Kodaň – Amsterdam 2:1 (kon.) | Rostov – Manchester United 1:1 (kon.) | APOEL – Anderlecht 0:1 (kon.)
Gent – Genk 2:5 (kon.) | Olympiakos – Besiktas 1:1 (kon.) | Lyon – AS Rím 4:2 (kon.)
Schalke – Mönchengladbach 1:1 (kon.) | Vigo – FK Krasnodar 2:1 (kon.)
koniec
Olympique Lyon
4:2 (1:2)
AS Rím
Štvrtok 09.03.2017, 21:05 • Parc Olympique Lyonnais • Európska liga • Osemfinále
Predzápasové kurzy
     
    90+3
    Posledné striedanie dnešného zápasu už prichádza veľmi neskoro. Na pár sekúnd nastúpi aj Stephan El Shaarawy, ktorý nahradí Edina Džeka.
    90+2. Alexandre Lacazette (LYO) - 4:2
     
    90+2
    Olympique Lyon dal gól! Krásny futbalový moment znamená dvojgólové vedenie pre sedemnásobného francúzskeho majstra. Mimoriadne dôležitý gól strieľa ALEXANDRE LACAZETTE, ktorý si prebral loptu na hranici šestnástky a nekompromisne ju poslal presne pravého vinkla brány Alissona.
     
    85
    V dnešnom zápase končí aj belgický snajper zo stredných vzdialeností Radja Nainggolan. Na jeho miesto sa už zaradil Diego Perotti.
     
    82
    Pomerne neskoro prvýkrát v zápase strieda aj Luciano Spaletti. Ten na trávnik posiela Leandra Daniela Paredesa, ktorý vymenil kapitána Daniele De Rossiho.
     
    76
    Domáci tréner si práve vyčerpal všetky svoje striedania. Na trávnik prichádza aj Maxwel Cornet, ktorý vymenil Rachida Ghezzala.
    74. Nabil Fékir (LYO) - 3:2
     
    74
    Olympique Lyon dal gól! Fantastické striedanie v podaní domáceho trénera Bruna Génésia. Pred pár sekundami poslal na trávnik NABILA FÉKIRA a ten sa mu gólovo odvďačil za dôveru. V pokutovom území súpera dostal veľmi veľa priestoru a strelou k pravej žrdi skóruje.
     
    71
    Druhé striedanie v podaní domáceho trénera. V dnešnom zápase nastúpi aj Nabil Fékir. Naopak, na lavičku náhradníkov už smeruje Emanuel Mammana.
    70. Mathieu Valbuena (LYO)
     
    70
    Lyon stupňuje svoj tlak. Po strele Alexandra Lacazetta sa dostal do koncovky aj Mathieu Valbuena. Ten zvolil technické zakončenie, no opäť poriadne preveril Alissona. Ten musel loptu vytláčať na ďalší roh.
    69. Alexandre Lacazette (LYO)
     
    69
    Alexandre Lacazette sa poriadne oprel do lopty a jeho strela spoza pokutového územia bola veľmi nebezpečná. Alisson musel rýchlo reagovať a napokon loptu vyrazil na roh.
     
    66
    Konstantinos Manolas je ďalším potrestaným hráčom dnešného zápasu. Veľmi tvrdo išiel do súboja s Mathieom Valbuenom a zaslúžene dostáva žltú kartu.
     
    65
    Brankár Alisson sa teraz musel poriadne natiahnuť. Spoza pokutového územia vystrelil Rachid Ghezzal, jeho pokus bol trošku tečovaný, a tak musel Brazílčan predviesť výborný zákrok.
     
    62
    Mohamed Salah sa snažil rozvinúť rýchly brejk rímskeho tímu, no jeho snahu zmaril faul Lucasa Tousarta. Ten je zaň potrestaný žltou kartou.
    47. Corentin Tolisso (LYO) - 2:2
     
    47
    Olympique Lyon dal gól! Domáci futbalisti fantasticky vstupujú do druhého polčasu. CORENTIN TOLISSO si na hranici pokutového územia vymenil loptu s Alexandrem Lacazettom, oprel sa do svojej strely a prekonal brankára Alissona.
     
    46
    Domáci tréner Bruno Génésio spravil počas polčasovej prestávky jedno striedanie. Na trávnik prichádza Christophe Jallet, ktorý nahradí brazílskeho obrancu Rafaela.
     
    41
    Anthony Taylor prvýkrát v dnešnom zápase vyťahuje zo svojho vrecka žltú kartu. Rafael získal loptu v súboji s Emersonom a následne ho jeho krajan nekompromisne fauloval.
    33. Federico Fazio (ASR) - 1:2
     
    33
    AS Rím dal gól!
    Hostia otáčajú priebeh dnešného zápasu. Daniele De Rossi poslal z pravej strany krásny center do pokutového územia, vo vzduchu sa presadil FEDERICO FAZIO a presnou hlavičkou nedal šancu brankárovi Lyonu.
     
    31
    AS Rím mohol dokonale otočiť priebeh prvého polčasu. Mohamed Salah sa šikovne uvoľnil, presnou prihrávkou našiel Kevina Strootmana, ale jeho zakončenie vyrazil na rohový kop Anthony Lopes.
    20. Mohamed Salah (ASR) - 1:1
     
    20
    AS Rím dal gól!
    Domáci futbalisti sa z vedenia dlho netešili. Mouctar Diakhaby sa pošmykol, čím ponúkol gólovú šancu pre MOHAMEDA SALAHA. Egypťan postupoval sám na bránu a chladnokrvnou strelou medzi nohy prekonal Athonyho Lopesa.
    8. Mouctar Diakhaby (LYO) - 1:0
     
    8
    Olympique Lyon dal gól! Domáci futbalisti sa dostávajú do dôležitého vedenia. Federico Fazio fauloval, a tak mal Lyon výhodu priameho kopu. Ten zahral Mathieu Valbuena, lopta bola predĺžená na zadnú žrď a z tesnej blízkosti nemal problém skórovať MOUCTAR DIAKHABY.
    5. Radja Nainggolan (ASR)
     
    5
    V polovici piatej minúty musel predviesť svoje kvality brankár Anthony Lopes. Belgičan Radja Nainggolan tradične vystrelil spoza pokutového územia, ale jeho pokus domáci gólman zlikvidoval zákrokom pravou rukou.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 8. Diakhaby, 47. Tolisso, 74. Fékir, 90+2. A. Lacazette – 20. M. Salah, 33. Fazio

    Karty:   62. Tousart (LYO) – 41. Emerson (ASR), 66. Manolas (ASR)


    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 11:9. Střely mimo: 5:3. Rohy: 8:4. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 15:14.
    Olympique Lyon: A. Lopes – Rafael (46. Jallet), Mammana (71. Fékir), Diakhaby, Morel – Tolisso, Gonalons (C), Tousart – Ghezzal (76. Cornet), A. Lacazette, Valbuena.
    Náhradníci: Gorgelin – Yanga-Mbiwa, Ferri, Jallet, Darder, Fékir, Cornet.

    AS Rím: Alisson – Manolas, Fazio, Juan Jesus – Peres, De Rossi (C) (82. Paredes), Strootman, Emerson – Nainggolan (85. Perotti), Džeko (90+3. El Shaarawy), M. Salah.
    Náhradníci: Szczęsny – Paredes, Perotti, Totti, Vermaelen, Rui, El Shaarawy.

    Rozhodca: Anthony Taylor – Jake Collin a Simon Bennett
    Štvrtok 16.03.2017
    AS Rím - Lyon 2:1

    Góly: 17. Strootman, 60. Tousart (vla.) – 16. Diakhaby

    Karty:   21. Manolas (ASR), 38. Strootman (ASR), 61. Nainggolan (ASR), 89. Perotti (ASR) – 28. Tousart (LYO), 70. Mammana (LYO), 85. Gonalons (LYO), 86. A. Lopes (LYO)

    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 9:4. Střely mimo: 8:3. Rohy: 12:3. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 17:20.