West Bromwich – Liverpool 0:1 (kon.) | Manchester United – Chelsea 2:0 (kon.)
koniec
West Bromwich Albion
0:1 (0:1)
Liverpool FC
Nedeľa 16.04.2017, 14:30 • The Hawthorns, West Bromwich • Anglická Premier League • 33. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Liverpool získal tri dôležité, no veľmi ťažké body. West Brom nebol až tak nebezpečný, aby dokázal prekonať brankár Mignoleta a preto tri body putujú do správnych rúk. (16:28:51)
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    90+5
    Foster sa ešte zahral na záložníka alebo obrancu a pokúsil sa zastaviť Sturridgea, čo mu nevyšlo. Liverpool však už gól nedá.
     
    90+4
    Foster je stále vysoko z brány, až na polovici súpera. Bruntov center boxuje Mignolet a Liverpool znova vyváža loptu.
     
    90+3
    Nebezpečný center do malého vápna sa od Mignoleta odrazila do bezpečia. Belgičan navyše utŕžil tvrdý úder, no faul sa nepíska a domáci majú čas niečo vymyslieť.
     
    90+2
    WBA získalo ďalší rohový kop, do šestnástky sa už nasťahoval aj Ben Foster, lenže dopredu sa vydali hostia. Alberto Moreno mohol nájsť Sturridgea a by mohol strieľať do prázdnej brány. Španiel to skúsil z diaľky a netrafil priestor troch prázdnych žrdí.
     
    90+2
    Striedanie v tíme Liverpool FC: z ihriska odchádza Philippe Coutinho, prichádza Alberto Moreno.
     
    90+1
    Nadstavujú sa 4 minúty.
     
    90
    Rondón sa pokúsil prejsť stredom do pokutového územia, čo mu nevyšlo a o loptu prichádza. Následne ešte prišiel faul na Clynea od Livermorea.
     
    88
    Domáci sa veľmi hnevajú, pretože po súboji pri postrannej čiare bude lopta patriť Liverpoolu, čo sa Pulisovi a spol. nepáči.
     
    87
    Emre Can zastavil kombináciu súpera pred pokutovým územím odkopom. Rondón sa navyše ocitol v ofsajde.
     
    86
    Pressing Sturridgea s Firminom znamená, že Evans musel loptu len odkopnúť dopredu. V týchto chvíľach to hrá Liverpool veľmi dobre.
     
    85
    Domácim sa stále nedarí vyvinúť nejaký záverečný tlak a podľa aktuálnych obrázkov to vyzerá tak, že Liverpool by v závere nemal byť zatlačený do vlastnej šestnástky.
     
    84
    Liverpool sa už bude snažiť zdržovať hru a táto taktika by mu mohla vychádzať, pretože WBA trochu zvýšilo aktivitu, ale stále sa domácim nedarí dostávať do šancí.
     
    82
    Striedanie v tíme Liverpool FC: z ihriska odchádza Divock Origi, prichádza Daniel Sturridge.
     
    80
    Rondón poslal loptu za obranu do šestnástky, kde si nabehol Phillips a ocitol sa sám pred Mignoletom. Belgičan zakončenie vyrazil kolenom do bezpečia.
     
    79
    Na hraciu plochu príde Daniel Sturridge, ktorý by ešte mohol pridať poistku, pretože náskok jedného gólu pre Liverpool zradný.
     
    78
    Ani z druhého rohu v krátkom slede sa LFC nepresadili a tak zahrozili aj domáci. Livermoreova strela po zemi bránu Mignoleta len tesne minula a blízko k teču mal ešte Rondón.
     
    77
    Center z rohu našiel na prvej žrdi Rondóna. Juhoameričan odvrátil hlavou na ďalší z druhej strany.
     
    76
    Phillipe Coutinho poslal veľmi prudký strieľaný center, ktorý tečoval najprv múr a pred Fosterom ho na roh odvrátil Dawson.
     
    75
    Livermore tesne vedľa svojho pokutového územia zvalil na trávnik Divocka Origiho. Nasledovať bude ďalší zaujímavý priamy kop.
     
    74
    Fletcher sa na hranici šestnástky súpera dostal do súboja s Canom a o loptu prišiel, pretože tá mu ušla ďaleko od tela.
     
    73
    Liverpool sa pokúsil o rýchlu kontru po krídle, ktorú ťahal Emre Can, lenže nemal vpredu dostatok spoluhráčov a tak musel zabrzdiť, čím zmaril svoje šance na úspech.
     
    72
    Žltú kartu dostáva Lucas Leiva (Liverpool FC).
     
    70
    Ostáva už len posledných dvadsať minút riadnej hracej doby a West Brom sa stále v druhom polčase nedostal k ohrozeniu brány Mignoleta. Ak chce získať nejaké body, musí niečo radikálne zmeniť.
     
    69
    Livermore sa ocitol na hrote ofenzívy po tom, ako zareagoval na nákop Phillipsa do šestnástky, lenže pri lopte bol prvý Mignolet.
     
    68
    Zaujímavý nápad, zrealizovanie už také dobré nebolo, pretože Livermoreho kolmica Morrisona nenašla, keďže ten nedokázal zareagovať na kolmicu do šestnástky.
     
    67
    James Milner poslal center z priameho kopu na zadnú tyč, kde číhal Joel Matip a hlavou zakončil len tesne vedľa brány Bena Fostera.
     
    66
    Žltú kartu dostáva Jonny Evans (West Bromwich Albion).
     
    65
    Coutinho našiel v lepšej pozícii Firmina, lenže ten sa dostal pod tlak a loptu vrátil až k brankárovi Mignoletovi.
     
    64
    Striedanie v tíme West Bromwich Albion: z ihriska odchádza Hal Robson-Kanu, prichádza José Salomón Rondón.
    Striedanie v tíme West Bromwich Albion: z ihriska odchádza Claudio Yacob, prichádza James McClean.
     
    62
    Dlhý aut do pokutového územia Liverpoolu od Phillipsa sa vôbec nepodaril, pretože pri lopte bol prvý Wijnaldum a odkopol do bezpečia.
     
    61
    Striedanie v tíme West Bromwich Albion: z ihriska odchádza Nacer Chadli, prichádza James Morrison.
     
    61
    Origi síce po centri Firmina dostal hlavou loptu do siete, no gólový moment nebude platiť, nakoľko v ofsajde bol už Brazílčan.
    60.
     
    60
    Wijnaldum mal priestor pred šestnástkou a tak vystrelil, našiel len Evansa a následný center Wijnalduma odpratal do bezpečia McAuley.
     
    59
    Prudký center padol na hranicu päťky, kde číhalo hneď niekoľko hráčov, ale hostia zakončiť nedokázali a Origi navyše fauloval.
     
    58
    Clyne sa po pravej strane dostal až do šestnástky, kde sa pokúsil prihrať po zemi do druhej vlny, Brunt mu tento pokus zrazil na rohový kop.
    57.
     
    57
    Skvelá akcia Liverpoolu neskončila gólom, pretože James Milner po centri Firmina do úplne voľného priestoru na hranici päťky z voleja bránu prestrelil.
     
    55
    Origi z rohu šestnástky technicky zakončil k vzdialenejšej žrdi, ktorú minul len o niekoľko centimetrov. Tento Belgičan to myslel veľmi dobre.
    55.
     
    55
    Dawson hľadal z vlastnej polovice dlhým pasom Robsona-Kanua na hrote útoku. Veľmi dobre ho postrážil Lovren a hlavou zakročil.
     
    54
    Dawson veľmi dobre zapracoval pred Coutinhom a nepusil pas na Brazílčana od Milnera. Liverpool loptu udržal a je späť na vlastnej polovici.
     
    53
    Po rozohrávke nakrátko aj prišiel, lenže Dawson dostal loptu do bezpečia a rýchla akcia sa zastavila až po tom, ako sa Robson-Kanu z ofsajdu rútil na Mignoleta.
     
    52
    Origi sa ocitol na zemi po kontakte s Evansom niekoľko metrov pred šestnástkou WBA, takže bude nasledovať priamy kop a center pred Fostera.
     
    50
    Coutinho spadol po jeho kľučkách v šestnástke súpera, penalta sa pískať rozhodne nebude. Liverpool ostal na lopte, no je už ďaleko od Fostera.
     
    49
    Žltú kartu dostáva Hal Robson-Kanu (West Bromwich Albion).
     
    48
    Lucas Leiva fauloval na vlastnej polovici, no ďaleko od brány Mignoleta. Brunt aj tak poslal centrovaný pas do šestnástky, kde fauloval Dawson.
     
    47
    Chadli to kopol veľmi dobre do malého vápna, ale bol to práve Matip, ktorý loptu dostal svojou hlavou do bezpečia.
     
    46
    Matip fauluje vedľa vlastnej šestnástky a tým dal šancu domácim hráčom, aby zahrali priamy kop zo zaujímavej pozície. Bude to taký skrátený roh.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.

     
    Dlho to vyzeralo, že WBA dokáže ubrániť nulu na svojom konte, pretože dobre zastavovala akcie Liverpoolu. Ten sa však v úplnom závere dokázal presadiť, keď po priamom kope rozvlnil sieť Firmino. Šance ale boli na oboch stranách, takže v druhom dejstve sa máme na čo tešiť.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
    45+1. Roberto Firmino (LIV) - 0:1
     
    45+1
    Liverpool dal gól!
    Milner poslal po faule Brunta center z priameho kopu na hranicu šestnástky, kde loptu na zadnú tyč predĺžil Lucas Leiva a ROBERTO FIRMINO zblízka prekonáva Fostera, čím strieľa dôležitý gól do šatne.
     
    45+1
    Žltú kartu dostáva Chris Brunt (West Bromwich Albion).
     
    45+1
    Nadstavuje sa 1 minúta.
     
    45
    Liverpoolu sa síce priamy kop nepodaril, no ani WBA sa nedostalo do úspešného protiútoku.
     
    44
    Evans nepríjemne zašiel do Clynea na krídle, takže teraz sa bude spoločne so spoluhráčmi brániť štandardnej situácii Liverpoolu.
     
    43
    Hostia sa naďalej snažia vymýšľať ofenzívne akcie, no WBA má Liverpool ako keby prečítaný a hráči domácich dokážu zastavovať náznaky šancí.
     
    42
    Firmino síce dokázal sprava odcentrovať, lenže Origi bol od lopty veľmi ďaleko a Milner ju na druhej strane už na hracej ploche nestihol.
     
    40
    Faulom si pri následnom pokuse o akciu pomohol Phillips, takže lopta sa vracia späť na kopačky hráčov v červených dresoch.
     
    39
    Origi dostal presnú prihrávku niekoľko metrov pred šestnástkou WBA, nespracoval si ju ideálne a teda o ňu okamžite prišiel.
     
    38
    Liverpoolčania držia loptu na svojich kopačkách v strede poľa, odkiaľ sa snažia dostať sa do zakončenia, čo sa nedarí.
     
    36
    Emre Can si veľmi rýchlo nabehol na center do malého vápna, kde sa natlačil cez McAuleyho, lenže bol až príliš aktívny a tak mu je pískaný faul.
     
    35
    Livermore krásnym oblúčikom na hranicu šestnástky našiel Robsona-Kanuho, ktorého neubránil ani jeden stopér hostí, no Walesan zakončil vo veľmi dobrej pozícii slabučko.
     
    34
    Philippe Coutinho vyskúšal technický obstrel cez Dawsona smerom k vzdialenejšiemu rohu brány, avšak bránu netrafil.
     
    33
    Origi síce zakončil medzi tri tyče Fosterovej brány, avšak Belgičan poslal slabučký pokus, s ktorým anglický brankár problém nemal.
     
    32
    Strieľať sa nepodarilo ani Firminovi a tak dopredu znova prenikli domáci. Kolmica za obranu našla Robsona-Kanuho, ten stál v ofsajde.
     
    31
    Hráči West Bromu loptu stratili, no chvíľu na to vedľa rohovej zástavky aj rýchlo získali. Robson-Kanu si po prihrávke šteloval príležitosť na strelu spred šestnástky, k tomu sa nedostal.
     
    30
    Polhodina hry ubehla ako voda a gól sme stále nevideli. Niekoľko šancí už áno, no hrá sa zväčša medzi šestnástkami.
     
    29
    Liverpool sa motá v okolí šestnástky protivníka, lenže loptu si iba posúva a zakončenia neprichádzajú, čo pre WBA neznamená priame nebezpečenstvo.
     
    28
    Matip to síce spravil veľmi dobre, keď pripravil pozíciu na krídle pre Clynea, avšak ten prišiel o priestor a tak sa Liverpool iba vrátil smerom dozadu.
     
    26
    Center dobrý, zakončenie neprišlo. Brankára Mignoleta totiž fauloval kapitán Fletcher.
     
    26
    Phillips tentoraz z krídla centroval, trafil do brániaceho Milnera, čo znamená, že WBA dostalo dispozícii prvý roh v zápase.
    25.
     
    25
    Dlhý aut Matta Phillipsa doletel len na hlavu Lucasa Leivu a ten posiela loptu okamžite na ďalší aut.
     
    24
    Firmino krásnym oblúčikom našiel za chrbtom Dawsona nabiehajúceho Coutinha, ktorý už takmer padal, keď loptu trafil z voleja, no nakoniec to mieril dobre do protipohybu brankára. Bránu tesne minul.
     
    23
    Phillips poslal presný pas na druhú stranu brány pre Chadliho, lenže tomu chýbalo niekoľko centimetrov, aby otvoril skóre dnešného stretnutia.
     
    22
    Foster chytil dlhý pas do šestnástky a po rozohrávke sa Lucas Leiva previnil voči pravidlám, keď zastavil rodiacu sa akciu hráčov WBA sklzom proti Livermoreovi.
     
    21
    Liverpool momentálne drží loptu na kopačkách, no len v strede poľa, kde nemôže ohroziť bránu svojho dnešného protivníka.
     
    20
    Dejan Lovren nedokázal založiť akciu svojho tímu. Prihral veľmi nepresne a dá sa povedať, že sa lopty v prospech protihráčov len zbavil.
     
    19
    Roh však nedokázali hostia zakončiť a po následnom boji o loptu sa faulom previnil Nemec Emre Can.
     
    18
    Firmino pred šestnástkou rozmýšľal, či vystrelí, alebo bude prihrávať. Nakoniec mu loptu domáci na roh poslali skôr, ako sa Brazílčan rozhodol.
     
    17
    Matip si zastal svoje miesto v šestnástke, pretože veľmi dobre zareagoval na dlhý pas za obranu. Sklzom dostal loptu spred Robsona-Kanuho do autu.
     
    16
    Evans vyriešil snahu súpera o zakončenie celkom riskantne, no nakoniec účelovo, keď medzi hráčmi Liverpoolu prihrával na svojho brankára Fostera. Vyšlo to.
     
    15
    Roberto Firmino dostal ideálnu prihrávku do voľného priestoru v šestnástke, lenže bol mierne z uhlu a tak namieril po zemi okolo Fostera tesne vedľa žrdi.
     
    14
    Wijnaldum sa po prihrávke na svoju osobu dostal veľmi rýchlo pod tlak, takže o loptu okamžite prišiel. Lovren ju napriek tomu získal pre svojich spoluhráčov späť veľmi rýchlo.
     
    12
    Matt Phllips spracoval loptu na krídle, dostal ju pred pokutové územie súpera a vystrelil, lenže nenamieril vôbec presne. Mignolet ostal bez práce.
     
    11
    Prechod Liverpoolu po krídle smerom dopredu sa nepodaril, pretože dobre vystúpil Evans a zastavil kombináciu.
     
    10
    Lucas Leiva predviedol výborný defenzívny zákrok, čím vytlačil súpera spred vlastnej šestnástky. Keby lopta prešla, Livermore mohol mať zaujímavý priestor na strelu.
     
    9
    Rýchla kombinácia WBA na ľavej strane sa nepodarila, nakoľko center Brunta našiel iba hlavu pripraveného Lucasa Leivu.
     
    7
    Ďalší faul v okolí poliacej čiary a znova sa previnili domáci. Následný nákop smerom dopredu pustil Dawson za bránkovú čiaru, takže bude nasledovať odkop od brány Fostera.
     
    6
    Milner faulovaný pri postrannej čiare v strede poľa, takže práve tento hráč môže rozohrávať a spravil tak smerom dozadu na Mignoleta.
     
    5
    Origi sa po krídle dostal až vedľa šestnástky, prihral ale len pod seba na Coutinha a tak Liverpool nedokázal zakončiť. Aspoň drží loptu.
     
    4
    Livermore si v strede poľa nerozumel s Phillipsom a tak po niekoľkých náročných súbojoch získal loptu kapitán LFC Milner.
     
    3
    Robson-Kanu bude určite veľmi nepríjemným hráčov pre obrancov "The Reds", teraz ho ale zastavovať nemuseli, keďže sa o to postaral ofsajd.
     
    2
    Lopta sa odráža pred šestnástkou Liverpoolu, čo využil na strelu Phillips, lenže jeho zakončenie mu nesadlo a následný odraz od nohy Kanuho išiel vedľa brány.
     
    1
    Domáci sa po rozohrávke dostali veľmi rýchlo k lopte, no prvú akciu sa im založiť nepodarilo, kedže nákop na krídlo Phillipsa nenašiel.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    West Bromwich Albion: Foster – C. Dawson, McAuley, J. Evans, Brunt – D. Fletcher, Yacob – Chadli, Livermore, Phillips – Robson-Kanu.
    Náhradníci: Myhill – Nyom, J. Morrison, Rondón, M. Wilson, McClean, Field.

    Liverpool FC: Mignolet – Clyne, Lovren, Matip, Milner – Wijnaldum, Lucas Leiva, Can – Firmino, Origi, Coutinho.
    Náhradníci: Karius – Joe. Gomez, Sturridge, Grujić, A. Moreno, Woodburn, Alexander-Arnold..
    Základná zostava WBA.
     
    West Bromwich Albion

    Asi najväčšie prekvapenie v prvej polovici tabuľky, pretože WBA drží ôsmu pozíciu. Vyššie to už pravdepodobne nepôjde, pretože Arsenal má náskok desiatich bodov a dvoch zápasov k dobru, ale štvorbodový náskok na deviaty Southampton by mohol odolať. Aspoň tak by to určite chceli fanúšikovia tohto tímu, ktorý však nemá najlepšiu formu, pretože posledné dva zápasy prehral, keď nestačil na Watford a práve Southampton. Navyše, z posledných šiestich meraní síl nezískal ani bod až v štyroch prípadoch. Najlepším strelcom v lige je Salomón Rondón, ktorý dal 7 gólov.

    Liverpool FC

    "The Reds" alebo Manchester City. Práve táto dvojica asi skončí na treťom a štvrtom mieste, no je otázne, v akom poradí. Aspoň tomu všetko tak nasvedčuje, pretože druhý Tottenham má 71 bodov, tretí "Citizens" 65, štvrtý Live 64 a piaty Everon 57. Ohroziť však spomínanú dvojicu môže ešte Manchester United, ktorý je šiesty, má tiež 57 bodov, no o dva dueli menej. Fanúšikovia Liverpoolu sa však momentálne nemajú na čo sťažovať, pretože zverenci Jurgena Kloppa neprehrali šesťkrát v rade. Naposledy ich koncom februára zdolal Leicester a odvtedy prišli víťazstvá nad Arsenalom, Burnley, Evertonom a Stoke i remízy s Manchestrom City a Bournemouthom. Najlepším strelcom v Premier League je Sadio Mané, ktorý dal 13 gólov, lenže po zranení pre neho sezóna skončila. Nasleduje Roberto Firmino, ten sa presadil desaťkrát a Philippe Coutinho deväť.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.

    Matej Kubove

    Góly: 45+1. Firmino

    Karty:   45+1. Brunt (WBA), 49. Robson-Kanu (WBA), 66. J. Evans (WBA) – 72. Lucas Leiva (LIV)


    West Bromwich Albion: Foster – C. Dawson, McAuley, J. Evans, Brunt – D. Fletcher, Yacob (64. McClean) – Chadli (61. J. Morrison), Livermore, Phillips – Robson-Kanu (64. Rondón).
    Náhradníci: Myhill – Nyom, J. Morrison, Rondón, M. Wilson, McClean, Field.

    Liverpool FC: Mignolet – Clyne, Lovren, Matip, Milner – Wijnaldum, Lucas Leiva, Can – Firmino, Origi (82. Sturridge), Coutinho (90+2. A. Moreno).
    Náhradníci: Karius – Joe. Gomez, Sturridge, Grujić, A. Moreno, Woodburn, Alexander-Arnold.