Kanada – Švajčiarsko 7:3 (kon.) | USA – Česko 5:2 (kon.) | Rusko – Bielorusko 4:1 (kon.)
Slovensko – Lotyšsko 4:0 (kon.)
koniec
Slovensko
4:0 (1:0, 2:0, 1:0)
Lotyšsko
Pondelok 17.04.2017, 19:38 • Zimný štadión mesta Poprad • Majstrovstvá sveta U18 • Skupina A
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Naši výborne zvládli aj tretiu tretinu, v ktorej na konečných 4:0 upravil v 43. minúte Fehérváry. Slovensko teda získava prvé víťazstvo a prvé tri body. Po dnešnom zápase je jasné, že naše mužstvo bude v štvťfinále.
    Zajtra čaká našich mladíkov zápas so Švajčiarskom a zápas medzi Fínskom a Kanadou. Práve tieto dva zápasy rozhodnú o konečnom postavení v tabuľke skupiny A. (21:50:57)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:35
    Naši hokejisti vyhrali vhadzovanie v útočnom pásme a ešte sa možno pokúsia o strelenie nejakého posledného gólu.
     
    58:50
    Hrehorčák inkasoval tvrdý hit pri mantineli od Rudolfsa Builisa. Lotyšský hokejista dostáva trest 5+10 a aj do konca zápasu.
     
    58:06
    Slovenskí hokejisti už hrajú zabezpečene a chcú veľmi dopriať čisté konto gólmanovi Kostelnému.
     
    56:30
    Naši nahodili puk do útočného pásma, brankár Voris bol však sebavedomý a bezpečne do lapačky zachytil puk.
     
    55:15
    Fafrákovi sa poza chrbát ukazoval Fehérváry. Fafrákova prihrávka však nakoniec bola stečovaná a musíme ísť s pukom von z pásma.
     
    54:06
    Lotyši už v týchto chvíľach začínajú vkladať všetko svoje úsilie iba do ofenzívy. To je možno aj dôvod, prečo sa naši hráči dlho neocitli pred Vorisom.
     
    53:11
    Fehérváry už tam bol na ľadovej ploche poriadne dlho. Lotyši však dlho zvierali slovenských hokejistov v obrannom pásme. Nakoniec sa Kupcovi podarilo vystreliť puk von.
     
    52:15
    Slovenským hokejistom sa nepodarilo založiť úspešnú akciu. Hrehorčák nedokorčuľoval Kupcovu prihrávku z obranného pásma.
     
    51:35
    Tréner Javorčík pre istotu vzal aj oddychový čas, aby sa mohli jeho zverenci vydýchať.
     
    51:35
    Hra sa v tejto chvíli automaticky presťahuje pred gólmana Kostelného, keďže sa naši hráči dopustili zakázaného uvoľnenia.
     
    51:18
    Liška spätnou prihrávkou k bránkovisku hľadal Fafráka, ktorého dorážka však smerovala mimo bránky.
     
    50:24
    Patrik Hrehorčák medzi kruhmi vystihol rozohrávku súpera, zamieril a švihom prudko strieľal. Tentokrát mu to nevyšlo, strelil do plexiskla.
     
    49:56
    Na nášho gólmana šikovne namieril Ralfs Vjaters. Jeho strela švihom k žrdi však skončila v moci nášho brankára.
     
    49:14
    Naši hráči sa zatiaľ bránia bezpečne. Naša štvorica drží svoje postavenie. Kupcovi sa teraz aj po zisku puku podarilo šikovne vyhodiť puk po mantineli.
     
    48:29
    Trošku sporné vylúčenie. Matúš Havrila neúmyselne atakoval gólmana Janisa Vorisa, dostáva však dve minúty za nedovolené bránenie, pretože došlo k ataku v bránkovisku.
     
    48:17
    Fehérváry odstavil od puku Lotyšov, dopredu sa už tlačil Havrila, no Egle ho následne odzbrojil. Budeme však hrať v oslabení.

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly a asistencie: 18. Havrila (Hrehorčák, Regenda), 27. Ružička (Liška, Žiak), 32. Miloš Roman (Hrehorčák), 43. Fehérváry (Ružička, Fafrák)


    Slovensko: Kostelný (Sklenár) – Ivan, Fehérváry (C), Kupec (A), Žiak, Korenčík, Dúžek, Demo – Ružička, Fafrák, Liška (A) – Miloš Roman, Krivošík, Hrehorčák – Köver, Pospíšil, Urbánek – Stacho, Havrila, Regenda – Baláž.
    Lotyšsko: Voris (Rauza) – Karkls, Smons, Kostjuks, Krollis, Udris, Žulevs, Bergmanis, Barkans – Smirnovs (C), Gegeris (A), Paškausks – Egle, Berzinš (A), Sičevs – Opelts, Vjaters, Petrovs – Builis, Lapiks, Jašunovs.

    Rozhodca: Heikkinen, Iwert – Caillot, Hancock