Nitra – Žilina 4:1 (kon.) | Lipt. Mikuláš – Martin 0:3 (kon.) | B. Bystrica – Nové Zámky 4:3 (kon.)
Poprad – Trenčín 2:3 (po pr.) | Košice – Zvolen 0:2 (kon.)
koniec
HC Košice
0:2 (0:1, 0:0, 0:1)
HKM Zvolen
Nedeľa 05.03.2017, 17:15 • Steel aréna, Košice • Tipos Extraliga (SR) • 51. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.
     
    Vážení diváci, vítam vás pri sledovaní online priameho prenosu zo slovenskej najvyššej hokejovej súťaže. Spoločne sa pozrieme na zápas medzi HC Košice a HKM Zvolen. Ešte pred úvodným buly sa v Steel aréne uskutoční slávnostná ceremónia, keď budú pod strechu štadióna vyvesené repliky dresov košických hokejových legiend – Jiřího Holečeka, Bedřicha Brunclíka, Jána Selveka a Igora Libu.

    HC KOŠICE

    HC Košice sú momentálne na treťom mieste so šesťbodovou stratou na druhú Nitru. Situáciu si skomplikovali piatkovou prehrou s Trenčínom, ktorému v riadnom hracom čase podľahli prvýkrát od sezóny 2011/12. Na svojom konte majú 99 bodov a domáci priaznivci nepochybujú o tom, že dnes pokoria magickú stovku. Oceliari spomedzi všetkých tímov majú druhú najlepšiu defenzívu v súťaži, keď v priemere inkasujú len 2,2 gólu na zápas. Veľkou oporou mužstva je brankár Vladislav Habal, ktorý si v sezóne sedemkrát udržal čisté konto a jeho úspešnosť zákrokov sa pohybuje nad hranicou 92%. Najproduktívnejším hráčom celej súťaže je so 61 bodmi Ladislav Nagy a pokiaľ dnes skóruje, tak sa ako prvý dostane na 30-gólovú métu. Košičania majú štvrté najlepšie presilovky a tiež druhé najlepšie oslabenia.

    HKM ZVOLEN

    Hokejisti spod Pustého hradu sú aktuálne na piatom mieste, hoci v predošlých dvoch dueloch získali len jeden bod. Najskôr prehrali v Žiline 6:3 a v piatok nestačili ani na hokejistov Nitry (2:3pp). Do kariet im ale zahrali prehry Popradčanov, a tak stále majú reálnu šancu vyhnúť sa v prvom kole play off elitným trom mužstvám súťaže. Najproduktívnejším hráčom je Pavel Klhůfek, ktorý má na konte 48 bodov za 21 gólov a 27 asistencii. Spomedzi všetkých tímov majú Bryndziari najlepšie oslabenia, ale až siedme presilovky. Zvolenčania nemajú práve dobrú bilanciu v zápasoch vonku a v Steel aréne dokonca nebodovali v posledných deviatich stretnutiach. Navyše, v tejto sezóne v Košiciach ani len neskórovali, hoci v dvoch dueloch vyslali na Habalovu bránu dokopy 48 striel. Streleckú nemohúcnosť by mohol zlomiť aj Patrik Lušňák, ktorý sa po príchode zo Slovana Bratislava zaradil do prvej útočnej formácie a v piatich dueloch nazbieral štyri body.

     
    Úvodné zostavy:

    HC Košice: Habal – Dudáš, Šmach, Šedivý, Vašíček, Matejka, Jankovič, Koch, Deyl – Hričina, Boltun, Nagy – Spilár, Suja, Varga – Bicek, Jenčík, Milý – Šoltés, Vrábeľ, Bartoš.

    HKM Zvolen: Šimko – M. Novák, Andersons, Hraško, Valenta, Habšuda, Plechanov, Homér, Krejčí – L. Novák, L. Jurík, Zuzin – Lušňák, Mráz, Klhůfek – Matis, Petráš, Síkela – Jurák, Jakubík, Dubeň.

    Rozhodcovia: Vladimír Snášel, Tomáš Orolín – Rastislav Gajan, Róbert Gavalier.
     
    Ešte pred úvodným buly prebieha na ľadovej ploche Steel arény slávnostný ceremoniál pri príležitosti vyvesenia dresov štyroch legiend košického hokeja: brankára Jiřího Holečka, Bedřicha Brunclíka, Jána Selveka a Igora Libu.
    Osobnosti košického hokeja s pamätnými dresmi
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:27
    Prvý košický útok sa takmer presadil hneď v prvom striedaní. Tomáš Hričina sa výborne natlačil pred bránu súpera, ale dobrý zákrok predviedol Marek Šimko.
     
    00:49
    Zvolenčania sa dokázali oslobodiť, a tak môžu na ľad poslať čerstvé sily. Košice ale začali aktívne, tak ako sa od nich v dnešnom dueli očakáva.
     
    01:39
    Košičania teraz spravili zbytočnú chybu v rozohrávke. Po prihrávke Bruna Mráza pohotovo zakončoval Pavel Klhůfek, ale našiel len pripraveného Vladislava Habala.
     
    02:09
    Po dobrom zákroku Mareka Šimka sa hostia dostali do brejku, no ich akciu prerušil hvizd čiarového rozhodcu. Vhadzovať sa tak bude len v strednom pásme.
     
    02:33
    Hra teraz musela byť prerušená, pretože na ľadovej ploche zostal ležať obranca Peter Hraško. Zvolenský hokejista ale bude v poriadku a bude môcť pokračovať v zápase.
     
    03:10
    Tentokrát sme videli chybu aj v rozohrávke zverencov Petra Mikulu. Do zakončenia sa predieral Juraj Milý, ale puk napokon kryje brankár Šimko.
     
    03:32
    Hra je opäť prerušená, pretože puk opustil hraciu plochu. Nasledovať tak bude vhadzovanie v obrannom pásme domáceho tímu.
     
    04:04
    Domáci hokejisti mohli otvoriť skóre dnešného duelu. Tomáš Hričina dostal skvelú prihrávku do jazdy a postupoval sám na bránu. Skúšal to bekhendovým blafákom, ale pozorného Mareka Šimka neprekonal.
     
    04:41
    Druhý domáci útok dlhšiu dobu kombinoval vo svojom útočnom pásme. Gabriel Spilár prihrávkou z pravej strany hľadal pred bránou Tibora Vargu, ale na neho prihrávka neprešla.
     
    05:27
    Tentokrát sa dostali na dostrel aj hokejisti spod Pustého hradu. K zakončeniu sa napokon dostal Bruno Mráz, ale jeho strelecký pokus nemieril presne.
     
    05:40
    Domáci hokejisti si zahrajú prvú presilovú hru dnešného zápasu. Zvolenčania zle striedali a na ľadovej ploche boli v šestici. Trest za hráčsku lavicu si odsedí Matúš Matis.
     
    06:19
    Od modrej čiary prudko vystrelil Eduard Šedivý. Jeho pokus tesne minul zvolenskú bránu a následne hostia vyhodili puk cez všetky čiary.
     
    06:54
    Do dobrej streleckej pozície z priestoru medzi kruhmi sa dostal Jakub Suja. Pekne si počkal na prihrávku Tibora Vargu, no strelou švihom minul bránu.
     
    07:16
    Na druhej strane musel zasahovať aj Vladislav Habal. Strelou spoza obrancu to skúsil Bruno Mráz, ale našiel len výstroj domáceho brankára.
     
    07:44
    V závere presilovej hry sa ešte Košičania snažili dostať do zakončenia, ale Marek Šimko nemusel vážnejšie zasahovať. Zvolenčania sú už v plnom počte.
     
    08:07
    Peter Bartoš bol teraz v útočnom pásme skôr ako puk, a tak čiarový rozhodca musel fuknúť do píšťalky. Vhadzovať sa bude v strednom pásme.
     
    09:34
    Hlavný arbiter zápasu opäť prerušuje hru po tom, ako jeden zo zvolenských hráčov zostal ležať na hracej ploche. Bol ním Patrik Lušňák, ktorý zrejme dostal zásah do tváre.
     
    10:00
    Máme za sebou polovicu prvej tretiny. Tomáš Hričina to tentokrát skúšal prienikom po ľavej strane, ale jeho zakončenie vyráža do bezpečia Marek Šimko.
     
    10:44
    Domáci hokejisti opäť veľmi dlho kombinovali v útočnej tretine. Zvolenčania ich ale dobre vytláčali mimo streleckých pozícii, a tak sa Oceliari do šance nedostali.
     
    11:22
    Teraz sa črtala dobra strelecká možnosť pre Matúša Síkelu. Toho ale poctivo bránil Eduard Šedivý a svojou robustnou postavou ho do zakončenia nepustil.
     
    12:05
    Domáci mali druhú veľkú možnosť v dnešnom dueli. Jiří Bicek dostal na ľavej strane veľmi veľa priestoru, postupoval na zvolenského brankára, ale ten ukázal svoje rýchle betóny.
     
    12:52
    Domáci hokejisti si nerozumeli v rozohrávke, a tak hlavný rozhodca píska zakázané uvoľnenie. Hra sa presťahuje pred brankára Habala.
     
    13:17
    Domáci hokejisti budú mať výhodu svojej druhej presilovej hry. Na trestnú lavicu putuje Peter Zuzin, ktorý si v súboji s Radekom Deylom pomohol podrazením.
     
    13:55
    Peter Boltun bol na chvíľu nestrážený v priestore medzi kruhmi. Okamžite sa to snažil využiť, no jeho pokus zblokoval jeden z obrancov hostí.
     
    14:23
    Od modrej čiary vypálil Ondrěj Šmach. Jeho pokus ale včas zblokoval Samuel Petráš a následne sa Zvolenčania oslobodili spod tlaku Košíc.
     
    15:23
    Domácim presilová hra vôbec nevyšla a tesne po jej skončení mohli inkasovať. Zvolenčania sa dostali do prečíslenia dvoch proti jednému, zodpovednosť na svoje plecia zobral Matúš Matis, ale z tesnej blízkosti neskóroval.
     
    16:08
    Marek Šimko musel opäť zasahovať. Strelou z ľavej strany preveril jeho pozornosť Filip Vrábeľ, ale ani on neotvoril skóre dnešného zápasu.
     
    16:31
    Miroslav Habšuda vyhadzoval puk z obrannej tretiny, ale trafil priestor košickej brány. Vladislav Habal puk bez problémov pokryl, no rozohrať už nestihol.
     
    17:05
    Prvú presilovú hru v dnešnom zápase si zahrajú aj zverenci Petra Mikulu. Na trestnej lavici už sedí Martin Dudáš, ktorý dostáva dve minúty za podrazenie.
     
    17:30
    Zvolen dal gól!
    Hostia sa na konci prvej tretiny dostávajú do vedenia. PAVEL KLHŮFEK dostal pred bránou košického tímu veľmi veľa priestoru. Radek Deyl bránil veľmi nedôrazne a jeho chybu najlepší zvolenský strelec potrestal prvým gólom v sieti Vladislava Habala. Asistencie: Bruno Mráz a Lukáš Novák.
    17:30 KLHŮFEK - 0:1
     
    17:54
    Tentokrát sa bude vhadzovať pred Marekom Šimkom. Zvolenčania si nerozumeli v rozohrávke, a tak nebudú môcť striedať.
     
    18:36
    Zvolenskí hokejisti držia puk pod svojou kontrolou a snažia sa udržať si svoj tesný náskok. Na ľade sú tretie útočné formácie oboch tímov.
     
    18:53
    Prvú presilovú hru Zvolenčania využili a teraz budú mať možnosť zveľadiť svoj náskok. Za sekanie putuje na lavicu hanby skúsený Peter Bartoš.
     
    19:24
    Košičania sa v úvode svojho oslabenia zmocnili puku a vyhodili ho cez všetky čiary. Do konca prvej tretine zostáva ešte približne pol minúta.
     
    19:58
    V posledných sekundách ešte vystrelil Peter Hraško. Vladislav Habal jeho strelu síce len vyrazil, no Zvolenčanom nezostal na dorážku čas.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Prvú tretinu dnešného zápasu máme za sebou. Košice boli strelecky aktívnejšie, ale budú musieť doháňať náskok súpera. Hostia totiž dokázali zužitkovať presilovú hru, keď sa strelou pod hornú žrď gólovo presadil Pavel Klhůfek. Zverenci Petra Mikulu budú mať na začiatku druhej tretiny šancu zveľadiť svoj náskok, keďže ešte 53 sekúnd bude vylúčený Peter Bartoš. Druhá tretina sa začne o 18:13 hod.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:25
    Patrik Lušňák po ľavej strane zaviedol puk do útočnej tretiny. Následne ale oň prišiel, a tak ho vyviezol do stredného pásma Peter Boltun.
     
    20:55
    Až v závere presilovej hry sa Zvolen dostal do koncovky. Vladislav Habal ale strelu Petra Zuzina vyráža na ochrannú sieť.
     
    21:17
    Domáci teraz chybovali vo vlastnej obrannej tretine. Do zakončenia sa predral Bruno Mráz, ale košický brankár puk vyrazil svojimi betónmi.
     
    21:41
    Na druhej strane zakončoval strelou z prvej aj Jakub Suja. Jeho strelecký pokus ale nemieril medzi tri žrde, a tak Marek Šimko zasahovať nemusel.
     
    22:31
    Miroslav Habšuda sa ocitol netradične za bránou súpera. Následne si nakorčuľoval do nebezpečného priestoru, ale jeho strelu s problémami kryje Vladislav Habal.
     
    23:12
    Lukáš Jurík teraz šikovne nahadzoval puk pred súperovu bránu. Na úrovni bránkoviska číhal Patrik Lušňák, ale neodkázal tečovať strieľaný pas spoluhráča.
     
    23:47
    Na druhej strane sa črtala možnosť pre druhý košický útok. Na prihrávku z ľavej strany si nabehol Gabriel Spilar, ale jeho zakončenie nebolo dôrazné.
     
    24:13
    Pavel Klhůfek je v dnešnom zápase mimoriadne aktívny. Tentokrát ale jeho strelu dobre zrazil na ochrannú sieť líder košickej obrany Martin Dudáš.
     
    24:38
    Domáci fanúšikovia zatiaľ nemajú veľa dôvodov na radosť. Košičania nepredvádzajú práve najlepší výkon, čo potvrdzujú ďalším zakázaným uvoľnením.
     
    25:13
    Teraz to Zvolenčania trošku pokazili. Pred bránou súpera bol na chvíľu osamotený Samuel Petráš, ale Matúš Síkela na neho prihrávku neadresoval.
     
    25:38
    Jiří Bicek sa dostával do nádejného zakončenia, a tak ho len za cenu faulu zastavil Miroslav Habšuda. Ten dostava menší trest za držanie hokejky.
     
    26:19
    Košičanom presilová hra zatiaľ nevychádza a domáci fanúšikovia začínajú pískať. Herný prejav Oceliarov v dnešnom zápase skutočne nie je ideálny.
     
    26:45
    Domáci hokejisti mali veľkú možnosť na vyrovnanie skóre. Po strele z pravej strany sa dostal k dorážke Tibor Varga, ale z jasnej pozície netrafil odkrytú časť brány.
     
    27:38
    Peter Bartoš presnou prihrávkou našiel osamoteného Dávida Šoltésa. Ten mieril do vrchných častí brány, ale Marek Šimko bol pozorný.
     
    28:10
    Zvolenčania potvrdzujú, že sú najlepším tímom, čo sa týka oslabení. Ubránili sa už tretej presilovke domácich a stále vedú najtesnejším rozdielom.
     
    28:47
    Košičania sa síce dostali do útočného pásma, ale puk sa pohyboval len v priestoroch pri mantineli. Zvolenčania veľmi dobre vytláčali súpera.
     
    29:18
    Ladislav Nagy je v dnešnom dueli takmer neviditeľný. Teraz sa nám snažil pripomenúť, ale jeho strelu z pravého kruhu na vhadzovanie zblokoval zvolenský obranca.
     
    30:00
    Zápas sa nám pomaly prehupol do svojej druhej časti. Pred malou chvíľou sa na útočný výlet vybral Peter Hraško, ale jeho pokus vyrazil Habal do bezpečia.
     
    30:37
    Vhadzovať sa teraz bude v košickom útočnom pásme. Zvolenčania si nerozumeli v rozohrávke, a tak musia po dlhom striedaní zostať na ľade.
     
    31:11
    Hra musela byť prerušená, pretože zvolenská brána opustila svoje miesto. Po následnom vhadzovaní strieľal Jiří Bicek, ale puk z jeho hokejky skončil v Šimkovej lapačke.
     
    31:37
    Hostia teraz mali možnosť dostať sa do rýchleho brejku. Prechod do útočného pásma ale nezvládli, a tak sa bude vhadzovať len v strednom pásme.
     
    31:53
    Patrik Lušňák šikovným spôsobom pripravil o puk Ondřeja Šmacha. Následne prenechal puk do tandemu Lukášovi Juríkovi, ale jeho pokus bol zblokovaný na ochrannú sieť.
     
    32:28
    Teraz sledujeme pomerne nevýrazný úsek hry. Košičanom viazne kombinácia, čo vyhovuje hokejistom spod Pustého hradu. Jediným strelcom zápasu je stále Pavel Klhůfek.
     
    33:05
    Zvolen bude mať výhodu presilovej hry. Na trestnej lavici už sedí Lukáš Matejka, ktorý dostáva menší trest za nedovolené bránenie.
     
    34:12
    Hostia sa až po minúte svojej presilovky usadili v útočnej tretine. K strele sa odhodlal Patrik Lušňák, ale jeho tvrdá strela trafila zadný mantinel.
     
    34:44
    Zvolenu sa v tejto početnej výhode vôbec nedarí. Domáci sa puku opäť zmocnili a už po niekoľkýkrát ho poslali až za bránu Mareka Šimka.
     
    35:10
    Vylúčený Lukáš Matejka už naskočil z trestnej lavice. Zvolenčania si v tejto presilovke nevytvorili prakticky žiadnu šancu a Vladislav Habal ani raz zasahovať nemusel.
     
    35:38
    Vhadzovať sa bude v stredovom kruhu, pretože rozhodcovia sa zrejme upískli. Vyzeralo to, že Zvolenčania hrali v šestici, no presilová hra sa nekoná.
     
    36:24
    Prvý zvolenský útok sa dokázal usadiť v obrannom pásme Košíc. Dlhší časový úsek držali puk za súperovou bránou, ale do zakončenia sa nedostali.
     
    37:40
    Richard Jenčík prenikol do útočného pásma. Spätnou prihrávkou hľadal Martina Dudáša, no tomu puk preskočil hokejku a domáci prišlo o útočné pásmo.
     
    37:58
    Domáci hokejisti mali teraz obrovské šťastie. Matúš Matis dostal vynikajúci pas za obranu súpera a postupoval na Vladislava Habala. V poslednej chvíli sa ale vrátil Ivan Jankovič a čisto ho odstavil od puku.
     
    38:21
    Záver prostrednej časti hry bude v znamení košickej presilovej hry. Dve minúty za nedovolené bránenie dostáva obranca Daniel Krejčí.
     
    38:46
    Eduard Šedivý dostal prihrávku na modrú čiaru a šikovne nahodil puk pred bránu. Jeho strela síce nebola prudká, ale skončila na pravej žrdi brány Mareka Šimka.
     
    39:16
    Košice teraz vyvinuli na súpera veľký tlak. Od modrej čiary nebezpečne vystrelil Ladislav Nagy, ale jeho strela tesne minula bránu.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Prostredná tretina dnešného duelu veľa zaujímavých momentov nepriniesla, teda ak si odmyslíme jej posledné dve minúty. Najskôr mal možnosť zveľadiť náskok hostí Matúš Matis, ale včas ho zastavil vracajúci sa Ivan Jankovič. O niekoľko sekúnd neskôr v presilovej hre domácich trafil pravú žrď Eduard Šedivý, a tak po dvoch tretinách platí stav 0:1. Záverečné dejstvo sa začne presne o 19:04 hod.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:20
    Domáci mali v úvode tretej tretiny výhodu presilovej hry. Od modrej pálil Martin Dudáš, ale jeho pokus mieril tesne vedľa brány.
     
    40:41
    Patrik Lušňák sa na druhej strane dostal do zakončenia. Vladislav Habal ale jeho pokus z ľavej strany vyrazil svojím betónom.
     
    41:34
    Druhý košický útok teraz neuspel. Zvolenskí obrancovia si bez problémov poradili, držia puk za svojou bránou a posiela na ľad čerstvé sily.
     
    42:06
    Zvolenčania teraz neprešli do útočného pásma v súlade s pravidlami, a tak bude nasledovať vhadzovanie v strednej tretine.
     
    42:49
    Peter Bartoš teraz bol osamotený medzi kruhmi. Od svojho spoluhráča dostal veľmi dobrú prihrávku, no košický kapitán mieril nad bránu.
     
    43:27
    Košice zvyšujú na začiatku tretej tretiny obrátky. Teraz po prihrávke spoza brány zakončoval Tomáš Hričina, ale z tesnej blízkosti mieril do Mareka Šimka.
     
    43:58
    Pavel Klhůfek prešiel do útočného pásma skôr ako puk. Hra je teraz prerušená a prestávka sa trošku natiahne, pretože Marek Šimko má drobné problémy s výstrojou.
     
    44:32
    Košičania opäť bojovali len v okolí mantinelu. Znovu musíme pochváliť zverencov Petra Mikulu, ktorí podávajú vynikajúci defenzívny výkon.
     
    45:21
    Hra sa teraz presťahuje pred Vladislava Habala. Košická kombinácia opäť zlyhala a pramení z toho ďalšie zakázané uvoľnenie.
     
    45:40
    Domáci obrancovia zaváhali vo vlastnej obrannej tretine a Bruno Mráz mohol pridať druhý gól svojho tímu. Z priestoru medzi kruhov vystrelil švihom, ale tesne minul bránu.
     
    46:05
    Ladislav Nagy teraz zobral zodpovednosť na svoje plecia. Spoza obranu nebezpečne vystrelil, ale Marek Šimko puk vyrazil svojim pravým betónom.
     
    46:43
    Ďalšia dobrá strelecká možnosť pre košických hokejistov. Peter Bartoš strieľal z ľavého kruhu na vhadzovanie, ale našiel len vyrážačku zvolenského brankára.
     
    47:32
    Zvolenčania sa dostali do brejku troch proti dvom. Lukáš Jurík našiel na druhej strane Petra Zuzina, ale jeho strelecký pokus vyrazil Vladislav Habal.
     
    48:00
    Do konca tretej tretiny zostáva presne tucet minút. Zvolenčania sa previnili zakázaným uvoľnením. Musia tak zostať na ľade, no budú mať čas na vydýchnutie, pretože Peter Mikula si zobral time out.
     
    48:27
    Teraz sa nám útočné akcie striedajú z jednej strany na druhú. Po neúspešnej akcii Zvolena sa dostali do brejku domáci. Ladislav Nagy prenechal puk Tomášovi Hričinovi, no ten minul bránu strelou z pravej strany.
     
    49:08
    Zvolenčania budú mať výhodu trestného strieľania. Bruno Mráz dostal výbornú prihrávku a išiel by sám na bránu. Vladislav Habal vybehol ďaleko z brány, fauloval ho, a tak bude čeliť trestnému strieľaniu.
     
    49:08
    V košickej Steel aréne sa nám skóre nemení. Bruno Mráz mieril nad vyrážačku brankára Vladislava Habala, ale strelou švihom minul bránu o pár centimetrov.
    49:08 Výhodu trestného strieľania Bruno Mráz nevyužil.
     
    49:26
    Košickí priaznivci sú teraz poriadne nespokojní. Ladislav Nagy sa nepresadil v súboji jeden proti jednému, no musíme uznať, že zvolenský obranca si počínal čisto.
     
    50:05
    Čoraz častejšie vznikajú okienka v obrane Košíc. Teraz sa ich zaváhanie snažil využiť Patrik Lušňák, ale strelou z pravej strany tesne minul bránu.
     
    51:26
    Košiciam sa kráti čas na strelenie vyrovnávajúceho gólu. Celkovo sa gólovo nepresadili už päť tretín, keďže neskórovali ani na ľade Dukly Trenčín.
     
    52:06
    Vladislav Habal kryje nahodený puk zo stredného pásma. Vhadzovať sa tak bude po jeho pravici necelých osem minút pred koncom.
     
    52:35
    Zvolečania sa dostali do prečíslenia troch proti dvom. Akciu po ľavej strane potiahol Samuel Petráš, ale tesne pred bránkoviskom nenašiel Matúša Matisa.
     
    53:12
    K strele z pravého kruhu na vhadzovanie sa dostal Peter Bartoš. Dráhu strely ale Marek Šimko videl, a tak bez problémov vyrazil puk do bezpečia.
     
    53:39
    Košickí hokejisti stupňujú svoj tlak. Oceliari tlačia svojho súpera, ale stále sa im nedarí prelomiť streleckú smolu. Pripomínam, že predošlých deväť zápasov so Zvolenom v Steel aréne vyhrali.
     
    54:18
    V priebehu niekoľkých sekúnd musel Marek Šimko dvakrát zasahovať. Najskôr vyráža strelu Petra Boltuna a následne na dvakrát skrotil aj pokus Ladislava Nagya.
     
    54:48
    Pavel Klhůfek vyhodil puk cez všetky čiary, ale zakázané uvoľnenie sa nepíska. Aktivitou hýril Bruno Mráz a prekorčuľoval obrancov súpera.
     
    55:32
    Ladislav Nagy prešiel po pravej strane do útočného pásma. Šikovnou spätnou prihrávkou hľadal Petra Boltuna, ale ten sa už do zakončenia nepredral.
     
    56:00
    Zvolenčania teraz zbierajú cenné sekundy v útočnom pásme. Od pravého mantinelu dokonca strieľal Patrik Lušňák, ale jeho pokus mieril vedľa.
     
    56:38
    Richard Jenčík teraz prenikol do útočného pásma po ľavej strane. Pred bránou smeroval prihrávku na Juraja Milého, ale ten sa do zakončenia nedostal.
     
    57:24
    Michal Novák má puk za svojou vlastnou bránou a využíva čas, pokiaľ domáci striedajú. Košice majú na vyrovnanie už len približne dve a pol minúty.
     
    57:43
    Matúš Síkela mohol rozhodnúť! Ondrěj Šmach spravil obrovskú chybu vo vlastnej obrannej tretine, ale Vladislav Habal predviedol svoj rýchly ľavý betón po strele z medzikružia.
     
    58:15
    Košičanom sa nedarí dostať do útočného pásma a vyzerá to tak, že ani v druhom zápase po sebe neskórujú. Na ľad prichádza prvá útočná formácia.
     
    58:44
    Strela Richarda Jenčíka bola zblokovaná na ochrannú sieť. Vhadzovať sa tak bude pred zvolenským brankárom Marekom Šimkom. Rostislav Čada si zobral oddychový čas a posiela na ľad šesticu hráčov.
     
    59:22
    Ladislav Nagy bol za bránou, pred ňou mal dobre postaveného Petra Boltuna, no ten sa nepretlačil do zakončenia. Následne Zvolenčania vyhodili puk mimo hracej plochy, a tak majú Košice útočné pásmo.
     
    59:43
    Hra je prerušená, pretože na ľadovej ploche leží Patrik Lušňák. Ten dostal tvrdý úder pri mantineli, no vyzerá to tak, že hlavní rozhodcovia vylučovať nebudú.
     
    59:46
    Zvolen dal gól!
    Tak teraz sme boli svedkami kuriózneho momentu. Vhadzovalo sa v strednom pásme, no Košice pokračovali v hre bez brankára. BRUNO MRÁZ šikovným spôsobom poslal puk na bránu priamo po vhadzovaní a definitívne rozhoduje o zisku zvolenských troch bodov. Bez asistencie.
     
    59:54
    V samotnom závere zápasu ešte budeme svedkami trestov na oboch stranách. Za údery sú zhodne vylúčení domáci Juraj Milý a hosťujúci Peter Hraško.
     
    Koniec zápasu.
     
    HC Košice si na svoj stý bod v základnej časti musia ešte počkať. Podobne ako v Trenčíne, tak ani dnes nedokázali skórovať a Zvolenčanom podľahli 0:2. Až v záverečnej desaťminútovke dostali súpera pod tlak, no vyrovnávajúci gól sa im nepodarilo streliť. V záverečnej minúte zápasu spečatil víťazstvo hostí Bruno Mráz, ktorý priamo z buly poslal puk do opustenej brány. Zvolenčania tak prelomili čaro Steel arény a zvíťazili tu prvýkrát od decembra 2013. Oceliari tak zrejme definitívne môžu zabudnúť na druhé miesto po základnej časti. Naopak, Zvolen sa priblížil k piatemu miestu a štvrťfinálovému súboju so Žilinou. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný večer. (19:54:06)

    Miroslav Kováčik

    Góly a asistencie: 18. Klhůfek (Mráz, Novák), 60. Mráz


    HC Košice: Habal – Dudáš, Šmach, Šedivý, Vašíček, Matejka, Jankovič, Koch, Deyl – Hričina, Boltun, Nagy – Spilár, Suja, Varga – Bicek, Jenčík, Milý – Šoltés, Vrábeľ, Bartoš.
    HKM Zvolen: Šimko – M. Novák, Andersons, Hraško, Valenta, Habšuda, Plechanov, Homér, Krejčí – L. Novák, L. Jurík, Zuzin – Lušňák, Mráz, Klhůfek – Matis, Petráš, Síkela – Jurák, Jakubík, Dubeň.

    Rozhodca: Vladimír Snášel, Tomáš Orolín – Rastislav Gajan, Róbert Gavalier.