Fínsko – Rusko 2:1 (po pr.) | USA – Švédsko 4:3 (po pr.)
koniec po predl.
USA
4:3 (1:0, 1:1, 1:2 - 1:0)
Švédsko
Sobota 22.04.2017, 19:38 • Zimný štadión mesta Poprad • Majstrovstvá sveta U18 • Semifinále
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Tak toto bola pre Švédov poriadna rana. Celé predĺženie sa švédski hokejisti držali, vytvárali si aj pár príležitostí, no jediná malá chyba ich znamená prehru v tomto dôležitom zápase. USA získava finálovú účasť a poznáme teda aj zloženia dvojíc v zajtrajšom vyvrcholení turnaja. Vo finále teda proti sebe nastúpia Fínsko a USA. V zápase o bronz si sily zmerajú hráči Ruska a Švédska.
    Ostaňte s nami aj pri zajtrajšom vyvrcholení, uvidíme dva skvelé zápasy. (22:10:27)
     
    Koniec zápasu.
    69:39 Sean Dhooghe (USA) - 4:3
     
    69:39
    USA dalo gól!
    Americkí hokejisti strieľajú rozhodujúci gól 21 sekúnd pred koncom! Všetko sa zrodilo v podstate nevinne. Švédi pochybili v rozohrávke, Poehling získal puk, prihral ho úplne voľnému SEANOVI DHOOGHEOVI, ktorý si z tesnej blízkosti vychutnal Ahmana a skóroval strelou pomedzi nohy!
    Asistencia: Ryan Poehling.
     
    69:12
    Americký brankár Dylan St. Cyr teraz podržal svoj tím. Zetterlund nahodil od modrej, o dorážku sa pokúšal Bäck, ale gólman USA zasiahol úspešne.
     
    68:39
    Prihrávka Liljegrena na Lundeströma nebola presná. Icing to tentokrát nebol, keďže puk chytili skôr americkí hráči.
     
    67:19
    Ani teraz to americkým hokejistom nevyšlo. Potlesk si za svoj zákrok vyslúžil Ahman. Američania dvomi prihrávkami rozobrali švédsku defenzívu a strelou zakončil akciu z pravej strany Pastujov. Ahman predviedol ďalší výborný zákrok.
     
    67:02
    Švédska akcia bola zastavená prerušením hry. Tri korunky sa ocitli v ofsajdovom postavení.
    66:14
     
    66:14
    Po dlhšej dobe sme videli strelu na opačnej strane. Medzi kruhmi sa s pukom uvoľnil Zetterlund a vystrelil. Netrafil sa však do priestoru brány.
     
    65:42
    Norris naprahoval na pravom kruh, no tentokrát to taká šanca nebola. Puk bol zrazený. Potom skúsili rýchlo hru otočiť Švédi, no skončilo sa to zakázaným uvoľnením.
     
    64:57
    Ďalšia príležitosť pre USA! Norris sa uvoľnil medzi kruhmi, spracoval si prihrávku od Wahlstroma a vystrelil z tesnej blízkosti. Ahman však dokázal perfektne nastaviť svoju vyrážačku!
     
    64:05
    Americkí hokejisti si potom šancu vytvorili opäť. Poehling posunul pred bránku Dhooghovi, ktorý vystrelil, no pripravený Ahman opäť nedal Američanom šancu.
     
    63:54
    K strele sa však následne dostal Dhooghe. Šťastie vyskúšal z pravého kruhu a Ahman reagoval tak, ako bolo treba.
     
    63:38
    Hoghes prekorčuľoval celé klzisko. Vnikol do pásma po pravom krídle, šiel poza bránku, ale potom už nikoho nenašiel.
    63:06
     
    63:06
    Oddychový čas pre Švédsko.
     
    62:42
    Na modrej čiare sa otočil smerom do hry Johansson a iba tak symbolicky alebo propagačne nahodil puk. St. Cyr zasiahol a rozohrával.
     
    61:54
    Tkachuk z rohu klziska pretlačil puk na Norrisa pred bránkoviskom. Kanadský útočník strieľal na dvakrát, no fantastický Ahman odolal!

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly a asistencie: 11. Pastujov (Dhooghe, Miller), 27. Gildon (Mismash, Hughes), 48. Hughes (Norris), 70. Dhooghe (Poehling) – 21. Olofsson, 45. Zetterlund (Brännström, Liljegren), 47. Sylvegard


    USA: St. Cyr (Scheel) – Hughes, Kemp (A), Knoepke, Gildon, Miller, Farrance, Inamoto – B. Tkachuk (C), Norris (A), Pastujov – Mismash, Barratt, Wahlstrom – Poehling, Farabee, Slaggert – Reedy, Tortora, Dhooghe – Cockerill.
    Švédsko: Ahman (Eriksson Ek) – Brännström (A), Walfridsson, Westerlund, Själin, Liljegren (A), Ginning, Boqvist – Bäck, Hugg (C), Zetterlund – Bemström, Lundeström, Olofsson – Elvenes, Peterson, Sylvegard – Johansson, Miketinac, Fjellström – Gustafsson.

    Rozhodca: Heikkinen, Kulev – Kupcus, Ondráček