West Bromwich – Liverpool 0:1 (kon.) | Manchester United – Chelsea 2:0 (kon.)
koniec
West Bromwich Albion
0:1 (0:1)
Liverpool FC
Nedeľa 16.04.2017, 14:30 • The Hawthorns, West Bromwich • Anglická Premier League • 33. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Liverpool získal tri dôležité, no veľmi ťažké body. West Brom nebol až tak nebezpečný, aby dokázal prekonať brankár Mignoleta a preto tri body putujú do správnych rúk. (16:28:51)
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    90+5
    Foster sa ešte zahral na záložníka alebo obrancu a pokúsil sa zastaviť Sturridgea, čo mu nevyšlo. Liverpool však už gól nedá.
     
    90+4
    Foster je stále vysoko z brány, až na polovici súpera. Bruntov center boxuje Mignolet a Liverpool znova vyváža loptu.
     
    90+3
    Nebezpečný center do malého vápna sa od Mignoleta odrazila do bezpečia. Belgičan navyše utŕžil tvrdý úder, no faul sa nepíska a domáci majú čas niečo vymyslieť.
     
    90+2
    WBA získalo ďalší rohový kop, do šestnástky sa už nasťahoval aj Ben Foster, lenže dopredu sa vydali hostia. Alberto Moreno mohol nájsť Sturridgea a by mohol strieľať do prázdnej brány. Španiel to skúsil z diaľky a netrafil priestor troch prázdnych žrdí.
     
    90+2
    Striedanie v tíme Liverpool FC: z ihriska odchádza Philippe Coutinho, prichádza Alberto Moreno.
     
    90+1
    Nadstavujú sa 4 minúty.
     
    90
    Rondón sa pokúsil prejsť stredom do pokutového územia, čo mu nevyšlo a o loptu prichádza. Následne ešte prišiel faul na Clynea od Livermorea.
     
    88
    Domáci sa veľmi hnevajú, pretože po súboji pri postrannej čiare bude lopta patriť Liverpoolu, čo sa Pulisovi a spol. nepáči.
     
    87
    Emre Can zastavil kombináciu súpera pred pokutovým územím odkopom. Rondón sa navyše ocitol v ofsajde.
     
    86
    Pressing Sturridgea s Firminom znamená, že Evans musel loptu len odkopnúť dopredu. V týchto chvíľach to hrá Liverpool veľmi dobre.
     
    85
    Domácim sa stále nedarí vyvinúť nejaký záverečný tlak a podľa aktuálnych obrázkov to vyzerá tak, že Liverpool by v závere nemal byť zatlačený do vlastnej šestnástky.
     
    84
    Liverpool sa už bude snažiť zdržovať hru a táto taktika by mu mohla vychádzať, pretože WBA trochu zvýšilo aktivitu, ale stále sa domácim nedarí dostávať do šancí.
     
    82
    Striedanie v tíme Liverpool FC: z ihriska odchádza Divock Origi, prichádza Daniel Sturridge.
     
    80
    Rondón poslal loptu za obranu do šestnástky, kde si nabehol Phillips a ocitol sa sám pred Mignoletom. Belgičan zakončenie vyrazil kolenom do bezpečia.
     
    79
    Na hraciu plochu príde Daniel Sturridge, ktorý by ešte mohol pridať poistku, pretože náskok jedného gólu pre Liverpool zradný.

    Matej Kubove

    Góly: 45+1. Firmino

    Karty:   45+1. Brunt (WBA), 49. Robson-Kanu (WBA), 66. J. Evans (WBA) – 72. Lucas Leiva (LIV)


    West Bromwich Albion: Foster – C. Dawson, McAuley, J. Evans, Brunt – D. Fletcher, Yacob (64. McClean) – Chadli (61. J. Morrison), Livermore, Phillips – Robson-Kanu (64. Rondón).
    Náhradníci: Myhill – Nyom, J. Morrison, Rondón, M. Wilson, McClean, Field.

    Liverpool FC: Mignolet – Clyne, Lovren, Matip, Milner – Wijnaldum, Lucas Leiva, Can – Firmino, Origi (82. Sturridge), Coutinho (90+2. A. Moreno).
    Náhradníci: Karius – Joe. Gomez, Sturridge, Grujić, A. Moreno, Woodburn, Alexander-Arnold.