Valencia – Gijón 1:1 (kon.) | Sevilla – Leganés 1:1 (kon.) | Malaga – Alavés 1:2 (kon.)
Granada – Atlético Madrid 0:1 (kon.)
koniec
Granada CF
0:1 (0:0)
Atlético Madrid
Sobota 11.03.2017, 20:45Španielska LaLiga • 27. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:45.
     
    Granada CF

    O udržanie sa v lige bojujúca Granada sa postaví veľkému favoritovi. Proti tomuto súperovi ešte ani raz nevyhrala a veľa nenasvedčuje tomu, že by sa to malo meniť. Menší španielsky tím však v poslednom čase strieda výhry s prehrami. Pekne si to na preskačku podelila v šiestich posledných dueloch. Zvíťazila nad Alavésom, Betisom a Las Palmasom, no prehrala s Bilbaom, Eibarom a Leganés. Aktuálne je teda Granda osemnásta so ziskom 19 bodov. Na prvý nezostupujúci CD Leganés stráca päť.

    Atlético Madrid

    Štvrtý tím tabuľky ešte nemá účasť v Lige majstrov zďaleka istú, pretože piaty Sociedad stráca iba bod a tretia Sevilla náskok až siedmych. Atlético naposledy vyhralo jednoznačne 3:0 nad Valenciou, lenže pred tým len remizovalo v La Coruňi a všetky body stratilo s Barcelonou. Dobrou správou je, že do hry by sa mohol vrátiť Fernando Torres, ktorý sa nepekne zranil. O góly by sa mal opäť starať najlepší ligový strelec Antoine Griezmann (12) či Kévin Gameiro (10).
     
    Úvodné zostavy:

    Granada CF: Ochoa – Foulquier (C), Saunier, Ingason, G. Silva, Litri – Boga, Agbo, Wakaso, Pereira – Ramos

    Náhradníci: da Silva – Samper, Cuenca, Kravec, Hongla, Malle, Estupinan

    Atlético Madrid: Oblak – Torres Juanfran, Savić, Godín (C), Luís – Koke, Partey, Saúl, Gaitán – Griezmann, Ferreira-Carrasco

    Náhradníci: Moyà – Á. Correa, Vrsaljko, Cerci, Hernández, J. Giménez, Schiappacasse

    Rozhodca: Hernández – Sobrino, Naranjo
     
    Prajem príjemný večer všetkým, ktorí klikli na tento on-line textový prenos a nasledujúce chvíle strávia aj jeho sledovaním! Do začiatku tohto zápasu už veľa času neostáva, zatiaľ si môžete prezrieť zostavy oboch mužstiev. Zápas z pozície rozhodcov povedú páni Hernández – Sobrino, Naranjo.

    Po úvodných formalitách sa tak toto stretnutie môže začať, po výkope sa Vám opäť prihlásime.

    Prajem príjemný športový zážitok!
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Prvý polčas tohto zápasu sa už naplno rozbehol, výkop patril domácim futbalistom.
     
    2
    Domáci však rýchlo loptu stratili a tak sme sledovali útok hostí, Gaitán získal loptu v pokutovom území a svojou prihrávkou hľadal Griezmann, obrana domácich na poslednú chvíľu pred ním loptu odkopla do bezpečia.
     
    3
    Po tejto situácii nasledoval rohový kop, ktorý však už žiadnu zaujímavú situáciu nepriniesol.
     
    4
    Lopta je momentálne na kopačkách domácich futbalistov, zatiaľ však kombinujú v strede poľa. Hostia ich ďalej na svoju polovičku nepúšťajú.
     
    5
    Madrid sa snažil o rýchly útok po ľavej strane, avšak Juanfran si pomáhal rukami a hlavný rozhodca tak píska faul. Domáci budú loptu rozohrávať zo svojej polovičky.
     
    6
    Zatiaľ od úvodu zápasu sledujeme opatrný futbal z oboch strán, sledujeme však aj časté osobné súboje a hra sa tak prerušuje. Zápas je však ešte len na svojom začiatku.
     
    7
    Domáci futbalisti sa dostali až pred bránu svojho dnešného súpera, Ramos si však pomohol faulom a tak v tejto útočnej akcii pokračovať nemohol.
     
    8
    Lopta momentálne lieta od jedného tímu ku druhému, nevidíme tak žiadne súvislé útočné akcie. Oba tímy sa často dopúšťajú aj nepresností.
     
    9
    Hostia zachytili zlú prihrávku domácich a skúšali ihneď založiť útočnú akciu, Carrasco sa však ocitol v ofsajde a tak je táto snaha Madridu prerušená.
     
    10
    Domáci takisto ihneď po zisku lopty skúšali vyraziť smerom dopredu, Héctor to skúšal individuálne ale cez pozornú obranu hostí neprešiel.
     
    11
    Na druhej strane sa podarilo hosťom vyslať centr do pokutového územia domácich, lopta sa následne odrazila ku Kokemu, ten však bránu domácich netrafil.
     
    12
    Krátko na to hostia zahrávali rohový kop, futbalisti Atlética si však pomohli faulom a tak je ich snaha prerušená hvizdom hlavného rozhodcu.
     
    13
    Granada to skúsila svoju kombináciou až pred bránu hostí, avšak celé to skončilo len nepresnou prihrávkou. Hostia sa tak môžu pokúsiť o založenie útočnej akcie.
     
    14
    Hosťom sa vydaril prechod na útočnú polovičku, po faule na Gaitána získava Madrid priamy kop. Domáci sa tak budú musieť teraz brániť.
     
    15
    Priamy kop sa hosťom nevydaril, na druhej strane však vyšiel rýchly brejk domácim futbalistom. Po centri do pokutového územia hostí hlavičkoval Ramos, Oblak však jeho pokus chytá.
     
    16
    Útoky sa striedajú na oboch stranách, zatiaľ sme však vážnejšiu príležitosť na jednej či druhej strane nevideli. Uvidíme, ktorému z aktérov tohto zápasu sa podarí ako prvému niečo zaujímavé vymyslieť.
     
    17
    Griezmann sa rozhodol podniknúť individuálnu útočnú akciu, cez početnú obranu domácich sa mu však prejsť nepodarilo. Napokon sa zamotal a padol na zem.
     
    18
    Ani domácemu celku však jeho útok nevyšiel ako by si domáci futbalisti predstavovali a tak sú pri lopte hostia. Atlético zatiaľ kombinuje na svojej polovičke.
     
    19
    Hostia však pri prechode do útoku stratili a tak sa musia rýchlo vrátiť späť, pretože domáci celok začína útočiť.
     
    20
    Obraz hry sa zatiaľ vôbec nemení, hra je veľmi vyrovnaná, útoky sa striedajú na oboch stranách, avšak obom tímom chýba väčšia precíznosť vo finálnej fáze.
     
    21
    Často do futbalisti oboch tímov skúšajú aj individuálne, Boga bol v dobrom nábehu ale cez obrancov hostí neprešiel. Lopta pre Atlético.
     
    22
    Futbalisti hosťujúceho celku sú momentálne pri lopte a kombinujú na útočnej polovičke. Veľa priestoru na manévrovanie s loptou však nemajú.
     
    23
    Dostali sme sa približne za polovičku prvého polčasu, góle a ani väčšiu šancu sme zatiaľ nevideli. Zatiaľ tak sledujeme veľmi vyrovnaný priebeh hry.
     
    24
    Žltú kartu dostáva Matthieu Saunier (Granada CF).
     
    25
    Hostia po faule zahrávali zaujímavý priamy kop, po centri do pokutového územia sa dostal Savić, veľa nechýbalo a hostia sa mohli dostať do vedenia o jeden gól!
     
    26
    Domáci po zisku lopty vyrazili do rýchleho brejku, nepodarilo sa im však na útočnej polovičke nič zaujímavé vymyslieť. Lopta tak pripadne na kopačky Atlética Madrid.
     
    28
    Hostia sa dlho držali na útočnej polovičke, Carrasco sa dobre uvoľnil a nasmeroval si to do pokutového územia, obrana domácich si ho však postrážila a loptu dostala do bezpečia.
     
    29
    Granade vyšiel rýchly protiútok a svojou aktivitou získavajú domáci futbalisti rohový kop.
     
    30
    Rohový kop však tiež žiadnu zaujímavú situáciu nepriniesol a tak sa hostia ubránili bez problémov. Atlético sa už pokúša o založenie útočnej akcie.
     
    31
    Stále tak čakáme na prvý gól v tomto zápase, zatiaľ všetko nasvedčuje tomu, že ich v tomto zápase veľa neuvidíme. Obe obrany sú veľmi pozorné.
     
    32
    Gaitán dobre potiahol loptu smerom dopredu, na ľavej strane hľadal niekoho zo svojich spoluhráčov, lopta však napokon končí len na pozornej obrane domácich.
     
    33
    Na druhej strane sme sledovali center do pokutového územia hostí, nikto z domácich futbalistov sa však k lopte nedostal. Atlético vyviezlo loptu do bezpečia.
     
    34
    Hosťom sa však nepodarilo založiť útočnú akciu a už sa o to pokúša domáci celok. Madrid sa tak musí stiahnuť späť na svoju polovičku.
     
    35
    Po rýchlom brejku hostí sme sledovali spoluprácu Griezmanna s Carrascom, domáca obrana však včas zasiahla a loptu dostala do bezpečia.
     
    36
    Domáci po rýchlom prechode na útočnú polovičku získali zaujímavý priamy kop, Wakaso krásne nacentroval pred bránu hostí a Oblak mal čo robiť, aby loptu vyrazil do bezpečia!
     
    37
    Granada ešte ostala pri lopte a podnikla ďalší útok, avšak lopta skončila len u brankára hostí Oblaka. Tempo hry sa začína troška stupňovať.
     
    39
    V posledných chvíľach hrajú hlavne domáci futbalisti, čo je možno troška prekvapením. Oblak už pár krát zasahoval, domáci brankár zatiaľ veľa roboty nemal. Úplne vyloženú šancu sme však zatiaľ nevideli.
     
    40
    Lopta sa dostala ku Savićovi, ktorý sa rozhodol pre individuálnu akciu, avšak ďaleko sa nedostal, pretože obrana domácich mu loptu vzala.
     
    41
    Dopredu sa teraz dostávajú hostia, ktorí začínajú kombinovať pred bránou domácich. Pomaličky sa blíži záver prvého polčasu.
     
    42
    Hostia zahrávali nebezpečný priamy kop, po ktorom sa do zakončenia dostal Griezmann, jeho pokus len tesne minul bránu domácich!
     
    43
    Atlético sa onedlho opäť dostalo na útočnú polovičku, avšak po nepresnej prihrávke loptu stratilo a tak môžu ísť dopredu futbalisti Granady.
     
    44
    Čakáme už na údaj o nastavenom čase, nie je dôvod aby sa výrazne čas predlžoval.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Sledovali sme vyrovnaný prvý polčas, v ktorom gól nepadol a nevideli sme ani výrazné šance na skórovanie. Zatiaľ tak platí nerozhodný stav 0:0!

    Uvidíme, čo nám ponúkne druhé dejstvo.
     
    Oba tímy sú už spoločne s rozhodcami zápasu späť na hracej ploche, druhý polčas sa tak čoskoro začne.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Striedanie v tíme Atlético Madrid: z ihriska odchádza Thomas Partey, prichádza Ángel Correa.
     
    47
    Druhý polčas sa už naplno rozbehol, výkop patril hosťom. Madrid spravil do druhého dejstva jednu zmenu v zostave, domáci ku striedaniu nesiahli.
     
    48
    Po rohovom kope hostí sa do zakončenia dostal Savić, vo vzduchu si však počínal nedovolene a tak hlavný rozhodca odpískal faul.
     
    49
    Žltú kartu dostáva Sverrir Ingason (Granada CF).
     
    50
    Hostia po faule zahrávali priamy kop z nebezpečnej vzdialenosti, Carrasco však trafil len dobre postavený múr brankára Ochoa.
     
    51
    Atlético kopalo ďalší priamy kop a z neho už mohol padnúť aj prvý gól v tomto zápase! Carrasco dostal dobrú prihrávku, všimol si odkrytú časť braný a ihneď vypálil. Brankár domácich Ochoa však previedol výborný zákrok a loptu vyrazil do bezpečie!
     
    52
    Aktívnejším celkom je od úvodu druhého dejstva Madrid, avšak stále čakáme na prvý gól v tomto zápase. Do konca zápasu však ostáva ešte dostatok času.
     
    53
    Domáci sa dostali do zaujímavej príležitosti, Ramosov pokus však brankár Oblak kryje! Oba tímy tak začínajú ožívať.
    53.
     
    54
    Ďalšia zaujímavá príležitosť! Griezmann získal pred pokutovým územím domácich loptu, vytvoril si priestor na zakončenie a jeho zaujímavá strela len tesne minula bránu domácich!
    54.
     
    55
    Granada získala v strede poľa loptu a okamžite vyrazila do rýchleho útoku, loptu zaviezla až do pokutového územia, tam však všetko vyriešila obrana hosti.
     
    56
    Hostia sa rýchlo presunuli pred bránu domácich, Savić našiel svojou prihrávkou Correa, ten však loptu napokon stráca a tak Atlético túto akciu strelou nezakončilo.
     
    57
    Striedanie v tíme Granada CF: z ihriska odchádza Adrián Ramos, prichádza Artem Kravec.
     
    58
    Útoky sa opäť striedajú na oboch stranách, avšak oproti prvému polčasu sú už zaujímavejšie. Prvý gól zápasu sme však ešte stále nevideli.
     
    60
    Striedanie v tíme Atlético Madrid: z ihriska odchádza Nicolás Gaitán, prichádza José Giménez.
     
    61
    Domáci sa dostali do rýchleho brejku, Kravec sa dostal do zakončenia ale bránu hostí minul. Loptu do hry tak uvedie brankár Oblak.
     
    62
    Smerom dopredu sa teraz tlačia hostia, domácim sa však darí lopty odkopávať do bezpečia. Tempo hry sa drží na celkom slušnej úrovní, gól je však zatiaľ v nedohľadne.
     
    63
    Atlético teraz dlhšie držalo loptu, ale do žiadnej zaujímavej situácie sa nedostalo. Po chybnej prihrávke sa ku lopte dostávajú domáci, ale útok zakladajú až zo svojej polovičky.
     
    64
    Napokon sa domácim podarilo zaútočiť, nevýrazná strela Pereiru však žiadne problémy hosťom nenarobila.
     
    65
    Začína sa troška priostrovať aj v osobných súbojoch, zatiaľ sa však o žiadne vážne situácie nejedná.
     
    66
    Granada podnikla rýchly protiútok, následný center pred bránu hostí však brankár Oblak berie do svojich rukavíc. Obaja brankári tak zatiaľ držia čisté konto.
     
    67
    Pekné prenesenie hry na ľavú stranu do pokutového územia domácich, ku zaujímavej strele sa dostal Koke, avšak Ochoa jeho strelu vyráža na rohový kop!
    67.
     
    68
    Rohový kop následne žiadnu zaujímavú situáciu nepriniesol.
     
    69
    Žltú kartu dostáva Dimitri Foulquier (Granada CF).
     
    70
    Hostia sa dostali do rýchleho útoku, loptu získal Correa, jeho pokus však smeroval iba do miest, kde stál pripravený brankár domácich Ochoa.
     
    71
    Pri lopte je momentálne domáci celok, ktorému sa však nedarí v prechode na útočnú polovičku.
     
    72
    Žltú kartu dostáva Mubarak Wakaso (Granada CF).
     
    73
    Momentálne sa však ani jednému z tímov nedarí v koncovke a tak veľa futbalovej krásy nesledujeme. Dnes to bude zrejme len o jednom góle, ak vôbec padne.
     
    74
    Griezmann sa teraz snažil využiť zaváhanie domáceho futbalistu, avšak nepodarilo sa mu už vyslať presnú prihrávku na svojho spoluhráča.
     
    75
    Dopredu sa tak dostali domáci futbalisti, center do pokutového územia vyslal Wakaso, Oblak bol však pri lopte včas.
     
    76
    Ochoa teraz dobre čítal hru a včas vybehol zo svojej brány aby loptu dostal pred Griezmannom do bezpečia.
     
    77
    Ďalší útok hostí ťahal Giménez, avšak nepodarilo sa mu už vyslať presnú prihrávku na svojich spoluhráčov. Útoky sa aj naďalej striedajú na oboch stranách, gól však stále neprichádza.
     
    78
    Madrid má teraz častejšie loptu na svojich kopačkách, ale nedarí sa hosťujúcemu celku zakladať úspešné útoky.
     
    80
    Menší tlak domácich sa napokon končí, v pokutovom území sa dostala lopta ku Luísovi, ten však už nič zaujímavého nepredviedol a premrhal tak dobrú príležitosť na skórovanie.
    80.
     
    81
    Žltú kartu dostáva Juanfran (Atlético Madrid).
     
    82
    Do konca zápasu už veľa času neostáva, gól sme stále nevideli. Druhý polčas je živší než ten prvý, avšak zatiaľ je stav nerozhodný.
     
    84
    Atlético dalo gól!
    Tak predsa len sme sa dočkali gólu v tomto zápase! Obrovská chyba domácej obrane, keď nechala za svoj chrbát prepadnúť centrovanú lopta na zle pokrytého ANTOINE GRIEZMANN a ten hlavou otvára skóre tohto zápasu – 0:1!
    84. Antoine Griezmann (ATM) - 0:1
     
    85
    Domáci sa tak dostávajú do nepríjemnej situácie, do konca zápasu už veľa času neostáva a navyše ich hostia do ničoho nepúšťajú.
     
    86
    Striedanie v tíme Atlético Madrid: z ihriska odchádza Yannick Ferreira-Carrasco, prichádza Šime Vrsaljko.
     
    87
    Pri lopte sú momentálne hostia, ktorí sa nemajú kam ponáhľať a kombinujú na svojej polovičke. Domácim sa tak nedarí získať loptu a nevyzerá to už s nimi v tomto zápase dobre.
     
    88
    Napokon sa domáci dostali do lopte a okamžite išli do útoku, avšak nič zaujímavého z ich ťaženie neprišlo. Čas už teraz hrá proti domácim futbalistom.
     
    89
    Čakáme aj na údaj o nastavenom čase, okrem gólu sa však hra nijak výrazne neprerušovala.
     
    90
    Nastavený čas: 3 minúty!
     
    90+1
    Domáci celok zahrával rohový kop, jeho realizácia sa však kvôli rôznym šarvátkam a výmenou názorov predlžovala. Emócie tak v závere výrazne pracujú.
     
    90+2
    Žltú kartu dostáva Diego Godín (Atlético Madrid).
     
    90+3
    Granada sa drží na útočnej polovičke, hostia však domáci celok nepúšťajú do zakončenia.
     
    90+4
    Druhú žltú a následne červenú kartu dostáva Mubarak Wakaso (Granada CF). Wakaso nezvládol záver stretnutia a po faule na Griezmann ide do sprchy skorej.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    Napokon sme sa gólu dočkali až v samom závere, o osude tohto zápasu rozhodol v 84. minúte Griezmann a tak hostia vyhrávajú tento zápas najtesnejším rozdielom!

    Ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera a dobrú noc! (22:37:17)

    Miroslav Revaj

    Góly: 84. Griezmann

    Karty:   24. Saunier (GRN), 49. Ingason (GRN), 69. Foulquier (GRN), 72. Wakaso (GRN) – 81. Torres Juanfran (ATM), 90+2. Godín (ATM)   90+4. Wakaso (GRN)


    Granada CF: Ochoa – Foulquier (C), Saunier, Ingason, G. Silva, Litri – Boga, Agbo, Wakaso, Pereira – Ramos (57. Kravec).
    Náhradníci: da Silva – Samper, Cuenca, Kravec, Hongla, Malle, Estupinan.

    Atlético Madrid: Oblak – Torres Juanfran, Savić, Godín (C), Luís – Koke, Partey (46. Á. Correa), Saúl, Gaitán (60. J. Giménez) – Griezmann, Ferreira-Carrasco (86. Vrsaljko).
    Náhradníci: Moyà – Á. Correa, Vrsaljko, Cerci, Hernández, J. Giménez, Schiappacasse.

    Rozhodca: Hernández – Sobrino, Naranjo