Ufa – S. Moskva 1:3 (kon.) | FK Krasnodar – CSKA Moskva 1:1 (kon.) | Lok. Moskva – Rostov 0:0 (kon.)
koniec
FK Krasnodar
1:1 (0:0)
CSKA Moskva
cz Nedeľa 09.04.2017, 15:30 • Stadion Krasnodar, Krasnodar • Ruská Premier Liga • 22. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Z tohoto zápasu je to vše, přeji Vám příjemný zbytek víkendu. (17:27:41)
    Souboj dvou aspirantů na účast v evropských pohárech skončil remízou

     
    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 4:10. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 17:10.
     
    Je dobojováno! Šlágr aktuálního kola skončil spravedlivou dělbou bodu za remízu 1:1. Domácí v úvodu druhé půle tahali za kratší konec provazu, díky penaltě se ale dostali do vedení, když Akinfejeva prostřelil Smolov. Vedení býků až do konce zápasu ale nevydrželo, o vyrovnání se totiž v 76. minutě zasloužil povedenou střelou z dálky Pontus Wernbloom.

    CSKA na hřišti Krasnodaru ztratilo dva body, i tak se ale posunulo v tabulce na druhé místo před Zenit. Domácí tým zůstává čtvrtý, s dvoubodovým náskokem na pátý Těrek.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Mamajev měl proti sobě hned čtveřici obránců, proti kterým neměl moc šancí na úspěch a nakonec si sám ukopl míč do autu.
     
    90+2
    Moskvané se po rozehrávce z vlastní poloviny zbytečně zbavili balónu. Ten doplachtil do zámezí a zpět do hry jej rychle uvedl Kricjuk.
     
    90+1
    Nad rámec druhého poločasu jsou nastaveny tři minuty.
     
    90
    CSKA se znovu zatáhlo k vlastnímu vápnu, kde v deseti lidech odolalo domácímu útoku jen za cenu odkopu na rohový kop. Z něj resultovaly problémy pro Akinfejeva, který po sražené střele od Petrova se štěstím chytil nepředvídatelnou dorážku padajícího Granqvista.
     
    89
    Střídání v týmu CSKA Moskva: ze hřiště odchází Alexej Ionov, přichází Timur Žamaletdinov.
     
    88
    Hosté se vymanili z obranného sevření, ale sami v útoku nezahrozili, protože centr z levé strany si snadno sebral Kricjuk.
     
    87
    Joãozinho získal pro Krasnodar rohový kop. Po rozehrávce od Mamajeva se právě on dostal ke střele z osmnácti metrů, ale ta zaplula přímo do náruče Igora Akinfejeva.
     
    86
    Na hřišti začínají výrazně planout emoce. Za nerozhodného stavu v samotném závěru zápasu se ostatně není čemu divit. Vše se ale zatím odehrává bez nějakého karetního mariáše ze strany hlavního sudího.
     
    85
    Joãozinho měl na levé straně více prostoru. Místo postupu na branku ale zvolil centr k pokutovému území, kde si míč nezpracoval ani jeden z jeho dvou spoluhráčů.
     
    84
    Menší zmatky v obraně Krasnodaru hosté nepotrestali, Kricjuk vše napravil rychlým výběhem.
     
    83
    Fjodor Smolov z nenápadné akce vyprodukoval prudkou střelu ze střední vzdálenosti. Akinfejev na míč ale dobře viděl a vyrazil ho mimo dosah ostatních domácích hráčů.
     
    82
    Golovin skluzem Ramíreze ještě nezastavil, o což se u půlící čáry za cenu faulu a žluté karty postaral až Mário Fernandes.
     
    81
    Toho se ujal Joãozinho, ale centrem do vápna žádnou šanci svého týmu nevytvořil.
     
    80
    Střídání v týmu FK Krasnodar: ze hřiště odchází Viktor Claesson, přichází Ricardo Laborde.
     
    79
    Pavel Mamajev si narazil s Gazinským a tečovanou střelou ze sedmnácti metrů protáhl Akinfejeva, který vysoko letící míč vyškrábl na roh!
     
    77
    Dnešní utkání sleduje 31 165 diváků.
    76. Pontus WERNBLOOM - 1:1
     
    76
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Čtvrt hodiny před koncem zápasu máme vyrovnáno! Střelu nově přichozího Tošiće zablokoval Petrov jen na kopačku PONTUSE WERNBLOOMA, který nevymýšlel nic složitého a okamžitou ranou z pětadvaceti metrů uklidil míč ze svého pohledu k pravé tyči.
     
    75
    Střídání v týmu FK Krasnodar: ze hřiště odchází Mauricio Pereyra, přichází Joãozinho.
     
    74
    Střídání v týmu CSKA Moskva: ze hřiště odchází Kirill Nababkin, přichází Zoran Tošić.
     
    73
    Pereyra si z urputného souboje s Wernbloomem odnesl nějaký šrám, kvůli kterému bude potřebovat ošetření.
     
    72
    Moskvané se v posledních minutách trochu oklepali ze zbytečně inkasovaného gólu. Zadní řady Krasnodaru ale pracují naprosto bezchybně a většinu hostujících akcí předčasně ukončují.
     
    71
    Střídání v týmu CSKA Moskva: ze hřiště odchází Bibras Natcho, přichází Aaron Samuel Olanare.
     
    70
    Na hostující střídačce se chystá první střídání. Ty podle všeho konec zápasů hodně rozkouskují, neboť oba týmy mají k dispozici všechny tři změny.
     
    69
    Vitinho svou kolmicí málem našel Fernandese, kterému chybělo jen pár centimetrů, aby se uvolnil do velmi slibně vypadající šance.
     
    68
    Golovin se na hranici pokutového území obtočil kolem své osy, jenže přízemní střelu mu jeden ze stoperů zablokoval.
     
    67
    Vitinho podle všeho ještě udržel míč na autové čáře, poté ale nastřelil jej Kaborého a Fernandes tak přece jenom bude vhazovat.
     
    65
    CSKA se nemůže vzpamatovat z inkasované branky a jen stěží se dostává na útočnou polovinu. V Krasnodaru se mezitím trochu rozpršelo.
     
    64
    Natcho touto příležitostí spíše pohrdl, svůj centr totiž poslal přímo do rukavic Kricjuka, který se ani nemusel pohnout.
     
    63
    Ramírez o pár sekund později pro změnu fauloval Fernandese. Hosté budou rozehrávat standardku z těsné blízkosti vápna.
     
    62
    Prvním napomenutým hráčem je Pavel Mamajev, jenž u půlící čáry škrtl o rozběhnutého Nababkina.
     
    62
    Pereyrův centr na malé vápno obránci CSKA zneškodnili a bez větších problémů odehráli míč do klidnější části hřiště.
     
    61
    Navíc tu máme další standardní situaci z levé strany, kterou na úkor Berezuckého vybojoval Claesson.
     
    60
    Takovýto průběh vzhledem k obrazu hry ve druhém poločase asi moc lidí neočekávalo. Moskvany může faul Berezuckého hodně mrzet.
    58. Fjodor SMOLOV - 1:0
     
    58
    Krasnodar právě vstřelil branku!
    Domácí dárek v podobě pokutového kopu s díky přijali a dostávají se do vedení! Zasloužil se o něj FJODOR SMOLOV, který trochu riskantně poslal míč doprostřed, nicméně Akinejev, jenž plachtil k levé tyči, zakročit nemohl.
     
    57
    To jsou věci! Smolov se k centru od Kaborého nedostal, což platilo i o Claessonovi, který však byl faulován Berezuckým a je z toho penalta!
     
    56
    Natcho ji nerozehrál špatně, svou střelu ale poslal víceméně doprostřed branky a Kricjuk míč pohodlně vyrazil do strany.
     
    55
    CSKA má ve druhé půli více ze hry, většinu času tráví na útočné polovině, po které se nyní rozběhl Golovin a po Kaborého faulu získal pro svůj tým standardní situaci.
     
    54
    Ionov se zničeho nic ocitl za domácí obranou, k čemuž mu při nákopu ale pomohl odmávaný i odpískaný ofsajd.
     
    53
    Berezuckij hodně přetáhl přenesení hry na levou stranu, kde Nababkin neměl šanci dostihnout míč ve hřišti.
     
    51
    Vitinho zaútočil do poměrně rozevřené obrany. Svou střelu ale trochu uspěchal a z dvaadvaceti metrů poslal míč nad Kricjukovu svatyni.
     
    50
    Zdvojený Golovin si vyměnil míč s Fernandesem a odcentroval k vzdálenější tyči, kam Nababkin přispěchal o něco později, než by bylo potřeba k zakončení.
     
    49
    Ramírez sprintoval co to šlo, na levé straně ale balón nedostihl. Hosté si pak nadělali trochu problémy, když Vasinovu přihrávku na Akinfejeva vystihl jeden ze soupeřů, nicméně i následný aut dokázali ubránit.
     
    48
    Ta je zastavená kvůli Vitinhovi, jenž je dnes v pozici vleže opravdu často. Nyní po souboji s Granqvistem.
     
    47
    Fernandes na pravé straně narazil do Kaborého. CSKA poté o míč ale rychle přišlo a musí se vracet zároveň s protiakcí Krasnodaru.
     
    46
    Ani jeden z trenérů o přestávce nesáhl ke střídání, pokračujeme tak ve stejném složení jako od první minuty.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas zápasu mezi Krasnodarem a CSKA Moskva je u konce. Sledovali jsme v něm poměrně vyrovnaný fotbal s většími šancemi na straně Moskvanů. Už ve druhé minutě se Kricjuk musel zaskvět proti zakončení Ionova, další, a zatím asi poslední velká šance, přišla po dvaceti minutách hry, kdy domácímu gólmanovi tentokrát pomohlo břevno po hlavičce Vasina. Býci nejsou na první pohled horším týmem, do nějaké vážnější příležitosti se ale zatím nedostali, neboť většinou pálí mimo tři tyče.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Mauricio Pereyra při něm podruhé směřoval míč na Granqvista, který však byl uhlídán a podle sudích si ještě pomohl faulem.
     
    45
    První poločas se nastavuje o jednu minutu. Ta začne přímým kopem Krasnodaru, na přímou střelou to ale zřejmě nebude.
     
    44
    Natcho nacentroval k bližší tyči, kde Ignaševič hlavou prodlužoval míč za sebe. Berezuckého hlavička gólové parametry rozhodně neměla a na řadu přichází jen Kricjukova rozehrávka.
     
    43
    Moskvané v závěru první půle přebírají iniciativu, zadní řady Krasnodaru se v posledních minutách rozhodně nenudí. Po snaze Vitinha navíc budou čelit třetímu rohovému kopu.
     
    42
    Ignaševič přenesl hru z levého konce hřiště dva metry před pokutové území, odkud po zpracování hrudníkem vypálil Golovin asi metr nad horní tyč.
     
    41
    Vitinhova přihrávka z osy hřiště směřovala na nabíhajícího spoluhráče. Dobrou práci ale odvedl Granqvist a nepustil k němu míč.
     
    40
    O střelu z dvaceti metrů se na druhém konci hřiště pokusil VIktor Claesson. Ani Akinfejev ale zasahovat nemusel, křižný pokus prolét vedle jeho pravé tyče.
     
    39
    Dalekonosný pokus Bibrase Natcha ohrozil pouze diváky v první řadě za brankou Kricjuka, který vše jistil pouze pohledem.
     
    38
    Doposavad nevýrazný Fernandes si ve vápně zpracoval nákop z poloviny hřiště a okamžitě přihrával před Ionova, jenž na jeho pas ale o krok nedosáhl.
     
    37
    Muži v zeleném opět nenechali Kricjuka ve štychu a sami se vydali do protiútoku, který ale skončil hodně rychle na stoperech CSKA.
     
    36
    Natchův centr obrana Krasnodaru odvrátila. Nově si však musí hlídat hostující rohový kop, u kterého je opět izraelský fotbalista.
     
    35
    Vitinho opět končí na trávníku poté, co se dostal do kleští mezi Gazinského a Kaborého. Na rozdíl od předchozího zákroku na Smolova se ale píská faul a následuje možnost pro hosty.
     
    34
    Ani tentokrát se CSKA po přihrávce z pravé strany do šance nedostalo, míč si před vlastní brankou našel Kaboré a odkopl ho do bezpečí.
     
    33
    Martynovič byl ve správný čas na správném místě a zastavil Golovinovu přízemní přihrávku do vápna ještě před číhajícími protihráči.
     
    32
    Prodrali se až do šestnáctky, jenže ve vzduchu létající balón pořádně nezkrotili. Vše zakončila nedokonalá hlavička Ionova, po níž domácí gólman odkopává.
     
    31
    Máme za sebou první třetinu zápasu. Krasnodar má od první minuty menší území převahu, nicméně nebezpečnější jsou hosté, kteří se teď derou před Kricjuka.
     
    30
    Pereyra se dostal k míči po neúspěšné snaze jeho dvou spoluhráčů na hranici šestnáctky. Střelou z necelých třiceti metrů však branku Moskvanů minul.
     
    28
    Krasnodar zrychlil hru a jedinou přihrávkou z prvního doteku vyšachoval obranu CSKA. Velká šance a nepřesná střela Smolova se do statistik počítat ale nebude, za což může správně odmávaný ofsajd.
     
    27
    Hlavní rozhodčí přerušil hru kvůli ležícímu Vitinhovi, jenž si ublížil při souboji s Petrovem. Po krátkém ošetření se hostující útočník ale postavil na nohy a měl by moci pokračovat.
     
    26
    Martynovičův nákop z hloubi pole byl příliš dlouhý i vysoký a stal se snadným soustem pro vyběhnuvšího Akinfejeva.
     
    25
    Nakonec z toho byl poměrně krátký centr do vápna, kde před Granqvistem ale jeden z obránců míč odhlavičkoval téměř k půlící čáře.
     
    24
    Nějakou tu možnost si býci možná vypracují po Golovinově faulu na Kaborého, ze kterého resultuje standardní situace.
     
    23
    Krasnodar opět útočný do plných a hodně ztěžka se propracovává do míst, odkud se dá ohrozit branka Akinfejeva.
    22. Vasin trefil břevno!
     
    22
    Natcho zakroutil balón ideálně pro Viktora Vasina, jehož hlavičku odraženou o zem zastavilo až břevno nad bezmocným Kricjukem!
     
    21
    Roh také na druhé straně, a to po skluzu domácího kapitána Granqvista, jenž bleskurychle zakřižoval protihráče.
     
    20
    Krasnodar díky dalšímu nedorozumění hostujících zadáků snadno získal rohový kop. Ten byl rozehrán nakrátko, Mamajev po něm našel ve vápně Petrova, ale jeho střela k vzdálenější tyči byla nepřesná.
     
    19
    Ani tentokrát z toho žádná šance nebyla, Fjodor Smolov byl ještě před převzetím přihrávky tvrdě poslán k zemi.
     
    18
    Mamajev na kolmou přihrávku nedosáhl, po rozehrávce Akinfejeva se ale domácí dostali zpět k míči v poměrně nebezpečném prostoru.
     
    16
    Vitinho se opět vrhl jako divá zvěř do pokutového území. Po krátké přihrávce z jeho pravého kraje ale nezkoordinoval svůj pohyb tak, aby mohl zakončit.
     
    15
    Akce Moskvanů jsou rozhodně přímočařejší. Po nic neřešící kombinaci Býků to znovu potvrdil Vitinho, ovšem Kricjuk po jeho dalším pokusu ze střední vzdálenosti zasahovat nemusel.
     
    13
    Pěknou kombinaci CSKA zakončil střelou z deseti metrů Vitinho a Kricjuk musel znovu do akce, aby rukavicemi vyrazil míč do relativního bezpečí.
     
    12
    A další Pereyrův faul, který tentokrát zápasnickým způsobem povalil Golovina. Z následné rychlé rozehrávky standardní situace však hosté nic nevytěžili.
     
    11
    Za pískotu domácího publika se do střely položil Vitinho, jehož oblouček sice překonal zeď, ale s ní přeletěl také branku.
     
    9
    Na trávníku zůstává ležet hostující záložník Wernbloom, jenž dostal od Pereyry kopačkou do hrudníku. Bude z toho zajímavý přímý kop pro CSKA.
     
    8
    Zpoza pravého rohu pokutového území napřáhl ke střele Cristian Ramírez, ovšem Akinfejev proti nepřesné střele zasahovat nemusel.
     
    7
    Kromě jednoho výpadu a šance v podání Ionova hrají s balónem pouze domácí, kteří ve statistice držení míče jasně vedou.
     
    6
    Viktor Vasin se v roli posledního hráče dostal pod tlak napadajícího Smolova, jenž se k míči a následné střele do Akinfejeva dostal jen díky útočnému faulu.
     
    5
    Z domácí kombinace na útočné polovině nic nebezpečného nevzniklo, po malé domů od Granqvista se do hry dostal i Kricjuk.
     
    4
    Na druhé straně zachránil Krasnodar Kricjuk, který reflexivním zákrokem vychytal po centru ze strany úplně volného Alexeje Ionova!
     
    3
    Fjodor Smolov dostal dobrou přihrávku do otevřeného prostoru, ze kterého zprava ještě centroval, ale spoluhráče u malého vápna nenašel.
     
    2
    Býci stále nepouští hosty k balónu a sami se snaží probít zataženou obranou do blízkosti pokutového území.
     
    1
    Úvodní výkop zápasu obstarali domácí, kteří nastupují ve svých tradičních zelenočerných barvách, zatímco hráči CSKA budou hrát celí ve žlutém.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Krasnodar: Kricjuk – Petrov, Martynovič, Granqvist (C), Ramírez – Mamajev, Gazinskij, Kaboré – Pereyra, Smolov, Claesson.
    Náhradníci: Safonov, Sinicyn – Naldo, Torbinskij, Podběrezkin, Wánderson, Žigulev, Bystrov, Komličenko, Laborde, Joãozinho, Šiškin.

    CSKA Moskva: Akinfejev (C) – V. Berezuckij, Vasin, Ignaševič – Fernandes, Golovin, Wernbloom, Natcho, Nababkin – Ionov, Vitinho.
    Náhradníci: Pomazun – Z. Tošić, Ščennikov, Čalov, Gordjušenko, Žamaletdinov, Kučajev, Olanare.

    Rozhodčí: Ivanov – Bogač, Petrosjan.
     
    Vzájemné zápasy

    24.09.2016 CSKA – Krasnodar 1:1
    16.05.2016 CSKA – Krasnodar 2:0
    20.04.2016 CSKA – Krasnodar 3:1
    08.11.2015 Krasnodar – CSKA 2:1
    19.04.2015 CSKA – Krasnodar 1:1.
     
    CSKA Moskva

    Armádní klub z ruského hlavního města je v lize neporažen od konce října. Od té doby našel přemožitele pouze v milionářské Lize mistrů. V Premier lize je CSKA přesto vzdálené od prvního místa šest bodů, když s bilancí dvanácti výher a šesti remíz okupuje třetí příčku. Z ní se už dnes ale může posunout hned za vedoucí Spartak, na momentálně druhý Zenit, jenž včera pouze remizoval s Machačkalou, totiž ztrácí jediný bod.
     
    FK Krasnodar

    Domácí tým zvítězil pouze v osmi z jednadvaceti zápasů aktuální sezóny. I to mu ale stačí k výbornému čtvrtému místu v tabulce, na kterém se nachází i díky deseti remízám. Právě dělbou bodů skončily čtyři z pěti posledních duelů Krasnodaru, jenž na svého dnešního soupeře ztrácí už osm bodů. Býci se tak musí dívat hlavně za sebe, v rozehraném 22. kole má jen tříbodový náskok na osmý Rostov.
     
    Všem fotbalovým fanouškům přeji příjemné chvíle při sledování textového přenosu ze zápasu ruské Premier ligy. Od patnácti hodin a třiceti minut se můžeme těšit na šlágr kola mezi týmy FK Krasnodar a CSKA Moskva!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.

    Michal Břuchanský

    Góly: 58. Smolov (pen.) – 76. Wernbloom

    Karty:   62. Mamajev (KRS) – 82. Fernandes (CSK)


    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 4:10. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 17:10.
    FK Krasnodar: Kricjuk – Petrov, Martynovič, Granqvist (C), Ramírez – Mamajev, Gazinskij, Kaboré – Pereyra (75. Joãozinho), Smolov, Claesson (80. Laborde).
    Náhradníci: Safonov, Sinicyn – Naldo, Torbinskij, Podběrezkin, Wánderson, Žigulev, Bystrov, Komličenko, Laborde, Joãozinho, Šiškin.

    CSKA Moskva: Akinfejev (C) – V. Berezuckij, Vasin, Ignaševič – Fernandes, Golovin, Wernbloom, Natcho (71. Olanare), Nababkin (74. Z. Tošić) – Ionov (89. Žamaletdinov), Vitinho.
    Náhradníci: Pomazun – Z. Tošić, Ščennikov, Čalov, Gordjušenko, Žamaletdinov, Kučajev, Olanare.

    Rozhodca: Ivanov – Bogač, Petrosjan

    Diváci: 31 165