Kodaň – Amsterdam 2:1 (kon.) | Rostov – Manchester United 1:1 (kon.) | APOEL – Anderlecht 0:1 (kon.)
Gent – Genk 2:5 (kon.) | Olympiakos – Besiktas 1:1 (kon.) | Lyon – AS Rím 4:2 (kon.)
Schalke – Mönchengladbach 1:1 (kon.) | Vigo – FK Krasnodar 2:1 (kon.)
koniec
Olympique Lyon
4:2 (1:2)
AS Rím
Štvrtok 09.03.2017, 21:05 • Parc Olympique Lyonnais • Európska liga • Osemfinále
Predzápasové kurzy
     
    Po prvom polčase boli spokojnejší Rimania, no druhé dejstvo absolútne nezvládli. Trikrát inkasovali a v domácej odvete budú musieť doháňať dvojgólové manko súpera. Domáci tréner Bruno Génésio mal šťastnú ruku pri striedaní, keď na hraciu plochu poslal Nabila Fékira a ten svojím gólom strhol zápas na stranu Lyonu. Napokon sa gólovo zaskvel aj Alexandre Lacazette, ktorý v nadstavenom čase spečatil víťazstvo domácich na konečných 4:2. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný večer. (23:03:07)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Posledné striedanie dnešného zápasu už prichádza veľmi neskoro. Na pár sekúnd nastúpi aj Stephan El Shaarawy, ktorý nahradí Edina Džeka.
    90+2. Alexandre Lacazette (LYO) - 4:2
     
    90+2
    Olympique Lyon dal gól! Krásny futbalový moment znamená dvojgólové vedenie pre sedemnásobného francúzskeho majstra. Mimoriadne dôležitý gól strieľa ALEXANDRE LACAZETTE, ktorý si prebral loptu na hranici šestnástky a nekompromisne ju poslal presne pravého vinkla brány Alissona.
     
    90+1
    Hlavný rozhodca Anthony Taylor pridáva k riadnemu hraciemu času ešte štyri minúty. To je ešte dostatok času na to, aby sme videli aj šiesty gól zápasu.
     
    90
    Posledná minúta riadneho hracieho času bola v znamení strely Emersona. Jeho technický pokus ale nenarobil Anthonymu Lopesovi vážnejšie starosti.
     
    89
    Domáci tím zvláda záver zápasu na výbornú a vyzerá to tak, že si do rímskej odvety prinesie aspoň tesný jednogólový náskok.
     
    88
    Corentin Tolisso to skúsil strelou spoza pokutového územia. Jeho strelecký pokus nebol zlý, no mieril niekoľko centimetrov vedľa pravej žrde brány hostí.
     
    87
    Mathieu Valbuena zahral priamy kop, ale od múru sa lopta odrazila na rohový kop. Ani po ňom sa ale Lyončania nepresadili, a tak sa skóre nemení.
     
    86
    Konstantinos Manolas teraz fauloval Alexandra Lacazetta a môže byť rád, že za tento zákrok nedostal druhú žltú kartu, ktorá by samozrejme znamenala vyučenie.
     
    85
    V dnešnom zápase končí aj belgický snajper zo stredných vzdialeností Radja Nainggolan. Na jeho miesto sa už zaradil Diego Perotti.
     
    84
    Rimania opäť zlyhali vo finálnej fáze. Kevin Strootman akciu zbrzdil, následne ešte posunul loptu na Mohameda Salaha, no ten bol okamžite až strojený.
     
    83
    Lyon sa teraz trošku stiahol na vlastnú polovicu ihriska a akoby sa snažil už len udržať aktuálny výsledok. Pred odvetou by sa ale určite hodil aj prípadný štvrtý gól.
     
    82
    Pomerne neskoro prvýkrát v zápase strieda aj Luciano Spaletti. Ten na trávnik posiela Leandra Daniela Paredesa, ktorý vymenil kapitána Daniele De Rossiho.
     
    81
    Poslednú desaťminútovku zápasu otvorila strela Alexandra Lacazetta, ktorú však pohodlne zneškodnil Alisson. Na druhej strane sa snažil predrať do zakončenia aj Edin Džeko, no jeho pokus nebol dôrazný.
     
    80
    Lyon má teraz miernu prevahu, no tiež si musí dávať pozor na zadné vráta. Teraz sa snažil vypýtať si penaltu Corentin Tolisso, ale Konstantinos Manolas ho nefauloval.
     
    78
    Domáci brankár musel zasahovať po strele Bruna Peresa. Ten si hodil loptu okolo Mouctara Diakhabyho, ale našiel len rukavice Anthonyho Lopesa.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 8. Diakhaby, 47. Tolisso, 74. Fékir, 90+2. A. Lacazette – 20. M. Salah, 33. Fazio

    Karty:   62. Tousart (LYO) – 41. Emerson (ASR), 66. Manolas (ASR)


    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 11:9. Střely mimo: 5:3. Rohy: 8:4. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 15:14.
    Olympique Lyon: A. Lopes – Rafael (46. Jallet), Mammana (71. Fékir), Diakhaby, Morel – Tolisso, Gonalons (C), Tousart – Ghezzal (76. Cornet), A. Lacazette, Valbuena.
    Náhradníci: Gorgelin – Yanga-Mbiwa, Ferri, Jallet, Darder, Fékir, Cornet.

    AS Rím: Alisson – Manolas, Fazio, Juan Jesus – Peres, De Rossi (C) (82. Paredes), Strootman, Emerson – Nainggolan (85. Perotti), Džeko (90+3. El Shaarawy), M. Salah.
    Náhradníci: Szczęsny – Paredes, Perotti, Totti, Vermaelen, Rui, El Shaarawy.

    Rozhodca: Anthony Taylor – Jake Collin a Simon Bennett
    Štvrtok 16.03.2017
    AS Rím - Lyon 2:1

    Góly: 17. Strootman, 60. Tousart (vla.) – 16. Diakhaby

    Karty:   21. Manolas (ASR), 38. Strootman (ASR), 61. Nainggolan (ASR), 89. Perotti (ASR) – 28. Tousart (LYO), 70. Mammana (LYO), 85. Gonalons (LYO), 86. A. Lopes (LYO)

    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 9:4. Střely mimo: 8:3. Rohy: 12:3. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 17:20.