Nitra – Žilina 4:1 (kon.) | Lipt. Mikuláš – Martin 0:3 (kon.) | B. Bystrica – Nové Zámky 4:3 (kon.)
Poprad – Trenčín 2:3 (po pr.) | Košice – Zvolen 0:2 (kon.)
koniec
HC Košice
0:2 (0:1, 0:0, 0:1)
HKM Zvolen
Nedeľa 05.03.2017, 17:15 • Steel aréna, Košice • Tipos Extraliga (SR) • 51. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:54
    V samotnom závere zápasu ešte budeme svedkami trestov na oboch stranách. Za údery sú zhodne vylúčení domáci Juraj Milý a hosťujúci Peter Hraško.
     
    59:46
    Zvolen dal gól!
    Tak teraz sme boli svedkami kuriózneho momentu. Vhadzovalo sa v strednom pásme, no Košice pokračovali v hre bez brankára. BRUNO MRÁZ šikovným spôsobom poslal puk na bránu priamo po vhadzovaní a definitívne rozhoduje o zisku zvolenských troch bodov. Bez asistencie.
     
    58:44
    Strela Richarda Jenčíka bola zblokovaná na ochrannú sieť. Vhadzovať sa tak bude pred zvolenským brankárom Marekom Šimkom. Rostislav Čada si zobral oddychový čas a posiela na ľad šesticu hráčov.
     
    57:43
    Matúš Síkela mohol rozhodnúť! Ondrěj Šmach spravil obrovskú chybu vo vlastnej obrannej tretine, ale Vladislav Habal predviedol svoj rýchly ľavý betón po strele z medzikružia.
    49:08 Výhodu trestného strieľania Bruno Mráz nevyužil.
     
    49:08
    V košickej Steel aréne sa nám skóre nemení. Bruno Mráz mieril nad vyrážačku brankára Vladislava Habala, ale strelou švihom minul bránu o pár centimetrov.
     
    49:08
    Zvolenčania budú mať výhodu trestného strieľania. Bruno Mráz dostal výbornú prihrávku a išiel by sám na bránu. Vladislav Habal vybehol ďaleko z brány, fauloval ho, a tak bude čeliť trestnému strieľaniu.
     
    45:40
    Domáci obrancovia zaváhali vo vlastnej obrannej tretine a Bruno Mráz mohol pridať druhý gól svojho tímu. Z priestoru medzi kruhov vystrelil švihom, ale tesne minul bránu.
     
    38:46
    Eduard Šedivý dostal prihrávku na modrú čiaru a šikovne nahodil puk pred bránu. Jeho strela síce nebola prudká, ale skončila na pravej žrdi brány Mareka Šimka.
     
    38:21
    Záver prostrednej časti hry bude v znamení košickej presilovej hry. Dve minúty za nedovolené bránenie dostáva obranca Daniel Krejčí.
     
    37:58
    Domáci hokejisti mali teraz obrovské šťastie. Matúš Matis dostal vynikajúci pas za obranu súpera a postupoval na Vladislava Habala. V poslednej chvíli sa ale vrátil Ivan Jankovič a čisto ho odstavil od puku.
     
    33:05
    Zvolen bude mať výhodu presilovej hry. Na trestnej lavici už sedí Lukáš Matejka, ktorý dostáva menší trest za nedovolené bránenie.
     
    26:45
    Domáci hokejisti mali veľkú možnosť na vyrovnanie skóre. Po strele z pravej strany sa dostal k dorážke Tibor Varga, ale z jasnej pozície netrafil odkrytú časť brány.
     
    25:38
    Jiří Bicek sa dostával do nádejného zakončenia, a tak ho len za cenu faulu zastavil Miroslav Habšuda. Ten dostava menší trest za držanie hokejky.
     
    18:53
    Prvú presilovú hru Zvolenčania využili a teraz budú mať možnosť zveľadiť svoj náskok. Za sekanie putuje na lavicu hanby skúsený Peter Bartoš.
    17:30 KLHŮFEK - 0:1
     
    17:30
    Zvolen dal gól!
    Hostia sa na konci prvej tretiny dostávajú do vedenia. PAVEL KLHŮFEK dostal pred bránou košického tímu veľmi veľa priestoru. Radek Deyl bránil veľmi nedôrazne a jeho chybu najlepší zvolenský strelec potrestal prvým gólom v sieti Vladislava Habala. Asistencie: Bruno Mráz a Lukáš Novák.
     
    17:05
    Prvú presilovú hru v dnešnom zápase si zahrajú aj zverenci Petra Mikulu. Na trestnej lavici už sedí Martin Dudáš, ktorý dostáva dve minúty za podrazenie.
     
    15:23
    Domácim presilová hra vôbec nevyšla a tesne po jej skončení mohli inkasovať. Zvolenčania sa dostali do prečíslenia dvoch proti jednému, zodpovednosť na svoje plecia zobral Matúš Matis, ale z tesnej blízkosti neskóroval.
     
    13:17
    Domáci hokejisti budú mať výhodu svojej druhej presilovej hry. Na trestnú lavicu putuje Peter Zuzin, ktorý si v súboji s Radekom Deylom pomohol podrazením.
     
    12:05
    Domáci mali druhú veľkú možnosť v dnešnom dueli. Jiří Bicek dostal na ľavej strane veľmi veľa priestoru, postupoval na zvolenského brankára, ale ten ukázal svoje rýchle betóny.
     
    05:40
    Domáci hokejisti si zahrajú prvú presilovú hru dnešného zápasu. Zvolenčania zle striedali a na ľadovej ploche boli v šestici. Trest za hráčsku lavicu si odsedí Matúš Matis.
     
    04:04
    Domáci hokejisti mohli otvoriť skóre dnešného duelu. Tomáš Hričina dostal skvelú prihrávku do jazdy a postupoval sám na bránu. Skúšal to bekhendovým blafákom, ale pozorného Mareka Šimka neprekonal.

    Miroslav Kováčik

    Góly a asistencie: 18. Klhůfek (Mráz, Novák), 60. Mráz


    HC Košice: Habal – Dudáš, Šmach, Šedivý, Vašíček, Matejka, Jankovič, Koch, Deyl – Hričina, Boltun, Nagy – Spilár, Suja, Varga – Bicek, Jenčík, Milý – Šoltés, Vrábeľ, Bartoš.
    HKM Zvolen: Šimko – M. Novák, Andersons, Hraško, Valenta, Habšuda, Plechanov, Homér, Krejčí – L. Novák, L. Jurík, Zuzin – Lušňák, Mráz, Klhůfek – Matis, Petráš, Síkela – Jurák, Jakubík, Dubeň.

    Rozhodca: Vladimír Snášel, Tomáš Orolín – Rastislav Gajan, Róbert Gavalier.