj zákrok vyslúžil Ahman. Američania dvomi prihrávkami rozobrali švédsku defenzívu a strelou zakončil akciu z pravej strany Pastujov. Ahman predviedol ďalší výborný zákrok.
     
    67:02
    Švédska akcia bola zastavená prerušením hry. Tri korunky sa ocitli v ofsajdovom postavení.
    66:14
     
    66:14
    Po dlhšej dobe sme videli strelu na opačnej strane. Medzi kruhmi sa s pukom uvoľnil Zetterlund a vystrelil. Netrafil sa však do priestoru brány.
     
    65:42
    Norris naprahoval na pravom kruh, no tentokrát to taká šanca nebola. Puk bol zrazený. Potom skúsili rýchlo hru otočiť Švédi, no skončilo sa to zakázaným uvoľnením.
     
    64:57
    Ďalšia príležitosť pre USA! Norris sa uvoľnil medzi kruhmi, spracoval si prihrávku od Wahlstroma a vystrelil z tesnej blízkosti. Ahman však dokázal perfektne nastaviť svoju vyrážačku!
     
    64:05
    Americkí hokejisti si potom šancu vytvorili opäť. Poehling posunul pred bránku Dhooghovi, ktorý vystrelil, no pripravený Ahman opäť nedal Američanom šancu.
     
    63:54
    K strele sa však následne dostal Dhooghe. Šťastie vyskúšal z pravého kruhu a Ahman reagoval tak, ako bolo treba.
     
    63:38
    Hoghes prekorčuľoval celé klzisko. Vnikol do pásma po pravom krídle, šiel poza bránku, ale potom už nikoho nenašiel.
    63:06
     
    63:06
    Oddychový čas pre Švédsko.
     
    62:42
    Na modrej čiare sa otočil smerom do hry Johansson a iba tak symbolicky alebo propagačne nahodil puk. St. Cyr zasiahol a rozohrával.
     
    61:54
    Tkachuk z rohu klziska pretlačil puk na Norrisa pred bránkoviskom. Kanadský útočník strieľal na dvakrát, no fantastický Ahman odolal!
     
    61:24
    Na ťahu opäť Švédi. Strela od Lundeströma spoza pravého kruhu však bola zrazená.
     
    60:52
    Na opačnej strane to strelou z ľavého kruhu skúšal Dhooghe, ale trafil sa iba do bránkovej konštrukcie, resp. hokejky Ahmana.
     
    60:28
    Švédi sa v úvode ocitli v príležitosti. Brännström sa dostal k puku po prihrávke Bäcka. Jeho strelu z pravého kruhu však St. Cyr zneškodnil.
     
    60:01
    Začalo sa predĺženie.
     
    V tretej tretine sa nám stav stretnutia výrazne zmenil. Švédi najprv po góloch Zetterlunda a Sylvergarda šli do vedenia, ale v 48. vyrovnal Hughes a stav 3:3 sa doteraz nezmenil. Nasleduje 10-minútové predĺženie po štyroch hráčoch na oboch stranách.
     
    60:00
    Tretia tretina sa skončila.
     
    59:22
    Po vyhratom buly v obrannom pásme hokejisti USA opäť s pukom iba za vlastnou bránkou, nikam sa neponáhľajú.
     
    58:56
    Kemp s Hughesom si prihrávajú puk v obrannom pásme a nechcú riskovať žiaden riskantný útok.
     
    58:25
    Sekundy ubiehajú a podľa hry oboch tímov to vyzerá dosť pravdepodobne na predĺženie. Američania s pukom za vlastnou bránkou.
     
    57:33
    Wahlstrom sa dostal k puku po páde švédskeho hráča. Posunul ho zadovkou na Norrisa, ktorý vystrelil z tesnej blízkosti, no Ahman situáciu zachránil.
     
    56:47
    K strele od modrej sa dostal Hughes. Jeho pokus švihom však mieril iba na plexisklo. Švédi sa zatiaľ vo štvorici bránia úspešne.
     
    55:54
    Tréner USA John Wroblewski si vzal oddychový čas!
     
    55:47
    Mismash prenechal puk v medzikruží Norrisovi, ktorý aj vystrelil spoza obrancu, no strela bola zrazená a na bránku ani nakoniec nedošla.
     
    55:12
    Presilovku tentokrát získava americký tím. Za krosček si menší trest odpyká Timothy Liljegren.
     
    54:28
    Quinton Hughes síce nabral rýchlosť a vnikol do útočného pásma po pravom krídle. Prekorčuľoval útočnú tretinu, no nič z toho nebolo. Švédi ho vytlačili von.
     
    53:55
    USA sa v oslabení ubránili. Dopredu už štartoval Josh Norris, ktorý využil kľučku, prenikol na stred a vystrelil. Trafil však iba do švédskeho hokejistu.
     
    53:30
    Švédi sa na ďalší pokus úspešne rozostavili v pásme a prihrávali si. Akcia napokon bola zakončená prihrávkou na Bemströma a následnou strelou. Tú však St. Cyr schoval vo výstroji.
    52:18
     
    52:18
    Švédi sa rozostavili v pásme. Od modrej to jednoducho priamočiaro skúšal Brännström. Pred St. Cyrom aj clonil ďalší Švéd, no puk zachytili Američania.
     
    51:44
    Logan Cockerill to teraz neurobil vôbec dobre. Podrazil protihráča a odpyká si dve minúty za podrazenie. Predchádzajúca švédska presilovka bola úspešná.
     
    51:19
    Gustafsson sa šikovne pretlačil po pravom krídle. Ešte jednou rukou sa snažil prihrávať pred bránkoviskom Johanssonovi. Ten však k dorážke došiel neskoro.
     
    50:52
    Strela amerického hokejistu Mismasha z pravého kruhu skončila na Ahmanovom betóne. Švédi puk prevzali a zakladajú útok.
     
    50:03
    Pre zmenu sme videli útok na opačnú stranu. Do útočného pásma prenikol Westerlund a švihom to skúsil. St. Cyr ostal pripravený a bezpečne zachytil puk.
     
    49:39
    Cockerill sa natlačil pred brankára. Uvoľniť sa snažil Dhooghe, ktorý potom dorážal. Situácia pred Ahmanom však bola zamotaná a zrodila sa tam aj menšia strkanica.
     
    49:02
    Vystreliť teraz skúšal aj Ryan Poehling, no z pravého kruhu sa mu to nepodarilo. Jeho strela mierila mimo bránky, ale USA ešte niečo skúšajú.
    47:50 Quinn Hughes (USA) - 3:3
     
    47:50
    USA dalo gól!
    Je opäť vyrovnané! Brännström sa zamotal s pukom v obrannom pásme. Zachytil ho Norris a skvelo od zadného mantinelu našiel pred bránkou QUINTONA HUGHESA, ktorý vystrelil z prvej a trafil pomedzi Ahmanove betóny!
    Asistencia: Josh Norris.
     
    47:44
    Norris si spracoval prihrávku medzi kruhmi, no mieril vysoko nad bránku. Američania však ostávajú v útočnom pásme.
    46:46 Marcus Sylvegard (SWE) - 2:3
     
    46:46
    Švédsko dalo gól!
    Švédi idú do vedenia! MARCUS SYLVEGARD vystihol prílišné vymýšľanie Američanov v rozohrávke. Uchmatol im puk, prekorčuľoval po modrej čiare a následne švihom vystrelil. St. Cyra akosi táto strela zaskočila, keďže mu prepadla do bránky!
    Bez asistencie.
     
    46:13
    Švédom sa podarilo zmariť akciu Američanov v strednom pásme. Následne sa švédski hokejisti nejako neponáhľali a iba nahodili do útočnej tretiny.
     
    45:01
    Založenie útoku od Švédov tentokrát nebolo také presvedčivé. Skončilo sa to prerušením hry, keďže rozhodcovia odpískali jasné zakázané uvoľnenie.
    44:11 Fabian Zetterlund (SWE) - 2:2
     
    44:11
    Švédsko dalo gól!
    Mladíci zo Švédska využívajú túto presilovku! Po delovke Brännströma sa k odrazenému puku od mantinelu dostal pri bránke FABIAN ZETTERLUND a napriek postaveniu v ostrom uhle dokázal prekonať St. Cyra!
    Asistencie: Erik Brännström, Timothy Liljegren.
     
    43:41
    Švédi získavajú pomerne ľahko presilovú hru. Tyler Inamoto si nedal pozor na svoju hokejku a podrazil ňou protihráča. Odpyká si dve minúty.
     
    43:14
    V príležitosti sa tentokrát ocitol Josh Norris, pred ktorým sa otvoril priestor v medzikruží a člen prvej formácie si to namieril rovno pred bránku. Puk Ahman vyrazil betónmi.
     
    42:40
    Po pravom krídle nabral rýchlosť Slagger. Prekorčuľoval do útočného pásma, následne však už spoluhráčov nájsť nedokázal.
     
    42:03
    Puk sa odrazil do stredu klziska v obrannom pásme Švédov a takmer sa k nemu dostal rozbehnutý Farabee. V poslednej chvíli však pred ním zatiahol Westerlund.
     
    41:18
    Švédi nahodili puk do útočnej tretiny a vydal sa za ním Miketinac. Brankár St. Cyr však bol za bránkou pri ňom skôr a okamžite ho odpálil.
     
    40:22
    Americká útočná akcia bola zastavená na modrej čiare. Čiaroví rozhodcovia totižto odpískali ofsajd.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    V druhej tretine mohli diváci vidieť dva góly. V úvode prostrednej časti hry sa presadil Olofsson, no radosť Švédov z gólu trvala iba do 27. minúty, kedy vedenie prinavrátil Gildon. Tretia dvadsaťminútovka ešte bude zaujímavá. Začíname približne o 21:14.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:26
    Strela Evana Barratta z pravého kruhu po prihrávke si nevybrala ten správny cieľ. Puk letel vysoko nad bránkou. Američania ešte ostali potom v pásme, ale nič zaujímavé už nevymysleli.
     
    38:45
    Švédi sa zatiaľ usilovne bránia v tomto oslabení. Dvakrát sa im puk podarilo vyhodiť až ku St. Cyrovi, kde je to maximálne bezpečné.
     
    37:45
    Navyše sa budú musieť švédski hráči brániť. Oskar Bäck robil nepríjemnosti a dostáva dve minúty za sekanie.
    37:45
     
    37:45
    Na opačnej strane sa však schyľovalo k väčšej šanci. Hugg si v útočnom pásme na kruhu počkal na pohyb Zetterlunda, ktorému prihral samému pred bránku. Z blízkosti však Zetterlund trafil iba do St. Cyra.
     
    37:29
    Teraz však ostal medzi kruhmi voľný Gildon, ktorému posunul puk Farabee. Strela Gildona však letela vedľa.
     
    36:53
    Američania vyštartovali dopredu vo štvorici, ale napokon si vôbec nerozumeli. Švédi ich aj v menšine dokázali ubrániť a puk nepustiť na Ahmana.
     
    36:17
    Sylvegard vyštartoval dopredu po pravom krídle. Podarilo sa mu vystreliť spoza kruhu, no nenamieril do priestoru bránky.
     
    35:29
    Američania založili priamočiaru akciu, na ktorej konci bol Michael Pastujov. Ten sa síce dostal k strele spomedzi kruhov, no proti prevahe to mal ťažké. Ahman napokon bez problémov strelu vyrazil.
     
    34:57
    Boqvistova prihrávka ešte akosi predsa len prešla na modrú čiaru, kde si ju spracoval Liljegren a strieľal. Nastrelený puk americkí hráči upratali do bezpečia.
     
    33:39
    Švédom na viackrát ušiel puk z hokejok, Američania rozbehli aktívne napádanie, no švédski hráči si skvelo ešte dokázali udržať pásmo a aj vytvoriť šancu. Bemström krížnou prihrávkou našiel Olofssona, ale jeho delovka skončila iba na St. Cyrovi.
     
    32:46
    Zároveň však Švédsko získava presilovú hru. Oliver Wahlstrom si odsedí dvojminútový trest za nedovolené bránenie.
     
    32:45
    Američania vyštartovali do útoku. Poehling čerstvý z trestnej lavice prenechal na ľavom kruhu Wahlostromovi. Jeho následná strela skončila na Ahmanovi.
     
    31:55
    Boqvist to skúšal švihom na bránku. Jeden z Američanov však túto nie veľmi razantnú a dobre mierenú strelu zachytil na korčuli a puk poslal preč.
     
    31:22
    Dobrú prácu hneď v úvode oslabenia odviedol Tkachuk, ktorému sa podarilo vyviezť puk a ešte aj zdržať v rohu klziska.
     
    30:28
    V početnej výhode budú Severania. Za podrazenie si odsedí dve minúty Ryan Poehling.
     
    30:06
    Jeden z hlavných rozhodcov mal nejaký problém so svojou dlaňou. Nakrátko sa mu na to lekári pozreli, no v hre sa pokračuje bez zbytočných zdržiavaní.
     
    29:19
    Westerlund sa ukazoval pred bránkoviskom Zetterlundovi. Aj mu už posielal puk, no kanadský obranca Gildon bol na správnom mieste.
     
    27:40
    Švédi sa pokúšali niečo vymyslieť. Američania ich však teraz dokonale vytláčali a aj jediná strela, ktorá smerovala z hokejky Gustafssona nebola z nebezpečného priestoru. St. Cyr ju bezpečne vyrazil.
    26:29 Max Gildon (USA) - 2:1
     
    26:29
    USA dalo gól!
    Americkí hokejisti využívajú presilovku a vracajú sa do vedenia! Hughes posunul od modrej Mismashovi medzi kruhy, ten si okamžite všimol na pravom kruhu voľného MAXWELLA GILDONA, ktorého delovka prepálila všetko, čo jej stálo v ceste!
    Asistencie: Grant Mismash, Quinton Hughes.
     
    25:31
    Pätnásť sekúnd sa bude hrať po štyroch hráčoch na oboch stranách a následne sa začne americká presilovka. Adam Ginning dostáva dve minúty za podrazenie.
     
    24:36
    Šikovne to teraz vymyslel Liljegren, ktorý naservíroval krížnu prihrávku Rickardovi Huggovi. Jeho strela švihom však mierila iba na plexisklo.
     
    23:46
    Švédsko bude hrať presilovku, prvú v zápase. Grant Mismash dostáva dve minúty za hákovanie.
     
    23:24
    Brännström zakladal útočnú akciu. Nahodil puk do útočného pásma, no veľmi to teraz Švédom nevyšlo. Američania prečíslili a puk získali.
     
    22:48
    Rickard Hugg sa dostal k strele spomedzi kruhov. Namieril však iba priamo do stredu bránky. St. Cyr bol úspešný v zákroku.
     
    22:02
    Američania však nič nenechávajú na náhodu. Počas následnej útočnej akcie si pred bránku nakorčuľoval Poehling, ktorý z prvej zakončoval. Ahman sa rýchlo presunul a zasiahol.
    20:39 Jacob Olofsson (SWE) - 1:1
     
    20:39
    Švédsko dalo gól!
    Severania však vstupujú do tretiny s vyrovnávajúcim gólom! Akciu potiahol JACOB OLOFSSON, najprv vystrelil na bránku, obkorčuľoval ju, medzitým puk dorážal Johansson, ale nebol úspešný. Na druhýkrát to Olofssonovi spred bránky bekhendom vyšlo a vyrovnal na 1:1!
    Bez asistencie.
     
    20:13
    Američania sa hneď v úvode dostali dopredu. Mladí Švédi akosi prepadli, s pukom na hokejke bol Norris, ktorý vystrelil z pravého kruhu. Ahman pozorný.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Úvodná tretina bola veľmi vyrovnaná a hralo sa rýchlo zo strany na stranu. Do vedenia sa podarilo dostať hráčom USA, keď sa v 11. minúte presadil Pastujov.
    Druhá tretina sa začne približne o 20:25.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:20
    Liljegren sa so svojím protihráčom Hughesom vôbec nemaznal. Dal mu jasne najavo pocítiť svoju tvrdosť v spojení s tvrdosťou mantinelu.
     
    18:07
    Nasledujúce americké prečíslenie zaváňalo gólom. Američania pred bránkoviskom totálne rozobrali dvoch Švédov a puk skončil na hokejke Knoepkeho. Ten mal pred sebou odkrytú bránku, no ešte v poslednej chvíli mu vložil do strely hokejku Ginning.
     
    17:48
    Brännström potiahol akciu po ľavom krídle. Podarilo sa mu vystreliť spoza hráča, no iba vedľa.
     
    16:47
    Ginning už nepokračoval ďalej vo svojej akcii, zo stredného pásma iba nahodil za St. Cyra a on, a aj jeho spoluhráči odišli prestriedať.
     
    15:53
    Švédsky brankár Ahman ostal po kontakte s vlastným spoluhráčom Sjalinom bez masky a hra musela byť vynútene prerušená.
     
    15:40
    Šikovne spoza obrancu to skúšal obranca Maxwell Gildon. Pokus z jeho hokejky smeroval medzi Ahmanove betóny. Švédsky gólman sa však prekvapiť nenechal.
     
    15:05
    Američania tvrdo napádali švédsku rozohrávku. Vybojovali puk pred bránkoviskom a k strele sa dostal Pastujov. Jeho strela skončila na plexiskle.
     
    14:15
    Teraz už však áno. Tri korunky sa dostali s pukom do rohu klziska, odkiaľ ho vytiahol Bäck, nahral ho pred bránku Olofssonovi, no ten strelou z tesnej blízkosti trafil iba St. Cyra.
     
    13:56
    Švédi mali teraz problémy s prechodom cez stredné pásmo. Američania poctivo bránili vlastnú modrú čiaru a súpera nepustili.
     
    13:05
    Johansson si pred bránkou vymenil puk so Zetterlundom. Nakoniec strieľal Johansson, ale iba priamo do pripraveného St. Cyra.
     
    12:17
    Švédom sa podarilo zachytiť rozohrávku USA. K puku na pravom kruhu sa dostal Lundeström, ktorý aj strieľal, ale iba do bránkovej konštrukcie.
     
    11:24
    Švédi sa pokúsili o nejakú odpoveď. Akciu potiahol po strede ihriska Liljegren, no nedokázal sa trafiť do priestoru bránky.
    10:28 Michael Pastujov (USA) - 1:0
     
    10:28
    USA dalo gól!
    Spojené štáty sa dostávajú do vedenia! Miller zachytil odrazený puk medzi kruhmi a prihrávkou ho posunul Dhooghovi. Ten vystrelil, Ahman vyrazil a do odkrytej bránky už iba jednoducho doklepol nikým nestrážený MICHAEL PASTUJOV.
    Asistencia: Sean Dhooghe, Thomas Miller.
     
    10:14
    Švédi sa dostali do pásma a od modrej zakončoval Brännström. Jeho delovku nik netečoval, puk zachytili Američania a môžu ísť dopredu.
     
    09:47
    Švédi dokázali zaskočiť súpera aj vo vlastnom oslabení. Hugg zachytil puk pri mantineli, na opačnej strane sa mu v pásme objavil Gustafsson, ktorý sa aj dostal k strele, no netrafil bránku.
     
    08:55
    Gólman Ahman tentokrát zachytil strelu z hokejky Hughesa, vyrazil ju betónom a Brännström potom okamžite vyhodil puk.
     
    08:22
    Američania to znovu skúšajú tečovanými pukmi. Od modrej strieľal Gildon, jeho pokus sa pokúšal tečovať nastrčený Poehling, no usmernil strelu mimo.
     
    07:53
    Presilovku si zahrajú hokejisti USA. Za nedovolené bránenie si odchádza sadnúť Timothy Liljegren.
     
    07:26
    Švédi ešte zachytili puk po rozohrávke Američanov. Z ľavého kruhu napriahol Fabian Zetterlund a trafil gólmana St. Cyra do betónov.
     
    06:55
    K strele z prvej z pravého kruhu sa dostal Quinton Hughes. Gólman Ahman sa rýchlo presunul po krížnej prihrávke k opačnej žrdi a dokázal zakročiť.
     
    06:27
    Šikovná a jednoduchá akcia zámorských hokejistov. Od modrej nahodil prízemne Barratt. Spred bránky sa k teču následne dostal Mismash a nemieril zle. Puk letel tesne mimo bránky a vystrašil všetkých švédskych hráčov.
     
    05:49
    Wahlstrom šikovne prehodil poza obrancu Barrattovi, ktorý si spracoval prihrávku a vystrelil prekvapivo bekhendom. Gólman Adam Ahman sa nenechal vystrašiť.
     
    05:03
    Elvenes v rohu klziska proti dvojici amerických hokejistov nepochodil. Hráči USA následne vyrazili dopredu, ale skončilo sa to iba nahodením puku, ktoré potom mali v moci Švédi. Striedanie na oboch stranách.
     
    04:33
    Od modrej ťahom poslal puk na bránu Erik Brännström. Gólman St. Cyr pozorne sledoval celú situáciu a následnú strelu zachytil do výstroja.
     
    03:48
    Američania následne ešte ostali nejaký čas v útočnom pásme, no puk si posúvali iba po mantineloch. Švédi už vyrazili dopredu, ale Johansson sa k strele nedostal.
     
    03:19
    Norris hľadal naslepo Tkachuka pred bránkoviskom. Tkachuk sa tam síce vyskytol, no podstatne neskôr, než smerovala prihrávka.
     
    02:31
    Švédi si vypracovali príležitosť. Od modrej sa k zakončeniu dostal voľný Calle Sjalin. Jeho pokus skončil na betóne brankára Dylana St. Cyra.
     
    02:10
    Pred Ryanom Poehlingom sa otvoril priestor na ľavom krídle. Americký útočník vyštartoval dopredu a strieľal na bránku. Puk skončil na Ahmanovi.
     
    01:27
    Liljegren sa snažil vytiahnuť puk z obranného pásma. Došiel však iba po modrú čiaru, kde následne už bola prevaha Američanov a jeho akcia teda bola zastavená.
     
    00:35
    Nebezpeční už stihli byť aj americkí hokejisti. Norris zakončil z pravého kruhu, Ahman vyrazil pred seba, kde prikorčuľoval Pastujov a dorážal. Švédsky gólman si pripísal úspešný zákrok.
     
    00:11
    Stretnutie odštartovali. Švédi vyhrali úvodné vhadzovanie a aj sa už dostali do útoku. Akciu potiahol Zetterlund, natlačil sa pred St. Cyra, no napokon nezakončil.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Na ľadovú plochu už nastupujú oba tímy. Američania budú hrať v bielych dresoch proti Švédom odetých v modrých farbách.
     
    Prajem vám príjemný večer a vítam vás pri sledovaní semifinále Majstrovstiev sveta v hokeji hráčov do 18 rokov 2017! Spoznali sme mená štyroch najlepších a dnes sa dozvieme aj mená finalistov a súperov o bronz. O 19:30 je v Poprade na programe druhý semifinálový duel, a to medzi USA a Švédskom.

    Mladí hokejisti zo Spojených štátov amerických bez problémov vyhrali B skupinu s 12 bodmi. Neprehrali ani jeden zápas a túto sériu si udržali aj po štvrťfinále, v ktorom hrali proti Švajčiarsku. Američania sa dostali do vedenia hneď v prvej minúte stretnutia zásluhou Pastujova. V prostrednej časti hry ich síce protihráči vystrašili, keďže na 1:1 vyrovnával Hischier a následne dostal Helvétov do vedenia Muller. Druhá polovica druhej tretiny a tretia tretina už však jasne patrili americkým mladíkom. Postupne sa presadili Farrance, Norris a Tortora a prinavrátili vedenie na stranu USA. Američania teda nakoniec vyhrali 4:2 a zabezpečili si účasť medzi štvoricou najlepších.

    Švédi postupovali zo skupiny „až“ z tretieho miesta, keďže nazbierali vďaka dvom výhram len 6 bodov. V štvrťfinále sa stretli so silnejšou Kanadou, ktorá sa umiestnila druhá v A skupine, ale svojho zámorského súpera mladí švédski hokejisti vcelku aj zaskočili. Kanada ťahala v tomto štvrťfinálovom dueli za kratší koniec. Švédi v podstate po celý zápas viedli a napokon zvíťazili vysoko 3:7. Za „tri korunky“ skórovali Zeterlund, Back, dvakrát Olofsson, Hugg, Brannstrom a Lundestrom.

    Tieto dva tímy sa na šampionáte na Slovensku už raz stretli. Stalo sa tak v základnej B-skupine v Spišskej Novej Vsi. Američania vtedy po góloch Dhoogha, Farabeeho, Poehlinga a dvoch zásahoch od Wahlstroma zvíťazili 1:5. Za Švédov sa presadil Westerlund.
    Toto prvé vzájomné stretnutie môže mierne napovedať o sile amerického tímu, ale keď sa Švédi mierne prekvapivo v štvrťfinále dostali cez Kanadu, tak určite nabrali na sile a pre USA budú ťažkým súperom. Predovšetkým sa tešíme na dobrý hokej. Pekný športový zážitok!
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 19:30.

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly a asistencie: 11. Pastujov (Dhooghe, Miller), 27. Gildon (Mismash, Hughes), 48. Hughes (Norris), 70. Dhooghe (Poehling) – 21. Olofsson, 45. Zetterlund (Brännström, Liljegren), 47. Sylvegard


    USA: St. Cyr (Scheel) – Hughes, Kemp (A), Knoepke, Gildon, Miller, Farrance, Inamoto – B. Tkachuk (C), Norris (A), Pastujov – Mismash, Barratt, Wahlstrom – Poehling, Farabee, Slaggert – Reedy, Tortora, Dhooghe – Cockerill.
    Švédsko: Ahman (Eriksson Ek) – Brännström (A), Walfridsson, Westerlund, Själin, Liljegren (A), Ginning, Boqvist – Bäck, Hugg (C), Zetterlund – Bemström, Lundeström, Olofsson – Elvenes, Peterson, Sylvegard – Johansson, Miketinac, Fjellström – Gustafsson.

    Rozhodca: Heikkinen, Kulev – Kupcus, Ondráček