Kodaň – Amsterdam 2:1 (kon.) | Rostov – Manchester United 1:1 (kon.) | APOEL – Anderlecht 0:1 (kon.)
Gent – Genk 2:5 (kon.) | Olympiakos – Besiktas 1:1 (kon.) | Lyon – AS Rím 4:2 (kon.)
Schalke – Mönchengladbach 1:1 (kon.) | Vigo – FK Krasnodar 2:1 (kon.)
koniec
Olympique Lyon
4:2 (1:2)
AS Rím
Štvrtok 09.03.2017, 21:05 • Parc Olympique Lyonnais • Európska liga • Osemfinále
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 21:05.
     
    Vážení diváci, vítam vás pri sledovaní online priameho prenosu z Európskej ligy UEFA. Spoločne sa pozrieme do francúzskeho Lyonu, kam zavíta taliansky klub AS Rím. Zápas sa začína o 21:05 hod.

    LYON

    Francúzsky klub začal pohárovú sezónu v Lige majstrov, no v základnej skupine obsadil len tretie miesto. V šiestich dueloch získal osem bodov a nad jeho sily bol Juventus Turín a FC Sevilla. To ho katapultovalo do vyraďovacích bojov Európskej ligy, kde hral naposledy v roku 2014. Vtedy postúpil až medzi najlepšiu osmičku, no semifinálové brány mu zatvorila opäť „Stará dáma“. V tohtoročnom šestnásťfinále predviedol Lyon nevídaný gólový koncert a holandskému AZ Alkmaar v dvoch zápasoch nasúkal jedenásť gólov. Sedemnásobný majster Francúzska má veľmi dobrú formu a po nevydarenom úvode sa v Ligue 1 vyšplhal na štvrté miesto. V domácom prostredí vyhral posledné štyri súťažné zápasy, pričom zakaždým strelil minimálne štyri góly. Najlepším strelcom mužstva je s 22 presnými zásahmi Alexandre Lacazette. Trénera Bruna Génésia určite teší fakt, že v dnešnom dueli sa bude môcť spoľahnúť na kompletnú zostavu.

    AS RÍM

    AS Rím postúpil do vyraďovacích bojov Európskej ligy po úspešných súbojov v skupine E. Drobným zaváhaniam sa síce nevyhol, no zisk 12 bodov mu postačil na víťazstvo. Ako víťaz skupiny si v šestnásťfinále určite prial ľahšieho súpera, akým bol španielsky Villarreal. Dráma sa ale nekonala a Vlci postúpili až nečakane hladko. V prvom dueli vyhrali na El Madrigal 0:4, keď sa hattrickom zaskvel Edin Džeko. Odveta už bola len formalitou a ani prehra 0:1 nič nezmenila na postupe Rimanov do osemfinále Európskej ligy. Minulý týždeň sa im ale príliš nedarilo. Prehrali obe súťažné stretnutia, keď v Coppa Italia nestačili v mestskom derby na Lazio (2:0) a v Serie A prehrali v dôležitou zápase s Neapolom 1:2. V pohárovej Európe vonku neprehrali ostatných päť stretnutí a túto sériu by určite radi predĺžili. Hlavný tréner Luciano Spalletti sa ale bude musieť zaobísť bez Alessandra Florenziho a tiež Antonia Rüdigera, ktorý v odvete s Villarrealom dostal červenú kartu.
     
    Úvodné zostavy:

    Olympique Lyon: A. Lopes – Rafael, Mammana, Diakhaby, Morel – Tolisso, Gonalons, Tousart – Ghezzal, A. Lacazette, Valbuena.
    Náhradníci: Gorgelin – Yanga-Mbiwa, Ferri, Jallet, Darder, Fékir, Cornet.

    AS Rím: Alisson – Manolas, Fazio, Juan Jesus – Peres, De Rossi, Strootman, Emerson – Nainggolan, Džeko, M. Salah.
    Náhradníci: Szczęsny – Paredes, Perotti, Totti, Vermaelen, Rui, El Shaarawy.

    Rozhodcovia: Anthony Taylor – Jake Collin a Simon Bennett.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Úvodný výkop dnešného zápasu mali futbalisti z večného mesta. Na konci prvej minúty zápasu zostanú pri lopte, pretože fauloval Corentin Tolisso.
     
    2
    Bosniansky kanonier Edin Džeko nemôže pokračovať vo svojej akcii. Síce sa vyhol ofsajdovej pasci francúzskeho tímu, no pri spracovaní lopty si pomohol rukou.
     
    3
    AS Rím teraz dobre napádalo rozohrávku súpera. Pod tlak sa dostal brankár Anthony Lopes a musel si pomôcť len nevydareným odkopom do autu.
     
    4
    Prvýkrát sa k lopte dostal aj najväčší domáci tromf – Alexandre Lacazette. Svoje obranné povinnosti si ale splnil Kevin Strootman a odstavil ho od lopty.
     
    5
    V polovici piatej minúty musel predviesť svoje kvality brankár Anthony Lopes. Belgičan Radja Nainggolan tradične vystrelil spoza pokutového územia, ale jeho pokus domáci gólman zlikvidoval zákrokom pravou rukou.
    5. Radja Nainggolan (ASR)
     
    6
    Kevin Strootman bol faulovaný v strede poľa. Nedovoleným zákrokom sa previnil domáci kapitán Maxime Gonalons, a tak zostanú pri lopte Rimania.
     
    7
    Edin Džeko si dobre zbehol do krídelného priestoru a zbavil sa Emanuela Mammanu. V šestnástke našiel Mohameda Salaha, ale ten strelou z prvej minul bránu.
     
    8
    Olympique Lyon dal gól! Domáci futbalisti sa dostávajú do dôležitého vedenia. Federico Fazio fauloval, a tak mal Lyon výhodu priameho kopu. Ten zahral Mathieu Valbuena, lopta bola predĺžená na zadnú žrď a z tesnej blízkosti nemal problém skórovať MOUCTAR DIAKHABY.
    8. Mouctar Diakhaby (LYO) - 1:0
     
    9
    Musíme povedať, že AS Rím bol v úvode o niečo aktívnejší, no z prvej štandardnej situácie udreli domáci. Zahrali nacvičený signál a obrana súpera bola bezmocná.
     
    10
    Rímsky tím sa snaží držať loptu na svojich kopačkách. Zatiaľ ale kombinuje len na polovici ihriska, a tak môže byť Anthony Lopes v pohode.
     
    11
    Alexandre Lacazette bol faulovaný v strede ihriska, a tak sa dostanú k lopte aj domáci futbalisti. Tí potvrdzujú výbornú formu v posledných dueloch a idú si za víťazstvom.
     
    12
    Veľmi peknú akciu predviedli hráči Lyonu. Mathieu Valbuena si šikovne vymenil loptu s Alexandrem Lacazettem, ale jeho pokus v poslednej chvíli zblokoval Juan Jesus.
     
    14
    Edin Džeko sa proti presile súpera nepresadil, no napriek tomu akcia hostí pokračovala ďalej. Prihrávku do strany dostal Bruno Peres, ale jeho pokus kryje Anthony Lopes.
     
    15
    Na konci štvrťhodiny hry registrujeme ďalšiu šancu rímskeho tímu. Mohamed Salah poslal z pravej strany center na Edina Džeka. Ten bol úplne voľný, ale na jeho smolu hlavičkoval trošku v záklone.
    15. Edin Džeko (ASR)
     
    16
    Rimania pokračujú vo svojej útočnej aktivite. Opäť to skúšali po svojej pravej strane, no tentokrát Mohamed Salah spolu s Brunom Peresom neuspeli.
     
    17
    AS Rím neprehralo v pohárovej Európe posledných päť zápasov vonku. Dnes túto sériu chce určite predĺžiť, no napriek jasnej územnej prevahe tesne prehráva.
     
    18
    Bruno Peres už nezachytil loptu na hracej ploche, a tak bude nasledovať odkop od domácej brány. Anthony Lopes sa s rozohrávkou príliš neponáhľa.
     
    19
    Postranný rozhodca zdvihol zástavku nad svoju hlavu. Alžírsky futbalista Rachid Ghezzal bol príliš rýchly a ocitol sa v postavení mimo hry.
     
    20
    AS Rím dal gól!
    Domáci futbalisti sa z vedenia dlho netešili. Mouctar Diakhaby sa pošmykol, čím ponúkol gólovú šancu pre MOHAMEDA SALAHA. Egypťan postupoval sám na bránu a chladnokrvnou strelou medzi nohy prekonal Athonyho Lopesa.
    20. Mohamed Salah (ASR) - 1:1
     
    22
    Domáci mali výhodu priameho kopu z pravej strany. Exekútorom bol opäť Mathieu Valbuena, no po jeho centri hlavný arbiter Anthony Taylor píska útočný faul.
     
    23
    Pre hostí sa črtala ďalšia šanca na skórovanie. Rimania prekvapujúco rozohrali priamy kop, za obranu si nabehol Edin Džeko, no v čase prihrávky bol v tesnom ofsajde.
     
    24
    Lyončania teraz veľmi dobre napádali rozohrávku súpera. Pod tlak sa dostali obrancovia rímskeho klubu, no nebezpečenstvo zažehnal odkopom Konstantinos Manolas.
     
    25
    Domáci futbalisti budú mať výhodu priameho kopu približne z 20 metrov. Rachid Ghezzal bol faulovaný Kevinom Strootmanom a práve on rozohrá túto štandardnú situáciu.
     
    26
    Alžírsky futbalista si rozohrávku priameho kopu určite predstavoval inak. Rachid Ghezzal trafil len múr hostí a následná strela Corentina Tolissa neplatila pre ofsajd.
     
    27
    Alexandre Lacazette si nabiehal na dlhý pas za obranu súpera. Bol však výborne zdvojený, a tak sa ani teraz nedostal k svojej prvej strele na bránu.
     
    28
    Bruno Peres sa snažil presadiť sa po pravej strane, no tentokrát musíme pochváliť Jérémyho Morela. Ten sa dokázal včas vrátiť a zažehnal črtajúce sa nebezpečenstvo.
     
    29
    Emerson bol faulovaný Rachidom Ghezzalom, a tak budú mať výhodu priameho kopu aj hostia. Loptu si už postavil Daniele De Rossi, ktorý ju pošle do šestnástky.
     
    30
    Ešte pred rozohrávkou priameho kopu Rimanov musí byť ošetrovaný Rafael. Ten je už v opatere tímových lekárov a musí ísť za postrannú čiaru.
     
    31
    AS Rím mohol dokonale otočiť priebeh prvého polčasu. Mohamed Salah sa šikovne uvoľnil, presnou prihrávkou našiel Kevina Strootmana, ale jeho zakončenie vyrazil na rohový kop Anthony Lopes.
     
    32
    Daniele De Rossi šikovne rozohral priamy kop. Na hranici šestnástky našiel osamoteného Radja Nainggolana, ale po jeho strele budeme svedkami ďalšieho rohového kopu.
     
    33
    AS Rím dal gól!
    Hostia otáčajú priebeh dnešného zápasu. Daniele De Rossi poslal z pravej strany krásny center do pokutového územia, vo vzduchu sa presadil FEDERICO FAZIO a presnou hlavičkou nedal šancu brankárovi Lyonu.
    33. Federico Fazio (ASR) - 1:2
     
    35
    Od dnešného zápasu sme očakávali ofenzívne predstavenie z oboch strán a zatiaľ môžeme byť spokojní. V prvom polčase sme videli už tri góly a ešte zďaleka nie je koniec.
     
    36
    Rachid Ghezzal sa nezorientoval v pokutovom území súpera práve najlepšie. V akcii ale pokračovať Rafael a v súboji s Emersonom vybojoval rohový kop.
     
    37
    Domáci sa po štandardnej situácii nepodarilo zakončiť. Po druhom inkasovanom góle, ale zjavne ožili a vytvorili si územnú prevahu.
     
    38
    Mathieu Valbuena rozohrával ďalší rohový kop, tentokrát z ľavej strany. Hlavičkovať sa snažil Mouctar Diakhaby, ale loptu upratal do bezpečia Konstantinos Manolas.
     
    39
    Lyon sa teraz snaží útočiť najmä cez svoju ľavú stranu. Mathieu Valbuena je veľmi aktívny, ale Bruno Peres mu dáva minimum priestoru na center.
     
    40
    Domáci majú loptu na svojich kopačkách, ale zverenci Luciana Spalettiho ich výborne vytlačili až na vlastnú polovicu ihriska. Do rozohrávky sa musel zapojiť aj Anthony Lopes.
     
    41
    Anthony Taylor prvýkrát v dnešnom zápase vyťahuje zo svojho vrecka žltú kartu. Rafael získal loptu v súboji s Emersonom a následne ho jeho krajan nekompromisne fauloval.
     
    42
    Sedemnásobný francúzsky majster sa ani tentokrát do zakončenia nedostal. Mathieu Valbuena poslal dobrú loptu do šestnástky, ale opäť vo vzduchu kraľoval Konstantinos Manolas.
     
    43
    K strele zo strednej vzdialenosti sa dostal domáci kapitán Maxime Gonalons. Jeho pokus smeroval len do stredu brány, a tak Alisson bez problémov zasiahol.
     
    44
    A ďalší faul v blízkosti rímskeho pokutového územia. Juan Jesus to prehnal s dôrazom v súboji s Rachidom Ghezzalom, a tak bude nasledovať ďalší priamy kop.
     
    45
    Mathieu Valbuena to teraz skúsil priamou strelou na bránu. Pekne obstrelil múr talianskeho tímu, no našiel len rukavice brazílskeho brankára Alissona.
     
    45+1
    Prvá z dvoch nadstavených minút bola v znamení akcie domáceho tímu. Z pravej strany centroval Rafael, ale k lopte sa už nepredral dnes pomerne nevýrazný Alexandre Lacazette.
     
    45+2
    Po prihrávke Emersona sa snažil dostať do zakončenia Edin Džeko. Bosniak bol ale v pokutovom území súpera zdvojený a nemal šancu presadiť sa.
     
    45+3
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Prvý polčas dnešného zápasu máme za sebou. Do vedenia sa síce dostali domáci vďaka gólu Mouctara Diakhabyho, ale po úvodnom dejstve môžu byť viac spokojní hostia. V 20. minúte zápasu vyrovnal Mohamed Salah a o necelú štvrťhodinu neskôr poslal Rimanov do vedenia presnou hlavičkou Federico Fazio. Sledujeme veľmi pekné futbalové divadlo a určite sa máme na čo tešiť aj v druhom polčase. Na jeho sledovanie vás srdečne pozývam.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Domáci tréner Bruno Génésio spravil počas polčasovej prestávky jedno striedanie. Na trávnik prichádza Christophe Jallet, ktorý nahradí brazílskeho obrancu Rafaela.
     
    47
    Olympique Lyon dal gól! Domáci futbalisti fantasticky vstupujú do druhého polčasu. CORENTIN TOLISSO si na hranici pokutového územia vymenil loptu s Alexandrem Lacazettom, oprel sa do svojej strely a prekonal brankára Alissona.
    47. Corentin Tolisso (LYO) - 2:2
     
    48
    Gólové galapredstavenie pokračuje aj v druhom polčase. Zaujímavosťou však je, že stále v tomto zápase padlo menej gólov ako v belgickom derby medzi Gentom a Genkom.
     
    49
    Domáci opäť veľmi ľahko prešli cez stred poľa. Daniele De Rossi trošku zaváhal, no napokon mohol byť rád, že akciu domácich pokazil Maxime Gonalons.
     
    50
    Lyon teraz prepadol v strede poľa do rýchleho brejku sa dostali Rimania. Stopercentnú šancu si síce nevypracoval, no Anthony Lopes mal čo robiť so strelou Kevina Strootmana.
    50. Kevin Strootman (ASR)
     
    51
    Domáci sa teraz snažia kombinovať a do pokutového územia súpera smeruje jeden center za druhým. Ich adresátom je najmä kanonier Alexandre Lacazette.
     
    52
    Radja Nainggolan bol faulovaný približne 30 metrov od brány súpera. Nedovoleným zákrokom sa previnil Maxime Gonalons, a tak majú hostia výhodu priameho kopu.
     
    53
    AS Rím sa po rohovom kope nepresadil, no obrovskú chybu spravil Maxime Gonalons. Katastrofálnou prihrávkou poslal loptu na nohu Edina Džeka, no jeho strela spoza šestnástky bola našťastie pre domácich zrazená.
     
    54
    Emanuel Mammana má zrejme nejaké zdravotné problémy a je otázne, či vôbec bude pokračovať v dnešnom zápase. Zatiaľ ho Bruno Génésio necháva na ihrisku.
     
    55
    Anthony Lopes mal teraz menšie problémy s centrom z pravej strany. Napokon ale uspel v súboji s Edinom Džekom a loptu uchmatol aj číhajúcemu Mohamedovi Salahovi.
     
    56
    Rachid Ghezzal sa dostal s loptou až do pokutového územia súpera. Príliš dlho ale váhal s koncovkou, a tak Federico Fazio upratal loptu na rohový kop.
     
    57
    Lyon nezahral túto štandardnú situáciu vôbec dobre. Center z pravej strany bol skutočne slabučký a celú akciu ukončuje faul Rachida Ghezzala.
     
    58
    Alexandre Lacazette si šikovne prebral loptu v šestnástke súpera. Dokonca aj vystrelil, ale skvelým sklzom zblokoval jeho pokus Federico Fazio.
     
    59
    Mathieu Valbuena rozohral akciu do ľavého krídla. Jérémy Morel poslal do nebezpečného priestoru prízemný center, no v šestnástke hostí nebol dostatok hráčov Lyonu.
     
    60
    Máme za sebou hodinu dnešného zápasu. Momentálne sa útoky striedajú z jednej strany na druhú a myslím si, že ďalší gól je len otázkou času.
     
    61
    Lyon zahrával v priebehu minúty dva rohové kopy. Dvakrát ale uspeli obrancovia hostí – menovite Kevin Strootman a Federico Fazio.
     
    62
    Mohamed Salah sa snažil rozvinúť rýchly brejk rímskeho tímu, no jeho snahu zmaril faul Lucasa Tousarta. Ten je zaň potrestaný žltou kartou.
     
    63
    Rachid Ghezzal pekne obstrelil obrancu Juana Jesusa, no jeho pokus mieril len do stredu brány. Alisson pohodlne loptu chytá a začína ďalšiu akciu AS Rím.
     
    64
    Jérémy Morel to opäť nezvládol. Síce si veľmi pekne nabehol do krídelného priestoru, ale jeho center nebol dobrý a nenašiel nikoho v bielom drese.
     
    65
    Brankár Alisson sa teraz musel poriadne natiahnuť. Spoza pokutového územia vystrelil Rachid Ghezzal, jeho pokus bol trošku tečovaný, a tak musel Brazílčan predviesť výborný zákrok.
     
    66
    Konstantinos Manolas je ďalším potrestaným hráčom dnešného zápasu. Veľmi tvrdo išiel do súboja s Mathieom Valbuenom a zaslúžene dostáva žltú kartu.
     
    67
    Na druhej strane predviedli peknú akciu aj hostia. Z pravej strany centroval Bruno Peres, ale loptu odkopol do bezpečia Lucas Tousart.
     
    68
    Mathieu Valbuena chcel pekným oblúčikom poslať do šance Alexandra Lacazetta. Pred ním ale zasiahol Federico Fazio a bude nasledovať roh.
     
    69
    Alexandre Lacazette sa poriadne oprel do lopty a jeho strela spoza pokutového územia bola veľmi nebezpečná. Alisson musel rýchlo reagovať a napokon loptu vyrazil na roh.
    69. Alexandre Lacazette (LYO)
     
    70
    Lyon stupňuje svoj tlak. Po strele Alexandra Lacazetta sa dostal do koncovky aj Mathieu Valbuena. Ten zvolil technické zakončenie, no opäť poriadne preveril Alissona. Ten musel loptu vytláčať na ďalší roh.
    70. Mathieu Valbuena (LYO)
     
    71
    Druhé striedanie v podaní domáceho trénera. V dnešnom zápase nastúpi aj Nabil Fékir. Naopak, na lavičku náhradníkov už smeruje Emanuel Mammana.
     
    73
    Sledujeme skutočne výborný úsek hry. Najskôr zamestnal obranu hostí Alexandre Lacazette. O pár sekúnd neskôr smeroval sám na bránu Edin Džeko, no dobre čítal hru Anthony Lopes.
     
    74
    Olympique Lyon dal gól! Fantastické striedanie v podaní domáceho trénera Bruna Génésia. Pred pár sekundami poslal na trávnik NABILA FÉKIRA a ten sa mu gólovo odvďačil za dôveru. V pokutovom území súpera dostal veľmi veľa priestoru a strelou k pravej žrdi skóruje.
    74. Nabil Fékir (LYO) - 3:2
     
    75
    Hosťom sa zatiaľ nepodarilo odpovedať na gól súpera. Ich akcia nebola úspešná a pramení z nej len odkop od brány Anthonyho Lopesa.
     
    76
    Domáci tréner si práve vyčerpal všetky svoje striedania. Na trávnik prichádza aj Maxwel Cornet, ktorý vymenil Rachida Ghezzala.
     
    77
    Christophe Jallet teraz situáciu vyriešil s veľkým prehľadom. Hruďou sklepol loptu pre brankára Anthonyho Lopesa, ktorý môže upokojiť situáciu.
     
    78
    Domáci brankár musel zasahovať po strele Bruna Peresa. Ten si hodil loptu okolo Mouctara Diakhabyho, ale našiel len rukavice Anthonyho Lopesa.
     
    80
    Lyon má teraz miernu prevahu, no tiež si musí dávať pozor na zadné vráta. Teraz sa snažil vypýtať si penaltu Corentin Tolisso, ale Konstantinos Manolas ho nefauloval.
     
    81
    Poslednú desaťminútovku zápasu otvorila strela Alexandra Lacazetta, ktorú však pohodlne zneškodnil Alisson. Na druhej strane sa snažil predrať do zakončenia aj Edin Džeko, no jeho pokus nebol dôrazný.
     
    82
    Pomerne neskoro prvýkrát v zápase strieda aj Luciano Spaletti. Ten na trávnik posiela Leandra Daniela Paredesa, ktorý vymenil kapitána Daniele De Rossiho.
     
    83
    Lyon sa teraz trošku stiahol na vlastnú polovicu ihriska a akoby sa snažil už len udržať aktuálny výsledok. Pred odvetou by sa ale určite hodil aj prípadný štvrtý gól.
     
    84
    Rimania opäť zlyhali vo finálnej fáze. Kevin Strootman akciu zbrzdil, následne ešte posunul loptu na Mohameda Salaha, no ten bol okamžite až strojený.
     
    85
    V dnešnom zápase končí aj belgický snajper zo stredných vzdialeností Radja Nainggolan. Na jeho miesto sa už zaradil Diego Perotti.
     
    86
    Konstantinos Manolas teraz fauloval Alexandra Lacazetta a môže byť rád, že za tento zákrok nedostal druhú žltú kartu, ktorá by samozrejme znamenala vyučenie.
     
    87
    Mathieu Valbuena zahral priamy kop, ale od múru sa lopta odrazila na rohový kop. Ani po ňom sa ale Lyončania nepresadili, a tak sa skóre nemení.
     
    88
    Corentin Tolisso to skúsil strelou spoza pokutového územia. Jeho strelecký pokus nebol zlý, no mieril niekoľko centimetrov vedľa pravej žrde brány hostí.
     
    89
    Domáci tím zvláda záver zápasu na výbornú a vyzerá to tak, že si do rímskej odvety prinesie aspoň tesný jednogólový náskok.
     
    90
    Posledná minúta riadneho hracieho času bola v znamení strely Emersona. Jeho technický pokus ale nenarobil Anthonymu Lopesovi vážnejšie starosti.
     
    90+1
    Hlavný rozhodca Anthony Taylor pridáva k riadnemu hraciemu času ešte štyri minúty. To je ešte dostatok času na to, aby sme videli aj šiesty gól zápasu.
     
    90+2
    Olympique Lyon dal gól! Krásny futbalový moment znamená dvojgólové vedenie pre sedemnásobného francúzskeho majstra. Mimoriadne dôležitý gól strieľa ALEXANDRE LACAZETTE, ktorý si prebral loptu na hranici šestnástky a nekompromisne ju poslal presne pravého vinkla brány Alissona.
    90+2. Alexandre Lacazette (LYO) - 4:2
     
    90+3
    Posledné striedanie dnešného zápasu už prichádza veľmi neskoro. Na pár sekúnd nastúpi aj Stephan El Shaarawy, ktorý nahradí Edina Džeka.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    Po prvom polčase boli spokojnejší Rimania, no druhé dejstvo absolútne nezvládli. Trikrát inkasovali a v domácej odvete budú musieť doháňať dvojgólové manko súpera. Domáci tréner Bruno Génésio mal šťastnú ruku pri striedaní, keď na hraciu plochu poslal Nabila Fékira a ten svojím gólom strhol zápas na stranu Lyonu. Napokon sa gólovo zaskvel aj Alexandre Lacazette, ktorý v nadstavenom čase spečatil víťazstvo domácich na konečných 4:2. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný večer. (23:03:07)

    Miroslav Kováčik

    Góly: 8. Diakhaby, 47. Tolisso, 74. Fékir, 90+2. A. Lacazette – 20. M. Salah, 33. Fazio

    Karty:   62. Tousart (LYO) – 41. Emerson (ASR), 66. Manolas (ASR)


    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 11:9. Střely mimo: 5:3. Rohy: 8:4. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 15:14.
    Olympique Lyon: A. Lopes – Rafael (46. Jallet), Mammana (71. Fékir), Diakhaby, Morel – Tolisso, Gonalons (C), Tousart – Ghezzal (76. Cornet), A. Lacazette, Valbuena.
    Náhradníci: Gorgelin – Yanga-Mbiwa, Ferri, Jallet, Darder, Fékir, Cornet.

    AS Rím: Alisson – Manolas, Fazio, Juan Jesus – Peres, De Rossi (C) (82. Paredes), Strootman, Emerson – Nainggolan (85. Perotti), Džeko (90+3. El Shaarawy), M. Salah.
    Náhradníci: Szczęsny – Paredes, Perotti, Totti, Vermaelen, Rui, El Shaarawy.

    Rozhodca: Anthony Taylor – Jake Collin a Simon Bennett
    Štvrtok 16.03.2017
    AS Rím - Lyon 2:1

    Góly: 17. Strootman, 60. Tousart (vla.) – 16. Diakhaby

    Karty:   21. Manolas (ASR), 38. Strootman (ASR), 61. Nainggolan (ASR), 89. Perotti (ASR) – 28. Tousart (LYO), 70. Mammana (LYO), 85. Gonalons (LYO), 86. A. Lopes (LYO)

    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 9:4. Střely mimo: 8:3. Rohy: 12:3. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 17:20.